X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marianka wrote:
    Najbardziej w tym wszystkim smutne jest to że Coid ponoć jest od prawie dwóch lat i w ciągu roku już znaleźli na niego szepionke... A choroba taka jak Rak... Te biedne dzieciątka cierpiące czemu na raka nie wymyślą tak szybko szczepionki jak szybko wymyśli na covid...
    Od lat istnieje bardzo skuteczna szczepionka na raka szyjki macicy a jednak w Polsce promil rodziców szczepi nią swoje córki. Ja jestem zaszczepiona, ale ciekawa jestem statystycznie ile tutaj obecnych dziewczyn zaszczepiło się na przeciw HPV?

Pytanie retoryczne 🙃

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie ja nie z Warszawy ale ze Śląska wiec polecenie moje raczej nie pomoże.ae chodzę do mega dziewczyny która szkoli fizjoterapeutów z całej Polski. Co do mięśni dna macicy to niestety w ciąży duzo się nie da zdziałać bo kwestia hormonów, i wielu innych czynników (nie pamiętam dokładnie o co chodzi) ... ale ćwiczenia juz teraz pomogą się w nie wprawić aby od razu po porodzie zacząć ćwiczyć. Ja mimo ze ćwiczę od ponad dwóch lat to często mam problem z właściwym natężeniem mięśni kegla i często uruchamiam nieświadomie nie te co trzeba ... teraz w sumie bardziej fizjojro odciąża mi mięśnie na brzuchu aby wrocil szybko do formy, trenujemy jak mam cwiczyc zaraz po porodzie aby wróciła prawidłowe funkcjonowanie mięśni dna macicy itp

Maggia lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, temat szczepień i kipi 🤭 Ja właśnie w tym tygodniu będę szczepić się 3 dawką.

Melduje się po wizycie. Mały ma 780g ❤️ Nadal lubuje się w leżeniu poprzecznym. Szyjka ponad 4cm. Po naszym przejściach, gin mega zadowolony, więc i ja mam dobry humor. Jeszcze z dwa tygodnie i potem już na spokojnie z górki 🤗 Kolejna wizyta w Mikołajki 🧑‍🎄

Maggia, Księgowa, Aga___, Bąblinka, Jagodzianka19, Wojcinka, Kobobo, Malinowa98 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wyslalam zaproszenie abym mogła daczyc do grupy na fb ;)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka głupio się przyznać ale nawet nie wiem 🤔
    To jest wina braku edukacji w tym kierunku, slabej informacji. Medycyna w tym kraju kuleje, NFZ to pomyłka, lekarze rzadko który ma doktora, jedna specjalizacja lub wcale. Wszędzie braki kadrowe ( widoczne zwłaszcza w mniejszych miastach)

age.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia jeszcze niedaleko mnie mam drugą fajną fizjo, panią Małgorzatę z Promotus. Tylko z Warszawy to już jest kawałek. Pomagała mi przed punkcją, bo akurat podczas stymulacji dopadł mnie ból kręgosłupa. Postawiła mnie na nogi w parę dni.

Wojcinka też się nie szczepiłam. Na studiach słyszałam o tej szczepionce, ale wtedy nie było mnie stać na takie dodatkowe wydatki. Potem o tym zapomniałam. Dobrze, że przypomniałaś 😉

A która z Was szykując się do ciąży lub w ciąży robiła USG piersi? Ja byłam, bo zmobilizowała mnie koleżanka, która ma raka. Przy okazji dowiedziałam się, że kolejna kontrola powinna być 3 msc po zakończeniu karmienia piersią.

Wojcinka lubi tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Widzę, temat szczepień i kipi 🤭 Ja właśnie w tym tygodniu będę szczepić się 3 dawką.

Melduje się po wizycie. Mały ma 780g ❤️ Nadal lubuje się w leżeniu poprzecznym. Szyjka ponad 4cm. Po naszym przejściach, gin mega zadowolony, więc i ja mam dobry humor. Jeszcze z dwa tygodnie i potem już na spokojnie z górki 🤗 Kolejna wizyta w Mikołajki 🧑‍🎄

To wizytujemy razem ❤️ super, ze wszystko okej

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. U nas jakoś leci z dietą cukrzycową, nie jest tak źle.

