X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1987 wrote:
    Czy któraś z Was brała encorton? Od dzisiaj zaczynam z niego schodzić i chciałam usłyszeć jak to było/jest w przypadku innych osób. Podzielcie się jeśli jesteście w temacie
    ja zaczelam schodzic w 12tc
    z 10mg zeszlam na 5mg na tydzien potem tydzien 2.5 mg i koniec

Alexis1987, natalia1354 lubią tę wiadomość

• soprecious Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiego ja mam dzisiaj dola. Zaczęłam szukać ubranek i juz miałam coś wybrane, a nagle naszła mnie myśl, że jak coś pójdzie nie tak, to co wtedy. Siedzę i wyje jak ten debil.

hchy9n73zvk25fns.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po co ? pozzytywnie mysl

hekate wiesz ze mocno trzymam kciuki :) bedzie wszystko dobrze
    ale dbaj o siebie, duzo odpoczywaj no i staraj sie mniej stresu :(

• Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już w weekend zamierzam pochodzić, rozejrzeć się, powiem wam ze juz chyba zacznę powoli kupować, później może będzie jakoś lockdown i juz tak swobodnie nie będzie można polazic. Może to tylko takie straszenie, oby🙄, ale wolę mieć najważniejsze kupione wczesniej

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek po otrzymaniu wyniku Nifty zamówiłam kilka ubranek dziewczęcych 😄 a później USG i zamieszanie. Ciekawe czy się przydadzą 😉

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Maggy, spokojnie, ja też mierzę ciśnienie w domu bo u lekarza mam zawsze tak wysokie, że kwalifikuje się na nadciśnienie. Ale u mnie rodzinny jest tzw. syndrom białego fartucha. A w domu ciśnienie idealne. Zawsze lepiej dmuchać na zimne i wszystko kontrolować nawet jakby potem miało okazać się bezsensowne

Ja zawsze miałam ok 100/60. Dzisiaj u lekarki miałam 115/69, więc w normie. Wiem, że to profilaktyka i że tak będzie lepiej, bo monitorując regularnie będę spokojniejsza. Jednak dzisiaj mam wahania nastroju. Popołudniu to się popłakałam i teraz mi lepiej.

Przytyłam ok 2 kg. Brzuszek już mam widoczny. Tym bardziej wieczorem. BMI przed ciążą miałam w normie.

zi13gov36gutrlme.png
  • Alexis1987 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    W USG wszystko w porządku było?
    Tak, na usg było wszystko ok

w4sq9n730x2tze94.png

87'
    PCOS,IO, niedoczynność tarczycy
    2019 3xIUI
    01.2020 transfer [*]7tc
    06.2020 transfer [*]5tc
    14.06 transfer
    23.08 wyniki zdrowa dziewczynka❤
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czytam Was, kibicuje, witam nowe, ale nie mam sily pisac. Spedzilam cudne kilka dni w Lebie i Trojmiescie z synkiem, ale jutro jade sie testowac na covid, bo dzis mialam teleporade z pulmonologiem (bo ta moja infekcja za dlugo trwa i objawy sa zbyt dotkliwe) i lekarz zasugerowal, ze to moze byc taki wlasnie lzejszy covid. Lzejszy, bo oczywiscie jestesm w pelni zaszczepiona. Ale jesli to jest lzejsza odmiana, to nawet sobie nie chce wyobrazac, jak sie go przechodzi bez szczepienia. Ja zdycham doslownie, a pluca to momentami mam wrazenie wypluje. Czasami tak kaszle az prawie wymiotuje. Nie no, masakra.

Dziewczyny, dbajcie o siebie 🙏🏻❤️. Nie zycze Wam przechodzic przez to, co ja teraz. Ja sie nad morzem izolowalam na maxa, sniadania do pokoju, na plaze jakis suchy prowiant, zeby nie chodzic po knajpach, na plazy wiadomo latwo o dystans spoleczny, poza tym jest to otwarta przestrzen i wietrzna; ale dzisiaj tankowalam w drodze powrotnej i opierdzielilam na stacji 4 osoby, ktore bez maseczek (!!!) doslownie staly mi nad glowa kiedy placilam. Sluchajcie, ja plus pracownicy stacji jako jedyni mielismy maseczki! Cala reszta zadnego dystansowania sie, zero maseczek. Zagotowalo sie we mnie. Zwlaszcza ze wsrod moich bliskich byl przypadek i smierci i trwalego kalectwa z powodu covid, ja nie wiem co jest z tymi ludzmi nie tak. Przeciez my w ciazy jestesmy dodatkowo narazone, bo mamy przyhamowany uklad immunologiczny. Nic dziwnego ze gdzies podlapalam jakiegos wirusa (mam nadzieje ze to jednak nie sars cov2), jak tu sobie ludzie w najlepsze hasaja bez maseczek i jeden na drugiego doslownie oddycha. Nosz kur….

