X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA i jeszcze nie dostałam nawet żadnego zdjęcia z usg bo jak przełączała na 3d to stwierdziła, że jest za mało wody koło twarzy i brzydko wychodzi... Więc już sama nie wiem za mało wody to chyba nie dobrze.. A ja nawet nie zapytałam o to bo nie wiem czemu na wizycie z wrazenia mam taka gulę w gardlę, że nic nie dam rady przepowiedziec :P

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra masz rację, zawsze coś ,a jeszcze teraz jesteśmy bardziej przewrażliwione..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    AA i jeszcze nie dostałam nawet żadnego zdjęcia z usg bo jak przełączała na 3d to stwierdziła, że jest za mało wody koło twarzy i brzydko wychodzi... Więc już sama nie wiem za mało wody to chyba nie dobrze.. A ja nawet nie zapytałam o to bo nie wiem czemu na wizycie z wrazenia mam taka gulę w gardlę, że nic nie dam rady przepowiedziec :P

Co to za lekarka... Mi lekarz na prenatalnych też powiedział , że dziecko tak się wierci, że ciężko coś uchwycić, ale , że da chociaż jedno ujęcie, żeby mamusia mogła "Cię" pooglądać :) Nie ważne, że jest niewyraźnie, czy brzydko. To było usg 2D.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle zmartwień, że trzymam kciuki,by wszystkie odpedzic.

ksanka lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny proszę o poradę,
    Co sądzicie o produktach kieczmerscy?
    Ja jestem uziemiona, ale za to moja mama ma faze na zakupy (i szycie) dla Samosi, mieszkają niedaleko przasnysza i zastanawiam się czy nie namówić rodziców na odwiedziny w ich sklepie firmowym.

A i że śmiesznych rzeczy, mama wysłała tatę by dowiedział się w jednej pasmanteria o materiał Minky, a ten poleciał i pyta się o Muminki ;)
    Ale dogadali się o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:50

d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie nie było ciężko nadrobić :) ale mam nowinę po połówkowym :)
    z córki zrobił się synek :) 385 gram :)
    więc jakby ktoś chciał kupić różowe ciuszki, kocyki, pościel :) to zapraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:48

A.Kasia, baassiia, ksanka, Teresa1992, olatychy, muminka83, d'nusia, domiii, edyś, Mania1718, Magda lena, skowroneczka87, Karolina@, Karolina@, Mietka 30:), MeAmerie, Hannia123, Vincent, Karka, Est, She86, Martita88, Kajola, alinalii, kateee, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie znam plci :p jutro dzien sadu:) zobaczymy czy dzidzius sie ujawni:) jesli nie to w przyszlym tyg 3D, to juz mysle, ze bedzie potwierdzone:)

Falon lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka a to oni mają w Przasnyszu sklep firmowy? Bo ja poluję na pościel tej firmy, ale wszędzie gdzie znajdę, to jest na ten większy wymiar kołderki. Wiem, że ich produkty są bardzo dobrej jakości.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia. Będzie dobrze - spotkasz ślicznego i zdrowego dzidziunia;) a może i płeć ci pokaże w nagrodę za bycie dobra mama :)

Tak jak wejdziesz na ich stronę kieczmerscy.com.pl to dają adres Przasnysz Rynek.
    Paola a ty jesteś z tamtych okolic?
    PPHU KIECZMERSCY SP.J

06-300 Przasnysz
    ul.Rynek 12

tel.: (29) 7522335, 7527029
    tel kom.: 605554805, 605554807
    FAX: (29) 752 70 29 , 752 2335
    e-mail: [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:07

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    dawno mnie nie było ciężko nadrobić :) ale mam nowinę po połówkowym :)
    z córki zrobił się synek :) 385 gram :)
    więc jakby ktoś chciał kupić różowe ciuszki, kocyki, pościel :) to zapraszam :)

No właśnie ja mam wizytę teraz w poniedziałek i wtedy będę mieć połówkowe. Niby 3 razy moja ginekolog twierdziła że na jej oko ziarenko kawy ale słysząc wasze historie nie wiem czy z ziarenka kawy nie zrobi się coś więcej :P
    Bo w pierwszej ciąży tak miałam. Masakra jakaś :P No ale będziemy się cieszyć i tak i tak. Jednak ja już uwierzyłam w dziewuszkę :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na początku mówili, że dziewczynka a teraz maluch tak rozłożył nogi i naszym oczom ukazał się siusiak :P

