Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Poleca ktoś może, gdzie można kupic niestandartowe wymiary meteraca do łóżcezka ? Ja mam łóżeczko wymiarów 120x65 a wszędzie są 120x60:(
    http://allegro.pl/materac-kokos-pianka-gryka-120x65-softbe-i5758288590.html
    lub tu materac na wymiar :
    http://www.agatkaijacek.pl/materace-120x60/924-materac-na-wymiar-kokos--pianka-.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:23

Teresa1992 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Teresa1992-jak połówkowe?odezwij sie

To nie była połówkowa wizyta tylko normalna :) połowkowe miałam już 3 tyg temu. Ale tak to wszystko ok dzdzia rośnie :) Jestem tylko załamana moją wagą, jest już 18 kg na plusie [SZOK]... Przeszperałam internet i podobno warto zrobic badania na tarczyce przy takim tyciu tylko nie wiem czy samo TSH czy coś więcej? i wogóle ciśnienie chyba też jest na pograniczu 150/88 a moja lekarka wogóle nie zwraca uwagi na ciśnienie i wagę..
    I dziękuję Vira za pamięc:)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny czy wy bedac na chorobowym placicie skladke do zusu ok 100zl? Bo mi szefowa poszla na reke i od 15 sierpnia mam umowe na caly etat na ool roku, zaplacilam im jeden zus, teraz musze dac im za nastepny a teraz mi jeszcze mowi ze jakas skladka ubezpieczeniowa 108 zl. Nie znam sie na tym..

Ja też sama sobie opłacałam Zus i od kąd poszłam na l4 to już nic nie płaciłam

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    To nie była połówkowa wizyta tylko normalna :) połowkowe miałam już 3 tyg temu. Ale tak to wszystko ok dzdzia rośnie :) Jestem tylko załamana moją wagą, jest już 18 kg na plusie [SZOK]... Przeszperałam internet i podobno warto zrobic badania na tarczyce przy takim tyciu tylko nie wiem czy samo TSH czy coś więcej? i wogóle ciśnienie chyba też jest na pograniczu 150/88 a moja lekarka wogóle nie zwraca uwagi na ciśnienie i wagę..

Z tego co się orientuje to to ciśnienie już jest wysokie hmm kup sobie ciśnieniomierz i rano i wieczorem mierz ciśnienie. Zapisuj sobie i daj jej do wglądu albo skonsultuj z innym lekarzem. MNie lekarka za takie ciśnienie postawiła do pionu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

https://parenting.pl/portal/wysokie-cisnienie-w-ciazy

tu masz fajny artykuł

Teresa1992 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Renka myje normalnie ręce, wycieram w oddzielny ręcznik, pysykam oktaniseptemi czekam chwilkę żeby się wchłonął, a robie tak dlatego bo w sobotę wyskoczyła mi opryszczka, i nie chcę jej przenieść na dół :-) myślę że jeszcze kilka dni i już przestane się tak bawić.

No to ufff, to rozumiem :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Z tego co się orientuje to to ciśnienie już jest wysokie hmm kup sobie ciśnieniomierz i rano i wieczorem mierz ciśnienie. Zapisuj sobie i daj jej do wglądu albo skonsultuj z innym lekarzem. MNie lekarka za takie ciśnienie postawiła do pionu

Dziś rano sobie zmierzyłam to miałam 145/80 to mniejsze już trochę zobacze jeszcze wieczorem bo to może na wieczór mi tak rośnie bo wczoraj miałam mierzone o 19. Myślę właśnie do jakiegoś innego lekarza podejsc tylko nie znam nikogo w okolicy godnego polecenia. Do mojej lekarki chodzę już od dawna i zawsze byłam zadowolona ale ostatnim czasie umawia pacjentki co 10 min i wszystko jest w pośpiechu, że nawet nie zdąże o nic zapytac ;/

• Kajola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

krówka_muffka Ale duża Zosieńka :-D
    A z tą szyjką to różnie bywa. Moja siostra miała dwie zagrożone ciąże bo szyjka bardzo krótka a po drugiej ciąży dopiero jakoś tak wyszło, że taka jej uroda i siostra zawsze miała taką krótką ;-)

Teresa1992 W takim razie my dwie tyjemy najbardziej. Ja już na wagę przestałam wchodzić i nie liczę odkąd przybyło mi 12kg. Za tydzień mam wizytę to się zapytam lekarza co o tym myśli a do tego czasu staram się o tym nie myśleć ;-) Ale ja jestem pewna, że na mój przyrost masy miało wpływ rzucenie palenia i nagły wzrost apetytu :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

Ja mam na plus wdł. lekarza 4 kg i on mi mówi że to dużo, a co dopiero 18...nie chcę Cie straszyć, co do wagi to leżałam w szpitalu z laską która do porodu szla +48 kg do wagi wyjściowej, ale to ciśnienie już nie wygląda dobrze i niestety jest niebezpieczne dla Ciebie i dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:47

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:59

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Hej :-)

krówka_muffka Ale duża Zosieńka :-D
    A z tą szyjką to różnie bywa. Moja siostra miała dwie zagrożone ciąże bo szyjka bardzo krótka a po drugiej ciąży dopiero jakoś tak wyszło, że taka jej uroda i siostra zawsze miała taką krótką ;-)

