X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny, ja myślę o takiej sytuacji- w 3 miesiącu badalam krew na tokso - wynik negatywny. Kolejne badanie dopiero w 6 miesiącu. Co jeśli w międzyczasie byłam chora i nawet o tym nie wiedziałam? Podobno objawy są takie jak przy lekkim przeziębieniu.
    Marta, trzymaj się kochana, na pewno wszystko z Wami będzie dobrze :*

Jak nie masz przeciwciał igg no to jest ryzyko, że się zarazisz :( Wtedy trzeba będzie zastosować antybiotyk...

Ja się zaraziłam toxo na wiosnę, po wyprowadzce z domu rodzinnego! A w domu miałam kota przez 7 lat :) Ja nie miałam żadnych objawów, żadnych objawów przeziębienia tez nie miałam

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ze poszłam na badanie rutynowo rzęs polowlow Usg. Mój lekarz prowadzący mowi żebym był spokojna ze to zapewne infekcja niedoleczona. Ale ja mam ciagle natłok myśli ze tak duży stan zapalny zaszkodzi synkowi.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    She wlasnie ja biore clexan i acard po to zeby tych zakrzepow nie bylo, wiec d-dimery powinny byc u mnie w normie. W ciazy "normalnie" prowadzonej moga wzrastac, ale nie u mnie, bo gin wlasnie podejrzewa ze poprzednie straty moich dzieci byly spowodowane ukladem immunologicznym, mimo ze w badaniach jest wszystko ok...

Aa no to może w takim razie zwiększy Ci dawkę. Może to jakieś chwilowe wahanie... albo z biegiem ciązy może potrzeba mocniejszej dawki.. :(

Do środy szybciutko zleci! Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:10

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Widzę że dzisiaj kolejny ciężki dzień :/
    U mnie dziś też od rana lipa. Najpierw w drodze do pracy samochód mi zgasł na środku drogi, oczywiście w porannym korku, i już nie ruszył. Na szczęście jakiś facet pomógł mi go zepchnąć na bok, mimo wszystko blokowałam pół pasa w centrum miasta. Spychanie auta skończyło się na słupie bo nie zdążyłam zahamować więc do tego mam zjechany prawy przód. Potem holowanie przez pół miasta na parking bo oczywiście w centrum nie było go gdzie zostawić. Póki co założyliśmy nowy akumulator i udało mi się wrócić autem do domu ale już nastawiam się na wydanie grubej kasy u mechanika żeby taka sytuacja się więcej nie powtórzyła. Nerwów się najadlam że hej.
    A tak z innej bajki to jutro rano badania i z wynikami na polowkowe. Mam nadzieję że moja anemia jest pod kontrolą :)

Eh to Ci się dzień kiepsko zaczął :( A jutro trzymamy kciuki za połówkowe!

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, ja swojego dzidziusia czuje jedynie wieczorem jak leze na plasko. Caly dzien jest spokoj, nic nie czuje, dlatego tez sie czasami martwie, jak dziewczyny pisza, ze ich malenstwa caly czas buszuja :/
    A i dodam, ze u mnie ruchy malucha nie sa uzaleznione od pokarmow, nie wariuje po cukrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:12

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 Gośśś trzymam za Was kciuki :* Na pewno będzie dobrze. :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy bedac na chorobowym placicie skladke do zusu ok 100zl? Bo mi szefowa poszla na reke i od 15 sierpnia mam umowe na caly etat na ool roku, zaplacilam im jeden zus, teraz musze dac im za nastepny a teraz mi jeszcze mowi ze jakas skladka ubezpieczeniowa 108 zl. Nie znam sie na tym..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Martita, ja swojego dzidziusia czuje jedynie wieczorem jak leze na plasko. Caly dzien jest spokoj, nic nie czuje, dlatego tez sie czasami martwie, jak dziewczyny pisza, ze ich malenstwa caly czas buszuja :/
    A i dodam, ze u mnie ruchy malucha nie sa uzaleznione od pokarmow, nie wariuje po cukrze.
    No właśnie u mnie jest bardzo podobnie. Próbowałam jeść słodkie i węglowodany ale Dzidek się nie uruchamiał. Jutro znajdę gdzieś usg i zapisze się tak jak Kasia pisała żeby się nie stresować

dqprwn15leplej5m.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia, o kurczę, współczuję... Musiało boleć :/

Martka, ojej... :( współczuję Ci bardzo, mam nadzieję, że będzie w porządku! Trzymaj się tam!

Gośśś i za Ciebie też trzymam kciuki! Środa już niedługo.

A z ciekawości, jak wykryto u Ciebie listeriozę? Bo z tego co wiem, to tego się chyba nie bada tak standardowo w ciąży?

Ech, faktycznie, jakiś głupi ten listopad :/

• arien Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś, Martita. U mnie z ruchami jest podobnie. Jak chodzę czy na stojąco w ogóle nie czuję. Jak usiądę do kompa i siedzę na krześle po turecku to czuję pukanie, ale baardzo nisko. I mój dzidek też na słodkie nie reaguje. I tak samo jak Wy martwię się, kiedy dziewczyny piszą, że mocne kopniaki, że widać już na brzuchu, że cały dzień impreza brzuszku. Ja w czwartek poczułam dwa mocne kopnięcia, które było czuć pod dłonią i od tej pory dalej tylko bulbanie i pukanie...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Wami dziewczyny chętnie zamienię. Właśnie leżę niemal do góry nogami bo tak mnie znowu młody po szyjce skopał że aż się przestraszyłam :/ Ja się cieszę, że to takie aktywne dziecko ale niech by sobie wszędzie kopał tylko nie w tą moją szyjkę biedną :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Najlepsze ze poszłam na badanie rutynowo rzęs polowlow Usg. Mój lekarz prowadzący mowi żebym był spokojna ze to zapewne infekcja niedoleczona. Ale ja mam ciagle natłok myśli ze tak duży stan zapalny zaszkodzi synkowi.

