Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również rozkładam sobie wydatki na poszczególne miesiące. Na styczeń zostawiłam sobie zakup akcesoriów do łóżeczka typu prześcieradło, pościel, ochraniacz itp. A na luty wózek. Poza tym tak jak piszecie - nie wiadomo jak będziemy się czuły w grudniu czy w styczniu. A ja nie wyobrażam sobie z brzuchem i pomiędzy zwałami śniegu biegać po sklepach.
Druga sprawa jest taka, że nigdy nie możemy przewidzieć tego, co jest nam pisane. Moja przyjaciółka, która miała na wszystko czas trafiła do szpitala pod koniec 7 miesiąca. W ósmym urodziła córeczkę i cały obowiązek skompletowania wyprawki "na szybko" spadł na jej męża. Poza tym nie chcę obarczać mojego męża zakupami typu podpaski, podkłady itp, bo wolę sama sobie wszystko wybraćpaola87, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
kamka wrote:no i dziewczyny pamiętajcie o kontakcie ze szpitalem co macie mieć bo w różnych szpitalach różne rzeczy wymagają... np u nas mysłowice nie chcą ciuszków dla dziecka a koleżanka rodziła w katowicach i miała mieć swoje ciuszki...
Nie wiedziałam, że jesteś z Mysłowic
Tak - i to już nie tylko o ciuszki chodzi, ale o cały komplet kosmetyków dla dziecka i dla mamy. Bo w jednym szpitalu dają Ci wszystko, a w innym musisz przyjść z całym wyposażeniem. U mnie w szpitalu to nawet dziecka nie kąpią -
muminka83
Lilou1984
pisałyście o bezsenności...
To ja pobiłam Was wszystkie, bo nie spałam całą noc;-(
Rano po 6ej mąż przygotowywał się do pracy i zaskoczony że ja nie śpię.
Nie wiem co to było?! Na zmianę gasiłam światło,zapalałam. To samo z TV, próbowałam czytać książkę, cuda! niewidy! i nic! ;-(
Odfrunęłam dopiero grubo po 7ej.
To była fatalna noc. Oby takich jak najmniej ;-( -
Karolina@ wrote:Nie wiedziałam, że jesteś z Mysłowic
Tak - i to już nie tylko o ciuszki chodzi, ale o cały komplet kosmetyków dla dziecka i dla mamy. Bo w jednym szpitalu dają Ci wszystko, a w innym musisz przyjść z całym wyposażeniem. U mnie w szpitalu to nawet dziecka nie kąpią
no i na str mają dokładnie co masz mieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:18
-
Teresa ja bym nie czekała ani jednego dnia dłużej, tylko jak najszybciej pojechała do innego lekarza. Ciśnienie graniczne przekraczas z tego co napisałaś co pomiar. 140 jest już do obserwacji, a wielu ginekologów krzywi się jak jest powyżej 130. Wiem, że dziewczyny potrafią przytyć i 30 kg ale litości- to nie jest normalny przyrost wagi w ciąży! Może on wynikać ze złej diety, wtedy kobieta zostaje z dodatkowymi kilogramami, ale nie rzadko wiąże się z zatrzymaniem wody, obrzękami czy cukrzycą ciążową. Jeśli jesz w miarę normalnie to gin powinna Ci zrobić wcześniej obciążenie glukozą a już na pewno nie lekceważyć nadciśnienia. Skonsultuj to wszystko z innym lekarzem, bo i ja jestem zdania , że lepiej wyjść na panikarę czy histeryczkę niż potem żałować
Est, muminka83, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane! Juz troche okrzepłam, wszystkie mamy tutaj swoj problem i naprawdę sie wspieramy wiec przyjemnie mija mi czas. Wzięli mi wymazy z pochwy, ale lekarz mowi ze nie wyglada zeby mieli cos poważnego wyhodować. W sumie gorączka spadła wiec nie dają mo niczego poza paracetamolem. Pewnie czekają na wynik posiewu i wtedy ewentualnie cos włącza. No i na Usg mały rozwija sie prawidłowo, wszystko z nim dobrze, tak go kocham!
w sumie z tego najbardziej sie cieszę. A tak to leżę i pachnę
buziaki!
Karolina@, domiii, paola87, edyś, Falon, Est, Karka, ryjkek, Kajola, A.Kasia, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Podziwiam Was dziewczyny. Mimo że mam trochę rzeczy po synku, to jeszcze nie kupiliśmy nic. Przeliteruję. N-I-C.
Planuję w grudniu wszystko kupić, obecnie większość rzeczy można zamówić online, pieniążki odkładam co miesiąc na rzeczy, ale po prostu się jeszcze boję. Może przewrażliwiona jestem, no nie wiem....Falon lubi tę wiadomość
-
kamka wrote:No i u mnie za mysłowicami przemawia też fakt że tam jest mój lekarz prowadzący:) a mam do niego naprawde duże zaufanie...
