Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepis na moją owsiankę.
Do garnka wlewam trochę mleka lub wody. Około szklanki. Do tego wrzucam płatki owsiane i co dodatkowo mam pod ręką, tj. płatki ryżowe lub płatki jaglane. Gotuję ok 1-2minut na wolnym ogniu. Studzę i dodaję co mam pod ręką tzn. banan, jabłko, kiwi, dżem, truskawki itp. Czasami dodaję żurawinę, siemię lniane czy migdały. Aaa i zawsze dodaję łyżkę miodu na osłodzenieMagda lena, olatychy, Karka, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Lucky, a te bóle co miałaś to były takie miesiączkowe czy jak byś to określiła? Jesteś teraz pod opieką lekarzy, a to najważniejsze!!!! :* 3mamy kciuki za Was! I z kolejnej córeczki zrobił się synek!Gratulacje!
miałam silne kłucie w pachwinach i okolicy spojenia łonowego
a przy staniu takie wrażenie wypadania, przerażające, wydawało mi się że za chwilę będę łapać dziecko
okazuje się że maluch najbardziej lubi lezeć na samym dole, dociska szyjkę no i kopie gdzieś tam po pachwinach -
Karolina@ wrote:Przepis na moją owsiankę.
Do garnka wlewam trochę mleka lub wody. Około szklanki. Do tego wrzucam płatki owsiane i co dodatkowo mam pod ręką, tj. płatki ryżowe lub płatki jaglane. Gotuję ok 1-2minut na wolnym ogniu. Studzę i dodaję co mam pod ręką tzn. banan, jabłko, kiwi, dżem, truskawki itp. Czasami dodaję żurawinę, siemię lniane czy migdały. Aaa i zawsze dodaję łyżkę miodu na osłodzenie
Boże wybaczbleeeee. Nigdy nie lubiłam owsianki i wiem na pewno że wolałabym umrzeć z głodu niż ją zjeść
tak jak zup mlecznych choć mleko i płatki uwielbiam.
No ale życzę wam smacznego brzuchatki -
Lucky, dasz radę. Pierwsze dni są do bani a później wpadniesz w letargu szpitalny z rutyna, tabletki, obchod, posiłek, badania i tętno dzidziunia co parę godzin. Przynajmniej będziesz częściej podsluchiwala maluszka.
A co najważniejsze zmotywujesz się do lezenia bo i cóż będzie robić.
Życzę Ci fajnej koleżanki w pokoju.Lucky lubi tę wiadomość
-
Hmmm Lucky, dokładnie tak jak byś opisywała moje objawy co miałam w nocy. Chciałam już rano IP podjechać, ale bóle ustały, a mały przestał tak mocno nawalać...
Kochana, wynudź się za wszystkie czasy, bo od marca skończy się nuda!Juuuuż doczekać się nie mogę
Lucky lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Boże wybacz
bleeeee. Nigdy nie lubiłam owsianki i wiem na pewno że wolałabym umrzeć z głodu niż ją zjeść
tak jak zup mlecznych choć mleko i płatki uwielbiam.
No ale życzę wam smacznego brzuchatki
Hehe, jeszcze trzy lata temu zareagowałabym tak samo. W ogóle na myśl mi nie przeszło, aby wsiąść do ust płatki owsiane. Ale mam koleżankę, która ze względu na chorobę musi zdrowo jeść i to ona namówiła mnie do spróbowania. Od tej pory uwielbiam. No i min. dzięki owsiankom na śniadanie zawdzięczam pozbycie się 8kg (w połączeniu ze sportem oczywiście)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:29
Magda lena, Lucky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zauważyłyście że wszystko mające polar "minky" jest droższe?? w poniedziałek byliśmy z Moim kupić małej śpiworek do wózka i wyszło że były dwa szare jeden gładki drugi minky i ten minky 15 zł droższy... niczym sie nie różniły tylko tym polarkiem a w dotyku różnicy zero to co za "kulezki na materiale" liczą tyle kasy?
-
nick nieaktualnyMagda_lena - nie dostałam skierowania na Echo.
Zobaczymy co powie ten lekarz od połówkowych - nie odwołałam u niego tej piątkowej wizyty. Wczoraj byłam u lekarza prowadzącego - to człowiek który mnie odbierał na świat więc ma 30 lat doświadczenia - wierze, że wie co robi. Jeśli nie dał skierowania to widocznie nie uważał żeby to było konieczne. Ale dopytam w piątek tego lekarza od połówkowego.
Jeśli chodzi o łożysko to ja mam na przedniej ścianie o do 15 tygodnia nachodziło na ujście szyjki. Lekarz zabronił sexu, wkładania tamponów etc.
