❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro wrote:Noo moje paznokcie to też porażka. Zdjęłam hybrydę, bo po jakie licho mi ładne paznokcie jak siedzę w domu 😄 Włosy to wypadają mi w takich ilościach, że Małż twierdzi, że powinnam być już łysa. Najchętniej bym je obcieła i przy okazji odświeżyła, noo ale z wizytą u fryzjera to będę musiała jeszcze dłuuuuugo poczekać.
U mnie cera i włosy, to też jakaś porażka - już sama staram się z tego śmiać, że chyba zmieniam sierść na jesień 😉 ale jak tal dalej pójdZie to będę łysa. Myślałam, że to może dlatego że w brzuchu dziewczynka (z Synkiem miałam dokładnie na odwrót), ale widzę na pierwszej stronie, że u Ciebie chłopczyk, więc to w ogóle nie to 😉
Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
31.03.2021 💔 6 tc [*]
09.05.2021 💔 6 tc [*] -
Bąblinka wrote:U mnie cera i włosy, to też jakaś porażka - już sama staram się z tego śmiać, że chyba zmieniam sierść na jesień 😉 ale jak tal dalej pójdZie to będę łysa. Myślałam, że to może dlatego że w brzuchu dziewczynka (z Synkiem miałam dokładnie na odwrót), ale widzę na pierwszej stronie, że u Ciebie chłopczyk, więc to w ogóle nie to 😉
Heheh, noo totalna odwrotność. Powinnam kwitnąć 😄 A ja otrzepuje się z włosów. Skórę też mam suchą jak wiór.
Dzisiaj u Nas jest tak zimno i taka fatalna pogoda, że jakoś nie wierzę w ta poprawę którą zapowiadają w przyszłym tygodniu 🤭 Jeszcze Małż wyjechał nad ranem i wraca dopiero w czwartek wieczorem. Pierwszy taki wyjazd od dawna.. zdecydowanie wolę jak jest codziennie w domu. Czuję się bezpieczniej póki sytuacja nadal jest niepewna.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
soprecious ogólnie jakoś nie chce mi się w to wierzyć, że ktoś nie zauważa, że w jego organizmie zachodzą tak wielkie zmiany. Może gdybym gdzieś w pobliżu miała taką sytuację i poznała ja od drugiej strony to łatwiej byłby mi to zrozumieć. No chyba, że mówimy o skrajnej patrologii.. tam mnie już nic nie zdziwi.
Patrycja słyszałam o takim czymś, ale nigdy nie próbowałam zgadywać 🙂 Kiedy masz teraz wizytę?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
soprecious wrote:Dziewczyny, tak z innej beczki. Co sądzicie o kobietach, które w późnym okresie dowiadują się 9 ciąży. Czytałam forum i dużo kobiet dowiaduje się w 5-6msc. Wcześniej powiedziałabym że to ściema, ale sama osobiście znam dziewczynę, która pojechała do szpitala bo ja brzuch bolał i była faktycznie dosyć duża, a okazało się że rodzi. Nie miała pojęcia, że jest w ciąży. Mało tego lubi sobie wypić i chlala cała ciaze. Mala urodziła się z wieloma wadami, ale doszła do siebie.
-
Ja już po badaniu prenatalnym, dostałam 3 zdjęcia i prawie się rozbeczalam jak zobaczyłam ta mała rączkę przy buzi. Jeszcze dzisiaj muszę iść na badanie krwi, jestem umówiona za 3 godziny.
Mam nadzieję że szybko dostane telefon z wynikami i może płcią??
Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić chociaż moja mama jak była w ciąży z moją siostrą to dopiero dowiedziała się w 3 miesiącu bo miała krwawienia jak przy lekkim okresie przez pierwsze 2 miesiące.
-
soprecious wrote:Dziewczyny, tak z innej beczki. Co sądzicie o kobietach, które w późnym okresie dowiadują się 9 ciąży. Czytałam forum i dużo kobiet dowiaduje się w 5-6msc. Wcześniej powiedziałabym że to ściema, ale sama osobiście znam dziewczynę, która pojechała do szpitala bo ja brzuch bolał i była faktycznie dosyć duża, a okazało się że rodzi. Nie miała pojęcia, że jest w ciąży. Mało tego lubi sobie wypić i chlala cała ciaze. Mala urodziła się z wieloma wadami, ale doszła do siebie.
Sama o pierwszej ciąży dowiedziałam się późno bo w 10 tygodniu, zmyliło mnie plamienie które wystąpiło w terminie miesiączki więc uznałam że mam okres- ok. W tym czasie żyłam dość luzacko czyli piwko, winko, papierosek imprezy. Młody na szczęście zdrowy ale wcale tak nie musiało byc.
Z resztą każde dziecko którego matka piła w ciąży miej czy więcej będzie coś miało może nie fizycznie ale później neurologicznie..problemy z mową, uczeniem się, koncentracja, FAS, autyzm i kupę innych. -
Patrycja3791 wrote:Caro - za 2 tygodnie 4.10.
Masakra,to już będzie październik 🙈 -
nick nieaktualnyMi włosy na początku wypadały garściami, teraz trochę mniej. U fryzjera na szczęście byłam przed testowaniem, robię sombre to starcza mi na 4 miesiace i rozjaśniacz nie dotyka skóry głowy. Włosy i paznokcie rosną tak szybko, że jak rano ogole nogi to wieczorem już czuję włoski 🤦 masakra. Z zębami na szczęście nie mialam nigdy problemów, ani jednej dziury przez całe życie i mam nadzieję że dziecko to po mnie odziedziczy, bo mężowi się sypią.
Słyszałam też o tej metodzie wyrostek i płeć. Nie pamiętam tylko czy jak wyrostek do góry to chłopiec a w dół dziewczynka czy na odwrót 🤷 na następnej wizycie i tak się pewnie już dowiesz a czas teraz jakoś szybko zaczął lecieć 🙂 -
Dla mnie to abstrakcja.
Do niedawna myślałam, że takie rzeczy tylko w tv😉
Aż mój mąż lekarz miał wyjazd do porodu. Babka nie wiedziała, że jest w ciąży 🤦♀️ żeby chociaż była to pierwsza ciąża. Ale to była kolejna... -
Mea wrote:Jeszcze jest teoria chyba Ramziego czy jakoś tak, że jak w ok 7 TC pęcherzyk ciążowy jest po prawej stronie to chłopak a po lewej dziewczynka. Czy się sprawdza? Nie wiem. U mnie się sprawdziło 😜
-
Patrycja3791 wrote:Jak patrzę na te pierwsze usg to faktycznie chyba pęcherzyk jest bardziej po prawej 🤔 mam nadzieję,że za 2tyg będę wiedzieć już coś więcej,bo wiadomo różnie bywa 😁
Jak już pójdziesz tego 4 października to myślę, że jak Maluch się dobrze ustawi to dowiesz się już kto tam mieszka 🙂Patrycja3791 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Mea - no ostatnio strasznie mnie nosi,a najgorsze jest to,że nie podoba mi się żadne imię dla chłopca 🙈🙈
Caro - oby, w końcu będzie to ,,już" 15tc 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 21:41