X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rozkładam sobie wydatki na poszczególne miesiące. Na styczeń zostawiłam sobie zakup akcesoriów do łóżeczka typu prześcieradło, pościel, ochraniacz itp. A na luty wózek. Poza tym tak jak piszecie - nie wiadomo jak będziemy się czuły w grudniu czy w styczniu. A ja nie wyobrażam sobie z brzuchem i pomiędzy zwałami śniegu biegać po sklepach.
    Druga sprawa jest taka, że nigdy nie możemy przewidzieć tego, co jest nam pisane. Moja przyjaciółka, która miała na wszystko czas trafiła do szpitala pod koniec 7 miesiąca. W ósmym urodziła córeczkę i cały obowiązek skompletowania wyprawki "na szybko" spadł na jej męża. Poza tym nie chcę obarczać mojego męża zakupami typu podpaski, podkłady itp, bo wolę sama sobie wszystko wybrać :)

paola87, Kasia24 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dziewczyny pamiętajcie o kontakcie ze szpitalem co macie mieć bo w różnych szpitalach różne rzeczy wymagają... np u nas mysłowice nie chcą ciuszków dla dziecka a koleżanka rodziła w katowicach i miała mieć swoje ciuszki...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    no i dziewczyny pamiętajcie o kontakcie ze szpitalem co macie mieć bo w różnych szpitalach różne rzeczy wymagają... np u nas mysłowice nie chcą ciuszków dla dziecka a koleżanka rodziła w katowicach i miała mieć swoje ciuszki...

Nie wiedziałam, że jesteś z Mysłowic :)

Tak - i to już nie tylko o ciuszki chodzi, ale o cały komplet kosmetyków dla dziecka i dla mamy. Bo w jednym szpitalu dają Ci wszystko, a w innym musisz przyjść z całym wyposażeniem. U mnie w szpitalu to nawet dziecka nie kąpią :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83
    Lilou1984

pisałyście o bezsenności...

To ja pobiłam Was wszystkie, bo nie spałam całą noc;-(
    Rano po 6ej mąż przygotowywał się do pracy i zaskoczony że ja nie śpię.
    Nie wiem co to było?! Na zmianę gasiłam światło,zapalałam. To samo z TV, próbowałam czytać książkę, cuda! niewidy! i nic! ;-(
    Odfrunęłam dopiero grubo po 7ej.

To była fatalna noc. Oby takich jak najmniej ;-(

201604051765.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Nie wiedziałam, że jesteś z Mysłowic :)

Tak - i to już nie tylko o ciuszki chodzi, ale o cały komplet kosmetyków dla dziecka i dla mamy. Bo w jednym szpitalu dają Ci wszystko, a w innym musisz przyjść z całym wyposażeniem. U mnie w szpitalu to nawet dziecka nie kąpią :)
    nie jestem z mysłowic tylko z sosnowca ale rodzić mam zamiar w mysłowicach bo po 1 mam bliżej a po 2 ze szpitalem w sosnowcu nie chce mieć nic wspólnego po 1 poronieniu jak usłyszałam od pani dr hasło "czego ryczysz zrobicie sobie następne..." no a mój narzeczony mimo upoważnienia nie mógł sie nic dowiedzieć ani o mnie ani o tym co sie z dzieckiem dzieje...
    no i na str mają dokładnie co masz mieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 14:18

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa ja bym nie czekała ani jednego dnia dłużej, tylko jak najszybciej pojechała do innego lekarza. Ciśnienie graniczne przekraczas z tego co napisałaś co pomiar. 140 jest już do obserwacji, a wielu ginekologów krzywi się jak jest powyżej 130. Wiem, że dziewczyny potrafią przytyć i 30 kg ale litości- to nie jest normalny przyrost wagi w ciąży! Może on wynikać ze złej diety, wtedy kobieta zostaje z dodatkowymi kilogramami, ale nie rzadko wiąże się z zatrzymaniem wody, obrzękami czy cukrzycą ciążową. Jeśli jesz w miarę normalnie to gin powinna Ci zrobić wcześniej obciążenie glukozą a już na pewno nie lekceważyć nadciśnienia. Skonsultuj to wszystko z innym lekarzem, bo i ja jestem zdania , że lepiej wyjść na panikarę czy histeryczkę niż potem żałować

Est, muminka83, A.Kasia, Teresa1992 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Juz troche okrzepłam, wszystkie mamy tutaj swoj problem i naprawdę sie wspieramy wiec przyjemnie mija mi czas. Wzięli mi wymazy z pochwy, ale lekarz mowi ze nie wyglada zeby mieli cos poważnego wyhodować. W sumie gorączka spadła wiec nie dają mo niczego poza paracetamolem. Pewnie czekają na wynik posiewu i wtedy ewentualnie cos włącza. No i na Usg mały rozwija sie prawidłowo, wszystko z nim dobrze, tak go kocham! :) w sumie z tego najbardziej sie cieszę. A tak to leżę i pachnę :) buziaki!

Karolina@, domiii, paola87, edyś, Falon, Est, Karka, ryjkek, Kajola, A.Kasia, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was dziewczyny. Mimo że mam trochę rzeczy po synku, to jeszcze nie kupiliśmy nic. Przeliteruję. N-I-C.
    Planuję w grudniu wszystko kupić, obecnie większość rzeczy można zamówić online, pieniążki odkładam co miesiąc na rzeczy, ale po prostu się jeszcze boję. Może przewrażliwiona jestem, no nie wiem....