Postaraj się jakoś w miarę spokojnie przespać noc. Jutro porobią wszystkie badania i może się wyjaśni skąd ta infekcja. Dobrze się złożyło, że akurat musiałaś badania zrobić, w takich sytuacjach im wcześniejsza reakcja tym lepiej. Buziaki kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 23:07

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po wizycie ogólnie to ok, lekarz powiedział ze morfologia trochę słaba, mam ja powtórzyć, przepisał witaminy, nakazał oszczędny tryb życia i z dzidziusiem wszystko w porządku, dziś miałam miec połówkowe ale stwierdził że dziecko jest tak ułożone ze dziś wiele nie sprawdzi wiec połówkowe przełożył na poniedziałek, przepisał probiotyki i nystatyne bo pH nie jest najlepsze i jeszcze nadal trzyma się ten stan zapalny.. I najśmieszniejsze było to ze jak jeździł głowica po brzuchu to maleństwo pięścią w brzuch biło prosto w miejsce gdzie przyłożył głowice. I tak w skrócie pierwsza wizyta u nowego dr.
    A co do grupy krwi to ja mam B Rh(-) a mój B Rh(+) i podobno to nie jest konflikt, konflikt występuje jeśli są przeciwciała tak mi mówił lekarz i powiedział ze powinno się kontrolować to a tak czy siak dają zastrzyk imu..coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 23:08

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki

Ola witamy, fajnie że dołączyłaś :-) Trzymam kciuki za echo serduszka.

Karolin@ fajna fotka, ja też się szykuje jakoś na sesję brzuszkową ale myślę za jakiś miesiąc :-)

Kleo ja też bym chyba pojechała sprawdzić

Anielica to dużo odpoczywać i się kurować :-) dużo zdrówka życzę

Martka bardzo mi przykro, trzymajcie się tam. Myślę, że masz tam dobrą opiekę i reakcja była szybka więc wszystko będzie dobrze :-*

Gośś dobrze, że za chwilę już wizyta. Mam nadzieję że po zwiększonej dawce leku będą lepsze wyniki :-*

Dobrej nocy Wam życzę

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D bezsenność :P

arien lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    :D bezsenność :P

nieee to jest dopiero bezsenoość ;)

edyś, A.Kasia, Est, arien, Mietka 30:), Magda lena, Karka, Hannia123, anie93lica lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny czy wy bedac na chorobowym placicie skladke do zusu ok 100zl? Bo mi szefowa poszla na reke i od 15 sierpnia mam umowe na caly etat na ool roku, zaplacilam im jeden zus, teraz musze dac im za nastepny a teraz mi jeszcze mowi ze jakas skladka ubezpieczeniowa 108 zl. Nie znam sie na tym..

Przez 1 miesiąc L4 kasę wypłaca Ci pracodawca, a potem już wszytko ZUS. Może szefowa coś źle policzyła i to jest za wcześniejsze miesiące ?

Ja za to jestem dzieckiem z konfliktu :) 2 ciąża mojej mamy, po porodzie siostry mama dostała te immunoglobuliny i u mnie nie było żadnych problemów z porodem. Troszkę o tym czytałam i ponoć te przeciwciała mogą się wytworzyć na krótko przed porodem, więc chyba się powtarza te badania. Poza tym występują gdy dziecko dziedziczy RH+ po ojcu. RH+ jest genem dominującym więc częściej się to zdarza, ja z siostrą obie mamy RH+.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się z rana!
    Wczoraj byłam na połówkowym, z Zosieńką wszystko dobrze:)))
    Waży 580 g, rośnie zgodnie z terminem z miesiączki:)
    Przepływy dobre, serduszko w porządku, łożysko wysoko!
    Lekarz badając mnie na fotelu powiedział,że z szyjką w porządku, że jest zamknięta, trzyma i jest twarda. Na usg wyszło,że ma 3cm, więc przekrzywił usta i mówi,że nie jest super ale trzyma i to jest najważniejsze, ogólnie przy badaniu ginekologicznym jest ona ładniejsza(?)
    A.Kasiu także z miękkiej szyjki( bo taką miałam 2,5 tygodnia temu) zrobiła się twarda- a więc jest to możliwe, też sądziłam że to niemożliwe.
    Oczywiście zalecił oszczędny tryb życia:)
    Ułożenie podłużne główkowe, ale główka wysoko- tak określił:)
    Przed badaniem bardzo się denerwowałam, aż mi macica się stawiała- mówiłam o tym lekarzowi- on powiedział,że na tym etapie tak może się już zdarzać, także bez paniki :)))
    Ja teraz zasiadam do kawki i czytam co u Was:*

baassiia, edyś, Kate84, Kajola, A.Kasia, domiii, kateee, d'nusia, Est, ksanka, paola87, She86, Mietka 30:), alinalii, Karka, Hannia123, anie93lica lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka- super, że wszystko w porządku :)

A ja powiedziałam, że jak mąż wymyśli imię to Wam napiszę, tak więc powiedział mi, że zawsze chciał nazwać syna Samuel i tak też zaczął mówić do brzucha więc na chwilę obecną to imię zostanie. Obiecałam mu, że on wybierze imię dla syna i jest szczęśliwy, że mógł podjąć decyzję

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