❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
lindalia wrote:Księgowa, z tego co wiem, to dziewczyny, które mają szew lub pessar, po założeniu są dużo spokojniejsze, bo jedno i drugie jest trudne do ruszenia.
Tak, na pewno będę spokojniejsza, jeśli cokolwiek zrobią. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała tam spędzić zbyt dużo czasu. Dziękuję Wam bardzo za wsparcieB&L.eve lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa jestem z Tobą! Wiem, że szpital to nic optymistycznego (sama staram się uniknąć), ale jeśli to pomoże w utrzymaniu ciąży to trzeba to zrobić. Będzie dobrze 😊
Czytałam dzisiaj, że pessar jest nowszą metodą i lepszą, chociaż pewnie zależy od indywidualnego przypadku.
Maggia z tą kuzynką to tragedia rodzinna, bo dziewczyna 25 lat, ale po leczeniu depresji i niestety nie chciała dłużej zostać na tym świecie...😔 Ale jak to moja siostra powiedziała "drugiej tragedii w rodzinie nie potrzebujemy", więc raczej zostanę w domu.Księgowa lubi tę wiadomość
-
Obawiam się, że będę Wam tu truć przez weekend, więc z góry przepraszam 🙈Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa pisz i informuj Nas, żal się, my tu będziemy trzymać kciuki za dobre wieści ✊❤️ Dobrze, że biorą Cię na oddział. Od razu zrobią wszystkie badania, co tam jeszcze im przyjdzie do głowy. Z tego co zawsze słyszałam, to pessar lepszy, ale cokolwiek zrobią, będziesz spokojniejsza. Niech działają, bo jak widać, coś ta szyjka szwankuje. Będzie dobrze ❤️
Księgowa lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Maggia co do tego wózka go coś kojarzę, to jest taki niski z małymi kółkami nie? Nigdy nie widziałam go na żywo, ale wydaje mi się śmieszny 😅 Chociaż! Zależy co się komu podoba. Kolory ogólnie na fajne 🙂 Widzę, że przybywa imion "Karolkowi" 😅 Ja to bym chciała, żeby czas przyśpieszył tak do tego 30tc co najmniej, a potem żebym zdążyła się przygotować i już niech Maluch będzie i potem niech czas zwooooolni ❤️ Słyszałam o tej babeczek.. oglądałam wczoraj Uwagę. Wyłam jak bóbr.. w jakim świecie przyjdzie Nam żyć za jakiś czas. W jakim świecie przyjdzie żyć Naszym Córkom, Synowym. Masakra.. nie wiem dokąd to zmierza, ale nie jest to nic dobrego
Maggia lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Również słyszałam o przypadku tej kobiety z Pszczyny. Czytałam też na Onecie wywiad z lekarzem i on przyznał, że strach w środowisku medycznym odnośnie podejmowania decyzji medycznych będzie jeszcze większy... To straszne co się dzieje. Dopóki z moją ciążą było wszystko dobrze to odsuwałam od siebie myśli, że coś może pójść nie tak. No ale teraz też zaczęłam się martwić...
Najgorsze jest to, że sprzeciw ludzi na strajkach i głos obywateli nic nie daje. Oni i tak robią co chcą.Maggia lubi tę wiadomość
-
Jestem już na sali.
Generalnie na izbie przyjęc Pani Doktor powiedziała, że szyjka 22mm nie jest tragiczna, zeby trzeba było z nią leżeć w szpitalu. Nie mniej jednak badanie przeprowadziła i okazało się, że tutaj szyjka ma 19mm, rozwarta jest od zewnętrznej strony (cokolwiek to znaczy) na opuszek palca i jest bardzo miękka. Dodatkowo ból okresowy się wkradł (pewnie ze stresu?), więc skierowala mnie na oddział, ale nie patologii ciazy (tu przyjmują do szyjki 16mm), ale na ginekologię i pobrała wymazy.
Na oddziale założyli mi welflon, pobrali krew i mocz, mam czekać na lekarza. Leków moich nie pozwoli mi wziąć - i tak czekam, co z tą heparyna 🤷♀️Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, trzymaj się!
