❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
mar.1 to prawda, że organizm inaczej funkcjonuje. Kiedyś myślałam, że ciąża to nie choroba, ale jednak wiele się zmienia. Jeszcze pierwsza ciąża to taka niewiadoma. Ja już przeceniłam swoje możliwości, więc teraz siedzę na tyłku i staram się nie marudzić...No ale czasami jest ciężko 😉
-
mar.1 ja się nad tym nie zastanawialam prawdę powiedziawszy. Sytuacja moja jest tak zmienna, ze nie wiedziałam od czego zacząć. Natomiast jeśli będę musiała rodzic w 3 stopniu to chyba bardziej Ruda Śląska. Jeśli nie to myślę, że nie będę szaleć i pojadę do najbliższego szpitala w Sosnowcu. 😊
Co do UCK to jedna z położnych polecała Mysłowice. Tutaj mówiła, że nie ma za bardzo ochrony krocza, a w Mysłowicach jest.
Chociaż w UCK specjalistów mają całkiem dobrych, ale nie wiem jak na porodówce - czy to są Ci sami?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej, hej jestem i chciałam powiedzieć że u mnie wszystko dobrze jestem po badaniach polowkowych i spotkaniu z położna żeby omówić wyniki. Na badaniu nie mogła dopatrzec się płci, maluch zacisnal nogi i chyba wstydził się pokazać ale z poprzedniego usg wiedzieliśmy już że to chłopak mam łożysko przodujace i dlatego nie czuje tak bardzo ruchów jeszcze. Mogliśmy wejść wszyscy razem z mężem i córcia więc jesteśmy zadowoleni
Ksiegowa, trzymam kciuki! Czasami myślę że jeśli chodzi o ciąże i zdrowie, nadgorliwosc może być akurat dobra cecha i jeśli mają cię sprawdzić od góry do dołu i wypuścić tylko jak potwierdzą że wszystko jest ok, to lepiej się przemeczyc.
Maggy_88, haha jak ja nie lubię tego powiedzenia że ciaza to nie choroba ojj. Kto nie przeszedł takiej ciazy to nie wie... czy to ciągle wymioty, czy osłabienie, nakaz leżenia, nie mówiąc o stanie psychicznym...Księgowa, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamy piątek! Księgowa trzymam dalej kciuki żebyś wieczorem juz do nas z domku pisała 💛
Miłego dnia dziewczynyKsięgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa kciuki za dzisiejsze wyjście do domu ✊❤️❤️
Aga kciuki za dobre wyniki na krzywej ✊ Mówisz, że ta cytrynowa jest spoko? Do wypicia? Bo Małż mi taką właśnie kupił i zastanawiałam się czy to wejdzie 😅 Z Młodą miałam zwykłą i dolewałam cytryny 😅
Malweczka ja przytyłam jakieś 4/5kg. Ale wolałabym w tej ciąży dużo nie przytyć 🙄 Wolałabym 🤣 a ilość spożywanego jedzenia jest inna 🤣 Niee noo tak serio, nie chciałabym tak obciążać kręgosłupa, bo i tak już dostaje po doopie. Z Małą przytyłam 18kg, więc wszystko przede mną.Księgowa, Aga___ lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Dzięki dziewczynki ❤️ czekam wlasnie na poranny obchód i potwierdzenie tego pessara + wypisu. Mam nadzieję, że nic się od środy nie zmieniło 🙈
Co do wagi, ja przytyłam na ten moment 2,5kg. 🙈 I tak czekam, i czekam na ten ciążowy brzuszek.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Malweczka wrote:Wojcinka, taak! Nareszcie!
Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Ja już mam +8kg od początku ciazy, apetyt mam taki ze co chwilę czegoś szukam do jedzenia
Czasami się martwię co będzie jak przytyje z 20 lub więcej kilo, bo jestem osobą, która zawsze miała problemy emocjonalno-jedzeniowo-wagowe. No ale będzie co ma być. Grunt żeby maluch urodził się zdrowy i w terminie 🙂
Księgowa 2,5 to malutko...Gdzie ten maluch się mieści?😉 A w 10 trymestrze schudłaś?
Bo ja nie miałam za bardzo mdłości, nie wymiotowałam, więc u mnie tylko od początku na plusie. -
Caro wrote:Księgowa kciuki za dzisiejsze wyjście do domu ✊❤️❤️
Aga kciuki za dobre wyniki na krzywej ✊ Mówisz, że ta cytrynowa jest spoko? Do wypicia? Bo Małż mi taką właśnie kupił i zastanawiałam się czy to wejdzie 😅 Z Młodą miałam zwykłą i dolewałam cytryny 😅
Malweczka ja przytyłam jakieś 4/5kg. Ale wolałabym w tej ciąży dużo nie przytyć 🙄 Wolałabym 🤣 a ilość spożywanego jedzenia jest inna 🤣 Niee noo tak serio, nie chciałabym tak obciążać kręgosłupa, bo i tak już dostaje po doopie. Z Małą przytyłam 18kg, więc wszystko przede mną.Maggy_88 lubi tę wiadomość
-
Startowałam z 48 kg przy 169 cm. Teraz mam 12 kg na plusie. Wielkie piersi i brzuszek taki ok na ten tydzień. Pierwszy raz robią mi się obrzęki na nogach, ale mam zakrzpice. Też pierwszy raz.
