X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA i jeszcze nie dostałam nawet żadnego zdjęcia z usg bo jak przełączała na 3d to stwierdziła, że jest za mało wody koło twarzy i brzydko wychodzi... Więc już sama nie wiem za mało wody to chyba nie dobrze.. A ja nawet nie zapytałam o to bo nie wiem czemu na wizycie z wrazenia mam taka gulę w gardlę, że nic nie dam rady przepowiedziec :P

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra masz rację, zawsze coś ,a jeszcze teraz jesteśmy bardziej przewrażliwione..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    AA i jeszcze nie dostałam nawet żadnego zdjęcia z usg bo jak przełączała na 3d to stwierdziła, że jest za mało wody koło twarzy i brzydko wychodzi... Więc już sama nie wiem za mało wody to chyba nie dobrze.. A ja nawet nie zapytałam o to bo nie wiem czemu na wizycie z wrazenia mam taka gulę w gardlę, że nic nie dam rady przepowiedziec :P

Co to za lekarka... Mi lekarz na prenatalnych też powiedział , że dziecko tak się wierci, że ciężko coś uchwycić, ale , że da chociaż jedno ujęcie, żeby mamusia mogła "Cię" pooglądać :) Nie ważne, że jest niewyraźnie, czy brzydko. To było usg 2D.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle zmartwień, że trzymam kciuki,by wszystkie odpedzic.

ksanka lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny proszę o poradę,
    Co sądzicie o produktach kieczmerscy?
    Ja jestem uziemiona, ale za to moja mama ma faze na zakupy (i szycie) dla Samosi, mieszkają niedaleko przasnysza i zastanawiam się czy nie namówić rodziców na odwiedziny w ich sklepie firmowym.

A i że śmiesznych rzeczy, mama wysłała tatę by dowiedział się w jednej pasmanteria o materiał Minky, a ten poleciał i pyta się o Muminki ;)
    Ale dogadali się o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:50

d'nusia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie nie było ciężko nadrobić :) ale mam nowinę po połówkowym :)
    z córki zrobił się synek :) 385 gram :)
    więc jakby ktoś chciał kupić różowe ciuszki, kocyki, pościel :) to zapraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:48

A.Kasia, baassiia, ksanka, Teresa1992, olatychy, muminka83, d'nusia, domiii, edyś, Mania1718, Magda lena, skowroneczka87, Karolina@, Karolina@, Mietka 30:), MeAmerie, Hannia123, Vincent, Karka, Est, She86, Martita88, Kajola, alinalii, kateee, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie znam plci :p jutro dzien sadu:) zobaczymy czy dzidzius sie ujawni:) jesli nie to w przyszlym tyg 3D, to juz mysle, ze bedzie potwierdzone:)

Falon lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka a to oni mają w Przasnyszu sklep firmowy? Bo ja poluję na pościel tej firmy, ale wszędzie gdzie znajdę, to jest na ten większy wymiar kołderki. Wiem, że ich produkty są bardzo dobrej jakości.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia. Będzie dobrze - spotkasz ślicznego i zdrowego dzidziunia;) a może i płeć ci pokaże w nagrodę za bycie dobra mama :)

Tak jak wejdziesz na ich stronę kieczmerscy.com.pl to dają adres Przasnysz Rynek.
    Paola a ty jesteś z tamtych okolic?
    PPHU KIECZMERSCY SP.J

06-300 Przasnysz
    ul.Rynek 12

tel.: (29) 7522335, 7527029
    tel kom.: 605554805, 605554807
    FAX: (29) 752 70 29 , 752 2335
    e-mail: [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:07

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    dawno mnie nie było ciężko nadrobić :) ale mam nowinę po połówkowym :)
    z córki zrobił się synek :) 385 gram :)
    więc jakby ktoś chciał kupić różowe ciuszki, kocyki, pościel :) to zapraszam :)

No właśnie ja mam wizytę teraz w poniedziałek i wtedy będę mieć połówkowe. Niby 3 razy moja ginekolog twierdziła że na jej oko ziarenko kawy ale słysząc wasze historie nie wiem czy z ziarenka kawy nie zrobi się coś więcej :P
    Bo w pierwszej ciąży tak miałam. Masakra jakaś :P No ale będziemy się cieszyć i tak i tak. Jednak ja już uwierzyłam w dziewuszkę :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na początku mówili, że dziewczynka a teraz maluch tak rozłożył nogi i naszym oczom ukazał się siusiak :P