Ja również po połówkowych - Jasiek to kawał chłopa - 453 g🙂
Wszystkie parametry i pomiary prawidłowe.
Mam łożysko na przedniej ścianie i bardzo nisko, wiec z wszystkim aktywnościami ( seks, sport) mam być ostrożna.Księgowa, babydust1, Caro, Bąblinka, Aga___, Maggia lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Jagodzianka19 wrote:Caro, Maggy mam podobne odczucia jak Wy odnośnie tej kobiety z Pszczyny i tego co się dzieje w naszym kraju. Przerażające to...
obrazaja wyzywaja oszukuja kradna morduja (bo to co na granicy sie dzieje i w szpitalach , z kobietami to dla mnie niczym innum nie jest tylko morderstwem w bialych rekawiczkach ) i to oczywiscie w imie Boga... i NIC !!
nikt nic nie moze zrobic
ani kary horendalnie wielkie ani UE nie sa wstanie na tych starych dziadow wsplynac ... co jeszcze musi sie zlego zdazyc zeby cokolwiek moglo sie zmienic
a co najsmutniejsze to naprawde bedzie mega trudno naprawicMaggia lubi tę wiadomość
-
Księgowa chyba logiczne, że jakbyś nie musiała to byś się sama nie pchała do szpitala. Ci lekarze są dziwni 🤦♀️ Najważniejsze, że już tam jesteś, niech teraz myślą. A ta heparynę o której normalnie brałaś? Bo ja jak byłam w szpitalu to pytali mi się o której biorę i mówiłam, że o 21 i o tej godzinie przychodzili mi robić 🙂 Nieustanne kciuki ✊🤗
Hekate noo ładna waga Malucha! Pięknie rośnie ❤️
Maggy też wizytuje w poniedziałek, więc kciuki za Nas dwie ✊🙂 Za same dobre wieści!początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Dziewczyny potrzebuję porady. W czwartek i piątek zdarzył mi się dosyć mocny skurcz żołądka, ale tylko jeden dziennie. Szybko przeszło. Ostatniej nocy ból brzucha wybudził mnie dwa razy. Miałam twardy brzuch, bolał żołądek i podbrzusze było napięte. Po drugim razie tak bolał żołądek że nie mogłam zasnąć, wzięłam nospe, wypiłam miętę, robiłam ćwiczenia oddechowe i po 1,5 godz zasnęłam. Teraz rano już nic mnie nie boli. Myślicie, że powinnam zadzwonić do lekarki i to skonsultować?
Odnośnie przyczyn to wydaje mi się że ostatni stres i chyba macica coraz bardziej zaczyna uciskać narządy. Poza tym leżę, więc może miałam problem ze strawieniem kolacji.
-
Maggy, ja przedwczoraj mialam taki mocny bol zoladka, takie jakby polaczenie pieczenia z bolem kolkowym. Pobolalo z 30min i przeszlo. Nic z tym nie robilam. Uznalam, ze jednorazowy incydent moze byc spowodowany doslowanie wszystkim (stres, niestrawnosc, kolka, jakies przebudowy w organizmie w zwiazku z ciaza, zmeczenie, sygnal “odpocznij” itp itd) i nie ma co sobie tym glowy zawracac. Odkad czuje ruchy Karolka Oliverka Maxa to jestem spokojna, ze wszystko jest dobrze
-
Maggy, nie wiem jakie masz relacje ze swoim ginem, ale ja jestem zdania, że lepiej dwa razy zapytać, niż raz zbagatelizować. Mi twardnienie pojawiło się raz, nie wiem czy z jelit, czy z rosnącego brzuszka, czy z macicy, ale od razu zgłosiłam lekarzowi. Zareagował natychmiast, zmienił mi magnez na mocniejszy i zwiększył dawkę.
Jeśli jesteś w stałym kontakcie ze swoim lekarzem, to myślę, że możesz zapytać, aby w razie czego móc zareagować gdyby takie coś pojawiło się raz jeszcze.