X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    A.Kasiu śliczną wybrałaś łazienkę. Moja siotra ma bardzo podobną, z tym że prysznic bez brodzika u Niej to kompletna porażka, jak to sama mówi- bo jeśli chce się wziąć prysznic cała woda jest na płytkach w całej łazience- jak ktoś wchodzi później to wszędzie się woda roznosi po domu.

Ksanka- moja Zosia też się ze mną komunikuje bardzo często, to jest takie słodkie:) Jak wieczorem czytamy bajki z Adasiem, to kopie jak szalona;)

Dziewczyny pisałyście o gazikach jałowych- przy noworodku są według mnie niezbędne do oczyszczania oczek,pępuszka,miejsca za uszami,w którym zbiera się mleko i jest tam bardzo brudne i oczywiście do czyszczenia dziąsełek(przecieranie wodą przegotowaną)codziennie wieczorem po kąpieli-żeby uchronić przed aftami. Także nie jest to to samo co płatki kosmetyczne i jest to absolutne must have.

krówka_muffka - teraz się zestresowałam bo my właśnie robimy prysznic bez brodzika, tylko z szybą ... jak będzie tak jak mówisz, że cała łazienka zalana to się chyba załamie :(

Lucky lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten chłodny poranek, niestety jeszcze z pracy, ale do piątku coraz bliżej:-)

I witam się dodatkowo w 21 tc :-)

Est, Mania1718, Lucky, A.Kasia, Mietka 30:), Kajola, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy- no matko, moja kochana, przepraszam, w życiu nie chciałam Cię zestresować, po prostu trzeba mieć w pobliżu mopa i zawsze po sobie sprzątać, co wiesz jak jest w przypadku mężczyzn:P
    Przepraszam, nie gniewaj się i na pewno nie denerwuj:*

Lucky lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolec może Cię to pocieszy: u mnie na usg 3 tygodnie temu łożysko było tylko 0,5 cm od szyjki, więc musiałam się oszczędzać a wczoraj było juz 1,5 cm, więc mam nadzieję, że i u Ciebie się podniesie.
    Mój lekarz powiedział, że jak na tym etapie łożysko jest nisko, to prawie zawsze się podnosi :-) Musimy na siebie uważać, wiadomo ale mam nadzieję, że Ci się podniesie :-)

Lucky, Magda lena, Hannia123 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja dziś już po badaniach - morfologia i mocz. Zaciągnęłam ze sobą męża też, bo nie był na badaniach ładne pare lat :)

Pozdrawiam Was wszystkie, będę pisać jak czas pozwoli :)

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka- ah ja nie w tym sensie :P zastanawiam się tylko czy to dobre rozwiązanie, a każda opinia się przyda :) także cieszę się ze to napisałaś bo mam czas jeszcze to przemyśleć bo panowie dopiero robią hydraulikę :)

krówka_muffka, Lucky lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Normalnie listopadowa chandra pełną parą!
    Niech już będą święta to chociaż coś się będzie działo!

Kasiu piękna łazienka, na pewno miło będzie się spędzało w niej czas :)

Miłego Dnia!!

Jeszcze 3 dni i będę widziała moją Malutką :)

Coś z humorem:

https://www.facebook.com/krystynoniedenerwujmatki/photos/a.584621514964392.1073741828.584512951641915/935115806581626/?type=3&theater

wczoraj się uśmiałam :D

Lucky, Est, A.Kasia, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    krówka_muffka- ah ja nie w tym sensie :P zastanawiam się tylko czy to dobre rozwiązanie, a każda opinia się przyda :) także cieszę się ze to napisałaś bo mam czas jeszcze to przemyśleć bo panowie dopiero robią hydraulikę :)

Ufff, to mi ulżyło:)))
    Myślę,że warto przemyśleć, ale oczywiście zrozumiałe jest że każdemu się co innego podoba, tak tylko napisałam jak to później wygląda w praktyce.
    Całuję:*

Lucky lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie może i pisałaś, ale tyle jest nowych postów, że mogło mi to umknąć.

Coś na pocieszenie. Jakaś lutówka opublikowała to na forum i pomyślałam, że nam też się przyda dla lepszego samopoczucia ;) Wiem, że szanse przeżycia zależą też od indywidualnego rozwoju dziecka, ale dane są optymistyczne.

Ukończony tydzień ciąży Szanse na przeżycie
    23 tydzień ciąży 53 %
    24 tydzień ciąży 67 %
    25 tydzień ciąży 82 %
    26 tydzień ciąży 85 %
    27 tydzień ciąży 95 %
    28 tydzień ciąży 96 %
    29 tydzień ciąży 96 %
    30 tydzień ciąży 97 %
    31 tydzień ciąży 97 %
    32 tydzień ciąży 98 %

Od 30 tygodnia już będzie z górki. :) U mnie 30 tydz. wypada dokładnie z końcem grudnia. Czyli już niebawem. :) :)

krówka_muffka, Renka88, Lucky, Magda lena, Karolina@, Kajola, Falon lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy z tego co się orientuje to podłoga pod takim prysznicem jest robiona trochę pod skosem by był odpływ wody odpowiednio więc nie powinno być tak źle! :)

krówka_muffka, olatychy, Est lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

A.Kasiu, śliczna łazienka :) moja kuzynka ma prysznic bez brodzika i jest zadowolona - tylko chyba tam musi być odpowiedni spadek?

Teresa, cieszę się, że znalazłaś dobrego lekarza :)

Ja dzisiaj się wybieram na warsztaty Planeta Dziecko, mam nadzieję, że będę zadowolona :) niestety, idę bez męża (ech, praca...), więc szanse na nagrody mam mniejsze :P

Lucky lubi tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę pierwszy raz na zajęcia w szkole rodzenia :) niestety też bez męża bo wyjechał na szkolenie na kila dni

Lucky lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kamka, gratuluję!
    A Tobie z usg wychodzi caly czas taki sam wiek ciąży/termin porodu?
    Bo u mnie co usg to wychodzi inny (w odstępie kilku dni) dlatego liczymy z om, bo z tego usg to byśmy się nie doliczyli :-)
    i ja i mój gin liczymy według pierwszego prenatalnego bo stwierdził że to jest najpewniejsze no i pokrywa się z terminem z owulki:)

Lucky, Est lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te studia mnie wykończą nerwowo. Moja Pani doktor na najbliższe zajęcia każe nam wydrukować prawie 400 stron ustawy ! ;/ Ciekawe jak w przypadku kogoś kto nie ma drukarki... czyli mnie. Trzeba za wszystko zapłacić ;/

• Lucky Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja
    po wcześniejszej wizycie, bo miałam silne bóle brzucha
    zrobiła się z tego połówka i....
    a z naszej córeczki zrobił się synek!!! jesteśmy w szoku ogromnym
    tak się oswoiłam z wizją dziewczynki

poza tym łożysko bardzo słabiutko, zasłania całe wejście do szyjki, nic się nie podniosło
    szyjka nagle się skróciła z 45 na 30mm i pani dr natychmiast założyła pessar
    i dała skierowanie do szpitala

z tym wszystkim nie mogę się oswoić
    najbardziej boję się tego szpitala i oddalenia od córeczki

Est, She86, Izoleccc lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:

Ja u znajomych uzywalam takiego prysznica i potwierdzam, ze jest problematyczny:/ byli bardzo niezadowoleni. Jesli nie chcecie standardowego brodzika to moze taki maly murek z plytek? Zawsze to jakies odgrodzenie?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witam się i ja
    po wcześniejszej wizycie, bo miałam silne bóle brzucha
    zrobiła się z tego połówka i....
    a z naszej córeczki zrobił się synek!!! jesteśmy w szoku ogromnym
    tak się oswoiłam z wizją dziewczynki

poza tym łożysko bardzo słabiutko, zasłania całe wejście do szyjki, nic się nie podniosło
    szyjka nagle się skróciła z 45 na 30mm i pani dr natychmiast założyła pessar
    i dała skierowanie do szpitala

z tym wszystkim nie mogę się oswoić
    najbardziej boję się tego szpitala i oddalenia od córeczki