Ogólnie w ciazach przybieram dużo . Idzie mi zawsze w piersi i brzuch. Za to zawsze też błyskawicznie tracę te kg. Max 2 tygodnie i mam swoją masę sprzed ciąży 😁 -
Księgowa, dzięki za cenne uwagi. To chyba UCK jednak odrzucę z mojej listy szpitali trzymam kciuki za obchód i potwierdź wypisu ❤️
Aga, ja też dzisiaj na krzywej. Wypiłam zwykłą, nie było tak źle. Smakowało jak wodnisty lukier. Na razie jest nawet ok. Oby wyniki tylko były dobre.
Dziewczyny czy po glukozie Wasze maluchy bardzo brykały? Mój synek coś tam się wierci, ale nie jest jakoś mocno pobudzony tym cukrem 🙂Księgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Dzięki dziewczynki ❤️ czekam wlasnie na poranny obchód i potwierdzenie tego pessara + wypisu. Mam nadzieję, że nic się od środy nie zmieniło 🙈
Co do wagi, ja przytyłam na ten moment 2,5kg. 🙈 I tak czekam, i czekam na ten ciążowy brzuszek.
Ja też mam około 2 kg więcej tylko 🙈🙈 i na brzuszek taki ładny ciążowy też czekam 😁 na razie wyglądam jak bym trochę się objadla po prostu 🤦
Ale lekarz stwierdził że przy cukrzycy ciążowej to dobrze że waga nie idzie bardzo w góręNat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
mar.1 wrote:Księgowa, dzięki za cenne uwagi. To chyba UCK jednak odrzucę z mojej listy szpitali trzymam kciuki za obchód i potwierdź wypisu ❤️
Aga, ja też dzisiaj na krzywej. Wypiłam zwykłą, nie było tak źle. Smakowało jak wodnisty lukier. Na razie jest nawet ok. Oby wyniki tylko były dobre.
Dziewczyny czy po glukozie Wasze maluchy bardzo brykały? Mój synek coś tam się wierci, ale nie jest jakoś mocno pobudzony tym cukrem 🙂 -
Cześć dziewczyny, nie odzywałam się długo bo u mnie w domu ciągle ktoś chory, normalnie izba przyjęć... Ale już jest dobrze.
Widzę, że temat krzywej cukrowej, poszlam dzisiaj do labo i pocałowałam klamkę bo zrobili sobie wolne a juz myślałam, że będę miała dzisiaj to z głowy 😔
A wlasnie, miałyście skierowanie na krzywą? Ja nie dostałam i się zastanawiam czy mi zrobią bez🤔
Moja dzidzia bardzo aktywna, ciekawa jestem czy przełoży się to na aktywność poza brzuszkiem😯🙈
Miłego dnia🙂[/url] -
M-ka1990, Aga, no to mój chyba podobnie. A ja się spodziewałam festiwalu fikołków po takiej dawce, a to chyba jednak za dużo 😉
Lubisia, ja miałam skierowanie, ale ja wszystko robię w ramach pakietu i zawsze muszę mieć. Nie wiem jak jest na NFZ.
Ja dwa tygodnie temu miałam 4,5 kg na plusie. Zaczynałam z wagą w normie (55,5kg/161cm). Brzuszek jest już spory, nawet inni tak mówią. Chyba będę z tych, co w 9 miesiącu się toczą jak piłki 😛 -
Księgowa- kciuki za powrót do domu ✊✊
Co do tycia to ja od początku stymulacji mam ok.7kg na plusie 😁
Młody codziennie tańcuje w brzuchu
Ostatnio w sklepie kasjerka zaprosiła mnie do kasy obok bo z takim brzuszkiem i w maseczce to pewnie mi ciężko... Aż dziwne bo dla większości ludzi jestem niewidzialna...Szczególnie dla ludzi w laboratorium 🤷♀️
Dziewczyny dzisiaj kupiłam laktator, rozglądam się też za podgrzewaczem.
Pytanie mam odnośnie butelek i smoczków- czy jesteście w stanie polecić coś sprawdzonego? Myślę, że butelki antykolkowe się sprawdzą ale nie wiem czego szukać.
To samo jeśli chodzi o smoczki? 🤷♀️🤷♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️