X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z naszych forumowiczek: Bea_tina prowadzi taka fajną listę przyszłych mamusiek,na razie jestem jedyną marcową mamą może macie się ochotę dopisać?

Bea_tina wrote:
    AKTUALNA LISTA
    I
    MW26 08 listopada 2015r
    II
    moodliszka 10 listopada 2015r SYNUŚ <3
    III
    Pokahontaz 24 listopada 2015r
    mikado 24 listopada 2015r

*saszka 26 listopada 2015r SYNUŚ <3
    *Flakonik 01 grudnia 2015r
    *alicja_ 01 grudnia 2015r CÓRKA <3
    *iNso87 02 grudnia 2015r CÓRCIA <3
    *Misia26 02 grudnia 2015r
    *Nadulka 08 grudnia 2015r
    *MeGi2986 22 grudnia 2015r SYNUŚ <3
    *mimi87 02 stycznia 2016r
    *Smużka 06 stycznia 2016r
    *ewka315 08 stycznia 2016r
    *madzia4 11 stycznia 2016r
    *naali13 12 stycznia 2016r
    *eneska 13 stycznia 2016r
    *anulka557 17 stycznia 2016r
    *Gumisia 19stycznia 2016r
    *!vonk@ 20 stycznia 2016r
    *agi88 22 stycznia 2016r
    *kada24 24 lutego 2016r
    *illusiona 24 stycznia 2016r
    *Falon 31 marca 2016r
    *doti77 01 kwietnia 2016r SYNUŚ <3
    *Ewelina0701 20 kwietnia 2016r
    *xpatiiix3 21 kwietnia 2016r
    *gosiunia 25 kwietnia 2016r
    *Sapphire 26 czerwca 2016r

* Nowe mamusie jak również te które są już na liście ładnie proszę o zgłaszanie wszelkich zmian do prowadzącej listę. Zaznaczam również, iż terminy porodów podane na początku nie ulegają zmianie chyba że w przypadku planowanego CC. Zmian na liście nie robimy same bo powstaje bałagan.
    Dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 17:40

201604051765.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami te dekodery wyczuwają bardziej puls mamy, ale dzidzi też się da znaleźć :)
    W szpitalu mi takim sprawdzali kilka razy dziennie :) i ta przecudna melodyjka jak wykryje tętno maluszka:)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 - kochana, a do tej pory czułaś ruchy regularnie? Maluszek mógł się w stronę kręgosłupa ułożyć i wówczas słabiej go czuć. A kiedy masz teraz wizytę?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Czasami te dekodery wyczuwają bardziej puls mamy, ale dzidzi też się da znaleźć :)
    W szpitalu mi takim sprawdzali kilka razy dziennie :) i ta przecudna melodyjka jak wykryje tętno maluszka:)

tu był maluszka bo ja tak szybkiego to nie mam :P hihih ale masz rację ciężko wykryć :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zatrzymali mnie w szpitalu. Lekarz stwierdził ze 24 tys leukocyty to silny stan zapalny który moze nawet doprowadzić do obumarcia mojej dzidzi. Tak jak stałam zostałam w płóciennej koszuli. Maz pojechał mi po podstawowe rzeczy. Zle to znoszę i ciagle rycze póki co. To zupełnie nowa sytuacja dla mnie. Prosze was o modlitwę i ciepłe słowa :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu no właśnie do tej pory miałam wrażenie że to Dzidek się przemieszcza. Tak jak Wam pisałam to było takie gilganie i bulgotanie w brzuchu. Nie było to regularne ale przynajmniej raz dziennie. Teraz się zastanawiam czy to nie były jelita. Wizytę mam 9 listopada i wtedy też mam połówkowe. Zastanawiam się czy nie iść gdzieś wcześniej. Już sama nie wiem. Nie chcę świrować bo wiem że mam tłuszczyk ba brzuchu i może zaburzać odczucia ale jakoś dzisiaj mnie to strasznie martwi :(

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka trzymaj się Kochana :* na pewno będzie dobrze. Jesteś pod kontrolą lekarską więc mają rękę na pulsie.

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny zatrzymali mnie w szpitalu. Lekarz stwierdził ze 24 tys leukocyty to silny stan zapalny który moze nawet doprowadzić do obumarcia mojej dzidzi. Tak jak stałam zostałam w płóciennej koszuli. Maz pojechał mi po podstawowe rzeczy. Zle to znoszę i ciagle rycze póki co. To zupełnie nowa sytuacja dla mnie. Prosze was o modlitwę i ciepłe słowa :(

Ehh, kochana jakbym czytała o sobie miesiąc temu. Też pojechałam sprawdzić co się dzieje, a oni od razu ze mną na oddział. Siadłam na łóżku i ryczałam jak bóbr. A jak mąż miał jechać do domu, to takiego ataku histerii dostałam :( Tak więc doskonale wiem, co czujesz. Musisz zagryźć zęby i znaleźć plusy tej sytuacji. Będą Cię mieli na obserwacji, szybko podleczą i puszczą do domu. Musisz być silna i dzielna dla maluszka!!! :*

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coraz gorzej. Bolejące gardło, katar i czuję że gorączka zaczyna się panoszyć. Jutro chyba od razu po ginekologu pojadę do rodzinnego...;/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Niunia nie płacz!:* wykryją co i jak i będzie dobrze! Trzymamy kciuki!