Nawet jak się łożysko trochę podniosło( 7mm od ujścia ) to dalej nakazał wstrzemięźliwość. Łożysko podobno podnosi się nawet do 30 tygodnia i jeśli w ok 20 tygodniu jest przodujące czyli nachodzące na szyjkę to trzeba to obserwować ale nie ma powodów do paniki. Jeśli po 32 tygodniu dalej nachodzi na szyjkę mogą być małe powody do niepokoju - ale jeśli prowadzi się oszczędny tryb życia to można być spokojnym
Natomiast łożysko na przedniej ścianie a łożysko przodujące to dwie różne rzeczy - to nie wiem czy wiecie - bo ja nie wiedziałam.Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
olatychy - nie przejmuj się, jeśli masz dobrych fachowców i zrobią Ci porządnie działający odpływ oraz spadek w brodziku to nie ma opcji, żeby Ci się coś wylewało. Ja profilaktycznie wybrałam drzwi z silikonową osłonką na dole bo będę miała panel prysznicowy na wprost drzwi ale gość od remontu mówił, że i to nie jest konieczne. Jak ktoś robotę spartaczy to i spod normalnego brodzika się będzie wylewało niestetyCzekam na fotki gotowej łazienki
Lucky - haha, gratuluję synkateraz będziecie mieli parkę, super
Szpitalem się nie martw, teraz musisz przez jakiś czas bardzo się oszczędzać a w domu to wiadomo, że się tak nie da, zwłaszcza przy małym dziecku. Sama się do męża czasem śmieję, że chętnie bym do szpitala poszła to chociaż ktoś by mi obiad podał i byłoby z kim pogadać
Weź sobie kilka książek to zabijesz czas i nudę. Trzymam kciuki, żeby łożysko się podniosło i abyś szybko mogła wrócić do normalnego funkcjonowania :*
Vira - wiedziałam, że będzie ok i baardzo się cieszę, że się to potwierdziłoTeraz możesz spokojnie myśleć o dzidzi i wyprawce
A pępowina to ważna rzecz i bardzo dobrze, że jest trójnaczyniowa
Co do płytek to mamy wybrane takie z fakturą a pod prysznic pójdą białe bo mamy baaaardzo twardą wodę i przy ciemnych trzeba by ciągle na szmacie jeździć ;/
ryjkek - ja robię bo mam za darmo ale i tak bym pewnie robiła nawet gdybym musiała płacić
Magda lena -no to teraz wiesz co ja mam z moim Tymkiem od niemal miesiąca
Moja szyjka to jego ulubiony worek treningowy
W takich chwilach to pupa w górę, żeby się dzieciaczek sturlał wyżej i jest ok
muminka83 - a wiesz, że nie wszystkie drzwi mają uszczelnienia? Na tym niestety nie ma co oszczędzać bo jak jakiś czas temu oglądałam je w sklepie to niektóre albo były bez żadnej uszczelki albo w ogóle były badziewne już na pierwszy rzut oka
Ja też lubię owsiankęJak miałam kiedyś problemy z zaparciami to jadłam rano owsiankę z suszonymi śliwkami i pomagało
Może sobie jutro na śniadanie przyrządzę bo mi też narobiłyście ochoty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:57
muminka83, Lucky lubią tę wiadomość
-
Wracajac do wczorajszej rozmowy o praniu ubranek, na zadnej metce nie widzialam zeby producent zalecal pranie w 60 st. Najwyzej bylo 40 st. Po co ryzykowac, ze delikatne bawelniane ubranka sie zniszcza w tak wysokiej temperaturze. Mysle, ze na wysoka temp. trzeba postawic przy prasowaniu.
Jesli zas chodzi o proszki, to analiza Sroki na obecna chwile jest skapa. Bylam wczoraj w dwoch sklepach chemicznych i polki od tego typu specyfikow az sie uginaly. Trzeba patrzec na sklad - im krotszy, tym lepszy.
Arien, co u Ciebie?Magda lena, A.Kasia, Martita88, Est lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wczoraj miałam lekkie bóle podbrzusza, takie miesiączkowe, ale przeszły po godzince czy dwie , więc się bardzo nie zamartwiam. Tym bardziej, że trochę pojeździłam samochodem może to przez to ;/ Chyba muszę zrezygnować już w ogóle z jazdy samochodem jako kierowca ...Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
hej, hej. Jestem. Wczoraj brzuch dość mocno bolał, położyłam się spać i wstałam o 4 wyprawić mojego męża w drogę. Niby już nie boli, ale czuję taki jakby...dyskomfort i wydaje mi się, że ten brzuch jest trochę bardziej napięty, twardy. Wczoraj naprawdę nieźle się wystraczyliśmy tym bólem. A jeszcze jak poszłam przed spaniem do łazienki to znalazłam taką śluzowatą kuleczkę, którą któraś z Was porównała do kauczuka. Przestraszyłam się jeszcze bardziej, ale przedwczoraj był seks i zwaliłam to na nasze figle właśnie. Przenoszę się dzisiaj na 3 dni do rodziców, żeby pod nieobecność męża nie siedzieć samej. I w ogóle jestem baaardzo niespokojna jak go nie ma
i wiem, że nie może przyjechać w każdej chwili
Maluszek się rusza, ale jak zacznie znów boleć to dzwonię do gina, nie ma opcji. Dzięki za troskę i pamięć dziewczyny :*
Magda lena, edyś, A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość