Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia Kasiu ostatnio wchodziłam na Twój kalendarz i rzuciło mi się w oczy, że bierzesz nospę codziennie. Mi ordynator szpitala kazał brać ją każdego dnia, a lekarz prowadzący tylko w razie potrzeby. Od paru dni nie biorę jej w ogóle i nic mnie nie boli. Tak się zastanawiam, czy to jest takie bezpieczne brać nospę codziennie? Może jest jakiś łagodniejszy lek na te Twoje twardnienia??
A co do glukozy to pytałam mojego lekarza, czy powinnam już zrobić test obciążenia glukozy, a on powiedział, że jeszcze za wcześnie i jak teraz zrobię to i tak będę musiała to powtórzyć.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Cześć dziewczyny
Z moich żali dzisiejszych, tak się cieszyłam, od 3 tyg codziennie się wypróżniałam, dzięki tej wodzie przegotowanej na czczo, aż tu wczoraj i dzisiaj nie mogęChyba czas na czopek...
Jestem przez to taka wydęta.
Jeśli chodzi o pranie, to już kiedyś pisałam, ja na początek będę kupować płatki mydlane dzidziuś, a potem z listy sroki, może którejś z Was się to przyda: http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Ten test obciążenia glukozą pewnie po tej wizycie będę musiała wykonać, jeszcze 9 dni, napawa mnie nadzieję, że skoro uwielbiam słodycze, może też uda mi się tak jej zasmakować jak Magdalenie
Męczy mnie łażenie co chwila siku.
Znalazłam w końcu sprzedawcę i to z mojej Częstochowy z ładnymi kocykami itp minkyNie mogę się doczekać aż kupię, czekam na wypłatę
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnyOla - aha, no to jak Ci lekarz nie kazał brać no-spy to nie wnikam, myślałam po prostu że Ci kazał ale sama odstawiłaś
Ryjek - ja z uwagi na miękką szyjkę i częste bolesne twardnienia brzucha mam wskazana od lekarza aby brać nospę 3x1 a do tego magnez 3x2. Też nie jestem zwolenniczką faszerowania się nospą bezpodstawnie ale jak przez kilka dni zapominałam trochę o tej nospie to twardnienia wróciły, więc teraz pokornie stosuję się do zaleceń lekarza. Z resztą ufam mu i nie będę na własną rękę kombinować. Ponoć są jakieś badania, które wskazują że nospa w ciąży może skutkować obniżonym napięciem mięśniowym u dziecka ale szczerze powiedziawszy wolę mieć dziecko z obniżonym napięciem ale żywe, niż olać zalecenia lekarza i mieć powtórkę z poprzedniej ciąży. A co do łagodniejszych leków - nie ma chyba nic łagodniejszego niż nospa i magnez.
Dziewczyny mam dylemat. Nie wiem czy wybrać do łazienki WC kompakt czy z podwieszaną miską. Najpierw byliśmy zdecydowani na podwieszaną ale ktoś nam powiedział, że to po kilku latach się psuje, więc zmieniliśmy zdanie. Wczoraj jednak gość od remontu wspomniał, że te kompakty nie takie złe i już sama nie wiem... -
Arien, Kochana. Weź nospe i połóż się spać. Jeśli jutro się obudzisz i ból nadal będzie, albo tfu tfu odpukać, jeśli w nocy będzie tak bolało, że się obudzisz to jedź na IP.
A ruchy synka czujesz normalnie? Mnie mój młody czasami takiego kopa sprzeda, że aż łapię się za pipkę ze strachu -
Magda lena wrote:Karka, życzę Ci żeby tak Ci smakowało jak mi!
Wy tam w Częstochowie to w ogóle macie dobrze. Ja nie wiem czy to jakieś zagłębie rzeczy dla dzieci. W Częstochowie sporo wózków dziecięcych produkują
Właśnie mega dużo tego, na razie przez neta patrzymy, ale trzeba będzie pojeździćAle też co za dużo to nie zdrowo
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnyArien - mi mój lekarz kazał zawsze do siebie dzwonić w sytuacji bólów brzucha podobnych do miesiączkowych, takich w okolicy krzyżowej i częstych twardnień brzucha. Ale nie wiem czy to w wyniku mojej historii czy wszystkim tak mówi. Może tak jak Madzia mówi, weź coś rozkurczowego i połóż się spać a jak do rana nie przejdzie to śmigaj do lekarza.
