X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, a pochwal się co zakupiłaś dla malucha do pielęgnacji?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienna porcja dowcipow:
    Trzy kobiety w ciąży siedzą w kawiarni, popijając kawę, kiedy jedna z nich mówi:
    - Ja wiem, że będę miała chłopca.
    Dwie pozostałe zastanawiają się przez chwilkę, po czym jedna z nich mówi:
    - Ok, tylko skąd wiesz, że to na pewno będzie chłopiec?
    - No bo kiedy dziecko było poczęte, ja byłam na górze, więc to na pewno będzie chłopiec.
    Kobiety siedziały znów chwilę w milczeniu. Wtedy druga z nich mówi:
    - W takim razie ja będę miała dziewczynkę.
    - Tak? - pytają dwie pozostałe - a skąd wiesz?
    - No więc kiedy moje dziecko było poczęte ja byłam na dole. Tak więc na pewno będę miała dziewczynkę.
    Siedziały znów chwilę w milczeniu, przy czym trzecia kobieta stawała się coraz bardziej zdenerwowana, aż w końcu zaczęła szlochać.
    - Co się stało? Jaki masz problem? - pytają dwie zaskoczone kobiety. Trzecia kobieta zdołała tylko na chwilę wstrzymać szloch, by powiedzieć:
    - W takim razie ja będę miała pieska...

Magda lena, Karolina@, Teresa1992, arien, Kasia24, Est, Martita88, A.Kasia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam dziewczyny. Na noc nafaszerowałam się cebulą, imbirem, cytryną i miodem i na szczęście mnie nie rozłożyło. Gardło boli, ale mniej, natomiast nos cały zatkany. Strasznie nie lubię oddychać ustami :(

Jestem już po wizycie. Z bobasem, wodami płodowymi i szyjką wszystko w porządku. Synek do tej pory cały czas był główką w dół, a dzisiaj główka u góry. Przytulił się do łożyska i niewiele go pooglądałam. Moja waga ruszyła z kopyta - w trzy tygodnie trzy kilo :( Natomiast są pojedyncze bakterie w moczu, na co dostałam Furaginum i znowu ta cholerna grzybica!!! Dostałam Gynazol i Pimafucort. Dzięki tym wszystkim lekom w domu mam prawdziwy szpital.

Teresa1992 - ciśnienie to sprawa bardzo ważna w ciąży i wiem z doświadczenia szwagierki, że jak sobie to zaniedbasz (a właściwie lekarz) to potem mogą być nieprzyjemności (nie będę tutaj pisać jakie konsekwencje miała szwagierka, bo nie chcę Cię martwić). 145/80 to wysokie ciśnienie, które lekarce powinno dać do myślenia. A jeżeli masz 150/100 to moim zdaniem powinnaś być na lekach obiżających ciśnienie, a przynajmniej na wzmożonej obserwacji. Proszę Cię, skonsultuj tą sprawę z innym lekarzem, abyś miała czyste sumienie. Ja dzisiaj miałam 120/80 to już kręciła nosem, że mogłoby być niższe.

Dziękuję Ci za wpis i wszytskim. Przynajmniej coś już wiecej wiem o tym wszystkim. Kilka dni poobserwuje to cisnienie i jak nie spadnie zaczne dzialac. Już wogóle mam coraz bardziej watpliwosci co do mojej gin mi w oczu wyszły teraz bardzo liczne bakterie i bardzo liczne fosforany bezpostaciowe a ona stwierdzila ze wyniki sa znakomite.

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Dziękuję Ci za wpis i wszytskim. Przynajmniej coś już wiecej wiem o tym wszystkim. Kilka dni poobserwuje to cisnienie i jak nie spadnie zaczne dzialac. Już wogóle mam coraz bardziej watpliwosci co do mojej gin mi w oczu wyszły teraz bardzo liczne bakterie i bardzo liczne fosforany bezpostaciowe a ona stwierdzila ze wyniki sa znakomite.

No jak ja miałam liczne bakterie to już dostałam jednorazowy antybiotyk do wypicia, żeby przeczyścił tam cewkę moczową bo w badaniu było ok, nic mnie nie bolało, a w wynikach bakterie. Poszukaj prosze innego lekarza bo zaczyna mi się nóż w kieszeni otwierać....

Est lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Karolinko, a pochwal się co zakupiłaś dla malucha do pielęgnacji?

Kupiłam:
    1. Oliwkę z Hipp'a
    2. Babydream - balsam na dobranoc
    3. Babydream - krem przeciw odparzeniom

Mam na liście jeszcze krem do twarzy z Hippa'a i płyn do kąpieli z pompką z Babydream, ale nich nie dostałam. Ten drugi jest aktualnie w bardzo dobrej cenie i wszystko zostało wybrane.
    Kupiłam sobie również miniaturkę szamponu i pasty do zębów, co będę miała do szpitala. W tym miesiącu mam zaplanowane zakupy higieniczne, czyli jakieś płatki kosmetyczne, podkłady poporodowe itp.

Magda lena lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:

Kochana, tak nie powinno być, że w ciąży sama musisz monitorować swój stan, nie będąc lekarzem. Ja mam w moczu pojedyncze bakterie, a już dostałam antybiotyk, Natomiast Ty, jak piszesz masz bardzo liczne i lekarz nic z tym nie zrobił?! Proszę Cię zmień lekarza, albo przynajmniej skonsultuj to z innym.