Najważniejsze, że pani dr wykryła wszystko w odpowiednim czasie.
    A co do płci... to już kolejna niespodzianka taka u nas na forum :) Także gratuluję jednak SYNKA :)

Lucky, Est, muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Po wczorajszej wizycie - szyjka twarda, zamknięta i dość długa 36mm :-)
    Wyniki morfologii i moczu w normie :-)
    Moja mała wdzięczynka ma 495gram i ciągle rośnie.
    Lekarz obejrzał jej buźkę na 3D - wytykała do mnie język ( już nabiera charakterku ) hehe.
    Serduszko było oglądane bardzo dokładnie z dobre kilkanaście minut ale mała i tak w dalszym ciągu nie była dobrze ułożona - odwróciła się co prawda o 180 stopni ale musiałaby leżeć chyba w poprzek by było dobrze widać.
    Generalnie serduszko zbudowane absolutnie idealnie idealnie, lekarz mówi, że gdybym mu nie powiedziała o plamce = plamkach to by nie zauważył. Nie jest pewien czy to plamka ( w liczbie pojedynczej jednak - to dość optymistyczne ), mówił, że jak tak się dłużej przyglądał to jest prawie pewien, że to tylko zgrubienie na jakiejś tam błonce bo jest w takim miejscu - gdzieś przy zastawce - gdzie plamki=ogniska=zwapnienia się raczej nie pojawiają.
    Powiedział, że stara się być jak najbardziej krytyczny bo usłyszał diagnozę innego lekarza, ale on tam niczego niebezpiecznego nie widzi. Moja mała wdzięczynka jest absolutnym ideałem, jeśli chodzi o wszystkie parametry :-) Nie ma powodów do niepokoju. Ale oczywiście będziemy to obserwować.
    Pępowina trójnaczyniowa - cokolwiek to znaczy.

A.Kasia - jeśli chodzi o łazienke, geberit podwiszany mam od 3 lat i jestem zadowolona - jedyne co to klapa wolnoopadająca już wolno nie opada - dość szybo się to popsuło. Ale sam mechanizm kibelka działa bez zarzutu póki co.
    Co Ci jeszcze mogę doradzić - nie kupuj do łazienki ciemnych płytek na podłogę. Ja mam i codziennie niemal musiałabym myć podłogę - widać każdą małą kropelkę wody i zostawia ślad jak się jej nie zetrze. Polecam jasne i jak najbardziej fakturowane płytki.

polin, ryjkek, krówka_muffka, olatychy, ksanka, Est, Karolina@, edyś, A.Kasia, d'nusia, Karka, Mietka 30:), Kajola, Hannia123, She86, Kate84 lubią tę wiadomość

• polin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jeśli poszukujecie pościeli, kocyków itp z bardzo dobrych jakościowo produktów, to z pełną odpowiedzialnością rekomenduję tę firmę:

http://www.obetti.com/

olatychy, Est, Karolina@, Kajola lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja odpuściłam dodatkowe usg. Mąż postawił mnie do pionu. Powiedział żeby nie panikować i dać szkrabowi bodźce :) wczoraj pół wieczora siedział i czytał bajki do brzycha a później puszczał swój ukochany soundtrack z American Pia :) i Dzidek się uruchomił. Wprawdzie delikatnie ale to raczej nie kiszki :) więc stwierdzilam że wytrzymam do połówkowgo.

Mam pytanie. Czy któraś korzystala z aplikacji Mama? Jak jakość?

krówka_muffka, ksanka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