Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna z naszych forumowiczek: Bea_tina prowadzi taka fajną listę przyszłych mamusiek,na razie jestem jedyną marcową mamą może macie się ochotę dopisać?
Bea_tina wrote:AKTUALNA LISTA
I
MW26 08 listopada 2015r
II
moodliszka 10 listopada 2015r SYNUŚ
III
Pokahontaz 24 listopada 2015r
mikado 24 listopada 2015r
*saszka 26 listopada 2015r SYNUŚ
*Flakonik 01 grudnia 2015r
*alicja_ 01 grudnia 2015r CÓRKA
*iNso87 02 grudnia 2015r CÓRCIA
*Misia26 02 grudnia 2015r
*Nadulka 08 grudnia 2015r
*MeGi2986 22 grudnia 2015r SYNUŚ
*mimi87 02 stycznia 2016r
*Smużka 06 stycznia 2016r
*ewka315 08 stycznia 2016r
*madzia4 11 stycznia 2016r
*naali13 12 stycznia 2016r
*eneska 13 stycznia 2016r
*anulka557 17 stycznia 2016r
*Gumisia 19stycznia 2016r
*!vonk@ 20 stycznia 2016r
*agi88 22 stycznia 2016r
*kada24 24 lutego 2016r
*illusiona 24 stycznia 2016r
*Falon 31 marca 2016r
*doti77 01 kwietnia 2016r SYNUŚ
*Ewelina0701 20 kwietnia 2016r
*xpatiiix3 21 kwietnia 2016r
*gosiunia 25 kwietnia 2016r
*Sapphire 26 czerwca 2016r
* Nowe mamusie jak również te które są już na liście ładnie proszę o zgłaszanie wszelkich zmian do prowadzącej listę. Zaznaczam również, iż terminy porodów podane na początku nie ulegają zmianie chyba że w przypadku planowanego CC. Zmian na liście nie robimy same bo powstaje bałagan.
Dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 17:40
-
nick nieaktualny
-
anie93lica wrote:Czasami te dekodery wyczuwają bardziej puls mamy, ale dzidzi też się da znaleźć
W szpitalu mi takim sprawdzali kilka razy dzienniei ta przecudna melodyjka jak wykryje tętno maluszka:)
tu był maluszka bo ja tak szybkiego to nie mamhihih ale masz rację ciężko wykryć
-
Dziewczyny zatrzymali mnie w szpitalu. Lekarz stwierdził ze 24 tys leukocyty to silny stan zapalny który moze nawet doprowadzić do obumarcia mojej dzidzi. Tak jak stałam zostałam w płóciennej koszuli. Maz pojechał mi po podstawowe rzeczy. Zle to znoszę i ciagle rycze póki co. To zupełnie nowa sytuacja dla mnie. Prosze was o modlitwę i ciepłe słowa
-
Kasiu no właśnie do tej pory miałam wrażenie że to Dzidek się przemieszcza. Tak jak Wam pisałam to było takie gilganie i bulgotanie w brzuchu. Nie było to regularne ale przynajmniej raz dziennie. Teraz się zastanawiam czy to nie były jelita. Wizytę mam 9 listopada i wtedy też mam połówkowe. Zastanawiam się czy nie iść gdzieś wcześniej. Już sama nie wiem. Nie chcę świrować bo wiem że mam tłuszczyk ba brzuchu i może zaburzać odczucia ale jakoś dzisiaj mnie to strasznie martwi
-
Martka89 wrote:Dziewczyny zatrzymali mnie w szpitalu. Lekarz stwierdził ze 24 tys leukocyty to silny stan zapalny który moze nawet doprowadzić do obumarcia mojej dzidzi. Tak jak stałam zostałam w płóciennej koszuli. Maz pojechał mi po podstawowe rzeczy. Zle to znoszę i ciagle rycze póki co. To zupełnie nowa sytuacja dla mnie. Prosze was o modlitwę i ciepłe słowa
Ehh, kochana jakbym czytała o sobie miesiąc temu. Też pojechałam sprawdzić co się dzieje, a oni od razu ze mną na oddział. Siadłam na łóżku i ryczałam jak bóbr. A jak mąż miał jechać do domu, to takiego ataku histerii dostałamTak więc doskonale wiem, co czujesz. Musisz zagryźć zęby i znaleźć plusy tej sytuacji. Będą Cię mieli na obserwacji, szybko podleczą i puszczą do domu. Musisz być silna i dzielna dla maluszka!!! :*
-
