X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    my dzisiaj kończymy remont :) i też kupię już meble i łóżeczko :) a na co to czekać :) a będę się przyzwyczajać

Ale Ci zazdroszczę, my właśnie zaczynamy remont i już mam dość. Remont łazienki podczas ciąży to okropna sprawa :/ co chwilę biegam do sąsiadki ... a przed nami jeszcze pokój dla małego

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Podziwiam Was dziewczyny. Mimo że mam trochę rzeczy po synku, to jeszcze nie kupiliśmy nic. Przeliteruję. N-I-C.
    Planuję w grudniu wszystko kupić, obecnie większość rzeczy można zamówić online, pieniążki odkładam co miesiąc na rzeczy, ale po prostu się jeszcze boję. Może przewrażliwiona jestem, no nie wiem....

Mam identyczne plany jak Ty :-) moje N-I-C jest jeszcze większe od Twojego bo to nasz pierwszy dzidziuś;-)

Chociaż siostra ma dwuletniego syna i po nim dużo rzeczy pochowała z myślą o mnie, więc mamy podobnie ;-)

201604051765.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie niedoświadczonej mamy: do czego służą gaziki jałowe i czy jest to must have? czytam: "Gaziki mogą służyć do pielęgnacji pępuszka u niemowląt, przemywania oczu, buzi oraz innych zabiegów kosmetycznych."
    Myślałam, że do przemywania oczu, buzi itp służą płatki kosmetyczne?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Pochwal sie pokoikiem dzidziusia:-)
    pochwalę się na pewno, tylko niech ta ekipa już kończy, bo mam dość, ten tydzień doprowadzał mnie do szału, syf do sufitu a ekipa jakaś super nam się też nie trafiła... kleją teraz tapetę i aż się boję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:00

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Pytanie niedoświadczonej mamy: do czego służą gaziki jałowe i czy jest to must have? czytam: "Gaziki mogą służyć do pielęgnacji pępuszka u niemowląt, przemywania oczu, buzi oraz innych zabiegów kosmetycznych."
    ja kupiłam płatki kosmetyczne, nie mam gazików...

Karolina@ lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi, że nie jestem jedyną brzuchatką, która jeszcze NIC nie ma dla dzidziusia ;)
    Ja postanowiłam poczekać do poznania płci z zakupami, choć nie ukrywam, że STRASZNIE mnie już korci...
    Wizyta połówkowa 17-go, więc chyba jakoś wytrzymam ;)jak na razie przeglądam strony w sieci z wszelkimi artykułami i zapisuję w zakładkach wybrane towary ;)
    Mam pytanko co do proszku do prania - jaki polecacie????

Falon lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    nie jestem z mysłowic tylko z sosnowca ale rodzić mam zamiar w mysłowicach bo po 1 mam bliżej a po 2 ze szpitalem w sosnowcu nie chce mieć nic wspólnego po 1 poronieniu jak usłyszałam od pani dr hasło "czego ryczysz zrobicie sobie następne..." no a mój narzeczony mimo upoważnienia nie mógł sie nic dowiedzieć ani o mnie ani o tym co sie z dzieckiem dzieje...
    no i na str mają dokładnie co masz mieć...

Ooo... moje okolice. Moje miasto rodzinne to Czeladź, teraz mieszkam w Katowicach, a za dwa tygodnie przeprowadzam się do Piekar :P Nie dziwię się, ze nie chcesz rodzić w Sosnowcu. Szpitale w Sosnowcu, Będzinie i Czeladzi nie mają dobrych opinii. Ja będę rodzić w Katowicach w Szpitalu Bonifratów. Mają tam dobre warunki, a poza tym przyjmuje tam mój lekarz prowadzący. :)

Hmm... ja jeszcze nic nie kupuję. Zaplanowałam sobie zakupy na 7 miesiąc, czyli grudzień.

Dziewuszki, czy Wy też nie macie już energii?? O rana do 13.00 byłam na nogach. Lekarz, zakupy i jak przyszłam to byłam tak zmęczona, że poszłam spać na 2,5 godziny. ;)

A i jedyne co sobie kupiłam na przyszłość to koszula nocna do karmienia z Italian Fashion i szlafrok. :)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia, gratuluję synka! To ci dopiero zamiana :D

Magda_lena, a lubisz słodkie? Może to ma jakiś związek? Jeśli tak, to jest dla mnie nadzieja :D

Martka89, świetnie, że się dobrze czujesz, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!

