❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja też tu niewiele piszę, ale czytam co u Was na bieżąco 🙂 porody nam się już zaczęły, tylko patrzeć która będzie następna 😉 mi czasem wydaje się, że to już niedługo, że coś się zacznie, a za chwilę znowu mam wrażenie, że małemu wcale się nie śpieszy 🤷🏻♀️ takie przeczucie, że co chwilę inaczej 😅
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Księgowa urodziłaś? 😍 gratulacje 💖😘
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie dobre słowa i gratulacje ❤️ Jutro minie tydzień jak Kacper jest z Nami! Ja czuję się już naprawdę dobrze. Mieliśmy trochę stresu, bo jak wróciliśmy w niedzielę do domu to w poniedziałek Mała zaczęłaś wymiotować i okazało się, że u Siostry to samo a wokoło jelitówka. Pediatra powiedziała, że jak Mały zacznie to od razu do szpitala. Na szczęście mamy środę i jest spokojnie. Mała też już się lepiej czuję. Mam nadzieję, że mamy to za sobą ✊ Kacper jest cudowny ❤️ Sporo śpi, daje chwilę wytchnienia. W nocy też jest w miarę. Ja walczę z nawałem, co dla mnie jest szokiem, że aż tak szybko się udało. Z Małą trochę walczyłam o kp.
Trzymam kciuki za Was Dziewczyny 💪
Jeszcze trochę i Wy będziecie tulić swoje Maleństwa 🥰
Wojcinka Tak! Księgowa urodziła ❤️ Pewnie jak odpocznie to sama się tutaj odezwie 🤗Wojcinka, Kobobo, Maggy_88, Hekate42, Bąblinka lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Mimo wszystko - krótka relacja:
W poniedzialek mialam wizytę u lekarza prowadzącego. Na tej wizycie wyszło mi, że przepływy pępowinowe są tragiczne, wielowodzie utrzymuje się nadal, a mala przestała rosnąć i spadła poniżej 10 centyla.
Wypisal mi skierowanie i kazał jechać do szpitala.
W szpitalu mnie przyjęli, powtórzyli, że jest źle, ale decydować będą na oddziale. Oczywiście był już wieczór, więc czekałam na wtorek.
Wtorek rano USG, kolejne informacje, że jest źle i pytanie, czy zgadzam się na SN, bo jest rozwarcie na 4cm, szyjka jest zgładzona, więc podaliby mi oksytocyne i może się uda, bo dziecko małe. Zgodziłam się. Prawie natychmiastowo przewieźli mnie na blok porodowy, tam podali antybiotyk, kroplówkę nawadniająca, oksytocyne i się zaczęło (gdzieś ok. 10). Oksytocyna zadziałała na tyle, że miałam skurcze, dość mocne, ale rozwarcie nie chciało ruszyć. Wielowodzie przeszkadzało, bo główka małej nie napierała na szyjkę.
O 18 była zmiana lekarzy, przyszedł ON i powiedział, że nie robimy nic więcej. Jestem w 36tc i mogę wrócić na oddział i czekać aż się samo zacznie. Druga lekarka, która mnie juz znała powiedziała, że się nie zgadza, bo nie bez powodu zdecydowali się na indukcję w 36tc. Ale niestety nie ona decydowała, tylko ten kierownik. Z uwagi na fakt, że mąż już czekał na dole to położna uznala, że może wejść na górę i przynajmniej chwilę ze mną pobyć. Tak się też stało.
O 19 przyszła zmiana położnych i ta wlasnie położna powiedziała, że ona musi sama sobie zbadać mnie i dziecko, zeby wiedzieć na czym stoi i czego może się spodziewać. Podłączyła mnie pod KTG i tu się wszystko zaczelo.. Na lewy bok, na prawy bok, na plecy, na czworaka, ręcznik pod głowę, aż w końcu "dzwońcie pilnie po lekarza - mamy spadki tetna". Kazała mężowi memu spakować wszystkie rzeczy, wyjaśniła co się będzie działo, a ja czekałam. W szoku. Niby wiedziałam, co się dzieje wokol, ale nie umiałam znów się skupić, mówić, myśleć. Wpadła ta ww. lekarka i powiedziala, ze ona ryzykować nie będzie, dała papiery do podpisania. Jedyne, co widzialam to "cięcie cesarskie".
