❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, hej:) ja przy pierwszym porodzie spakowałem cała torbę miałam wszystko i nawet jej nie otwieralam, wszystko co potrzebne dostaliśmy w szpitalu, pielęgniarki chodziły i sprawdzały cały czas czego nam brakuje. Rodze w tym samym szpitalu ale teraz też wszystko spakuje bo nigdy nie wiadomo coś się przyda.
-
Czy Wy dzisiaj też jesteście takie senne? Kurczę, cały dzień podsypiam.. Kilka razy już mi się przymknęło oko. Mała bawi się w pokoju albo siedzi na bajce. Mam już wyrzuty sumienia, a Małż wyjątkowo będzie dopiero po 18 🤦początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Aga___ wrote:Dziewczyny czy po każdej wizycie lekarz wskazuje Wam jkaie badania macie zrobić na następną wizytę? Ostatnio jak byłam w 13tc to zapytałam lekarza czy mam coś robić na kolejną wizytę to stwierdzil, że nie ma potrzeby.miedzy tamtą wizyta a przyszła będzie 3 tygodnie. Myślałam, że standardowo zawsze jest mocz i krew i ewentualnie jeszcze coś. Kurde coś mnie dziwnie niepokoi...
-
Caro wrote:Czy Wy dzisiaj też jesteście takie senne? Kurczę, cały dzień podsypiam.. Kilka razy już mi się przymknęło oko. Mała bawi się w pokoju albo siedzi na bajce. Mam już wyrzuty sumienia, a Małż wyjątkowo będzie dopiero po 18 🤦
Mam tak od początku tej ciąży 😂 każdy jeden dzień -
Norka01, mi też brzuch wywaliło i taka piłeczka jest. Bardzo szybko w tej ciąży.
Ruchów nie czuje w ogóle.
I też nie znam płci jeszcze może w przyszłym tyg na prenatalnych coś się okaże
Caro, nie miej wyrzutów, czasami jest taka sytuacja ze niektórych rzeczy nie przeskoczysz i po prostu trzeba jakoś przez to przejść. Pomyśl sobie ze to jest tylko tymczasowe i niedługo będzie, mogła dać Małej więcej uwagi 😊
-
Aga___ wrote:Dziewczyny czy po każdej wizycie lekarz wskazuje Wam jkaie badania macie zrobić na następną wizytę? Ostatnio jak byłam w 13tc to zapytałam lekarza czy mam coś robić na kolejną wizytę to stwierdzil, że nie ma potrzeby.miedzy tamtą wizyta a przyszła będzie 3 tygodnie. Myślałam, że standardowo zawsze jest mocz i krew i ewentualnie jeszcze coś. Kurde coś mnie dziwnie niepokoi...
Tak ja mam morfologia i mocz między wizytami 4 tyg będzie bo to moja druga wizyta będzie , na pierwszej były zlecone te najwiecej co jest -
Malweczka wrote:Hej, hej:) ja przy pierwszym porodzie spakowałem cała torbę miałam wszystko i nawet jej nie otwieralam, wszystko co potrzebne dostaliśmy w szpitalu, pielęgniarki chodziły i sprawdzały cały czas czego nam brakuje. Rodze w tym samym szpitalu ale teraz też wszystko spakuje bo nigdy nie wiadomo coś się przyda.
U mnie wszystko potrzebne jest , ja rodzę w Lublinie drugi raz ten sam szpital .. obawiam się trochę tej pandemi i tych rugorow . Nie mam tak nikogo żeby zapytać kto teraz rodzi lub będzie przede mną jak to wygląda. -
Ja też miałam zrobić morfologię , ferrytyne i mocz. Kolejne ponoć koło 20 tygodnia. Ja co do ruchów to czuję ale tylko jak leże spokójnie w łóżku zazwyczaj wieczorem , w ciągu dnia jak coś robię to nie lub nie zauważam. Póki co to takie delikatne jak muśnięcie piórkiem
-
-
Malweczka próbuje sobie właśnie to tłumaczyć, że nie jestem w stanie tego obejść w inny sposób. Potrzebny jest czas. Chociaż naprawdę jest mi żal, że Młoda nie chodzi do przedszkola.. A 9 października mamy zaplanowane już od dłuższego czasu jej 4 urodziny w sali zabaw. Ona już nie może się doczekać, a ja bardzo bym chciała na nich być. Mam nadzieję, że do tego czasu będzie na tyle bezpiecznie, że będę mogła tam pojechać i po prostu siedzieć na kanapie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 17:46
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Maggy_88 wrote:Na ostatnią wizytę miałam przynieść tylko badanie moczu, a na następną mam więcej bo mocz, morfologię, powtórzenie przeciwciał toxoplazmowy. W karcie ciąży mam wypisane jakie badania powinnam zrobić w każdym miesiącu.
-
Caro wrote:Czy Wy dzisiaj też jesteście takie senne? Kurczę, cały dzień podsypiam.. Kilka razy już mi się przymknęło oko. Mała bawi się w pokoju albo siedzi na bajce. Mam już wyrzuty sumienia, a Małż wyjątkowo będzie dopiero po 18 🤦
-
Aga___ wrote:Ja tak dziś mam, normalnie oczy same się zamykają. Dobrze, że niedlugo wieczór wiec będzie można się porządnie kimnąć.
Ja wypiłam kawę i trochę mnie otrzeźwiło 🙂początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
My dzisiaj zabraliśmy młodego do kina na Psi Patrol, ale powiem Wam, że jestem wściekła. Rano poszedł do przedszkola i nic mu nie było. Ja po niego poszłam, a on wychodzi z gilami po pas, głos zmieniony a co najgorsze to miał osmarkwna całą bluzke. Od góry do dołu. Rękawy to jakaś katastrofa i mówi, że nie było chusteczek. Nosz kuźwa mac, jak tak można. One dwie siedzą sobie przy biorku i plotkują.
-
Maggy_88 wrote:Pękają mi kąciki ust i ogólnie mam spierzchnięte usta, chociaż pije sporo wody. Czy macie podobnie?
Dziś mam w miarę dobry dzień, w końcu choć jeden dzień nie wymiotowałam!🥳Maggy_88 lubi tę wiadomość
-
Soprecious u nas pilnują by dzieciaki czyste chodziły i zdrowe. Jak widzą że dziecko smarka to zaraz dzwonią by odebrać chyba że masz zaświadczenie od alergologa, że ma alergię. Mój 3 latek alergik, woda z nosa mu się leje mimo leków, ale jescze osmarkany nie wrócił. Chusteczki mają w zasięgu rączek, ale i też panie takie są, które się starają zadbać o te dzieci. Przynajmniej na razie 😉
-