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia, właśnie myślałam o tobie dzisiaj miałam nadzieję że nic nie piszesz bo na maksa wykorzystuje urlop i spędzasz czas z synkiem. Bardzo Ci współczuję, to może być to, moja koleżanka w zeszłym roku złapała to paskudztwo w 6 miesiącu i 3 tygodnie była nie do życia. Mówiła że zwłaszcza w nocy taki kaszel ja dopada że myślała że płuca wykaszle. Ale ona oprócz tego straciła smak i zapach na parę tygodni. Trzeba bardzo uważać ja to już jak widzę że ktoś jest bez maseczki to jak najdalej od takiej osoby, to jest okropne.

Maggia lubi tę wiadomość

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia daj znac jak będziesz mieć wynik. My przechorowalismy w zeszłym roku, ciężko... W dodatku synek miał później powikłania... Nie chcielibyśmy przechodzić przez to drugi raz. Zawodowo też mieliśmy spory kontakt z ludźmi ciężko przechodzacymi covid czy umierającymi.
    A u nas niestety większość osób masek nie nosi. Ani w sklepach, ani co gorsza w przedszkolu. Nasze przedszkole to chyba strefa wolna od covidu 😉 maski, dystans, dezynfekcja? Po co? A pozniej będzie płacz.

Maggia lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Alexis1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    ja zaczelam schodzic w 12tc
    z 10mg zeszlam na 5mg na tydzien potem tydzien 2.5 mg i koniec
    A można wiedzieć z jakiego powodu przyjmowałaś encorton? U mnie był on wprowadzony ponieważ mam za sobą 2 poronienia ale w immuno nic nie wyszło🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 07:40

w4sq9n730x2tze94.png

87'
    PCOS,IO, niedoczynność tarczycy
    2019 3xIUI
    01.2020 transfer [*]7tc
    06.2020 transfer [*]5tc
    14.06 transfer
    23.08 wyniki zdrowa dziewczynka❤
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to, że wszystko jest w normie.
    Przezierność karkowa 2,2 mm

Kość nosowa widoczna.
    Serce, mózg i wszystkie inne organy prawidłowe.
    Obie rączki i nóżki.
    Przepływy prawidłowe.

Nie chciał się pokazywać - musiałam wyjść na korytarz, pochodzić i napić się wody.

Serce 149 uderzeń❤️

Prawdopodobnie chłopak.
    Ciąża o tydzień starsza -13 tydzień
    Proszę o zmianę terminu na 18.03

Maggy_88, Alexis1987, Wojcinka, K&K, Patrycja3791, Maggia, Mea, Norka01, Malweczka, Caro, Aga___, Bąblinka, Malinowa98 lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia wrote:
    Hej Dziewczyny, czytam Was, kibicuje, witam nowe, ale nie mam sily pisac. Spedzilam cudne kilka dni w Lebie i Trojmiescie z synkiem, ale jutro jade sie testowac na covid, bo dzis mialam teleporade z pulmonologiem (bo ta moja infekcja za dlugo trwa i objawy sa zbyt dotkliwe) i lekarz zasugerowal, ze to moze byc taki wlasnie lzejszy covid. Lzejszy, bo oczywiscie jestesm w pelni zaszczepiona. Ale jesli to jest lzejsza odmiana, to nawet sobie nie chce wyobrazac, jak sie go przechodzi bez szczepienia. Ja zdycham doslownie, a pluca to momentami mam wrazenie wypluje. Czasami tak kaszle az prawie wymiotuje. Nie no, masakra.