W ten oto sposób Zuzia pojawiła się na świecie. Ponieważ jest wczesniakiem to tata mógł ją przytulać tylko 15 minut. Ja ja dziś widzialam przez szybkę.
Zdjęcie poniżej - nie cytujcie prosze:
https://naforum.zapodaj.net/d8a941d78fd4.jpg.html
Zuzanna, 22.02.2022, 20:20, 2270g, 48cm, 10/10. ❤️Bąblinka, Caro, Aga___ lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa! Przepiękna masz córeczkę 😍😘 przykro mi z powodu sytuacji i stresu który przeżyliście ale całe szczęście Zuzia już jest cała i zdrowa na świecie! 💖
Mam nadzieję że Ty też dobrze się czujesz. Ściskam Cię mocno i jeszcze raz gratuluję 😘Księgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa co za sytuacja z tymi lekarzami. Dobrze, że wszystko skończyło się szczęśliwie ❤️
Właśnie to, że każdy lekarz potrafi inaczej zdiagnozować i wydać różne zalecenia mnie przeraża...A człowiek bez wiedzy medycznej nie wie co się dzieje wokoło.Księgowa lubi tę wiadomość
-
Księgowa, Wasza Kruszynka jest cudowna i prześliczna, taki słodziaczek do schrupania 😍😍😍 obie przeszłyście dużo w tej ciąży i na koniec ciąży też. Najważniejsze, że jesteście już razem bezpieczne ❤
Zuziu jesteś dzielną dziewczynką - witaj na świecie! 🎉Księgowa lubi tę wiadomość
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
nick nieaktualny
-
mar.1 wrote:Hej dziewczyny. Ja też tu niewiele piszę, ale czytam co u Was na bieżąco 🙂 porody nam się już zaczęły, tylko patrzeć która będzie następna 😉 mi czasem wydaje się, że to już niedługo, że coś się zacznie, a za chwilę znowu mam wrażenie, że małemu wcale się nie śpieszy 🤷🏻♀️ takie przeczucie, że co chwilę inaczej 😅
Gratulacje!!! 💙💙💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 06:33
-
Ooooo czyżby kolejny Maluszek pojawił się na świecie? 😍 mar.1 już rozpakowana? ❤
Gratuluję, jak wspaniale 🎉 wszystkiego dobrego i samych cudowności dla Was 😊Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Księgowa, obie z Zuzią jesteście bardzo dzielne! dużo zdrowia dla Was 💕
Tak, ja już rozpakowana! 24.02 przyszedł na świat Tymon 💙 krótko mówiąc poród był trudny, długi i SN niespodziewanie zamienił się w CC. Ale najważniejsze że nasz okruszek jest już z nami 🥰 mamy się coraz lepiej, dziś wieczorem wracamy już do domu ☺️Kobobo, Caro, Bąblinka, Księgowa, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
mar.1 gratulacje 🥰 wracajcie do domku i cieszcie się sobą 🥰Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dzień Dobry!
Jak się czujecie Dziewczyny nadal w dwupaku? Norka dawno Ciebie nie było 🙂 Jak się czujesz?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Wojcinka, nie zauważyłam wcześniej - zaakceptowałam zaproszenie. 😊
Wojcinka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa jak tam Zuzia? Masz ją przy sobie czy jak to wygląda? 💛
-
Lubisia wrote:Gratulacje dziewczyny💪 szczerze zazdroszczę już tych maluszków na świecie, ja czekam jak tykająca bomba 💣 nerwowa już jestem, sama się łapię na tym, że wyzywam się na innych🙈