9icism.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:14

domiii, Renka88, muminka83, baassiia, Karolina@, Mietka 30:), A.Kasia, Hannia123, krówka_muffka, Karka, Est, Martita88, Kajola, kateee, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w takim razie nie ten Kieczmerski, a już miałam nadzieję ;) Tych produktów niestety nie znam to nie pomogę. A tak, mieszkam 30 km od Przasnysza :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też na razie dziewczynkę, ale podchodzę do tego z dystansem. Moja siostra też miała do 20 tyg w brzuchu dziewczynkę a później ups.. siusiak :P

Moja mama się już cieszyła, że będzie prawdziwą babcią, a tu znowu żona dziadka :D

Więc nie wiem, póki co boję się różu jeszcze :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka , pierwszy raz o nich słyszę, ale widzę, że mają poszewki i do tego ochraniacze w tych większych rozmiarach.

Ciekawe , czy tylko jeden ten sklep jest...

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie nie widziałam na usg tego siusiaka :) nie mogę w to uwierzyć :)
    za tydzień mam usg w 3/4d więc już sobie dobrze go zobaczę :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha 26Asia gratulacje synka! :) Niespodziankę Wam zrobił :) nooo pięknie :P

Ja jestem po badaniu z glukozą. eeeeej, ale mi to smakowało! Wypiłam to i jeszcze się oblizywałam. Pielęgniarki się na mnie gapiły jak na wariatkę. Piłam, a oczy miałam coraz większe, takie to dobre :P
    Dziewczyna obok mnie też piła i była coraz bardziej blada. Bidulka. Gdybym mogła jej pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:32

Karolina@, ksanka, olatychy, d'nusia, A.Kasia, Karka, Est, Kajola, kofeinka, noelka, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena :) uwielbiam Cie i Twoją glukozę! :) Dajesz nadzieję przed tym badaniem :)

U nas w 12tc jak byłam na prenatalnych pani mówiła, że najprawdopodobniej chłopiec. Ale, że do potwierdzenia. 10-tego idziemy na połówkowe do tej samej lekarki i mam nadzieję, że potwierdzi, bo już przyzwyczaiłam się do myśli, że to chłopiec tam rośnie :) Chociaż jakby była dziewczynka to też super :) Miałaby najwyżej pare niebieskich ciuszków i śpiworek w niebieskie autka :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttych kieczmarskich namierzylam po pieluchach tetrowych lux w smyku, mialy bardzo dobre opinie. I ich produkty dostepne sa pezez internet. Widzialam tez innego kieczmarskiego sle on tylko specjaluzuje sie w poscielach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:48

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Na noc nafaszerowałam się cebulą, imbirem, cytryną i miodem i na szczęście mnie nie rozłożyło. Gardło boli, ale mniej, natomiast nos cały zatkany. Strasznie nie lubię oddychać ustami :(

Jestem już po wizycie. Z bobasem, wodami płodowymi i szyjką wszystko w porządku. Synek do tej pory cały czas był główką w dół, a dzisiaj główka u góry. Przytulił się do łożyska i niewiele go pooglądałam. Moja waga ruszyła z kopyta - w trzy tygodnie trzy kilo :( Natomiast są pojedyncze bakterie w moczu, na co dostałam Furaginum i znowu ta cholerna grzybica!!! Dostałam Gynazol i Pimafucort. Dzięki tym wszystkim lekom w domu mam prawdziwy szpital.

Teresa1992 - ciśnienie to sprawa bardzo ważna w ciąży i wiem z doświadczenia szwagierki, że jak sobie to zaniedbasz (a właściwie lekarz) to potem mogą być nieprzyjemności (nie będę tutaj pisać jakie konsekwencje miała szwagierka, bo nie chcę Cię martwić). 145/80 to wysokie ciśnienie, które lekarce powinno dać do myślenia. A jeżeli masz 150/100 to moim zdaniem powinnaś być na lekach obiżających ciśnienie, a przynajmniej na wzmożonej obserwacji. Proszę Cię, skonsultuj tą sprawę z innym lekarzem, abyś miała czyste sumienie. Ja dzisiaj miałam 120/80 to już kręciła nosem, że mogłoby być niższe.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa byłam dziś w Rossmanie i kupiłam pierwsze kosmetyki dla bobasa. Powolutku muszę zacząć kompletować wyprawkę :)

d'nusia, A.Kasia, Falon, domiii, Karka, Kajola lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