❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
marianka wrote:Najbardziej w tym wszystkim smutne jest to że Coid ponoć jest od prawie dwóch lat i w ciągu roku już znaleźli na niego szepionke... A choroba taka jak Rak... Te biedne dzieciątka cierpiące czemu na raka nie wymyślą tak szybko szczepionki jak szybko wymyśli na covid...
Pytanie retoryczne 🙃 -
Maggie ja nie z Warszawy ale ze Śląska wiec polecenie moje raczej nie pomoże.ae chodzę do mega dziewczyny która szkoli fizjoterapeutów z całej Polski. Co do mięśni dna macicy to niestety w ciąży duzo się nie da zdziałać bo kwestia hormonów, i wielu innych czynników (nie pamiętam dokładnie o co chodzi) ... ale ćwiczenia juz teraz pomogą się w nie wprawić aby od razu po porodzie zacząć ćwiczyć. Ja mimo ze ćwiczę od ponad dwóch lat to często mam problem z właściwym natężeniem mięśni kegla i często uruchamiam nieświadomie nie te co trzeba ... teraz w sumie bardziej fizjojro odciąża mi mięśnie na brzuchu aby wrocil szybko do formy, trenujemy jak mam cwiczyc zaraz po porodzie aby wróciła prawidłowe funkcjonowanie mięśni dna macicy itp
Maggia lubi tę wiadomość
-
Widzę, temat szczepień i kipi 🤭 Ja właśnie w tym tygodniu będę szczepić się 3 dawką.
Melduje się po wizycie. Mały ma 780g ❤️ Nadal lubuje się w leżeniu poprzecznym. Szyjka ponad 4cm. Po naszym przejściach, gin mega zadowolony, więc i ja mam dobry humor. Jeszcze z dwa tygodnie i potem już na spokojnie z górki 🤗 Kolejna wizyta w Mikołajki 🧑🎄Maggia, Księgowa, Aga___, Bąblinka, Jagodzianka19, Wojcinka, Kobobo, Malinowa98 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Wojcinka głupio się przyznać ale nawet nie wiem 🤔
To jest wina braku edukacji w tym kierunku, slabej informacji. Medycyna w tym kraju kuleje, NFZ to pomyłka, lekarze rzadko który ma doktora, jedna specjalizacja lub wcale. Wszędzie braki kadrowe ( widoczne zwłaszcza w mniejszych miastach) -
Maggia jeszcze niedaleko mnie mam drugą fajną fizjo, panią Małgorzatę z Promotus. Tylko z Warszawy to już jest kawałek. Pomagała mi przed punkcją, bo akurat podczas stymulacji dopadł mnie ból kręgosłupa. Postawiła mnie na nogi w parę dni.
Wojcinka też się nie szczepiłam. Na studiach słyszałam o tej szczepionce, ale wtedy nie było mnie stać na takie dodatkowe wydatki. Potem o tym zapomniałam. Dobrze, że przypomniałaś 😉
A która z Was szykując się do ciąży lub w ciąży robiła USG piersi? Ja byłam, bo zmobilizowała mnie koleżanka, która ma raka. Przy okazji dowiedziałam się, że kolejna kontrola powinna być 3 msc po zakończeniu karmienia piersią.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Widzę, temat szczepień i kipi 🤭 Ja właśnie w tym tygodniu będę szczepić się 3 dawką.
Melduje się po wizycie. Mały ma 780g ❤️ Nadal lubuje się w leżeniu poprzecznym. Szyjka ponad 4cm. Po naszym przejściach, gin mega zadowolony, więc i ja mam dobry humor. Jeszcze z dwa tygodnie i potem już na spokojnie z górki 🤗 Kolejna wizyta w Mikołajki 🧑🎄
To wizytujemy razem ❤️ super, ze wszystko okejHashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej, hej. U nas jakoś leci z dietą cukrzycową, nie jest tak źle.
Dzieczyny, czy na badanie morfologii trzeba być na czczo? Z moją dietą średnio mi to pasuje🙄 w niedzielę przysnęłam dłużej, później zjadłam i od razu mi cukier w górę poszedł od dluzszej przerwy w jedzeniu.
Powodzenia na wizytach, ja mam w czwartek spotkanie z moją malutką 🤩 w ogóle od wczoraj mam wrażenie, ze zmieniła ułożenie bo jakoś inaczej, słabiej i rzadziej czuje ruchy a zawsze szalała wieczorem🤔[/url] -
Maggy_88 wrote:Maggia jeszcze niedaleko mnie mam drugą fajną fizjo, panią Małgorzatę z Promotus. Tylko z Warszawy to już jest kawałek. Pomagała mi przed punkcją, bo akurat podczas stymulacji dopadł mnie ból kręgosłupa. Postawiła mnie na nogi w parę dni.
Wojcinka też się nie szczepiłam. Na studiach słyszałam o tej szczepionce, ale wtedy nie było mnie stać na takie dodatkowe wydatki. Potem o tym zapomniałam. Dobrze, że przypomniałaś 😉
A która z Was szykując się do ciąży lub w ciąży robiła USG piersi? Ja byłam, bo zmobilizowała mnie koleżanka, która ma raka. Przy okazji dowiedziałam się, że kolejna kontrola powinna być 3 msc po zakończeniu karmienia piersią.
Od lat regularnie chodzę na USG piersi. Podczas ciąży i podczas KP też mam robione. -
Lubisia wrote:Hej, hej. U nas jakoś leci z dietą cukrzycową, nie jest tak źle.
