❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Przecież niby jest tak, że nawet USG przy zdrowej ciazy wykonuje się chyba dwa czy 4 razy, a my mamy robione co wizytę. Badania jeśli wyszly ok, to nie ma pewnie sensu robić na każdą wizytę. Się nie znam, ale tak myślę.
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Robiłam teraz krew i mocz na wizytę w poniedziałek (14 t), za kilka dni mam USG piersi.
Wczoraj oddałam tez krew na Nifty i czekam.
Jestem non stop zmęczona - nic się niestety nie zmieniło 🙁
Pracuję cały czas, wiec to jeden z powodów, a i nadchodząca jesień jakość nie nastraja mnie optymistycznie ...
A Wy macie już więcej sił?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
U mnie właśnie dalej spadek energii. Myślałam, że w II trymestrze będzie lepiej, ale cały czas czuję się zmęczona. Inna rzecz, że mam teraz sporo na głowie i to też swoje robi, ale mimo wszystko myślałam, że będzie lepiej.
Ja badania mam tak średnio raz w miesiącu. W sumie jak pomyślę to dość często, ale jak lekarz zleca to robię. Nie płacę za nie dodatkowo, więc nie mam nic przeciwko. -
Ja co wizytę robię badanie moczu. Żeby wykryć np. ketony lub glukozę, co jest bardzo istotne lub czy nie ma infekcji.
Do tego co mc TSH, a morfologia co drugą wizytę 🙂
U mnie samopoczucie lepsze, więcej sił. Jest lepiej niż w I trymestrze jak na razie. 🙂Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
U mnie antybiotyk dziala, czuje sie lepiej, w koncu po niemal 3 tygodniach chorobsko odpuszcza. Niestety u mnie amoxycillina wywoluje wymioty i mdlosci, bol glowy, ale widze ze po kazdej kolejnej dawce (mam 3xdz) te efekty sa coraz slabsze, na szczescie. Tak ze teraz, ku zdrowiu! 😀
Tez mi prof Debska nie kazala zadnych bad lab robic na wizyte 27.09 (mimo ze poprzednia byla 23.08). Powiedziala ze wyniki mam ksiazkowe, nic ja nie niepokoi, wiec nie ma potrzeby badan. Hmmm 🤔 -
U mnie z tymi badaniami to są wskazania, że względu na poprzednie ciążę i kiepskie wyniki krwii ( w 3 trymestrze omdlenia, gorące poty) więc co 4-5 tyg mam robić świeże badania. Natomiast jeśli wszystko jest ok to pewnie lekarz zaleca raz na trymestr plus wiadomo na sam koniec więcej te gbs itp chyba że teraz coś się pozmienialo
-
Ja też nie sądzę że badania są konieczne przy każdej wizycie o ile lekarz uzna że ciaza przebiega prawidłowo. Ja mam badania prenatalne we wtorek a pierwsza wizytę z położna dopiero 4 października. Już nie mogę się doczekać
Zmęczenie mnie też dopada w ciągu dnia, najgorzej jest po poludniu w pracy a od kawy nadal mnie odrzuca. Już parę dni miałam mniejsze mdłości a wczoraj coś się stało że jak tylko zrobiłam krok to leciałam do kibelka. Praktycznie całe popołudnie czułam się wykończona tymi wymiotami.
-
Aga___ wrote:Dziewczyny czy po każdej wizycie lekarz wskazuje Wam jkaie badania macie zrobić na następną wizytę? Ostatnio jak byłam w 13tc to zapytałam lekarza czy mam coś robić na kolejną wizytę to stwierdzil, że nie ma potrzeby.miedzy tamtą wizyta a przyszła będzie 3 tygodnie. Myślałam, że standardowo zawsze jest mocz i krew i ewentualnie jeszcze coś. Kurde coś mnie dziwnie niepokoi...
87'
PCOS,IO, niedoczynność tarczycy
2019 3xIUI
01.2020 transfer [*]7tc
06.2020 transfer [*]5tc
14.06 transfer
23.08 wyniki zdrowa dziewczynka❤ -
Od paru dni potwornie (!!!!) boli mnie głowa. Wyniki mam ok, ciśnienie w normie. Nie towarzyszą temu dodatkowe objawy. Wczoraj leżałam z mokrym ręcznikiem na głowie Bo tak było źle. Czy któraś z Was miała takie dolegliwości?
87'
2019 3xIUI
01.2020 transfer [*]7tc
06.2020 transfer [*]5tc
14.06 transfer
Alexis1987 wrote:Od paru dni potwornie (!!!!) boli mnie głowa. Wyniki mam ok, ciśnienie w normie. Nie towarzyszą temu dodatkowe objawy. Wczoraj leżałam z mokrym ręcznikiem na głowie Bo tak było źle. Czy któraś z Was miała takie dolegliwości?
-
Patrycja3791 wrote:Witaj w klubie, ostatnie 2 tygodnie to był jakiś koszmar, od 2 dni narazie odpusciło.. Oby już nie wróciło. Też leżałam bez sił z mokrym okładem. Koszmar jakiś.
87'
2019 3xIUI
01.2020 transfer [*]7tc
06.2020 transfer [*]5tc
14.06 transfer
Alexis1987 wrote:Pytałam lekarza. Dostałam 2 rady; kawa lub paracetamol🤭 póki co walczę bez nich🙉
Alexis1987 lubi tę wiadomość
-
Lubisia wrote:Hej🙂można dołączyć? Planowałam od początku ciąży się udzielać ale moje samopoczucie przez 3 miesiace było kiepskie... Mam termin porodu na 4.03 🙂
-
To moja 3 ciąża🙂 bylam na badaniach prenatalnych, wszystko wygląda dobrze👌płci nie znamy, chociaż jakieś podejrzenia były ale dr powiedziała, że nie ma co na tym etapie ciąży zgadywać🤷♀️ w tygodniu mam wizytę u mojej Pani dr to może juz będzie widać🙂
Nie jestem w stanie nadrobic tego co pisałyście wiec mam pytanie. Czy bierzecie Acard? Na prenatalnych dr sie zdziwila ze nie przepisala mi moja dr i mam o to zapytac.Mea lubi tę wiadomość
[/url] -
Lubisia wrote:To moja 3 ciąża🙂 bylam na badaniach prenatalnych, wszystko wygląda dobrze👌płci nie znamy, chociaż jakieś podejrzenia były ale dr powiedziała, że nie ma co na tym etapie ciąży zgadywać🤷♀️ w tygodniu mam wizytę u mojej Pani dr to może juz będzie widać🙂
Nie jestem w stanie nadrobic tego co pisałyście wiec mam pytanie. Czy bierzecie Acard? Na prenatalnych dr sie zdziwila ze nie przepisala mi moja dr i mam o to zapytac.
U mnie to profilaktyka w 1 ciąży, bo mama miała zatrucie ciążowe ze mną. -
Dzień Doberek w Niedzielę 🙂
Ja robię badania co druga wizytę, czyli tak wychodzi co 4 tygodnie. Teraz właśnie będę robić badanie moczu, morfo, żelazo i TSH.
Maggia super, że antybiotyk działa. Najwidoczniej trzeba było skorzystać z większej altylerii. Najważniejsze, że infekcja mija 🙂 U mnie Mała zaczyna nieciekawie kaszleć 🤦 Jutro Małż chyba podjedzie z Nią do pediatry na osłuchanie, bo już się boję, że zaraz coś na mnie przeskoczy.
Bąblinka gratuluję Córeczki 💗 Odzywaj się częściej 🙂
Hekate ja nie mam wcale więcej siły. Może to dlatego, więc ciągle leżę i jestem taka osłabiona. Jak byłam na wizycie to wejście po schodach to jak wejście na Everest 🤦 W sumie zaraz zacznie się 6 tydzień. Mam nadzieję, że kolejna wizyta u gina będzie coraz bardziej budująca i zacznę więcej chodzić, a co za tym idzie dostanę więcej siły na cokolwiek 🙂
Lubisia witamy na Marcówkach 🙂
A ostatnio się tak zastanawiałam gdzie się podziały Dziewczyny co się daaawno nie odzywały? Hej hej, Miracle, Księgowa, Iskra i cała reszta, jesteście? 🙂 widzę, że suwaczki pędzą do przodu, a co u Was? ❤️
Co do Acardu to ja nie biorę. Nie wiem kiedy miałam bym sobie ten lek dołożyć 😄 I tak wychodzi mi ok 20 tabletek w ciągu dnia, włączając w to witaminy, probiotyk, żuravit i DHA 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 12:45
Bąblinka, Maggia lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)