WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️
Odpowiedz

❤️ Marcowe Mamusie 2022 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mea Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywajcie się po wizytach koniecznie.
    Kas pewnie każe Ci brać żelazo, ja już łykam tardyferon i zaczęły się problemy z zaparciami 🙄

age.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    A że edukacja seksualna i rozwój człowiek w szkole leży i kwiczy. Więcej czasu poświęca się na rozmnażanie stawonogów i innych pierwotniaków niż dojrzewaniu plciowemu człowieka. To jest dramat i z tym się zgodzę w całości. Plus często w domach nawet teraz w 21 wieku się o tym nie rozmawia wcale.

too prawda ale powiem wam ze to wcale nie jest takie proste
    ja z tego pokolenia ze w domu seks to temat tabu a dzieci w kapuscie sie znajduje :)
    w szkole tez sie nic nie mowilo a wiedze czerpalo z gazet dla nastolatkow lub na podworku :P
    i jak tu rozmawiac z dzieckiem jak nie wiesz jak zaczac bo z toba nikt nigdy tego tematu nie poruszal ;)
    jak z moja corka rozmawialam na ten temat to kupilam jej najpierw ksiazke o dojrzewaniu (miala 11 lat ) i jak przeczytala to usiadlysmy i omawialismy kazda strone czy wszystko rozumie i wie i czy ma jakies pytania. na poczatku bylo trudno sie przemoc ale dzieki ksiazce z obrazkami ;) jakos poszlo
    jak juz zrobila sie troche starsza to kupilam jej ksiazke Anji Rubik bo uwazam ze jej podejscie do tematu jest bardzo rozsadne, otwarte, rzetelne i latwe w przekazie :) pochlonela w 1 dzien ponad 300stron :) teraz moje starszaki sa w takim wieku ze oni bardziej sie wstydza takich rozmow niz ja :P takze polecam zaczynac serio wczesniej niz za pozno :) ja w sumie w ostanim momencie bo pol roku pozniej dostala okres wiec cieszylam sie ze jest przynajmniej z wiedza przygotowana na to co ja czeka

ja wczoraj bylam na wizycie i zabralam swoja najmlodsza bo chciala zobaczyc dzidziusia . i to chyba byl blad bo lekarka ktora prowadzila mi i jej ciaze zajela sie pokazywaniem wszystkiego dzieku zamiast mierzyc malucha :) takze nie wiem ile urosl nawet
    7 pazdziernika mam prenatalne na NFZ :) a 26 mam prenatalne z Luxmedu :P hehe bede miala porownanie :)

a na wizyte ide w miare spokojna bo zawsze przed wizyta sprawdzam detektorem serduszko haha taka cwaniara ze mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 13:43

Maggia lubi tę wiadomość

• Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam tardyferon ale tylko na miesiąc mi przepisała. Nawet nie wiem czy to coś dało bo nie kazała robić badań 🤷‍♀️

Dużo nas jutro wizytuje😀 ja już tupię nóżkami 😉 a za miesiąc już połówkowe, kiedy to zleciało 🙈

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • soprecious Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, ja byłam 8 września a idę dopiero 13 października. Dzisiaj w ogóle mam wrażenie że Mała się w ogóle nie rusza. Tak często smyrala od środka a dzisiaj cisza. Nie wiem czy to ten etap że można już panikować?

hchy9n73zvk25fns.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious wrote:
    Boziu, ja byłam 8 września a idę dopiero 13 października. Dzisiaj w ogóle mam wrażenie że Mała się w ogóle nie rusza. Tak często smyrala od środka a dzisiaj cisza. Nie wiem czy to ten etap że można już panikować?

Nieee, na spokojnie 🙂

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    Odzywajcie się po wizytach koniecznie.
    Kas pewnie każe Ci brać żelazo, ja już łykam tardyferon i zaczęły się problemy z zaparciami 🙄

Ja już mam problemy z zaparciami a nigdy nie miałam 😞😔 testuję suszone śliwki od dwóch dni bo jabłka już powoli nie działają :(

• Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubisia wrote:
    Ja też brałam tardyferon ale tylko na miesiąc mi przepisała. Nawet nie wiem czy to coś dało bo nie kazała robić badań 🤷‍♀️

Dużo nas jutro wizytuje😀 ja już tupię nóżkami 😉 a za miesiąc już połówkowe, kiedy to zleciało 🙈

To tak samo jak ja :) dokładnie za miesiąc 22.10 połówkowe 😁

• Kaś844 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest u Was jeśli chodzi o wizyty-możecie wchodzić z tatusiami czy nie możecie? Właśnie dostałam SMS z przypomnieniem o wizycie i jest "Proszę o przybycie bez osób towarzyszących" :(

• Caro Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to sporo tych wizyt 🙂 Trzymam kciuki ❤️ Poprosimy o relacje po 🙂