Kamka, nie miałam z tymi szpitalami nic do czynienia. Za daleko ode mnie. Ja natomiast "należę" do Mikołowa i generalnie są tutaj dobre opinie, ale lekarza mam pracującego w Gliwicach i tam będę rodzić. Poza tym w Gliwicach jest kilka elementów, które "królują" nad innymi szpitalami w mojej okolicy -
Martka89 wrote:Cześć kochane! Juz troche okrzepłam, wszystkie mamy tutaj swoj problem i naprawdę sie wspieramy wiec przyjemnie mija mi czas. Wzięli mi wymazy z pochwy, ale lekarz mowi ze nie wyglada zeby mieli cos poważnego wyhodować. W sumie gorączka spadła wiec nie dają mo niczego poza paracetamolem. Pewnie czekają na wynik posiewu i wtedy ewentualnie cos włącza. No i na Usg mały rozwija sie prawidłowo, wszystko z nim dobrze, tak go kocham!
w sumie z tego najbardziej sie cieszę. A tak to leżę i pachnę
buziaki!
Oby okazało się, że to nic takiego, to jutro może Cię wypuszczą
A tymczasem korzystaj z tego szpitalnego spa i odpoczywaj
-
Ja niedlugo zbankrutuje
znalazlam nowy ciuchacz, ubranka dzieciece z Anglii za 2-5 zl. Takze z ubranek mam juz wszystko, a nawet za duzo. Powoli biore sie za wieksze rzeczy. Na najblizsze tygodnie planuje materacyk, wanienke i przewijak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:06
wiewiórka17 lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Widzę, że nastrój Ci się poprawił i bardzo mnie to cieszy
Oby okazało się, że to nic takiego, to jutro może Cię wypuszczą
A tymczasem korzystaj z tego szpitalnego spa i odpoczywaj
wczoraj cały wieczór przeplakalam, w ogóle czułam się jak samotne dziecko które porzucili
nigdy tak nie tesknilam za mężem i rodzina. Dziewczyny mi wmawiają ze u każdej będzie dobrze iteż staram się zmienić swoje myśli
-
edyś wrote:Ja niedlugo zbankrutuje
znalazlam nowy ciuchacz, ubranka dzieciece z Anglii za 2-5 zl. Takze z ubranek mam juz wszystko, a nawet za duzo. Powoli biore sie za wieksze rzeczy. Na najblizsze tygodnie planuje materacyk, wanienke i przewijak.
widzę że juz zakupy konkretne robisz... ja się z tym jeszcze nie spieszę , na razie mam pare ciuszków a reszte to dopiero po nowym rokumam czas jeszcze:)
-
Hannia123 wrote:Teresa ja bym nie czekała ani jednego dnia dłużej, tylko jak najszybciej pojechała do innego lekarza. Ciśnienie graniczne przekraczas z tego co napisałaś co pomiar. 140 jest już do obserwacji, a wielu ginekologów krzywi się jak jest powyżej 130. Wiem, że dziewczyny potrafią przytyć i 30 kg ale litości- to nie jest normalny przyrost wagi w ciąży! Może on wynikać ze złej diety, wtedy kobieta zostaje z dodatkowymi kilogramami, ale nie rzadko wiąże się z zatrzymaniem wody, obrzękami czy cukrzycą ciążową. Jeśli jesz w miarę normalnie to gin powinna Ci zrobić wcześniej obciążenie glukozą a już na pewno nie lekceważyć nadciśnienia. Skonsultuj to wszystko z innym lekarzem, bo i ja jestem zdania , że lepiej wyjść na panikarę czy histeryczkę niż potem żałować
Rękami i nogami się podpisuję!Hannia123, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
Co do szpitala , ja chyba się wybiorę do dwóch , które rozważam. Ponoć można wejść i sobie obejrzeć co i jak
A co do wyprawki, ja planuję tylko na koniec zostawić sobie łóżeczko i materac, ale to tylko dlatego, że w domu nie mam gdzie trzymaćPo wózek jadę w listopadzie, bo tak jak już mówiłam od znajomej kupuję. Akcesoria do łóżeczka kupię już wcześniej przez allegro. Natomiast chciałabym się po usg połówkowym może wybrać do jednej hurtowni u mnie w okolicy, bo mają tam totalnie wszystko co trzeba z rzeczy kosmetycznych dla maleństwa i dla mnie i to w dodatku nie rzadko w cenach tańszych niż na allegro
Jak ostatnio tam byłam i weszłam w same smoczki to 3 wielkie regały tego były
Synuś Antoś - 23.03.2016r.