❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggia wrote:Czy poza soprecious ktoras z Was juz czuje ruchy dziecka? Ja nie czuje i wlasnie dlatego sie martwie…
-
Ja dwa razy czułam takie dziwne bąbelki i to mógł być maluch. Ale nic więcej. Czekam cierpliwie ponoć w pierwszej ciąży później czuć ruchy, więc nastawiam się, że dopiero koło 20 tc może coś poczuję.
Ja z detektora jestem zadowolona. Raz dziennie minutkę sobie posłuchamy z mężem i od razu dzień lepszy, a ja spokojniejsza. I fajnie widać jak się maluch przesuwa, najpierw był po lewej stronie, teraz jest bardziej na środku na pewno nie jest to niezbędny gadżet, ale jednak coś fajnego dla niektórych mamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 08:17
-
Wczoraj wspomniałam mężowi o tym detektorze i stwierdził, że to niepotrzebne wydawanie pieniędzy. Tzn że niepotrzebnie się martwię, że coś może być nie tak...No taka moja natura, że bywam pesymistką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 08:45
-
Bąblinka wrote:Dziewczyny, pomimo, że nie odzywam się ns wątku za wiele, to czytam wszystkie wpisy i trzymam kciuki za wszystkie Maluszki - rośnijcie zdrowo ❤
U mnie dziś prenatalne i okazuje się, że czekamy na zdrową dziewczynkę 👗 😍
Badanie przebiegło super, pomimo że Malutka zwinęła się w chińskie osiem 😉 ryzyka skorygowane są bardzo niskie, co cieszy najbardziej ❤ pan dr pozwolił po cichutku się już cieszyć i może nareszcie uda mi się odetchnąć z ulgą 😉 co prawda wyprawki narazie nie planuję kompletować, ale kto wie... 😀
Następne badanie kontrolne mam 28.10 - jestem mile zaskoczona, bo nie przypuszczałam, że takie badanie również jest w zakresie NFZ, myślałam że na tym jednym będzie koniec. Cieszę się, że to badanie będzie, bo dr obiecał przyjrzeć się łożysku i sprawdzić czy nie jest przyrośnięte, tak jak było to w pierwszej ciąży.
A w którym tygodniu jesteś ? -
nick nieaktualnyJa też sprawdzam detektorem i jestem spokojniejsza. Brzuch mi wywaliło a przytyłam 2 kg, nawet jak się schylam to już nie robią się fałdki tylko taka piłeczka.
Dha biorę 400 na dzień.
U nas póki co dziewczynka Laura a jak wyrośnie jednak siurak to nie mam pojęcia 🤷Kaś844, Malweczka lubią tę wiadomość
-
Ja mam dawkę 800mg - biorę MamaDHA Premium+.
U mnie też kilogramów niewiele przybyło ok. 2-3 kg (zobaczymy dokładnie za tydzień), ale za to brzuszek juz mały widać. Wieczorem czasami mi nawet pępek wypycha nie jest też taki miękki jak 'normalny', tylko bardziej napięty. Szczególnie podbrzusze mam takie napięte/spięte. Spodnie z gumką teraz królują, a rajstopy też już ciążowe kupiłam, bo zwykłe mimo większego rozmiaru uciskały mnie w brzuch.Kaś844, Malweczka lubią tę wiadomość
-
mar.1 wrote:Ja mam dawkę 800mg - biorę MamaDHA Premium+.
U mnie też kilogramów niewiele przybyło ok. 2-3 kg (zobaczymy dokładnie za tydzień), ale za to brzuszek juz mały widać. Wieczorem czasami mi nawet pępek wypycha nie jest też taki miękki jak 'normalny', tylko bardziej napięty. Szczególnie podbrzusze mam takie napięte/spięte. Spodnie z gumką teraz królują, a rajstopy też już ciążowe kupiłam, bo zwykłe mimo większego rozmiaru uciskały mnie w brzuch.
U mnie też już brzuszek trochę odstaje i tak jak piszesz ten bebzol jest taki napięty.
Zwykle jeansy już jakiś czas temu strasznie mnie gniotły i kupiłam leginsy ciążowe 🙂 wczoraj w hm wyczaiłam spodnie ciążowe za 35zl więc też kupiłam 🙂 -
Gratuluję dobrych wieści po badaniach, już prawie wszystkie znamy płeć 😉 co do imienia to ja też mam pustkę, a jak później chłopaki zaczną myślac imię do dopiero się zacznie 🙈 u nas mocno okrojony wybór bo w rodzinie nawet dalszej większość to chłopcy no ale coś kiedyś trzeba będzie wybrać. Co do ubrań ja się niby we wszystko mieszczę ale strasznie mi niewygodnie, zawsze tak miałam w ciąży, wszystkie szwy strasznie mnie drażnią i chodzę i się tylko drapie jak niedomyta więc stawiam na wygodę czyli legginsy
-
Hej 🙂
Co do szpitala to niby u Nas były podkłady poporodowe i pampersy, ale jak mam się prosić to brałam swoje w torbę dla własnego spokoju. Ubranka dzieci musiały mieć szpitalne. Nie wiem w sumie jak jest teraz.
Ja biorę dawkę DHA 600mg. Mam MamaDHA, dodatkowo Pregna Plus. Ale ja to skończę to przejdę na MamaDHA Premium+.
U Nas imiona już były z góry obsadzone 😄 Dziewczynka miała być Zofia Róża, a chłopiec Kacper Konstanty 💙
Narazie niby nic nie przytyłam, bo w szpitalu schudłam 2kg, których jeszcze nie odrobiłam, ale brzuszek już mam. Zwłaszcza wieczorem, po całym dniu 😄 Z Młodą przytyłam 18kg, więc tu też nie spodziewam się jakiej małej liczby. Zwłaszcza, że mam tendencję do zbierania wody w organizmie, a jeszcze jak leżę to już w ogóle wszystko się odkłada 🤦
Co do ruchów to wydaje mi się, że czasem coś poczuje, ale nie przywiązuje się jeszcze do tego. Z Młodą pierwsze ruchy poczułam w 18+1. Były to takie delikatne smyrniecia od środka. Raczej nie można było tego pomylić z ruchami jelit 🙂początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Dziewczyny czy po każdej wizycie lekarz wskazuje Wam jkaie badania macie zrobić na następną wizytę? Ostatnio jak byłam w 13tc to zapytałam lekarza czy mam coś robić na kolejną wizytę to stwierdzil, że nie ma potrzeby.miedzy tamtą wizyta a przyszła będzie 3 tygodnie. Myślałam, że standardowo zawsze jest mocz i krew i ewentualnie jeszcze coś. Kurde coś mnie dziwnie niepokoi...