-
Tzn powiedział że mam brać jak go zapytałam. Ale jak biorę nie twardnieje tak bardzo więc nie będę kombinować
Mnie też czeka remont kuchni i robienie z pokoju dziennego sypialni, zdaj później relacje jak to ogarnelas, chodzisz po sklepach za tymi wszystkimi rzeczami, ktoś Ci będzie oczywiście pomagał w sprzątaniu po remoncie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:23
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Wzięłam magnez, no-spy nie mam, mój lekarz jej nie lubi jak już Wamm kiedyś pisałam. Wezmę może jeszcze na wszelki wypadek espumisan, chociaż na jelita bym nie stawiała, szczególnie, że osttanio nieźle się wypróżniam. Dzięki dziewczyny za rady, przestraszyłam się tego bólu bo mnie takie rzeczy raczej sie nie zdarzają...idę poleżeć, dzięki kochane jeszcze raz.
-
Ja juz dziewuszki po wizycie i jestem mega happy bo pozwolila mi juz normalnie funkcjonować pessar leży jak ulal i jej super spasowany szyjka trzyma i sie nie skraca. Pozdrowionka
A.Kasia, Est, baassiia, Karka, domiii, d'nusia, ksanka, Teresa1992, Renka88, Hannia123, muminka83, Lilou1984, Kate84, krówka_muffka, Mietka 30:), Kajola lubią tę wiadomość
-
Jak piszecie o tej podwieszanej misie, to macie na myśli stelaż podtynkowy? Jeśli tak, to najważniejsze żeby na nim nie oszczędzać i kupić porządny, bo taki tańszy może się psuć, a wiecie jak to w przypadku tego kibelka, trzeba zaraz płytki skuwać, bo się okazuje, że nagle coś cieknie, itd.
-
A.Kasia - taki sam zestaw leków miałam w szpitalu - 3x1 nospa i 3x2 magnez. Chyba standardowy zestaw dla kobiety w ciąży w razie jakiś bóli. Cóż trzeba jakoś przetrwać do lutego
Masz rację, lepiej dla pewności brać te leki niż później żałować, że się czegoś nie wzięło.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Hmm no to muszę o tym pogadać z mężem bo już mieliśmy decyzję podjętą a teraz się pewnie będzie wkurzał, że kombinuję
Ola - ja jestem już mistrzem zakupów przez internet, więc wszystko on-line ogarnęłam, nawet fachowca do remontuNa szczęście płytki na ściany i gres na podłogę wybrałam przed ciążą, meble które wybrałam też miałam kiedyś okazję "wymacać", więc tu problemu nie ma. Jedyne co mam niedograne to właśnie to WC oraz prysznic bo robimy go w zabudowie i chcieliśmy bez brodzika ale dopiero po skuciu podłogi się okaże jak podłoga wygląda i czy da się tak zrobić. Sprzątać oczywiście nie będę, mamunia do mnie przyjedzie na porządki i mam przyjaciółkę, która się zaoferowała do pomocy
Na domowników nawet nie liczę, mąż w sprzątaniu to dwie lewe ręce a teściowa ze szwagierką to lenie nie z tej ziemi. Jak ostatnio szwagierkę zapytałam czy by mi 2 pokoje odkurzyła to z taką łaską to zrobiła jakbym nie wiadomo o co prosiła
A łazienka będzie w tym stylu:
Est, d'nusia, Hannia123, muminka83, Lilou1984, Kate84, Mietka 30:), Kajola, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:A.Kasia - taki sam zestaw leków miałam w szpitalu - 3x1 nospa i 3x2 magnez. Chyba standardowy zestaw dla kobiety w ciąży w razie jakiś bóli. Cóż trzeba jakoś przetrwać do lutego
Masz rację, lepiej dla pewności brać te leki niż później żałować, że się czegoś nie wzięło.
Jakbym tylko tyle brała to bym skakała ze szczęściaAż organizer na leki musiałam sobie kupić żeby o niczym nie zapomnieć i nawet dziś rano się do męża śmiałam, że po porodzie nie wezmę do ust żadnej tabletki
No ale właśnie tak jak mówisz, wolę to brać niż sobie później zarzucać zaniedbanie
Gosia - Gosiu wszystko w porządku? Już jutro wizyta, więc mam nadzieję, że troszkę Ci się humor poprawił :* daj znać koniecznie co i jak.
paola87 - no właśnie tego cieknięcia i skuwania się obawiamy bo nas tym kilka osób postraszyło. Nawet znajomy, który ma firmę wykończeniową we Francji odradzał i u siebie w nowym domu zamontował kompakt...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:54
-
nick nieaktualnyEst wrote:Kasia , właśnie, co ze szwagierką? Czy łaskawie przeniosła się piętro niżej?
Co TyAle olewam to, przyjdzie pora to ją Piotrek wyeksmituje bez pytania o zdanie. Z resztą już ją poinformowałam, że w łazience po remoncie nie ma dla nich miejsca (jeszcze tego brakuje, żebym miała po nich sprzątać), więc raczej wygodnie jej nie będzie mieszkając na górze i biegając do toalety piętro niżej.
Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość