❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja nie biorę acardu. W czym on pomaga podczas ciąży,bo nawet nie wiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:53
-
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny, ja nie biorę acardu. W czym on pomaga podczas ciąży,bo nawet nie wiem?
Mama Ginekolog o tym fajnie pisze. Jak nie masz wskazań to nie jest Ci potrzebny 🙂
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/Patrycja3791 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Ja mam termin na 11.03. Ciąża pierwsza, naturalna po 3 nieudanych procedurach in vitro. Lekarz na prenatalnych był przekonany co do płci, a wynik testu Nifty tylko to potwierdził - dziewczynka.
Malweczka, Patrycja3791, Bąblinka, Maggia, Jagodzianka19, Caro lubią tę wiadomość
-
Alexis1987 wrote:Od paru dni potwornie (!!!!) boli mnie głowa. Wyniki mam ok, ciśnienie w normie. Nie towarzyszą temu dodatkowe objawy. Wczoraj leżałam z mokrym ręcznikiem na głowie Bo tak było źle. Czy któraś z Was miała takie dolegliwości?
-
Lubisia wrote:Ja urodziłam w 35tc pierwsze dziecko i miałam nadcisnienie w drugiej ciąży pod koniec. Poza tym mam nadwagę a podobno powyzej jakiegoś poziomu BMI jest wskazanie. W takim razie będę pytać na wizycie🙂
-
Caro, dzięki za link do artykułu mamyginekolog. Ja od niedawna biorę acard, a wizytę mam dopiero w czwartek, ale jestem już spokojniejsza. Z testu pappa wyszło mi ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem. Mam nadzieję, że to tylko statystyka i z maluchem będzie wszystko dobrze.
-
91aga wrote:Ja mam termin na 11.03. Ciąża pierwsza, naturalna po 3 nieudanych procedurach in vitro. Lekarz na prenatalnych był przekonany co do płci, a wynik testu Nifty tylko to potwierdził - dziewczynka.
-
Cześć dziewczyny, ja dawno nie pisałam, ale czytałam co się u Was dzieje. 😊 A nie było mnie bo w zeszłym tygodniu postanowiliśmy z mężem i synem polecieć na Cypr. I jak na wakacjach czułam się super zero mdłości, tak tylko w sobotę jak wróciliśmy mdłości wróciły do tego załatwiłam się klimatyzacją w samolocie więc właśnie walczę z zapaleniem zatok 🙈.
Dziś mam 15+3 ruchów nie czuję jeszcze raczej takie bąbelki, ale czy to bobas kto to wie 😆 No i liczę na to, że te mdłości do końca tygodnia mi przejdą, bo w pierwszej ciąży równo w 16tyg mi przeszły.
Co do badań to ja na każda wizytę dostaję pakiet do zrobienia. Teraz dodatkowo mam robić „wykresy” (nie wiem czy to sie tak nazywa) na cytomegalie, niby wyszło ze mam przeciwciała ale z drugiej strony, że jest czegoś za dużo. Wizytę u mojej Pani dr mam 06.10 więc będę wiedziała więcej.
A no i wstępnie drugi syn będzie Leon, pierwszy już wszystkim mówi że jego brat to „Lejon” 😂
Maggy_88, Caro, Maggia lubią tę wiadomość
-
Makija wrote:Cześć dziewczyny, ja dawno nie pisałam, ale czytałam co się u Was dzieje. 😊 A nie było mnie bo w zeszłym tygodniu postanowiliśmy z mężem i synem polecieć na Cypr. I jak na wakacjach czułam się super zero mdłości, tak tylko w sobotę jak wróciliśmy mdłości wróciły do tego załatwiłam się klimatyzacją w samolocie więc właśnie walczę z zapaleniem zatok 🙈.
Dziś mam 15+3 ruchów nie czuję jeszcze raczej takie bąbelki, ale czy to bobas kto to wie 😆 No i liczę na to, że te mdłości do końca tygodnia mi przejdą, bo w pierwszej ciąży równo w 16tyg mi przeszły.
Co do badań to ja na każda wizytę dostaję pakiet do zrobienia. Teraz dodatkowo mam robić „wykresy” (nie wiem czy to sie tak nazywa) na cytomegalie, niby wyszło ze mam przeciwciała ale z drugiej strony, że jest czegoś za dużo. Wizytę u mojej Pani dr mam 06.10 więc będę wiedziała więcej.