Martka89 wrote:Dziewczyny zatrzymali mnie w szpitalu. Lekarz stwierdził ze 24 tys leukocyty to silny stan zapalny który moze nawet doprowadzić do obumarcia mojej dzidzi. Tak jak stałam zostałam w płóciennej koszuli. Maz pojechał mi po podstawowe rzeczy. Zle to znoszę i ciagle rycze póki co. To zupełnie nowa sytuacja dla mnie. Prosze was o modlitwę i ciepłe słowa
Niunia nie płacz!:* wykryją co i jak i będzie dobrze! Trzymamy kciuki! -
Martita88 wrote:Kasiu no właśnie do tej pory miałam wrażenie że to Dzidek się przemieszcza. Tak jak Wam pisałam to było takie gilganie i bulgotanie w brzuchu. Nie było to regularne ale przynajmniej raz dziennie. Teraz się zastanawiam czy to nie były jelita. Wizytę mam 9 listopada i wtedy też mam połówkowe. Zastanawiam się czy nie iść gdzieś wcześniej. Już sama nie wiem. Nie chcę świrować bo wiem że mam tłuszczyk ba brzuchu i może zaburzać odczucia ale jakoś dzisiaj mnie to strasznie martwi
Kochana nie pamiętam która to ciąża u ciebie. W pierwszej ciąży ruchy mogą pojawić się nawet w okolicy 22 tygodnia. Wspomniałaś że wcześniej czułaś. Rybko w początkowym okresie może się zdarzyć że nawet kilka dni można nie czuć. Tak przynajmniej przeczytałam. Spróbuj może położyć się wygodnie i zjeść trochę słodkiego no. czekoladę do 30 minut powinno już coś dziać się. Jednak jeśli masz żyć w stresie do 9 listopada to nie ma sensu. Po co się będziesz bać. Może rybko idź i to sprawdź. Widok maleństwa będzie jak plaster miodu dla ciebie. Ja też mam wizytę połówkową 9 listopada. -
Hej Kochane!
pierwszy raz obudziły mnie ruchy małejmiała niezłą imprezę w brzuszku, czułam ją wyraźnie przez kilka minut. wcześniej to były raczej sporadyczne ruchy
zastanawiam się czy temu zawdzięczam spotkanie z porcelaną kilka godzin później
dzidzia chyba nie lubi sałatki warzywnej
Martka89 jestem z Wami myślami, na pewno wszystko będzie dobrze!
Martita88 spokojnie. na tym etapie mamy prawo nie czuć jeszcze dzidzi za każdym razem. też mam kilku dniowe przerwy czasem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:17
anie93lica lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. :* W szpitalu na pewno się Wami zaopiekują.
A miałaś jakieś objawy czy tak przypadkiem przy badaniu wyszły te leukocyty. Rozumiem,że są leukocyty w moczu?Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dziewczyny to ja tez sie pozale dzisiaj po raz drugi
odebralam wyniki badan, mocz w miare, morfologia ok ALE wyszly mi za wysokie D-Dimery
jestem zalamana
biore clexan i acard, ktory mial nie dopuszczac do zakrzepow, a te d dimery podwyzszone oznaczaja ze wlasnie zakrzepy moga sie tworzyc
dzwonilam do gina i powiedzial, ze do srody mam wytrzymac, a w srode zwiekszy mi dawke clexan
mam juz tego wszystkiego dosyc
Boje sie o malenstwo,zeby jemu to nie zaszkodzilo
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dzięki Dziewczyny. Jesteście niezastąpione.
Muminka jestem w pierwszej ciąży i do tej pory raczej nie panikowałam bo wiem że jeśli jest to pierwsze dziecko i jeszcze na dodatek nadwaga to te ruchy są mało wyczuwalne ale mimo wszystko dzisiaj troszkę wariuje. A nie wiedziałam, że nawet do 22 tygodnia można nie czuć wyraźnie ruchów. Uspokoiłaś mnie tym.
Ale dość już zamartwiania. W razie czego pójdę wcześniej na usg żeby podejrzeć Młode. -
ryjkek wrote:
Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. :* W szpitalu na pewno się Wami zaopiekują.
A miałaś jakieś objawy czy tak przypadkiem przy badaniu wyszły te leukocyty. Rozumiem,że są leukocyty w moczu?