❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam ogromny problem ze spaniem. Nie pamiętam kiedy przespałam noc. Na boku źle, na plecach tracę oddech. Na lewym boku boli, na prawym boli i się wubudzam co chwilę i z jękiem szukam miejsca. Nie wiem czy to może być już przez brzuch, ale jest już dosyć pokaźny. Inwestować w Rogala, czy nie??
-
Mea wrote:Wojcinka przepraszam za ciekawość jak ci się żyje w Emiratach? Jak wygląda opieka kobiet w ciąży, okołoporodowa i później macierzyński?
Co do opieki to jest doskonale - opieka tu jest tylko prywatna ale zgodnie z prawem pracodawca musi opłacać ubezpieczenie więc że swojej kieszeni za nic nie płacimy. Piękne, nowoczesne szpitale, szybkie terminy i duży wybór lekarzy. Co do opieki okoloporowowej to jeszcze się nie interesowałam ale w swoim czasie wszystkiego się dowiem jednak z opowieści znajomych które tu już rodziły jest podobno bardzo dobrze - np szkoły rodzenia itd wszystko pokrywa ubezpieczenie.
Jedyny minus to macierzyński którego tu właściwie nie ma. Zgodnie z prawem obowiązuje min 4,5 tyg macierzyńskiego ale i tak zgodę na powrót do pracy musi wydać lekarz. Następnie można prosić o urlop bezpłatny na życzenie i pracodawca nie może odmówić. My się jednak z mężem nie martwimy i najprawdopodobniej pójdę po prosru na rok bezpłatnego i z jednej pensji damy sobie spokojnie radęPatrycja3791 lubi tę wiadomość
-
soprecious wrote:Dziewczyny, mam ogromny problem ze spaniem. Nie pamiętam kiedy przespałam noc. Na boku źle, na plecach tracę oddech. Na lewym boku boli, na prawym boli i się wubudzam co chwilę i z jękiem szukam miejsca. Nie wiem czy to może być już przez brzuch, ale jest już dosyć pokaźny. Inwestować w Rogala, czy nie??
-
soprecious wrote:Dziewczyny, mam ogromny problem ze spaniem. Nie pamiętam kiedy przespałam noc. Na boku źle, na plecach tracę oddech. Na lewym boku boli, na prawym boli i się wubudzam co chwilę i z jękiem szukam miejsca. Nie wiem czy to może być już przez brzuch, ale jest już dosyć pokaźny. Inwestować w Rogala, czy nie??
A w nocy też ciężko mi się śpi bo mi strasznie gorąco cały czas -
Jestem po! Zrobiłam w końcu ten test Pappa też.
USG wszystko dobrze 🥰 lekarka zaczęła robić mi USG,a ja zaczęłam ryczeć 🤦♀️
Niestety nie znam płci jeszcze za to maluch jest większy ma około 6,50cm i wypada to na 13tc,a dziś mam 12+1 🙂 no i trochę pofikał co utrudniało dokładne zmierzenie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 13:16
Alexis1987, K&K, Maggy_88, Jagodzianka19, Titanickova, Maggia lubią tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Jestem po! Zrobiłam w końcu ten test Pappa też.
USG wszystko dobrze 🥰 lekarka zaczęła robić mi USG,a ja zaczęłam ryczeć 🤦♀️
Niestety nie znam płci jeszcze za to maluch jest większy ma około 6,50cm i wypada to na 13tc,a dziś mam 12+1 🙂 no i trochę pofikał co utrudniało dokładne zmierzenie 😉Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Patrycja super !
Jagodzianka, czyli myliła się tamta doktorka co Cię nastraszyla nieprawidłowymi strukturami? Dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze.
Caro, Wojcinka dajcie znać jak u Was?
Ja mam jutro rano prenatalne 🤞🤞🤞Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
Mama 35 l, 2 urwisów czeka na 3 😉
2014 córka 41 tc 3750 gr SN
2016 syn 38 tc 3210 gr SN
💔 ciąża biochemiczna 02.02.2021
3 ciąża rozpoczęta OM 11.06 długie cykle przewidywana owu 24 dc
30.07 zarodek 3 mm z widocznym ❤️
11.08 7 tc zarodek 1,13 cm 😍
26.08 10 tc 2,76 cm człowieka 🥰 -
Titanickova wrote:Patrycja super !
Jagodzianka, czyli myliła się tamta doktorka co Cię nastraszyla nieprawidłowymi strukturami? Dobrze ze z dzidzia wszystko dobrze.
Caro, Wojcinka dajcie znać jak u Was?
Ja mam jutro rano prenatalne 🤞🤞🤞
Ta zbadała baaardzo dokładnie. Tak jak miałam w poprzednich ciążach. Żadnych nieprawidłowości nie stwierdziła😊 Wyraziła też swoje zdanie o tamtej lekarce 😉
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😊Maggia, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość
-
Aga___ wrote:Dziewczyny, zastanawiam się czy że mną jest ok. Zaraz zacznie się 15 tydzień, a ja rano ledwo mogę wstać z łóżka,jeszcze bardziej chce mi się spać niż na początku ciąży. Wizyta dopiero u dr za niecale 2 tygodnie.
Aga, ja mam to samo! Chodze spac okolo 19tej lub max 21tej, energii zero praktycznie. Ale ja myslalam, ze to dlatego, ze caly czas jestem oslabiona po tym masakrycznym przeziebieniu. -
soprecious wrote:Nie wiem kto powiedział, że 2 trymestr to fajny czas, ale kłamał 🤣. Wyglądam okropnie, ciągle marudzę i wszystko mnie kuźwa boli.
Soprecious witaj w klubie. Cera sucha, wlosy byle jakie, nonstop zatrzymana woda w organizmie, niestrawnosci, bole kosci, sciegien, bog wie czego jeszcze. Zmeczenie, sennosc, kolki… Czuje sie jak slonica, choc waze 69kg.
Czekam na USG 27.09 i ide na zwolnienie. -
Hej Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywałam, ale miałam ciężkie czas. Sporo plamień, jednego dnia nawet takie ilości, że przez głowę przeszedł mi szpital, potem jednego dnia takie boleści przez cały dzień, że zjadłam 3 NoSpy Max. No ale dzisiaj już mam o wiele lepszy humor ❤️
Po wizycie - krwiak nadal jest spory. Ostatnio miał wymiary 6,6 x 4cm. Dzisiaj wychodziło 5,3 x 1,7 cm. Wygląda coraz lepiej, możliwe że będę nadal plamić, może krwawić, ale jest naprawdę coraz gęstniejszy. Zagrożone nadal jest spore, mam o tym pamiętać, a jednocześnie być dobrej myśli. Wymiary prawidłowe, rośnie symetrycznie. Kolejna wizyta 27 września.
Tu Mój Maluszek ❤️ Ma już prawie 10cm ❤️
https://zapodaj.net/7c05e0d761a96.jpg.html
I wiadomość po której mój Małż oszalał - tak na 80% będzie CHŁOPIEC 💙 Kacper Konstanty 💙 Oczywiście moim cichym marzeniem była córeczka, ale już tak mocno kocham tego Malucha, że najważniejsze, że rośnie zdrowo ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 21:14
Wojcinka, Jagodzianka19, Aga___, Maggy_88, Maggia lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)