Est lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kupiłam:
    1. Oliwkę z Hipp'a
    2. Babydream - balsam na dobranoc
    3. Babydream - krem przeciw odparzeniom

Mam na liście jeszcze krem do twarzy z Hippa'a i płyn do kąpieli z pompką z Babydream, ale nich nie dostałam. Ten drugi jest aktualnie w bardzo dobrej cenie i wszystko zostało wybrane.
    Kupiłam sobie również miniaturkę szamponu i pasty do zębów, co będę miała do szpitala. W tym miesiącu mam zaplanowane zakupy higieniczne, czyli jakieś płatki kosmetyczne, podkłady poporodowe itp.
    Karolina, ja robiłam teraz właśnie zakupy higieniczne i polecam na allegro sprzedawcę Magmaris. Ma tam wszystko czego potrzeba, ze znanych nam firm i w dobrych cenach :) A towar dostałam na trzeci dzień, polecam :) Nawet pieluchy tetrowe i flanelowe tam kupiłam, no i różne różności ;)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa ta kobieta coraz bardziej wyglada na niewiarygodna, szafuje zdrowiem twoim i twojej dzidziuni.

kurCze jak mnie dzisiaj sutki bola!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny Ja jeszcze nic nie mam prócz paru ubranek, jednego kocyka i wypełnienia pościeli. A jak coś chcę kupić to wszyscy mi mówią , że za wcześnie. A ja wolałabym mieć już raczej chociaż połowę rzeczy z głowy...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Karolina, ja robiłam teraz właśnie zakupy higieniczne i polecam na allegro sprzedawcę Magmaris. Ma tam wszystko czego potrzeba, ze znanych nam firm i w dobrych cenach :) A towar dostałam na trzeci dzień, polecam :) Nawet pieluchy tetrowe i flanelowe tam kupiłam, no i różne różności ;)

Oooo super, dziękuję Ci za polecenie. Wprawdzie mam już w zakładkach jakiegoś sprzedawcę "odznaczonego", ale porównam sobie ceny i być może zmienię, skoro polecasz :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z echa, i mam niedomykalnosc zastawki trojdzielnej nabytą w życiu plodowym. Dobrze że za tamtych czasow nie było 3d, bo mama by się zestresowala :-D Ogólnie tego się nie leczy, mogę rodzić naturalne, tylko w styczniu do kontroli

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra , a jak to się ujawnia, że dopiero teraz wykryte to jest? :)

• arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - też mam niewiele rzeczy i też wszyscy mi mówią, że za wcześnie. To co? Mam zacząć zakupy w 9mc :/ Wkurza mnie to straszliwie. Takie gadanie.

Teresa - ja na liczne bakterie w moczu nie dostałam od razu antybiotyku ale urosept - naturalny lek na bazie żurawiny. Wkurzająca ta Twoja lekarka, dla niej w ciąży wszystko jest normalne widzę :/ Może i dobrze, że nie panikuje, ale moim zdaniem za bardzo pewne rzeczy bagatelizuje.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Jejku dziewczyny Ja jeszcze nic nie mam prócz paru ubranek, jednego kocyka i wypełnienia pościeli. A jak coś chcę kupić to wszyscy mi mówią , że za wcześnie. A ja wolałabym mieć już raczej chociaż połowę rzeczy z głowy...
    Nie słuchaj co gadają. Kupuj co chcesz, nawet nie musisz nikomu mówić :) Ja im więcej mam rzeczy tym spokojniejsza jestem :) Dlatego mam już większość ;)

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak z mężem rozmawialiśmy, że może kupimy teraz coś do pielęgnacji maluszka :) Jak już się dowiem płci to chcemy jeszcze troszkę ubranek kupić.

Ja już chciałam nawet pampersy kupić, bo były na promocji, ale w sumie pewnie jeszcze nie raz będą :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    niecierpliwa - też mam niewiele rzeczy i też wszyscy mi mówią, że za wcześnie. To co? Mam zacząć zakupy w 9mc :/ Wkurza mnie to straszliwie. Takie gadanie.

Teresa - ja na liczne bakterie w moczu nie dostałam od razu antybiotyku ale urosept - naturalny lek na bazie żurawiny. Wkurzająca ta Twoja lekarka, dla niej w ciąży wszystko jest normalne widzę :/ Może i dobrze, że nie panikuje, ale moim zdaniem za bardzo pewne rzeczy bagatelizuje.
    No właśnie, nie wiadomo jak będziemy się czuły pod koniec ciąży, więc myślę, że warto przygotowywać się wcześniej. Poza tym po co takie przyjemne rzeczy zostawiać na koniec i potem robić wszystko w pośpiechu na łapu capu ;) Jeśli sama nie masz problemu z tym żeby zacząć kompletować "wyprawkę", to innych nie słuchaj :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o waszych wyprawkach a my w połowie listopada przynosimy łóżeczko i kupujemy materac... A tak to mamy wszystko po za Kosmetykami dla malutkiej, pampersów i wanienki ale to sie nie spieszy...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    No właśnie tak z mężem rozmawialiśmy, że może kupimy teraz coś do pielęgnacji maluszka :) Jak już się dowiem płci to chcemy jeszcze troszkę ubranek kupić.

Ja już chciałam nawet pampersy kupić, bo były na promocji, ale w sumie pewnie jeszcze nie raz będą :)
    Ja nawet proszki kupiłam miesiąc temu bo były w promocji :) Stwierdziłam, że i tak jeszcze będę musiała kupić jak znowu będzie dobra promocja, bo ze 2 worki to już pójdą na pierwsze prania jeszcze przed narodzinami :) Warto korzystać z takich promocji, bo tego wszystkiego dużo będzie potrzeba i lepiej rozłożyć wydatki ;)

Karolina@ lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też wolałabym już mieć z głowy więcej niż mniej :)

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