Dzieczyny, czy na badanie morfologii trzeba być na czczo? Z moją dietą średnio mi to pasuje🙄 w niedzielę przysnęłam dłużej, później zjadłam i od razu mi cukier w górę poszedł od dluzszej przerwy w jedzeniu.
Powodzenia na wizytach, ja mam w czwartek spotkanie z moją malutką 🤩 w ogóle od wczoraj mam wrażenie, ze zmieniła ułożenie bo jakoś inaczej, słabiej i rzadziej czuje ruchy a zawsze szalała wieczorem🤔
Z uwagi na oznaczanie hemoglobiny, hematokrytu, badanie powinno być na czczo.Lubisia lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Caro wrote:Widzę, temat szczepień i kipi 🤭 Ja właśnie w tym tygodniu będę szczepić się 3 dawką.
Melduje się po wizycie. Mały ma 780g ❤️ Nadal lubuje się w leżeniu poprzecznym. Szyjka ponad 4cm. Po naszym przejściach, gin mega zadowolony, więc i ja mam dobry humor. Jeszcze z dwa tygodnie i potem już na spokojnie z górki 🤗 Kolejna wizyta w Mikołajki 🧑🎄
Teraz jak o tym napisałaś to właśnie sobie uświadomiłam że ja też mam wizytę w Mikołajki Hehe 😁 -
Ja również wizytuję w Mikołajki☺️
Na USG piersi byłam w zeszłym tygodniu, na HPV się nie szczepiłam, ale córkę zaszczepilabym bezwzględnie.
Gratuluję udanych wizyt oczywiście 🙂„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Dziewczyny!
Już nie chcę podbijać dyskusji o szczepieniu na covid, ale mam pytanie do tych które się szczepią/planują szczepić 3 dawką
Ja jestem teraz równo pół roku po szczepieniu (25 tc), sprawdziłam poziom przeciwciał poszczepiennych (poniżej 100, wiec jak rozumiem ochrona jest już niska), czy Wasi lekarze rekomendują po prostu przyjęcie 3 dawki równo pół roku czy wspominali Wam o tym, że jak są jakieś przeciwciała to można się wstrzymac?
Jestem ciekawa czy Wasi lekarze mają jakieś zdanie (mój po prostu zaleca szczepienie)🍀 -
Hej Kochane, ja mam dzisiaj USG z podgladaniem Bombla 😀 odstawiam jednego Bombla do przedszkola i jade na Bielany, a pozniej z powrotem - 2h co najmniej nie moje 😅 tak, narazie wciaz funkcjonuje w pojedynke, a moj R walczy w Stanach o nowa prace 😏
Odezwala sie do mnie dzis rano Joasia Mroz, ze byc moze w piatek mnie bedzie mogla przyjac na wizyte urofizjo.
Wczoraj troche pocwiczylam z pania_fizjotrener z jej filmikow na Instagramie, juz jest jakas ulga.
No i sluchajcie, polecam wszystkim ten filmik na rozbawienie ale i wdrozenie, jesli nie znacie:
https://youtu.be/YbYWhdLO43Q
Ja mam chyba zapalenie miesnia gruszkowatego, bede go dzisiaj rozciagac.
USG piersi tez robie regularnie od lat, w 2000 roku po maturze sama sobie wymacalam guzki i mialam operacje usuniecia, na szczescie oba byly lagodne a sam pobyt w szpitalu wspominam bardzo milo, zima za oknem, „gotyckie” stropy, wysokie parapety, bylam sama w sali na poddaszu, w szpitalu siostr Elzbietanek w Katowicach. Lekarze i pielegniarki sie dziwili jak ja to wymacalam, takie male na kilka milimetrow, mowily, ze do nich sie zglaszaja kobiety jak juz im doslownie trzecia piers wyrosnie, wtedy widza dopiero ze hmmm moze cos jednak nie tak i trzeba sie zbadac. A mnie to po prostu bolalo, bo wokol wlokniaka i torbieli zrobil sie stan zapalny i tkanki stwardnialy. Ogolnie taka dysplazja lagodna sutka jest czesta u mlodszych i nieco starszych kobiet i pozostawia sie do obserwacji. Mnie jednak to zbyt bolalo i lekarz zdecydowal o wycieciu. I dobrze natomiast Slazaczki ☺️ pewnie kojarza ten wyjatkowy szpital przy ul Warszawskiej
Ja dzisiaj podpytam Debskiej na wizycie czy warto sprawdzac p/ciala czy po prostu od razu sie zapisac na 3cia dawke, w grudniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 08:38
-
Jagodzianka19 wrote:Od lat regularnie chodzę na USG piersi. Podczas ciąży i podczas KP też mam robione.
-
LILKA wrote:Dziewczyny!
Już nie chcę podbijać dyskusji o szczepieniu na covid, ale mam pytanie do tych które się szczepią/planują szczepić 3 dawką
Ja jestem teraz równo pół roku po szczepieniu (25 tc), sprawdziłam poziom przeciwciał poszczepiennych (poniżej 100, wiec jak rozumiem ochrona jest już niska), czy Wasi lekarze rekomendują po prostu przyjęcie 3 dawki równo pół roku czy wspominali Wam o tym, że jak są jakieś przeciwciała to można się wstrzymac?
Jestem ciekawa czy Wasi lekarze mają jakieś zdanie (mój po prostu zaleca szczepienie)