X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Popłakałam się ze śmiechu bo u nas mówili to samo :D stare budownictwo i jest sajgon. W łazience mieliśmy płytki położone na tapetę a pod tapetą kolejne płyki ... teraz podczas remontu wychodzą takie rzeczy, że głowa mała :D

o matko to cud że wam one na głowę nie spadły. Ten co kładł płytki na tapetę musiał mieć wspaniałą wyobraźnie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Popłakałam się ze śmiechu bo u nas mówili to samo :D stare budownictwo i jest sajgon. W łazience mieliśmy płytki położone na tapetę a pod tapetą kolejne płyki ... teraz podczas remontu wychodzą takie rzeczy, że głowa mała :D

Sprawdza się powiedzenie, że "Polak potrafi" ;D ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czujemy się nieco lepiej, przespałyśmy pół dnia, ale tata nas zostawia na noc bo od rana na wyjezdzie i wraca dopiero jutro :(

Buziaki;*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, no bez kitu :) U nas za to wentylacja przechodzi przez sam środek łazienki i teraz burząc ścianę to albo trzeba zostawić słupek z wentylacją na środku (?!?) albo wszystko ropierdzielić i robić od nowa. No to przecież sobie tego słupka nie zostawię ;) Dodatkowo wszystkie rury poprowadzone na wierzchu i aż 3 włączniki światła na powierzchni 6m2 :P Pomijam już to, że każda ściana krzywa i nic poziomu nie trzyma ;) Ale w naszej sypialni każde okno jest na innej wysokości, więc już przywykłam że tu nie ma ładu i składu z niczym ;) Jako wielbicielka symetrii męczę się w tym domu okrutnie ;)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinko, ja też zakupiłam Lovelę. Proszek do białego kupiłam już we wrześniu, a ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położona polecała mleczko/żel do prania, bo to daje 100% pewności, że proszek nie pozostanie gdzieś w ubranku, a mógłby podrażnić delikatną skórę dziecka. Chociaż z drugiej strony, jak ciuszki będzie się prało w 60 stopniach to proszek chcąc czy nie musi się rozpuścić? W każdym bądź razie do koloru kupiłam z Loveli mleczko do kolorowych. Aktualnie w Biedrze jest promocja za 26,98zł, chociaż ja kupiłam za 20zł. Nie wiem czy coś im się nie powaliło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:20

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Martita, bylas na wizycie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kofeinko, ja też zakupiłam Lovelę. Proszek do białego kupiłam już we wrześniu, a ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to położona polecała mleczko/żel do prania, bo to daje 100% pewności, że proszek nie pozostanie gdzieś w ubranku, a mógłby podrażnić delikatną skórę dziecka. Chociaż z drugiej strony, jak ciuszki będzie się prało w 60 stopniach to proszek chcąc czy nie musi się rozpuścić? W każdym bądź razie do koloru kupiłam z Loveli mleczko do kolorowych. Aktualnie w Biedrze jest promocja za 26,98zł, chociaż ja kupiłam za 20zł. Nie wiem czy coś im się nie powaliło :D

Dziękuje za cenne informacje ;)
    No i wiem już, że ubranka dla dziecka pierze się w temp. 60 stopni ;) a nie wiedziałam, no bo niby skąd skoro jestem debiutantką jeśli chodzi o ciążę ;)

A co ze smoczkiem dla dziecka?? kupujecie? (jeśli tak to jaki?) no i jakie są Wasze opinie na ten temat.

wac4wpq.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam takie pytanie intymne. Czy macie dużo wydzieliny z pochwy?? Cholera ja to chyba mam nawilżenie na maxa.
    Jutro jadę do mojej gin by zobaczyła na to i ewentualnie zareagować bo niby nic nie swędzi ale mnie przy infekcjach nigdy nie swędzi nie drapie ani nic z tych spraw.

Aż zaczynam sobie wkręcać .... wrr

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochane mam takie pytanie intymne. Czy macie dużo wydzieliny z pochwy?? Cholera ja to chyba mam nawilżenie na maxa.
    Jutro jadę do mojej gin by zobaczyła na to i ewentualnie zareagować bo niby nic nie swędzi ale mnie przy infekcjach nigdy nie swędzi nie drapie ani nic z tych spraw.

Ja też ma dużo wydzieliny, bez kilku wkładek dziennie ani rusz.

wac4wpq.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Ja mam dużo, dlatego jak mi dzisiaj gin powiedziała, że mam grzybicę to zaskoczona nie byłam. Dodatkowo już dwóch ginekologów mi powiedziało, że w ciąży to infekcje są przeważnie bezobjawowe - nie swędzi i nie piecze, a cała armia pasożytów żyje sobie w środku :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest wampirem! Puka do mnie zawsze pozno w nocy. A kiedy juz zapuka o takiej godzinie jak obecna i chce je podejrzec, tzn. goly brzuch, to przestaje pukac. Zakrywam brzuch - znowu zaczyna.

Est, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam dużo co dziwne, bo przy pessarze ponoć płynie jak rzeka. Już się nawet ostatnio zastanawiałam czy on mi tam tym pessarem czegoś nie zatkał, bo wcześniej miałam dużo więcej wydzieliny ;)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff czyli nie jestem jedyna. Dobrze więc że jutro jadę do niej. Akurat ma dyżur w szpitalu więc kazała przyjechać bo tak wizyta u niej dopiero 20 listopada. Jednak wtedy mam mieć kontrolny posiew wiec warto by było tam czysto.
    A powiedźcie dziewczyny czy ta zwiększona wydzielina może mieć wpływ że 2 tygodnie temu skończyłam barć zinnat a teraz od czwartku biorę duomox. Hmm i tak naprawdę zauważyłam że więcej jej jest od kilku dni.,...do jutra wytrzymam

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ufff czyli nie jestem jedyna. Dobrze więc że jutro jadę do niej. Akurat ma dyżur w szpitalu więc kazała przyjechać bo tak wizyta u niej dopiero 20 listopada. Jednak wtedy mam mieć kontrolny posiew wiec warto by było tam czysto.
    A powiedźcie dziewczyny czy ta zwiększona wydzielina może mieć wpływ że 2 tygodnie temu skończyłam barć zinnat a teraz od czwartku biorę duomox. Hmm i tak naprawdę zauważyłam że więcej jej jest od kilku dni.,...do jutra wytrzymam

Ja zawsze podczas brania Duomox'u miałam grzybicę pochwy :/

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy antybiotykach Muminka to koniecznie sobie aplikuj lactovaginal bo się robi jałowo w całym organizmie i się grzybki moment gnieżdżą ;/

• Est Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa, Martka , odezwijcie się co u Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:56

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapeszylam...
    czujemy sie fatalnie...

ug37zbmh9r9sv292.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    A ja muszę się pochwalić. Dziś tata mojego byłego podopiecznego przywiózł nam łóżeczko z materacem kokos pianka gryka ale i tak nowy będziemy chcieli kupić. Piękne jest takie jak chcieliśmy kupić i z szufladą :) Podrzucam Wam foteczkę słabej jakości ale jest.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1f3b78f8159.jpg
    A tutaj wczorajszy wieczorny kopniaczek, była cała seria przed nagrywaniem ale dzidzia chyba wyczuła kamerę :)
    http://pl.tinypic.com/player.php?v=25f68zp&s=9#.Vjjqw7cvfIU

A.Kasia, A.Kasia, Karolina@, Kajola, baassiia, arien, Est, alinalii, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    zapeszylam...
    czujemy sie fatalnie...

A co się kochana dzieje? Zjedz coś słodkiego, pod kocyk z książką i przynajmniej szybciej i przyjemniej czas zleci :*

anie93lica, anie93lica, anie93lica, anie93lica, anie93lica, kateee lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nawet ochoty na nic słodkiego:(
    Słabo się czujemy, mała tam kopie, humoru też nie ma ale to pewnie ze względu na samopoczucie, głowa pęka, nos boli, szkoda gadać :-(

Zaraz przyjedzie po mnie brat i pojadę do nich na wieś, żeby samemu tu nie siedzieć.
    Głupie myśli do głowy przychodzą. M dzwonił, troszkę uspokoił, ale i tak nie lubię sama siedzieć, szczególnie wtedy kiedy źle się czuję. ;(

A jeszcze jutro rano jazdy więc muszę tu wrócić rano autobusem.
    marudzę jak potłuczona... ;(
    mam chyba jakieś pierwsze poważne załamanie w ciąży...
    jeszcze wypycha mi pępek i zaczyna mnie to szczypać, bo mam tam bliznę po operacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:22

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