Teresa1992 W takim razie my dwie tyjemy najbardziej. Ja już na wagę przestałam wchodzić i nie liczę odkąd przybyło mi 12kg. Za tydzień mam wizytę to się zapytam lekarza co o tym myśli a do tego czasu staram się o tym nie myśleć ;-) Ale ja jestem pewna, że na mój przyrost masy miało wpływ rzucenie palenia i nagły wzrost apetytu :-D

Trochę raźniej jak wiem że nie jestem sama :) ja jak tu widzę jak ktoś pisze ze przytył 4 kg czy 6 kg to aż mi się płaka chce :) A jaka twoja waga była początkowa ? ja zaczynałam z 71,5 z tym że przed ciaża w ciagu pół roku przytyłam 10 kg przez hormony. Moja waga zawsze była około 60 kg a teraz jak mam prawie 90;(;(;( to z wszytskim już mi cięzko...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja mam na plus wdł. lekarza 4 kg i on mi mówi że to dużo, a co dopiero 18...nie chcę Cie straszyć, co do wagi to leżałam w szpitalu z laską która do porodu szla +48 kg do wagi wyjściowej, ale to ciśnienie już nie wygląda dobrze i niestety jest niebezpieczne dla Ciebie i dziecka...

48 kg łooo matko. Tak więc moje 2 kg to nie jest dużo bo waga mi oscyluje między 2 kg na + . Czasem spada o 0,5 kg a zaraz wzrasta. Eh. Ja liczę by max 8 kg-10 przytyć. Obawiam się bowiem o proces po porodzie i o swój kręgosłup.

Dziewczyny a może dietetyk co?? Oni pomogli by wam dobrać odpowiednią dietę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jednak będzie Ignaś, kurde dla dziewczynki miałam tyle pięknych imion a tu nie można sie na nic zdecydować ale chyba na Ignasiu poprzestaniemy. Dzis mam kontrole pessara eiec trzymajcie kciuki dziewuszki

muminka83, domiii, Renka88, Martita88, Kajola, edyś, nick nieaktualny, ksanka, Mietka 30:), Karolina@, Hannia123, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

Zdaję sobie sprawę z tego bo to dobiero połowa ciąży a gdzie tam druga połowa. No to teraz to już wogółe mam panikę :(

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola- dokładnie, długość szyjki jest genetyczna,moja siostra w ciązy też nie miała super długiej, moja mama również, nigdy nie miałam 5 cm.
    Teresa 1992- kochana, kontroluj koniecznie to ciśnienie!obowiązkowo!Poza tym robiłaś badanie obciążenia glukozą?Ciśnienie w ciąży jest niezwykle ważne, ja przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie, więc sama konotroluj je! Jest takie schorzenie jak rzucawka/zatrucie ciążowe, które jest bardzo niebezpieczne, więc kochana na spokojnie kontroluj:*

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razid mam wagę wyjściową sprzed ciąży (82 kg) ale moja doktor powiedziała że to dobrze bo mam dużą nadwagę. Przed ciążą byłam pod opieką dietetyka i schudłam z 90 do 80 kg i zdrowe nawyki zostały. Uważam, że pomoc dietetyka jest nieoceniona w przypadku wzrostu kilogramów :)

Nie dodałam że mam 163 cm wzrostu i figurę jabłka - czyli wyglądam jak kasztanowy ludek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:59

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało z wczorajszej wizyty że Zosi stópka ma 4,2 cm!<3 dziewczyny co za cuda w Nas rosną! No oszalałam<3

Kajola, domiii, edyś, nick nieaktualny, Est, nick nieaktualny, noelka, arien, ksanka, Mietka 30:), Magda lena, Karolina@, alinalii, Hannia123, Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kajola- dokładnie, długość szyjki jest genetyczna,moja siostra w ciązy też nie miała super długiej, moja mama również, nigdy nie miałam 5 cm.
    Teresa 1992- kochana, kontroluj koniecznie to ciśnienie!obowiązkowo!Poza tym robiłaś badanie obciążenia glukozą?Ciśnienie w ciąży jest niezwykle ważne, ja przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie, więc sama konotroluj je! Jest takie schorzenie jak rzucawka/zatrucie ciążowe, które jest bardzo niebezpieczne, więc kochana na spokojnie kontroluj:*

Teraz dopiero dostałam skierowanie na glukoze i mam je zrobic w piątek. Mi na wizycie też mierzy ciśnienie ale dopiero po wizycie pielegniarka i lekarka wogole w tej karcie na to nie patrzy. Teraz jak na to patrze to co wizyte mam coraz wyzsze na pierwszej miałam 133/72 i tak co kolejna wizyta o kilka parementrów wyższe. Będę teraz mierzyc w domu rano i wieczór i zobaczymy jak to będzię wyglądac.

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam 4 kg na plusie

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresko dobrze, że kontrolujesz ciśnienie, to bardzo ważne! Wypróżniasz się regularnie? Nie puchną Ci kostki?

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