Kaś844 u mnie niestety również nie można wchodzić z osobą towarzyszącą na wizytę. Szkoda.. dobrze, że chociaż z przy Małej się udało. A tak, przy pierwszej ciąży to wierzę, że jest smutno.. Co do zaparć to jestem ekspertem 😄 Polecam codziennie 3/4 suszone śliwki albo jest akurat sezon to wcinać świeże, jabłuszka, dużo wody i siemię lniane wypite na noc 🙂 Miałam kiedyś takie ulubiony specyfik LaxiMama 😄 ale niestety zniknął z aptek nie wiem czemu.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga___ wielkość u tempo rośnięcia brzuszka jest różne w zależności od tego jaką na się sylwetkę przed ciążą, czy to pierwsza czy kolejna ciąża, jak w ogóle organizm reaguje. U mnie często dodatkowo potęgują wszystko wzdęcia 😄😄

babydust super wieści po wizycie ❤️ I fajnie, że córka mogła z Tobą wejść. Ja myślałam nad detektorem, ale boję się że zwariuje 😄

Aga___ lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś844 wrote:
    Dziewczyny a jak jest u Was jeśli chodzi o wizyty-możecie wchodzić z tatusiami czy nie możecie? Właśnie dostałam SMS z przypomnieniem o wizycie i jest "Proszę o przybycie bez osób towarzyszących" :(
    My możemy wchodzić razem 🙂 Ale na prenatalnych (gdzie indziej) też dostałam sms by przyjść na wizytę sama.

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś844 wrote:
    Ja już mam problemy z zaparciami a nigdy nie miałam 😞😔 testuję suszone śliwki od dwóch dni bo jabłka już powoli nie działają :(
    Jak już jest u mnie naprawdę źle to jem na czczo jabłko i popijam kawą rozpuszczalną z mlekiem.
    Ostatnio mam tak niskie ciśnienie że bez kawy nie daję rady...

zi13gov36gutrlme.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś844 wrote:
    Jak chodziliśmy na wizyty do kliniki Bocian to też nie można było z os. towarzyszącymi. Teraz zmieniłam na klinikę gdzie można do gabinetu wejść z partnerem, ale reżim sanitarny.

zi13gov36gutrlme.png
  • Lubisia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś844 wrote:

Ja na prenatalnych poprosiłam czy może mąż wejść, dodałam, że jest szczepiony i się zgodziła zeby z boczku stał. Do swojej lekarki chodzę sama.

Co do zaparć to mi pomagają suszone morele, śliwki i kiwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 17:06

3jgxgov3phzmfy7z.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas można ale nidukrywam że chodzę sama bo Maz zostaje z dziećmi w domu. Ze mną był na prenatalnych i będzie na połówkowych

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś844 wrote:
    Ani u mojego ginekologa ani w innych miejscach, w których miałam robione USG niestety nie można wchodzić z osobą towarzyszącą.

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Malweczka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja też dostałam odmowę jak spytałam czy mąż może być na usg :(
    Trochę przykro ale postanowiłam że zrobie sobie prezent urodzinowy i zapisze się na te badanie usg 4D po 14 tyg ciazy bo wtedy można przyjść z osobą towarzyszaca.
    Poza tym na badaniu prenatalnym powiedziano mi że dopiero na usg polowkowym będę znac płeć bo badanie prenatalne jest tylko robione do celów badań chorób genetycznych.
    Pamiętam że z córką też tak miałam i dopiero w 20 tyg poznałam płeć. Nie wiem jak udało mi się tyle przeczekać

ug37iei3nf4h5vlt.png
    7u22j6yxfjpcos07.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie- jak to powiedział lekarz nic nie widzi między udami i jie daje pewności ale jak dla niego to 3 córka nam się szykuje 🙈

Patrycja3791, Jagodzianka19, Caro, Bąblinka lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuacje menka2! :) u mnie drugi chlopiec - moze zrobimy podmiane ? ;)

Ja w poniedzialek 27.09 mam wizyte i juz sie nie moge doczekac, zeby zobaczyc malego Kawalercia :) i mam nadzieje, ze moj R da rade doleciec i pojdziemy razem :)

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • Mea Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malweczka no niby tak jest z tymi prenatalnymi i dobrze. Wiadomo że najpierw omawiane są sprawy zdrowia parametrów, przepływów a na końcu płeć. Nie rozumiem w czym problem powiedziedz krótkie " prawdopodobnie syn/ córka" tyle 🤷
    Co innego gdy lekarz mówi, nie widać, nie mogę ocenić itp niż wprost nie powiem bo nie i spadaj
    Wiadomo że sprawy płci są mniej wazne ale każda z nas jest ciekawa kogo nosi pod sercem. Nie fajnie cię potraktował
    Menka - u mnie 3 chłopak, chcesz możemy się cała trójka wymieniać 🤣🤣

Wojcinka, Jagodzianka19, Maggia lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