X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobra, pojedziesz do ludzi to od razu Ci się humor poprawi :) Wiadomo, że jak się samemu w domu siedzi to różne głupoty do głowy przychodzą. A czujesz się na te jazdy? Nie lepiej by było przełożyć?

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje że mi się poprawi i nie będę myśleć o wszystkich głupotach. Najlepsze że dzisiaj rano też miałam jazdy i czułam się nawet dobrze. Pogorszyło mi się jak wstałam ;( Nie mam numeru nawet do tego instruktora, nie wzięłam... Kolejna głupota ;/
    Dam radę jakoś, i znowu będę odpoczywać.
    Chyba ten antybiotyk tak mnie osłabia.. :( Jeszcze boję się że jutro M nie wróci bo nie zdąży wszystkiego załatwić i inne zmartwienia przychodzą do głowy, dlatego lepiej nie myśleć. A o bałaganie w mieszkaniu nie wspomnę, nie mam nawet siły na to. :(

A co u Ciebie Kasik?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w porządku ;) Po beznadziejnym weekendzie gdzie też sobie już wmawiałam cuda na kiju jest lepiej i nawet nic mi specjalnie nie dolega :) Jeszcze jakby Tymek się przekręcił w inną stronę to by było ekstra bo mi niewygodnie w ciągu dnia z tyłkiem na poduszkach leżeć. Odliczam sobie dni do USG, jeszcze 11 :)

Któraś tu wcześniej o zmęczeniu pisała - no ja ostatnio chodzę jak zombie ;) Przespałam dziś 3h i nawet nie zauważyłam jak mi się przysnęło ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakies przesilenie, ja tez caly czas zmeczona i senna. Juz sobie jakas chorobe wymyslalam... ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Karolina, a jakie leki Ci zarządzili?
    Dopegyt i metocart, jak leżałam w szpitalu to relanium i mnostwo magnezu...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś do dupy!
    Głowa mnie boli, byłam na spacerze i nic znowu mnie boli.

Muminka ja też mam dużo wydzieliny od Lutki, zobaczymy w sobotę na wizycie czy to faktycznie ona czy grzybosław.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    U mnie też dziś do dupy!
    Głowa mnie boli, byłam na spacerze i nic znowu mnie boli.

Muminka ja też mam dużo wydzieliny od Lutki, zobaczymy w sobotę na wizycie czy to faktycznie ona czy grzybosław.

Ja biorę nawet probiotyk ale widocznie z mało.... wrrr ...
    Na poprawę humoru robię tościk z serem :D i szklaną maślanki <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może co oznaczają tak niskie wyniki testu obciążenia glukozą 75g?
    Zawsze miałam niski cukier, więc to, że na czczo jest poniżej normy to dla mnie norma :P ale reszta ...
    Po dzisiejszym badaniu mam na czczo-64, po 1h-69, po 2h-68.

Edit : już się dowiedziałam od znajomej, że to wyniki dobre. tzn. mam niski cukier i zawsze muszę mieć ze sobą coś słodkiego, ale to wynik dobry. Dlatego taka blada, jak truposzczak łażę i mam sińce pod oczami :-/ a czasami jak mnie napadanie ochota na słodkie to nie potrafię się opanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:17

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja się nie czuję ekspertem w tym temacie, ale wartości dolne po obciążeniu to chyba do 60 (jeśli nic nie pokręciłam to masz jeszcze ok), górne to te powyżej 140. Taki spadek cukru po posiłku kojarzy mi się trochę z hipoglikemią (Nie sądzę byś teraz miała ten problem, bo masz wynik powyżej 60, aczkolwiek ja bym porozmawiała o tym z lekarzem). Syn znajomej ma cukrzycę i wiem ,że takie zjazdy cukru w dół u niego są niebezpieczne. Czy Ty masz jakieś predyspozycje (w sensie obciążenia genetycznego) w rodzinie do cukrzycy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:22

1usai09khne0c7t3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak zawieje, kilka dni mam dużo i luteina wypływa a kilka dni mało jak dziś. ja tez jestem dobra do wkręcania sobie, ale ostatnio bez nospy znowu mi brzuch twardnieje...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo u tego małego, on też ma zawsze coś słodkiego w razie czego. Ale tam jest kontrola poziomu cukru, pompa itp.