Falon lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie za mysłowicami przemawia też fakt że tam jest mój lekarz prowadzący:) a mam do niego naprawde duże zaufanie...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    No i u mnie za mysłowicami przemawia też fakt że tam jest mój lekarz prowadzący:) a mam do niego naprawde duże zaufanie...

Kamka, nie miałam z tymi szpitalami nic do czynienia. Za daleko ode mnie. Ja natomiast "należę" do Mikołowa i generalnie są tutaj dobre opinie, ale lekarza mam pracującego w Gliwicach i tam będę rodzić. Poza tym w Gliwicach jest kilka elementów, które "królują" nad innymi szpitalami w mojej okolicy :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Cześć kochane! Juz troche okrzepłam, wszystkie mamy tutaj swoj problem i naprawdę sie wspieramy wiec przyjemnie mija mi czas. Wzięli mi wymazy z pochwy, ale lekarz mowi ze nie wyglada zeby mieli cos poważnego wyhodować. W sumie gorączka spadła wiec nie dają mo niczego poza paracetamolem. Pewnie czekają na wynik posiewu i wtedy ewentualnie cos włącza. No i na Usg mały rozwija sie prawidłowo, wszystko z nim dobrze, tak go kocham! :) w sumie z tego najbardziej sie cieszę. A tak to leżę i pachnę :) buziaki!
    Widzę, że nastrój Ci się poprawił i bardzo mnie to cieszy ;) Oby okazało się, że to nic takiego, to jutro może Cię wypuszczą :) A tymczasem korzystaj z tego szpitalnego spa i odpoczywaj ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedlugo zbankrutuje :D znalazlam nowy ciuchacz, ubranka dzieciece z Anglii za 2-5 zl. Takze z ubranek mam juz wszystko, a nawet za duzo. Powoli biore sie za wieksze rzeczy. Na najblizsze tygodnie planuje materacyk, wanienke i przewijak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 15:06

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Widzę, że nastrój Ci się poprawił i bardzo mnie to cieszy ;) Oby okazało się, że to nic takiego, to jutro może Cię wypuszczą :) A tymczasem korzystaj z tego szpitalnego spa i odpoczywaj ;)
    Niestety do wyniku posiewu nie wyjdę czyli najwcześniej za 2 dni :/ wczoraj cały wieczór przeplakalam, w ogóle czułam się jak samotne dziecko które porzucili :) nigdy tak nie tesknilam za mężem i rodzina. Dziewczyny mi wmawiają ze u każdej będzie dobrze iteż staram się zmienić swoje myśli :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj kończymy remont :) i też kupię już meble i łóżeczko :) a na co to czekać :) a będę się przyzwyczajać

arien, A.Kasia lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja niedlugo zbankrutuje :D znalazlam nowy ciuchacz, ubranka dzieciece z Anglii za 2-5 zl. Takze z ubranek mam juz wszystko, a nawet za duzo. Powoli biore sie za wieksze rzeczy. Na najblizsze tygodnie planuje materacyk, wanienke i przewijak.

widzę że juz zakupy konkretne robisz... ja się z tym jeszcze nie spieszę , na razie mam pare ciuszków a reszte to dopiero po nowym roku :) mam czas jeszcze:)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Est Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Teresa ja bym nie czekała ani jednego dnia dłużej, tylko jak najszybciej pojechała do innego lekarza. Ciśnienie graniczne przekraczas z tego co napisałaś co pomiar. 140 jest już do obserwacji, a wielu ginekologów krzywi się jak jest powyżej 130. Wiem, że dziewczyny potrafią przytyć i 30 kg ale litości- to nie jest normalny przyrost wagi w ciąży! Może on wynikać ze złej diety, wtedy kobieta zostaje z dodatkowymi kilogramami, ale nie rzadko wiąże się z zatrzymaniem wody, obrzękami czy cukrzycą ciążową. Jeśli jesz w miarę normalnie to gin powinna Ci zrobić wcześniej obciążenie glukozą a już na pewno nie lekceważyć nadciśnienia. Skonsultuj to wszystko z innym lekarzem, bo i ja jestem zdania , że lepiej wyjść na panikarę czy histeryczkę niż potem żałować

Rękami i nogami się podpisuję!

Hannia123, Teresa1992 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala , ja chyba się wybiorę do dwóch , które rozważam. Ponoć można wejść i sobie obejrzeć co i jak :)

A co do wyprawki, ja planuję tylko na koniec zostawić sobie łóżeczko i materac, ale to tylko dlatego, że w domu nie mam gdzie trzymać :) Po wózek jadę w listopadzie, bo tak jak już mówiłam od znajomej kupuję. Akcesoria do łóżeczka kupię już wcześniej przez allegro. Natomiast chciałabym się po usg połówkowym może wybrać do jednej hurtowni u mnie w okolicy, bo mają tam totalnie wszystko co trzeba z rzeczy kosmetycznych dla maleństwa i dla mnie i to w dodatku nie rzadko w cenach tańszych niż na allegro :) Jak ostatnio tam byłam i weszłam w same smoczki to 3 wielkie regały tego były :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    my dzisiaj kończymy remont :) i też kupię już meble i łóżeczko :) a na co to czekać :) a będę się przyzwyczajać

Pochwal sie pokoikiem dzidziusia:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bede miala kasy zeby wszystko na raz kupic, wiec kupuje co miesiac po trochu ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chyba że tak :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