9icism.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:14

domiii, Renka88, muminka83, baassiia, Karolina@, Mietka 30:), A.Kasia, Hannia123, krówka_muffka, Karka, Est, Martita88, Kajola, kateee, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w takim razie nie ten Kieczmerski, a już miałam nadzieję ;) Tych produktów niestety nie znam to nie pomogę. A tak, mieszkam 30 km od Przasnysza :)

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też na razie dziewczynkę, ale podchodzę do tego z dystansem. Moja siostra też miała do 20 tyg w brzuchu dziewczynkę a później ups.. siusiak :P

Moja mama się już cieszyła, że będzie prawdziwą babcią, a tu znowu żona dziadka :D

Więc nie wiem, póki co boję się różu jeszcze :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka , pierwszy raz o nich słyszę, ale widzę, że mają poszewki i do tego ochraniacze w tych większych rozmiarach.

Ciekawe , czy tylko jeden ten sklep jest...

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie nie widziałam na usg tego siusiaka :) nie mogę w to uwierzyć :)
    za tydzień mam usg w 3/4d więc już sobie dobrze go zobaczę :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha 26Asia gratulacje synka! :) Niespodziankę Wam zrobił :) nooo pięknie :P

Ja jestem po badaniu z glukozą. eeeeej, ale mi to smakowało! Wypiłam to i jeszcze się oblizywałam. Pielęgniarki się na mnie gapiły jak na wariatkę. Piłam, a oczy miałam coraz większe, takie to dobre :P
    Dziewczyna obok mnie też piła i była coraz bardziej blada. Bidulka. Gdybym mogła jej pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:32

Karolina@, ksanka, olatychy, d'nusia, A.Kasia, Karka, Est, Kajola, kofeinka, noelka, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena :) uwielbiam Cie i Twoją glukozę! :) Dajesz nadzieję przed tym badaniem :)

U nas w 12tc jak byłam na prenatalnych pani mówiła, że najprawdopodobniej chłopiec. Ale, że do potwierdzenia. 10-tego idziemy na połówkowe do tej samej lekarki i mam nadzieję, że potwierdzi, bo już przyzwyczaiłam się do myśli, że to chłopiec tam rośnie :) Chociaż jakby była dziewczynka to też super :) Miałaby najwyżej pare niebieskich ciuszków i śpiworek w niebieskie autka :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttych kieczmarskich namierzylam po pieluchach tetrowych lux w smyku, mialy bardzo dobre opinie. I ich produkty dostepne sa pezez internet. Widzialam tez innego kieczmarskiego sle on tylko specjaluzuje sie w poscielach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:48

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Na noc nafaszerowałam się cebulą, imbirem, cytryną i miodem i na szczęście mnie nie rozłożyło. Gardło boli, ale mniej, natomiast nos cały zatkany. Strasznie nie lubię oddychać ustami :(

Jestem już po wizycie. Z bobasem, wodami płodowymi i szyjką wszystko w porządku. Synek do tej pory cały czas był główką w dół, a dzisiaj główka u góry. Przytulił się do łożyska i niewiele go pooglądałam. Moja waga ruszyła z kopyta - w trzy tygodnie trzy kilo :( Natomiast są pojedyncze bakterie w moczu, na co dostałam Furaginum i znowu ta cholerna grzybica!!! Dostałam Gynazol i Pimafucort. Dzięki tym wszystkim lekom w domu mam prawdziwy szpital.

Teresa1992 - ciśnienie to sprawa bardzo ważna w ciąży i wiem z doświadczenia szwagierki, że jak sobie to zaniedbasz (a właściwie lekarz) to potem mogą być nieprzyjemności (nie będę tutaj pisać jakie konsekwencje miała szwagierka, bo nie chcę Cię martwić). 145/80 to wysokie ciśnienie, które lekarce powinno dać do myślenia. A jeżeli masz 150/100 to moim zdaniem powinnaś być na lekach obiżających ciśnienie, a przynajmniej na wzmożonej obserwacji. Proszę Cię, skonsultuj tą sprawę z innym lekarzem, abyś miała czyste sumienie. Ja dzisiaj miałam 120/80 to już kręciła nosem, że mogłoby być niższe.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa byłam dziś w Rossmanie i kupiłam pierwsze kosmetyki dla bobasa. Powolutku muszę zacząć kompletować wyprawkę :)

d'nusia, A.Kasia, Falon, domiii, Karka, Kajola lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