Dzieczyny, czy na badanie morfologii trzeba być na czczo? Z moją dietą średnio mi to pasuje🙄 w niedzielę przysnęłam dłużej, później zjadłam i od razu mi cukier w górę poszedł od dluzszej przerwy w jedzeniu.

Powodzenia na wizytach, ja mam w czwartek spotkanie z moją malutką 🤩 w ogóle od wczoraj mam wrażenie, ze zmieniła ułożenie bo jakoś inaczej, słabiej i rzadziej czuje ruchy a zawsze szalała wieczorem🤔

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • Mea Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro mały wcale nie taki maly 😜

age.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Maggia jeszcze niedaleko mnie mam drugą fajną fizjo, panią Małgorzatę z Promotus. Tylko z Warszawy to już jest kawałek. Pomagała mi przed punkcją, bo akurat podczas stymulacji dopadł mnie ból kręgosłupa. Postawiła mnie na nogi w parę dni.

Wojcinka też się nie szczepiłam. Na studiach słyszałam o tej szczepionce, ale wtedy nie było mnie stać na takie dodatkowe wydatki. Potem o tym zapomniałam. Dobrze, że przypomniałaś 😉

A która z Was szykując się do ciąży lub w ciąży robiła USG piersi? Ja byłam, bo zmobilizowała mnie koleżanka, która ma raka. Przy okazji dowiedziałam się, że kolejna kontrola powinna być 3 msc po zakończeniu karmienia piersią.

Od lat regularnie chodzę na USG piersi. Podczas ciąży i podczas KP też mam robione.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubisia wrote:
    Hej, hej. U nas jakoś leci z dietą cukrzycową, nie jest tak źle.

Dzieczyny, czy na badanie morfologii trzeba być na czczo? Z moją dietą średnio mi to pasuje🙄 w niedzielę przysnęłam dłużej, później zjadłam i od razu mi cukier w górę poszedł od dluzszej przerwy w jedzeniu.

Powodzenia na wizytach, ja mam w czwartek spotkanie z moją malutką 🤩 w ogóle od wczoraj mam wrażenie, ze zmieniła ułożenie bo jakoś inaczej, słabiej i rzadziej czuje ruchy a zawsze szalała wieczorem🤔

Z uwagi na oznaczanie hemoglobiny, hematokrytu, badanie powinno być na czczo.

Lubisia lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

780g! Jejku jaki duży czlopaczek już 😍💙 gratuluję udanej wizyty :)
    Teraz jak o tym napisałaś to właśnie sobie uświadomiłam że ja też mam wizytę w Mikołajki Hehe 😁

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wizytuję w Mikołajki☺️
    Na USG piersi byłam w zeszłym tygodniu, na HPV się nie szczepiłam, ale córkę zaszczepilabym bezwzględnie.
    Gratuluję udanych wizyt oczywiście 🙂

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • LILKA Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Już nie chcę podbijać dyskusji o szczepieniu na covid, ale mam pytanie do tych które się szczepią/planują szczepić 3 dawką
    Ja jestem teraz równo pół roku po szczepieniu (25 tc), sprawdziłam poziom przeciwciał poszczepiennych (poniżej 100, wiec jak rozumiem ochrona jest już niska), czy Wasi lekarze rekomendują po prostu przyjęcie 3 dawki równo pół roku czy wspominali Wam o tym, że jak są jakieś przeciwciała to można się wstrzymac?
    Jestem ciekawa czy Wasi lekarze mają jakieś zdanie (mój po prostu zaleca szczepienie)

🍀
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja mam dzisiaj USG z podgladaniem Bombla 😀 odstawiam jednego Bombla do przedszkola i jade na Bielany, a pozniej z powrotem - 2h co najmniej nie moje 😅 tak, narazie wciaz funkcjonuje w pojedynke, a moj R walczy w Stanach o nowa prace 😏
    Odezwala sie do mnie dzis rano Joasia Mroz, ze byc moze w piatek mnie bedzie mogla przyjac na wizyte urofizjo.
    Wczoraj troche pocwiczylam z pania_fizjotrener z jej filmikow na Instagramie, juz jest jakas ulga.

