Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mów że ona korzysta z waszej łazienki... Co za baba. Jakby miała trochę wyczucia i rozumu sama by się na dół przeniosła, no ale cóż różni są ludzie. A łazienka bardzo ładna
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Kasiu, łazienka fantastyczna.
Też w podobnym stylu będziemy urządzać. Powiedz mi, na ścianie i podłodze to płytki (imitujące drewno)?
Marzy mi się w łazience drewno prawdziwe, ale ceeeny. Ała
Czemu to takie drogie. A teraz naprawdę można zaimpregnować drewno przeciw wilgoci i jest dobrze. -
nick nieaktualnyHej ja po genetycznych.
Młody- chyba młody bo nie chce się pokazać, żeby potwierdzić płeć z pierwszych prenatalnych waży 370 gram i jest bardzo przekorny bo nie chciał ani jajek ani twarzy pokazać.
Wygląda na to, że jest zdrowy poza nerkami, które są do obserwacji bo mają poszerzone kielichy nerkowe. Za 2 tygodnie kolejne USG żeby sprawdzić, czy kielichy się nie poszerzają bardziej i kontrola łożyska bo jest trochę nisko. Bardzo możliwe, że za te 2 tygodnie pójdę już na L4 mimo, że planowałam do świąt pracować, ale dziecko jest w tym momencie najważniejsze.Hannia123, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Kasiu, łazienka fantastyczna.
Też w podobnym stylu będziemy urządzać. Powiedz mi, na ścianie i podłodze to płytki (imitujące drewno)?
Marzy mi się w łazience drewno prawdziwe, ale ceeeny. Ała
Czemu to takie drogie. A teraz naprawdę można zaimpregnować drewno przeciw wilgoci i jest dobrze.
To gres szkliwiony imitujący deskiJa też lubię drewno
W części domu mamy podłogi z dębowych desek i bardzo żałuję, że nie wszędzie
Chcieliśmy teraz położyć taką podłogę w korytarzu ale na razie położymy jakieś niedrogie panele i za kilka lat wrócimy do tego pomysłu...
Izoleccc - Super, że mały zdrowy i mam nadzieję, że na następnych badaniach nerki też już będą okA łożysko bardzo nisko masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:41
-
nick nieaktualny
-
A. Kasiu bardzo ładna łazienka
Izoleccc super, że z maleństwem wszystko w porządku i wierzę, że i z nerkami na kolejnym badaniu też będzie wszystko dobrze. Ale widzę, że mamy identyczny problem... U mnie też dokładnie 1,5 cm od ujścia szyjki. I też miałam pracować do grudnia, a dostałam od gina maks 2 tygodnie by rozliczyć sprawy w pracy, ze wskazaniem na wyrobienie się w tydzień... A łożysko masz na ścianie tylnej czy przedniej?
Teresa bardzo się cieszę, że masz już upatrzonego lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 21:51
-
Ja wolałabym kupić wszystko w sklepie i wymacać właśnie
Teraz miałam kilka dni takiego lażenia z zalatwieniami do ślubu, to ciężko mi było, zwłaszcza że ja raczej nie wychodzę z domu oprócz obiadu u babci
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyHanniu - łożysko na przedniej ścianie. Od jutra zacznę szykować moją szefową na to, że na zwolnienie pójdę wcześniej.
Co do młodego to dopóki mi lekarka nie powie, że jest się czym martwić to nie będę tego robić bo wiem, że samo powiększenie kielichów może nie oznaczać zupełnie nic. Zwłaszcza, że ilość płynu owodniowego jest ok a i pęcherz i żołądek młody miał pełen więc nerki jakoś tam pracują.Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
A co do kopania po szyjce to racja, do przyjemnych nie należy chociaż jak każdy lubie ruchy mojego dziecka. Teraz na szczęście przeszło trochę wyżej
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ja mam świeżo zrobioną łazienkę z dębową podłogą i dębowym blatem pod umywalkę... zobaczymy ile to przetrwa, bo generalnie drewno plus woda to nie jest dobre połączenie;) ale wygląda super!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:05
Est lubi tę wiadomość
-
dzień dobry na L4!!
już mi się nudzi heh ;P
witam się z Wami pyszną owsianką z żurawiną i bananemEst, Mania1718, krówka_muffka, Martita88, A.Kasia, Hannia123, Lucky, domiii, Magda lena, Karka, Lilou1984, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
-
Witam się I ja w 23 tygodniu
55% ciąży za nami
Alinalii ja wcinam właśnie owsianke z truskawką i bananemWcześniej nie lubiłam teraz kocham
Zaraz dzieci wybędą do szkoły, mąż ma sprawy do po załatwiania a ja zamierzam leżeć i pachniec
Miłego dnia piękne brzuchalkiA.Kasia, Hannia123, Lucky, alinalii, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
[/link]
-
ryjkek wrote:
A co do glukozy to pytałam mojego lekarza, czy powinnam już zrobić test obciążenia glukozy, a on powiedział, że jeszcze za wcześnie i jak teraz zrobię to i tak będę musiała to powtórzyć.
Bo ogólnie glukozę powinno się robić pomiędzy 24 a 26 tygodniem. Pisałam już kilka razy że w poprzedniej ciąży robiłam obciążenie około 26 tygodnia a w 28 nagle objawiła się cukrzyca.Lucky lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
A.Kasiu śliczną wybrałaś łazienkę. Moja siotra ma bardzo podobną, z tym że prysznic bez brodzika u Niej to kompletna porażka, jak to sama mówi- bo jeśli chce się wziąć prysznic cała woda jest na płytkach w całej łazience- jak ktoś wchodzi później to wszędzie się woda roznosi po domu.
Ksanka- moja Zosia też się ze mną komunikuje bardzo często, to jest takie słodkie:) Jak wieczorem czytamy bajki z Adasiem, to kopie jak szalona;)
Dziewczyny pisałyście o gazikach jałowych- przy noworodku są według mnie niezbędne do oczyszczania oczek,pępuszka,miejsca za uszami,w którym zbiera się mleko i jest tam bardzo brudne i oczywiście do czyszczenia dziąsełek(przecieranie wodą przegotowaną)codziennie wieczorem po kąpieli-żeby uchronić przed aftami. Także nie jest to to samo co płatki kosmetyczne i jest to absolutne must have.Lucky, ksanka lubią tę wiadomość