X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Poleca ktoś może, gdzie można kupic niestandartowe wymiary meteraca do łóżcezka ? Ja mam łóżeczko wymiarów 120x65 a wszędzie są 120x60:(
    http://allegro.pl/materac-kokos-pianka-gryka-120x65-softbe-i5758288590.html
    lub tu materac na wymiar :
    http://www.agatkaijacek.pl/materace-120x60/924-materac-na-wymiar-kokos--pianka-.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:23

Teresa1992 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Teresa1992-jak połówkowe?odezwij sie

To nie była połówkowa wizyta tylko normalna :) połowkowe miałam już 3 tyg temu. Ale tak to wszystko ok dzdzia rośnie :) Jestem tylko załamana moją wagą, jest już 18 kg na plusie [SZOK]... Przeszperałam internet i podobno warto zrobic badania na tarczyce przy takim tyciu tylko nie wiem czy samo TSH czy coś więcej? i wogóle ciśnienie chyba też jest na pograniczu 150/88 a moja lekarka wogóle nie zwraca uwagi na ciśnienie i wagę..
    I dziękuję Vira za pamięc:)

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny czy wy bedac na chorobowym placicie skladke do zusu ok 100zl? Bo mi szefowa poszla na reke i od 15 sierpnia mam umowe na caly etat na ool roku, zaplacilam im jeden zus, teraz musze dac im za nastepny a teraz mi jeszcze mowi ze jakas skladka ubezpieczeniowa 108 zl. Nie znam sie na tym..

Ja też sama sobie opłacałam Zus i od kąd poszłam na l4 to już nic nie płaciłam

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    To nie była połówkowa wizyta tylko normalna :) połowkowe miałam już 3 tyg temu. Ale tak to wszystko ok dzdzia rośnie :) Jestem tylko załamana moją wagą, jest już 18 kg na plusie [SZOK]... Przeszperałam internet i podobno warto zrobic badania na tarczyce przy takim tyciu tylko nie wiem czy samo TSH czy coś więcej? i wogóle ciśnienie chyba też jest na pograniczu 150/88 a moja lekarka wogóle nie zwraca uwagi na ciśnienie i wagę..

Z tego co się orientuje to to ciśnienie już jest wysokie hmm kup sobie ciśnieniomierz i rano i wieczorem mierz ciśnienie. Zapisuj sobie i daj jej do wglądu albo skonsultuj z innym lekarzem. MNie lekarka za takie ciśnienie postawiła do pionu

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

https://parenting.pl/portal/wysokie-cisnienie-w-ciazy

tu masz fajny artykuł

Teresa1992 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Renka myje normalnie ręce, wycieram w oddzielny ręcznik, pysykam oktaniseptemi czekam chwilkę żeby się wchłonął, a robie tak dlatego bo w sobotę wyskoczyła mi opryszczka, i nie chcę jej przenieść na dół :-) myślę że jeszcze kilka dni i już przestane się tak bawić.

No to ufff, to rozumiem :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Z tego co się orientuje to to ciśnienie już jest wysokie hmm kup sobie ciśnieniomierz i rano i wieczorem mierz ciśnienie. Zapisuj sobie i daj jej do wglądu albo skonsultuj z innym lekarzem. MNie lekarka za takie ciśnienie postawiła do pionu

Dziś rano sobie zmierzyłam to miałam 145/80 to mniejsze już trochę zobacze jeszcze wieczorem bo to może na wieczór mi tak rośnie bo wczoraj miałam mierzone o 19. Myślę właśnie do jakiegoś innego lekarza podejsc tylko nie znam nikogo w okolicy godnego polecenia. Do mojej lekarki chodzę już od dawna i zawsze byłam zadowolona ale ostatnim czasie umawia pacjentki co 10 min i wszystko jest w pośpiechu, że nawet nie zdąże o nic zapytac ;/

• Kajola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

krówka_muffka Ale duża Zosieńka :-D
    A z tą szyjką to różnie bywa. Moja siostra miała dwie zagrożone ciąże bo szyjka bardzo krótka a po drugiej ciąży dopiero jakoś tak wyszło, że taka jej uroda i siostra zawsze miała taką krótką ;-)

Teresa1992 W takim razie my dwie tyjemy najbardziej. Ja już na wagę przestałam wchodzić i nie liczę odkąd przybyło mi 12kg. Za tydzień mam wizytę to się zapytam lekarza co o tym myśli a do tego czasu staram się o tym nie myśleć ;-) Ale ja jestem pewna, że na mój przyrost masy miało wpływ rzucenie palenia i nagły wzrost apetytu :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

Ja mam na plus wdł. lekarza 4 kg i on mi mówi że to dużo, a co dopiero 18...nie chcę Cie straszyć, co do wagi to leżałam w szpitalu z laską która do porodu szla +48 kg do wagi wyjściowej, ale to ciśnienie już nie wygląda dobrze i niestety jest niebezpieczne dla Ciebie i dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:47

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:59

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Hej :-)

krówka_muffka Ale duża Zosieńka :-D
    A z tą szyjką to różnie bywa. Moja siostra miała dwie zagrożone ciąże bo szyjka bardzo krótka a po drugiej ciąży dopiero jakoś tak wyszło, że taka jej uroda i siostra zawsze miała taką krótką ;-)

Teresa1992 W takim razie my dwie tyjemy najbardziej. Ja już na wagę przestałam wchodzić i nie liczę odkąd przybyło mi 12kg. Za tydzień mam wizytę to się zapytam lekarza co o tym myśli a do tego czasu staram się o tym nie myśleć ;-) Ale ja jestem pewna, że na mój przyrost masy miało wpływ rzucenie palenia i nagły wzrost apetytu :-D

Trochę raźniej jak wiem że nie jestem sama :) ja jak tu widzę jak ktoś pisze ze przytył 4 kg czy 6 kg to aż mi się płaka chce :) A jaka twoja waga była początkowa ? ja zaczynałam z 71,5 z tym że przed ciaża w ciagu pół roku przytyłam 10 kg przez hormony. Moja waga zawsze była około 60 kg a teraz jak mam prawie 90;(;(;( to z wszytskim już mi cięzko...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja mam na plus wdł. lekarza 4 kg i on mi mówi że to dużo, a co dopiero 18...nie chcę Cie straszyć, co do wagi to leżałam w szpitalu z laską która do porodu szla +48 kg do wagi wyjściowej, ale to ciśnienie już nie wygląda dobrze i niestety jest niebezpieczne dla Ciebie i dziecka...

48 kg łooo matko. Tak więc moje 2 kg to nie jest dużo bo waga mi oscyluje między 2 kg na + . Czasem spada o 0,5 kg a zaraz wzrasta. Eh. Ja liczę by max 8 kg-10 przytyć. Obawiam się bowiem o proces po porodzie i o swój kręgosłup.

Dziewczyny a może dietetyk co?? Oni pomogli by wam dobrać odpowiednią dietę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jednak będzie Ignaś, kurde dla dziewczynki miałam tyle pięknych imion a tu nie można sie na nic zdecydować ale chyba na Ignasiu poprzestaniemy. Dzis mam kontrole pessara eiec trzymajcie kciuki dziewuszki

muminka83, domiii, Renka88, Martita88, Kajola, edyś, A.Kasia, ksanka, Mietka 30:), Karolina@, Hannia123, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:

Zdaję sobie sprawę z tego bo to dobiero połowa ciąży a gdzie tam druga połowa. No to teraz to już wogółe mam panikę :(

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola- dokładnie, długość szyjki jest genetyczna,moja siostra w ciązy też nie miała super długiej, moja mama również, nigdy nie miałam 5 cm.
    Teresa 1992- kochana, kontroluj koniecznie to ciśnienie!obowiązkowo!Poza tym robiłaś badanie obciążenia glukozą?Ciśnienie w ciąży jest niezwykle ważne, ja przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie, więc sama konotroluj je! Jest takie schorzenie jak rzucawka/zatrucie ciążowe, które jest bardzo niebezpieczne, więc kochana na spokojnie kontroluj:*

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razid mam wagę wyjściową sprzed ciąży (82 kg) ale moja doktor powiedziała że to dobrze bo mam dużą nadwagę. Przed ciążą byłam pod opieką dietetyka i schudłam z 90 do 80 kg i zdrowe nawyki zostały. Uważam, że pomoc dietetyka jest nieoceniona w przypadku wzrostu kilogramów :)

Nie dodałam że mam 163 cm wzrostu i figurę jabłka - czyli wyglądam jak kasztanowy ludek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:59

d'nusia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało z wczorajszej wizyty że Zosi stópka ma 4,2 cm!<3 dziewczyny co za cuda w Nas rosną! No oszalałam<3

Kajola, domiii, edyś, A.Kasia, Est, d'nusia, noelka, arien, ksanka, Mietka 30:), Magda lena, Karolina@, alinalii, Hannia123, Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Kajola- dokładnie, długość szyjki jest genetyczna,moja siostra w ciązy też nie miała super długiej, moja mama również, nigdy nie miałam 5 cm.
    Teresa 1992- kochana, kontroluj koniecznie to ciśnienie!obowiązkowo!Poza tym robiłaś badanie obciążenia glukozą?Ciśnienie w ciąży jest niezwykle ważne, ja przy każdej wizycie mam mierzone ciśnienie, więc sama konotroluj je! Jest takie schorzenie jak rzucawka/zatrucie ciążowe, które jest bardzo niebezpieczne, więc kochana na spokojnie kontroluj:*

Teraz dopiero dostałam skierowanie na glukoze i mam je zrobic w piątek. Mi na wizycie też mierzy ciśnienie ale dopiero po wizycie pielegniarka i lekarka wogole w tej karcie na to nie patrzy. Teraz jak na to patrze to co wizyte mam coraz wyzsze na pierwszej miałam 133/72 i tak co kolejna wizyta o kilka parementrów wyższe. Będę teraz mierzyc w domu rano i wieczór i zobaczymy jak to będzię wyglądac.

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam 4 kg na plusie

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresko dobrze, że kontrolujesz ciśnienie, to bardzo ważne! Wypróżniasz się regularnie? Nie puchną Ci kostki?

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