Dziewczyny, dbajcie o siebie 🙏🏻❤️. Nie zycze Wam przechodzic przez to, co ja teraz. Ja sie nad morzem izolowalam na maxa, sniadania do pokoju, na plaze jakis suchy prowiant, zeby nie chodzic po knajpach, na plazy wiadomo latwo o dystans spoleczny, poza tym jest to otwarta przestrzen i wietrzna; ale dzisiaj tankowalam w drodze powrotnej i opierdzielilam na stacji 4 osoby, ktore bez maseczek (!!!) doslownie staly mi nad glowa kiedy placilam. Sluchajcie, ja plus pracownicy stacji jako jedyni mielismy maseczki! Cala reszta zadnego dystansowania sie, zero maseczek. Zagotowalo sie we mnie. Zwlaszcza ze wsrod moich bliskich byl przypadek i smierci i trwalego kalectwa z powodu covid, ja nie wiem co jest z tymi ludzmi nie tak. Przeciez my w ciazy jestesmy dodatkowo narazone, bo mamy przyhamowany uklad immunologiczny. Nic dziwnego ze gdzies podlapalam jakiegos wirusa (mam nadzieje ze to jednak nie sars cov2), jak tu sobie ludzie w najlepsze hasaja bez maseczek i jeden na drugiego doslownie oddycha. Nosz kur….
    Zdrowka życzę❤️
    Caro, jak się czujesz?

Maggia lubi tę wiadomość

hchy9n73zvk25fns.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Wyglada na to, że wszystko jest w normie.
    Przezierność karkowa 2,2 mm

Kość nosowa widoczna.
    Serce, mózg i wszystkie inne organy prawidłowe.
    Obie rączki i nóżki.
    Przepływy prawidłowe.

Nie chciał się pokazywać - musiałam wyjść na korytarz, pochodzić i napić się wody.

Serce 149 uderzeń❤️

Prawdopodobnie chłopak.
    Ciąża o tydzień starsza -13 tydzień
    Proszę o zmianę terminu na 18.03
    Super wieści! :)

hchy9n73zvk25fns.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - oczywiscie PAPPA skoryguje te wyniki i podniesie ryzyko ....
    Była kobitka, u której stwierdzono martwy płód 😱😢

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia trzymaj się mocno i daj znać jak dostaniesz wynik. Covid czy nie covid czujesz się źle więc życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia 💛

Ja to świństwo przechorowałam równo rok temu z objawami tylko jak przy mocniejszym przeziębieniu więc narzekać nie mogłam, jedyne co było ciekawe w mojej historii to to że wtedy w Abu Dhabi (gdzie mieszkam) WSZYSTKIE osoby chore na covid trafiały do państwowej izolatki także miałam 8 dniowe "wakacje" na koszt rządu emirackirgo 🙈😂 źle nie było ale na szczęście już to znieśli i teraz można chorować w domu (z gpsem na rece)

Co do ciąży i covida to moja siostra w listopadzie rok temu dosłownie przy porodzie dowiedziała się że ma covid i skończyło się CC a męża od razu że szpitala wyrzucili i do domu wysłali więc była kompletnie sama :( oby żadnej z nas to nie spotkało.

Maggia lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Dzięki - oczywiscie PAPPA skoryguje te wyniki i podniesie ryzyko ....
    Była kobitka, u której stwierdzono martwy płód 😱😢
    Booziu, to przykre
    Ja dzisiaj od rana cały czas sikam. Co 5 minut i to nie po kropelce, tylko wodospad. Chyba zaczyna się ten etap.

hchy9n73zvk25fns.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Booziu, to przykre
    Ja dzisiaj od rana cały czas sikam. Co 5 minut i to nie po kropelce, tylko wodospad. Chyba zaczyna się ten etap.
    Ja mam tak od dwóch dni i taki ucisk na pęcherz, że chyba mały lokator musiał sporo podrosnąć

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z jedzeniem? Dokładniej chodzi mi o ilość. Ja nie mogę zjeść nawet połowy tego co jadłam przed ciąża. Wczoraj np.zjadłam miseczkę zupy, a czułam się jakbym miała wielki kamień w żołądku i oczywiście trzeba było to odleżakować.

Malinowa98 lubi tę wiadomość

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 10 września 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się może nie będę odzywać, bo ja nie jem, tylko wpierniczam.

Malweczka lubi tę wiadomość

hchy9n73zvk25fns.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