❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Biorę acard 150mg na noc. Czytałam na mama ginekolog że tak powinno być. Witaminy biorę chyba od ok 10 tygodnia ciąży. Lekarka poleciła mama dha premium plus. Na blogu pan tabletka są to witaminy z lepszym składem na rynku.
Wczoraj w południe miałam ciśnienie 95/58. A rano piłam kawę. Ciekawe czy acard jeszcze je obniży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 08:30
-
mar.1 wrote:Ja rano mam niewielki brzuszek, w ubraniu nawet nie widać za bardzo. Ale już po śniadaniu jest większy, a wieczorem czasami wydaje się duży także dzidzia na razie niewiele zajmuje miejsca, ale za to po każdym posiłku bardzo mnie 'nabija'. Trochę mnie to wkurza, bo w sumie to na razie bardziej brzuch spożywczy niż ciążowy nie wiem czemu tak reaguję, zawsze byłam z tych raczej szczupłych..
-
Maggia wrote:Kurde, ja nie biore acardu. Czy powinnam zaczac brac profilaktycznie?
Ja acardu też nie biorę.Maggia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedzi. Mi też mój lekarz nic nie mówił o aspirin cardio. A w szpitalu inny stwierdził że po poronieniach powinnam profilaktycznie brać i dał ten aspirin cardio. Wyniki mam dobre, ciśnienie w normie, robiłam też badania na zespół antyfosfolipidowy i wyszło wszystko ok
-
nick nieaktualnyAcard biorę ze względu na wcześniejsze poronienia i mutacje. Jak lekarz nie zalecił to lepiej nie brać bo jeszcze sobie zaszkodzisz.
Mam dwa opakowania mama dha premium plus z poprzedniej ciąży (teraz biorę metyle), jak ktoś chętny to oddam, bo leżą w apteczce i się kurzą.Maggia lubi tę wiadomość
-
Mamijo wrote:Dziękuję za odpowiedzi. Mi też mój lekarz nic nie mówił o aspirin cardio. A w szpitalu inny stwierdził że po poronieniach powinnam profilaktycznie brać i dał ten aspirin cardio. Wyniki mam dobre, ciśnienie w normie, robiłam też badania na zespół antyfosfolipidowy i wyszło wszystko ok
-
Ja też biorę Mama dha premium+. Nie wiem czy u Was też tak jest, ale u mnie w aptekach ten suplement jest 2 razy droższy niż w aptekach internetowych. Chyba do końca już przy nim zostanę.
Dziewczyny czy macie czasem napięte podbrzusze? Ja ostatnie dwa dni mam uczucie napięcia i nie wiem czy się powinnam martwić. To nie ból, takie typowe napięcie. Nic innego mi nie dolega. Magnez już jakiś czas biorę codziennie. Może to po prostu mięśnie się rozciągają? -
ja mam od kilku dni ewidentne skurcze
odkad odstawilam luteine i przeszlam na duphaston
dzisiaj mnie nawet taki skurcz obudzil w nocy polecialam po nospe
w poprzenich ciazach tez mialam szybko skurcze , nic sie nie dzialo na szczescie i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie -
A u mnie dziś znów mega ból głowy...
Kupujecie wózki nowe czy używane? Ja przeglądam po trochu milion ogłoszeń i już mi głowa paruje od tego.Malweczka lubi tę wiadomość
-
Witajcie w nowym tygodniu 😊
Powiem Wam że ja mam tyle energii, powera, współczuję Wam tych wymiotów i boli głowy 😔. U mnie intensywny weekend wczoraj cały dzień wycieczka rowerowa cała rodziną bo pogoda cudna ( oczywiście tempo dostosowane, raczej spacerowo w przerwami niż wyczynowo) dziś mam w planie wziąć się w końcu za naszą magiczna szafę " przydasie" ( mamy jedną taką w domu gdzie pakujemy wszystko co się może przydać lub trzeba gdzieś upchnąć) podejrzewam że znajdę tam skarby narodów 🤣 dwa lata nikt tam porządków nie robił
Co do wózków to ja używany, bo więcej dzieci nie planuje. Dobrego dnia dla wszystkich 😜Maggia lubi tę wiadomość
-
Odkąd poprawiło się samopoczucie wróciłam do działania 🙂 dzisiaj mam w planach mycie lodówki i porządek z zamrażarką 😁 jutro będę robić buraki na zimę 💪
Co do wózka to będziemy kupować używany od znajomych.
Porządki w szafach mnie przerażają 🤷🏻♀️ A też będę musiała się za to zabrać 🤦🏻♀️