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Kasiu no właśnie do tej pory miałam wrażenie że to Dzidek się przemieszcza. Tak jak Wam pisałam to było takie gilganie i bulgotanie w brzuchu. Nie było to regularne ale przynajmniej raz dziennie. Teraz się zastanawiam czy to nie były jelita. Wizytę mam 9 listopada i wtedy też mam połówkowe. Zastanawiam się czy nie iść gdzieś wcześniej. Już sama nie wiem. Nie chcę świrować bo wiem że mam tłuszczyk ba brzuchu i może zaburzać odczucia ale jakoś dzisiaj mnie to strasznie martwi :(

Kochana nie pamiętam która to ciąża u ciebie. W pierwszej ciąży ruchy mogą pojawić się nawet w okolicy 22 tygodnia. Wspomniałaś że wcześniej czułaś. Rybko w początkowym okresie może się zdarzyć że nawet kilka dni można nie czuć. Tak przynajmniej przeczytałam. Spróbuj może położyć się wygodnie i zjeść trochę słodkiego no. czekoladę do 30 minut powinno już coś dziać się. Jednak jeśli masz żyć w stresie do 9 listopada to nie ma sensu. Po co się będziesz bać. Może rybko idź i to sprawdź. Widok maleństwa będzie jak plaster miodu dla ciebie. Ja też mam wizytę połówkową 9 listopada. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

pierwszy raz obudziły mnie ruchy małej :) miała niezłą imprezę w brzuszku, czułam ją wyraźnie przez kilka minut. wcześniej to były raczej sporadyczne ruchy

zastanawiam się czy temu zawdzięczam spotkanie z porcelaną kilka godzin później ;)
    dzidzia chyba nie lubi sałatki warzywnej :P

Martka89 jestem z Wami myślami, na pewno wszystko będzie dobrze!

Martita88 spokojnie. na tym etapie mamy prawo nie czuć jeszcze dzidzi za każdym razem. też mam kilku dniowe przerwy czasem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:17

anie93lica lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89! ja również bardzo mocno trzymam kciuki!!! Musi być dobrze! podejrzewam że jesteś teraz pod dobrą opieką więc na pewno ułoży się po Twojej myśli, trzymaj się!

201604051765.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mała kop kop kop!
    I już tata mógł poczuć, chyba na antybiotyk tak reaguje, złości się.

alinalii lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

:( Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. :* W szpitalu na pewno się Wami zaopiekują.

A miałaś jakieś objawy czy tak przypadkiem przy badaniu wyszły te leukocyty. Rozumiem,że są leukocyty w moczu?

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    A mała kop kop kop!
    I już tata mógł poczuć, chyba na antybiotyk tak reaguje, złości się.

Jak byłam w szpitalu to mój maluch też strasznie szalał w brzuchu po lekach.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja tez sie pozale dzisiaj po raz drugi :( odebralam wyniki badan, mocz w miare, morfologia ok ALE wyszly mi za wysokie D-Dimery :( jestem zalamana :( biore clexan i acard, ktory mial nie dopuszczac do zakrzepow, a te d dimery podwyzszone oznaczaja ze wlasnie zakrzepy moga sie tworzyc :( dzwonilam do gina i powiedzial, ze do srody mam wytrzymac, a w srode zwiekszy mi dawke clexan :( mam juz tego wszystkiego dosyc :( Boje sie o malenstwo,zeby jemu to nie zaszkodzilo :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Jesteście niezastąpione.
    Muminka jestem w pierwszej ciąży i do tej pory raczej nie panikowałam bo wiem że jeśli jest to pierwsze dziecko i jeszcze na dodatek nadwaga to te ruchy są mało wyczuwalne ale mimo wszystko dzisiaj troszkę wariuje. A nie wiedziałam, że nawet do 22 tygodnia można nie czuć wyraźnie ruchów. Uspokoiłaś mnie tym.

Ale dość już zamartwiania. W razie czego pójdę wcześniej na usg żeby podejrzeć Młode.

dqprwn15leplej5m.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    :( Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. :* W szpitalu na pewno się Wami zaopiekują.

A miałaś jakieś objawy czy tak przypadkiem przy badaniu wyszły te leukocyty. Rozumiem,że są leukocyty w moczu?
    We krwi. Wlasnie mocz jest ok. Musza znaleźć przyczynę. Bardzo sie boje ze to jakas infekcja wewnątrzmaciczna :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Jak byłam w szpitalu to mój maluch też strasznie szalał w brzuchu po lekach.

Czyli cos w tym jest;)

Martka89 nie bój się!:* ja też mam stany zapalne podwyzszone, bedzie dobrze!:*

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