Co do wyprawki, ja też nie mam NIC oprócz kilku ciuszków i łóżeczka (tyle, że jeszcze nie ma go u nas) :P stresuję się, czytając, ile Wy macie rzeczy :D

• alinalii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już masę ubranek , moja mama oszalała i kupuje i kupuje ;)
    teraz musimy skupić się na pielęgnacji kosmetykach itd.
    a z grubszych speaw typu wózek łóżeczko itd to myślę że nie wcześniej jak styczen ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina te gaziki jałowe są chyba lepsze do pielęgnacji pępuszka, a do przemywania oczu, to jak na przykład ropka się zbiera, to się wtedy czymś tam nasącza te gaziki i przemywa. Mojej bratowej pediatra tak kazał małej robić. Ja kupiłam :)

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Ja używałam do przemywania oczek maluszka. Mi się przydały...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i te gaziki to właśnie przy pielęgnacji takiego noworodka są zalecane, bo potem to już płatki do wszystkiego.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te gaziki to jest taki zamiennik dla płatków kosmetycznych?
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ulżyło mi, że nie jestem jedyną brzuchatką, która jeszcze NIC nie ma dla dzidziusia ;)
    Ja postanowiłam poczekać do poznania płci z zakupami, choć nie ukrywam, że STRASZNIE mnie już korci...
    Wizyta połówkowa 17-go, więc chyba jakoś wytrzymam ;)jak na razie przeglądam strony w sieci z wszelkimi artykułami i zapisuję w zakładkach wybrane towary ;)
    Mam pytanko co do proszku do prania - jaki polecacie????
    Kofeinka ja brałam Lovela. Słyszałam różne opinie o różnych produktach i zdecydowanie przodowała Lovela. W kwestii uczulania dzieci też czytałam, że Lovela stosunkowo rzadziej uczula niż inne marki. A no i co do zapachu, to podobno Lovela ma najładniejszy ze wszystkich dostępnych. Osoby w otoczeniu moim również pozytywnie się wypowiadały, a i jak testowały inne marki, to i tak zawsze wracały do Loveli. Tym wszystkim sugerowałam się przy zakupie, a w praktyce przekonam się sama za kilka miesięcy :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Czyli te gaziki to jest taki zamiennik dla płatków kosmetycznych?
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.
    Mi sie wydaje, ze platki to niezbyt dobry pomysł, bo mogą zostawiać takie drobne pyłki, a poza tym do oczu powinny być jałowe. Ja np. Będę kupować gaziki/kompresy jałowe Medicomp, mozna je kupić w aptece. Tez jestem w tym zielona, i to są moje przemyślenia ;-)

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jalowe czyli sterylne. Na platkach moga byc zanieczyszczenia etc.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Ale Ci zazdroszczę, my właśnie zaczynamy remont i już mam dość. Remont łazienki podczas ciąży to okropna sprawa :/ co chwilę biegam do sąsiadki ... a przed nami jeszcze pokój dla małego

Łączę się w bólu ;) Ja zaczynam wyburzać ściany i skuwać płytki w łazience dopiero za tydzień, później wchodzi hydraulik, później w końcu fachowiec od całej reszty i wyrobię się może do świąt :/ Każdy kto oglądał naszą łazienkę stwierdza, że dużo flaszek podczas budowy musiało być wypite tak to wszystko zrobione bez sensu :/

She86 lubi tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Łączę się w bólu ;) Ja zaczynam wyburzać ściany i skuwać płytki w łazience dopiero za tydzień, później wchodzi hydraulik, później w końcu fachowiec od całej reszty i wyrobię się może do świąt :/ Każdy kto oglądał naszą łazienkę stwierdza, że dużo flaszek podczas budowy musiało być wypite tak to wszystko zrobione bez sensu :/

Popłakałam się ze śmiechu bo u nas mówili to samo :D stare budownictwo i jest sajgon. W łazience mieliśmy płytki położone na tapetę a pod tapetą kolejne płyki ... teraz podczas remontu wychodzą takie rzeczy, że głowa mała :D

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

wiesz jak to kiedyś budowano i remontowano :P

Ja w tym miesiącu zamawiam rzeczy higieniczne, kosmetyczne i pewnie troszkę ciuszków. Niby tego niewiele bo już wiem co kupić bo mam wprawę po moim synku i kupuję rzeczy które wiem że są na 100 % potrzebne dziecku ale i tak sumka ta urasta to 560 zł. Jednak jestem wdzięczna za namiary na gostka z allegro bo cena dzięki temu spadła o 50 zł.
    W przyszłym ciuszki i pościel do wózka i do łóżeczka. W styczniu tylko łóżeczko. W lutym wózek i będę mieć finito.
    Reszta to już tylko moja fantazja :P cóż zrobić. Na szczęście moja mam dorzuci się do wyprawki hehe bo tak bez wózka to kwota 1500-2000 zł.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kofeinka ja brałam Lovela. Słyszałam różne opinie o różnych produktach i zdecydowanie przodowała Lovela. W kwestii uczulania dzieci też czytałam, że Lovela stosunkowo rzadziej uczula niż inne marki. A no i co do zapachu, to podobno Lovela ma najładniejszy ze wszystkich dostępnych. Osoby w otoczeniu moim również pozytywnie się wypowiadały, a i jak testowały inne marki, to i tak zawsze wracały do Loveli. Tym wszystkim sugerowałam się przy zakupie, a w praktyce przekonam się sama za kilka miesięcy :)

Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :) ja jestem zupełnie zielona w temacie zakupów dla dziecka, a zwłaszcza tych kosmetycznych.

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