W temacie wydzieliny, u mnie też kilka wkładek dziennie... Też zaczynałam się nad tym zastanawiać, ale wczoraj byłam u mojego gina i szyjka 4,5 cm, zamknięta. Gorzej, że łożysko tylko 1,5 cm od ujścia szyjki i muszę ostro zwolnić, co przy dwójce dzieci w domu wcale nie jest takie proste :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:26

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to samo miałam pisać co Hania, blisko dolnej granicy jesteś to lepiej to monitorować czy aby nie będzie się pogłębiać.

Ola - ale to lekarz Ci kazał nospę odstawić czy sama sobie? Ja ostatnio ze dwa dni nie brałam i zauważyłam, że twardnienia się wzmogły. Jak wróciłam do dawki co mi lekarz kazał to jak ręką odjął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:26

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie szokiem jest ten wynik po 1h. Prawie jakbym nie poczuła tej glukozy, dlatego mi tak smakowała :D Wypiłabym jeszcze!

Ale muszę się pochwalić, że wyniki moczu mam ideeeealne! We krwi, krwinki białe podwyższone troszkę, ale to chyba nie problem.

Haniu - w rodzinie nie mam przypadków cukrzyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:32

A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie o tym badaniu cukru to przy okazji zapytam. Kupiłam już 75g glukozy. Dostałam przepis na miksturę, że mam to wymieszać z 300ml wody plus sok w połowy cytryny. Rozumiem, iż te kobiety w laboratorium przygotują mi ten napój? Ten sok z cytryny to muszę sama przynieść w jakimś pojemniczku?!

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pielęgniara zrobiła miksturkę. Przyniosłam glukozę, cytryny zapomniałam, to dała mi trochę od siebie. Myślę, że spokojnie możesz przekroić cytrynę na pół i wziąć ze sobą, a na miejscu Ci wyciśnie.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta gluko jest ohydna:(

Wszystkie mamy jakies załamania widzę. Bezsensu...
    Masakra.
    Chyba trzeba iść sie położyć, ale z drugiej strony ile można...
    Lecę,papaa:*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to bardzo dobrze, bo to znaczy, że nie masz genetycznych obciążeń w tym kierunku :) Paniki bym tu nie siała żadnej, bo tak jak pisałam na moje niefachowe oko wynik w dolnych, ale granicach normy, dla spokoju po prostu porozmawiała o tym wyniku przy najbliższej okazji z lekarzem.

1usai09khne0c7t3.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię Haniu :) Pewnie lekarz sam poruszy ten temat, a jak nie to ja to zrobię.
    Czy to oznacza, że mogę jeść moją ukochaną czekoladę oreo bez wyrzutów sumienia?!?!?!?!?!?!

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kasia sama odstawiłam , bo mój lekarz dość dziwnie podchodzi do moich twardnień, mówi źe szyjka mi sie nie skraca od tego i zawsze jak jestem na wizycie to jest miękka macica i jego test że on nie wie co to , moźe dziecko się wypina,on nic złego nie widzi.Jak zapytałam o nospe i magnez to powiedział bierz bierz.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Teresa, Martka , odezwijcie się co u Was!

Ja żyję :) Mam już upatrzongo lekarza z kilku polecen :) Jutro będę dzwonic sie umowic. I jest nawet o wiele tańszy niż moja gin, dla porównania u niej za połówkowe płaciłam 350 zł a u niego kosztuje 150 zl. I wogóle sama siostra moja dzisiaj była na wizycie i ma skierowanie do szpitala przez cisnienie (150/100) na wywołanie porodu tylko że ona już jest w 9 miesiacu :) i jutro jedzie.

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