A no i wstępnie drugi syn będzie Leon, pierwszy już wszystkim mówi że jego brat to „Lejon” 😂
Gratulacje synka 😍 ja ze swoją dysleksja zamiast " Lejon" przeczytałam Lajon 🙈😜 swoją drogą super imię, ale u mnie w rodzinie już zajęte 🤷 z resztą jak większość imion które mi się podobają albo i wszystkie... Ja nie wiem jak my nazwiemy tego małego kolesia 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 10:20
Makija, Maggia lubią tę wiadomość
-
Widzę, że Leon jest popularny. Też myśleliśmy o tym imieniu, mi się bardzo podoba, ale mąż jednak dał veto na to imię i szukamy dalej a dla dziewczynki nie mamy żadnego faworyta. Dobrze, że jeszcze dużo czasu jest na myślenie
Makija lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jak samopoczucie? Ja mam znowu jakieś fisie w głowie i najlepiej bym się położyła na 24 h pod usg, żeby widzieć dziecko. Młody chory, ja od rana mecze się z bólem głowy. Wszyscy na około pociągają nosem. Paskudnie się zapowiada ta jesień.
-
Cześć dziewczyny,dawno sie nie odzywalam ale właśnie nadrobilam wszystkie strony. Gratuluję wszystkim którzy już znają płeć. Ja nadal czekam. Mam nadzieje ze na połówkowych się dowiem. Widziałam sporo dziewczyn z Warszawy. U jakich lekarzy prowadzicie ciążę? Prywatnie? Ja u Filipek w medicover ale nie jestem zadowolona bo ciężko się zapisać na wizytę i nie odpisuje na wiadomości. Plus nie robi usg na wizytach..
Caro, Maggia lubią tę wiadomość
-
Axon wrote:Cześć dziewczyny,dawno sie nie odzywalam ale właśnie nadrobilam wszystkie strony. Gratuluję wszystkim którzy już znają płeć. Ja nadal czekam. Mam nadzieje ze na połówkowych się dowiem. Widziałam sporo dziewczyn z Warszawy. U jakich lekarzy prowadzicie ciążę? Prywatnie? Ja u Filipek w medicover ale nie jestem zadowolona bo ciężko się zapisać na wizytę i nie odpisuje na wiadomości. Plus nie robi usg na wizytach..
Ja chodzę do dr Ewy Żmudy do przychodni przyszpitalnej na Żelaznej. Prowadzę u niej drugą ciąże i jestem bardzo zadowolona, polecam ja też wszystkim moim koleżankom. ☺️ Dr lubi sobie pogadać stąd częste opóźnienia nawet do 40min, ale mi to nie przeszkadza. USG nie robi na każdej wizycie, ale myśle że jakbyś poprosiła to nie miałaby nic przeciwko. Na każdej wizycie sprawdza tętno dziecka detektorem. Na wiadomości odpisuje i to dość szybko. No i największy plus to oczywiście to, że pracuje w szpitalu na żelaznej więc jest się zawsze na bieżąco z panującą tam sytuacją. Oczywiście wizyty płatne bo to prywatna przychodnia. Z tego co wiem to na NFZ jest możliwość się tam zapisać, ale nie jest to takie łatwe.
Maggia lubi tę wiadomość
-
Axon wrote:Cześć dziewczyny,dawno sie nie odzywalam ale właśnie nadrobilam wszystkie strony. Gratuluję wszystkim którzy już znają płeć. Ja nadal czekam. Mam nadzieje ze na połówkowych się dowiem. Widziałam sporo dziewczyn z Warszawy. U jakich lekarzy prowadzicie ciążę? Prywatnie? Ja u Filipek w medicover ale nie jestem zadowolona bo ciężko się zapisać na wizytę i nie odpisuje na wiadomości. Plus nie robi usg na wizytach..
-
Dziewczyny, jak długo czekałyście na wyniki Pappa? Ja miałam prenatalne 14.09 i mam czekać 14dni roboczych, ale teraz sama nie wiem czy wynik może być wcześniej czy dopiero po tych pełnych 14dniach?
-
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny, jak długo czekałyście na wyniki Pappa? Ja miałam prenatalne 14.09 i mam czekać 14dni roboczych, ale teraz sama nie wiem czy wynik może być wcześniej czy dopiero po tych pełnych 14dniach?
Ja oddawałam krew na Pappe rano a wieczorem już były wyniki.
Potem miałam wizytę u lekarza, który te wyniki wziął i coś tam przeliczał i po tygodniu dostałam mailem wyliczone ryzyka.Patrycja3791 lubi tę wiadomość
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Patrycja3791 wrote:Dziewczyny, jak długo czekałyście na wyniki Pappa? Ja miałam prenatalne 14.09 i mam czekać 14dni roboczych, ale teraz sama nie wiem czy wynik może być wcześniej czy dopiero po tych pełnych 14dniach?
Patrycja3791 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️