No i sluchajcie, polecam wszystkim ten filmik na rozbawienie ale i wdrozenie, jesli nie znacie:

https://youtu.be/YbYWhdLO43Q

Ja mam chyba zapalenie miesnia gruszkowatego, bede go dzisiaj rozciagac.
    USG piersi tez robie regularnie od lat, w 2000 roku po maturze sama sobie wymacalam guzki i mialam operacje usuniecia, na szczescie oba byly lagodne a sam pobyt w szpitalu wspominam bardzo milo, zima za oknem, „gotyckie” stropy, wysokie parapety, bylam sama w sali na poddaszu, w szpitalu siostr Elzbietanek w Katowicach. Lekarze i pielegniarki sie dziwili jak ja to wymacalam, takie male na kilka milimetrow, mowily, ze do nich sie zglaszaja kobiety jak juz im doslownie trzecia piers wyrosnie, wtedy widza dopiero ze hmmm moze cos jednak nie tak i trzeba sie zbadac. A mnie to po prostu bolalo, bo wokol wlokniaka i torbieli zrobil sie stan zapalny i tkanki stwardnialy. Ogolnie taka dysplazja lagodna sutka jest czesta u mlodszych i nieco starszych kobiet i pozostawia sie do obserwacji. Mnie jednak to zbyt bolalo i lekarz zdecydowal o wycieciu. I dobrze :) natomiast Slazaczki ☺️ pewnie kojarza ten wyjatkowy szpital przy ul Warszawskiej :)

Ja dzisiaj podpytam Debskiej na wizycie czy warto sprawdzac p/ciala czy po prostu od razu sie zapisac na 3cia dawke, w grudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 08:38

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro - super wiadomosc, krwiak stal sie przeszloscia, Twoj organizm jest niesamowity, poradzil sobie z tym i Wy jako rodzina daliscie rade 💪🏼😍❤️

Wojcinka lubi tę wiadomość

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Od lat regularnie chodzę na USG piersi. Podczas ciąży i podczas KP też mam robione.
    Ja robiłam usg piersi w 8 tygodniu ciąży i Pani doktor zaleciła bym przyszła równo za rok, niezależnie od tego czy będę karmić piersią czy też nie.takze zamierzam się stawić :)

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILKA wrote:
    Dziewczyny!
    Już nie chcę podbijać dyskusji o szczepieniu na covid, ale mam pytanie do tych które się szczepią/planują szczepić 3 dawką
    Ja jestem teraz równo pół roku po szczepieniu (25 tc), sprawdziłam poziom przeciwciał poszczepiennych (poniżej 100, wiec jak rozumiem ochrona jest już niska), czy Wasi lekarze rekomendują po prostu przyjęcie 3 dawki równo pół roku czy wspominali Wam o tym, że jak są jakieś przeciwciała to można się wstrzymac?
    Jestem ciekawa czy Wasi lekarze mają jakieś zdanie (mój po prostu zaleca szczepienie)
    U mnie podobnie. Zalecenie szczepienia po prostu. Ja co prawda robiąc któraś tam comiesięczna morfologie kilka tyg temu zrobiłam przy okazji przeciwciała i moja ginekolog je widziała i powiedziała że mam ich podobno całkiem sporo, ale była to moja inicjatywa i tak czy siak sugestia by się zaszczepić.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi usg piersi lekarz robił w 8 tygodniu ciąży razem z cytologią.

• LILKA Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia wrote:
    Ja dzisiaj podpytam Debskiej na wizycie czy warto sprawdzac p/ciala czy po prostu od razu sie zapisac na 3cia dawke, w grudniu.
    Będę Ci wdzięczna jak dasz znać jakie Twój lekarz ma stanowisko!

🍀
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