❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
No to się zacznie wysyp dzieciaczków marcowych w lutym🙂 powodzenia!
Kiedy ginekolog pobrał lub planuje pobrać wymaz na GBS? Moja się coś nie spieszy, jutro mam wizytę, kupilam ten zestaw do wymazu i zapytam bo na szpitalnej stronie napisane, że do porodu musi być a z tego co pamiętam to na wynik się czeka🤷♀️ boje się, że nie zdążę 🙄
Dziś się w końcu w nocy wyspałam, tzn w miarę możliwości bo wiadomo, że sikanie goniło 😁 w dzien mialam dwie drzemki🤷♀️i juz myślę co ja będę dziś w nocy robić 🙈[/url] -
Caro wrote:Aga czyli będziemy się razem stresować 😄
Wojcinka normalnie zakładaliśmy z ginem, że CC będzie po 38tc - z Małą było w 38+4, ale jestem w kiepski stanie, mój kręgosłup już nie wytrzyma dłużej nacisku i ucisku. Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to wyskoczą mi przepukliny i już będzie katastrofa. Już ledwo chodzę. Oczywiście wolałabym dotrzymać jak najdłużej, ale tu nie oszukuje się, dłużej tak nie pociągnę. I tak się cieszę, że dokonaliśmy tego i już jutro oficjalnie ciąża będzie donoszona ❤️
Ah ciężko mi uwierzyć że to już na prawdę kilka dni do pierwszych maleństw tutaj! Jak wczoraj pamiętam nasze początki tu na wątku 🥰 -
GBS powinien być pobierany między 35 a 37tc zg z wytycznymi PTG.
U mnie wypadnie 36t+3d„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Caro, Aga - jestem w szoku, że to już 😍 trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło bezstresowo ❤ aż trudno uwierzyć, że pierwsze narodziny z naszego wątku już lada dzień, rewelacja!
Co do GBS, to ja miałam pobrany we wtorek jak była końcówka 35tc, w środę z rana zaniosłam do lab i dziś dostałam wyniki. Byłam w Diagnostyku, więc wychodzi na to, że u nich czeka się 5 dni roboczych (liczę z sobotą).Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Ja będę mieć GBS w 37+0. Tydzień później, czyli 1 marca mam ostatnią wizytę. Tylko moja gin nic nie mówiła, że mam kupić jakiś zestaw do wymazu. Babeczka z recepcji też nic nie mówiła, wiec założyłam że mają wszystko co potrzebne, a wynik dostanę na ostatniej wizycie.
-
Dzień dobrek w piękny wtorek 🙂
Mam nadzieję,że dokładnie za tydzień pojawi się na świecie mój mały szkrab 😊😊
Termin przyjęcia do szpitala mamy na 21.01 a termin na cc 22.02. Myślę,że nic wcześniej się nie zadzieje i wytrzymamy do tej daty 😁
Cieszę się, że to lada moment bo już się kulam 🙄 ciężko mi się leży,siedzi czy nawet chodzi. Ból pośladków w nocy to jakaś makabra plus ból kolan od wczoraj 🤨
Na dzień dzisiejszy na plusie mam 15kg i dodatki wynik GBS 😜
Powodzenia mamuśki💪Maggy_88, Bąblinka lubią tę wiadomość
-
Caro, Aga, to już jutro 😍 trzymam kciuki żeby wszystko było tak pięknie jak sobie to wymarzyłyście ❤
Będziemy tu wszystkie czekać na wiadomości od Was 😁Caro, Kobobo, Aga___ lubią tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Bąblinka wrote:Caro, Aga, to już jutro 😍 trzymam kciuki żeby wszystko było tak pięknie jak sobie to wymarzyłyście ❤
Będziemy tu wszystkie czekać na wiadomości od Was 😁
Już nie mogę się doczekać! ❤️ Gin oficjalnie mi potwierdził. Małż może wejść ze mną na oddział, być do samego momentu wjechania na salę operacyjną, a potem kangurować Małego 👣💙 Samo CC około 11:00/12:00. Jestem taka podekscytowana!!! 🤩Kobobo, Bąblinka, Maggy_88, Aga___ lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja śpię na obu bokach, na jednym bym nie dała rady. I tak mnie biodra bolą w nocy🙄 staram się jak najwiecej na lewym ale jak mocno boli to się przekręcam, nie ma wyboru🤷♀️
Ja dzisiaj słabiej czuję ruchy, teraz to już kombinuję, zmieniam pozycję, żeby się poruszyła ale nic🙄 martwię się😪[/url] -
No właśnie wiem ze na jednym nie da się bo ból biodra okropny jest , mało staram się spać na tym prawym bo to bardziej można głowa pracuje niż miało by się coś dziać no ale .. ja jestem 35+3 i w brzuchu wariacja 🙈rozpieranie i jak na dole pod brzuchem jak by siedział nisko jak i u góry nogi może prostuje 🤷🏻♀️ Ale nie jest to miłe rozpieranie takie . Ja jutro wizyta ale nie myśle żeby coś wniosło narazie nowego .
-
Caro wrote:Już nie mogę się doczekać! ❤️ Gin oficjalnie mi potwierdził. Małż może wejść ze mną na oddział, być do samego momentu wjechania na salę operacyjną, a potem kangurować Małego 👣💙 Samo CC około 11:00/12:00. Jestem taka podekscytowana!!! 🤩
Caro, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Leżę lub śpię głównie na lewym boku, ale też zmieniam na prawy. Nie dałabym rady tylko na jednym.
Mała rusza się różnie. Jednego dnia bardziej, innego mniej. Chociaż też zdarzają się wieczory, że się martwię, bo wydaje mi się, że powinna być bardziej aktywna.
Ostatnią wizytę mamy 1 marca, więc jeszcze troszkę... -
Cześć dziewczyny, trzymam kciuki za udane, sprawne porody. Ja cc mam na 28.02, o ile dotrwam, bo w tej ciąży już ledwo chodzę 😉
Nie wytrzymuje już z drętwienie i bólem rąk, nigdy wcześniej w ciąży mi się to nie przytrafiło, a teraz bardzo mi dokucza, nie śpię przez to po nocach, na KTG nie byłam w stanie wyleżeć dzisiaj...
-
Kacper jest już na świecie 💙💙💙
3240g i 55cm miłości. Dochodzę do siebie po CC. Dziękuje Wam za kciuki i dobre myśli ❤️Makija, plinka2017, Aga___, Bąblinka, Maggy_88, Hekate42, Kaś844, Wojcinka, Kobobo lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)