Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana wiesz co... Moja mama miała ataki nerwicy. Gwałtowny skok ciśnienia, coś jakby dreszcze, raz nawet wzywali karetkę bo zdrętwiały jej kończyny, nie mogła się ruszać. Więc drąż temat, szukaj przyczyny. U nas to był bardzo stresujący czas zanim padła diagnoza. Teraz jest po leczeniu i póki co spokój. Mam nadzieję że Twój lekarz nie zbagatelizuje Twoich obaw.
Moja starsza pociecha po całym tygodniu w przedszkolu dzisiaj została w domu z paskudnym kaszlem 🤦 nie cierpię tych chorób...
Moje prenatalne dopiero w sobotę... Mam nadzieję że wcześniej dostanę wyniki genetyczne. Coś czuję że u mnie będzie dziewczynka
Agulkowa mnie też zawsze przerażała higiena tych okolic u chłopca. Nadal mnie stresuje widmo stulejki. Z dziewczynką chyba łatwiejAgulkowa lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyDorjana idz do internisty albo kardiologa zrobic ekg, ewentualnie mozna zrobic ekg na 24h zakladaja zeby wylapac te nieprawidlowosci, i usg serca sie tez robi. Mojej mamie wyszlo wlasnie na usg pogorszenie. I poziom potasu.
Jutro masz prenatalne?
-
Jakoś zawsze myślałam, że dziewczynka trudniejsza w obsłudze. Trzeba uważać jak się wyciera pupę, myje i zmienia pieluchę żeby nie zainfekować pochwy bakteriami z kału. A chłopak rachu ciachu, myjesz siurka i jajka i tyle 😀
MartaMarta lubi tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Dorjana idz do internisty albo kardiologa zrobic ekg, ewentualnie mozna zrobic ekg na 24h zakladaja zeby wylapac te nieprawidlowosci, i usg serca sie tez robi. Mojej mamie wyszlo wlasnie na usg pogorszenie. I poziom potasu.
Jutro masz prenatalne?
Jestem już po pierwszych, kolejne w październiku choć dla mnie to teraz zaczyna się ten ważny czas. Na każdym kolejnym USG bede miała nadzieję że zobaczę buźkę dzidziusia.
Na prenatalnym lekarz nie miał możliwości sprawdzenia bo dzidziuś nie chciał buźki pokazać. Więc teraz bede umawiać się do różnych lekarzy z certyfikatem, z nadzieją że któryś z nich będzie miał więcej szczęścia. Oby jutro mój ginekolog pokazał mi buziaczka dzieciaczka.
Co gorsza - ja oczywiście próbuję się nastawić na najgorsze
Ten test pappa mnie wyprowadził z równowagi na maksa.
Żałuję że wcześniej nie pomyślałam o soku z buraka, już jedna szklanka upokoiła moje serducho. Bede się tym faszerować przez kolejne tygodnie aby nie dopuścić do kolejnej takiej akcji.
Bede trzymać za was jutro kciukasy.
Pytanie może z głupich ale miałam x lat telu i nie pamiętam
Czy ekg to w staniku robią ??
talku wrote:Jakoś zawsze myślałam, że dziewczynka trudniejsza w obsłudze. Trzeba uważać jak się wyciera pupę, myje i zmienia pieluchę żeby nie zainfekować pochwy bakteriami z kału. A chłopak rachu ciachu, myjesz siurka i jajka i tyle 😀
Ja mam parkę i faktycznie potwierdzam z synkiem był luzik... nawet jak miał rzadkie kupki to na luzie przebierałam, a koło córki to skakałam jak koło jajka. Tyle się nasłuchałam od znajomych o zapaleniach i zakażeniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 12:09
-
talku wrote:Jakoś zawsze myślałam, że dziewczynka trudniejsza w obsłudze. Trzeba uważać jak się wyciera pupę, myje i zmienia pieluchę żeby nie zainfekować pochwy bakteriami z kału. A chłopak rachu ciachu, myjesz siurka i jajka i tyle 😀
Właśnie wszystkich co znam a mają parkę to samo mówią. Ale jakoś i tak do mnie to nie przemawiamąż się smieje, że jak chce to na nim mogę szybkie szkolenie zrobić 😂 durny
Makt, Katy, talku, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:To ekg sobie daruje 🙊🙈🙉
Za duży stes...
😎
Może za kilka lat jak moje piersi nie będą wyglądały jak melony Pameli 😜
J a k byłam dzieckiem to źle wspominam to badanie na IP. Gola totalnie i stado ludzi wokół, do tego co chwile drzwi na osciez otwierane. Poczekam aż standardy poszanowania ludzkiej godności będą respektowane bo teraz to z tego co słyszę to różnie bywa, choć idzie ku lepszemu.
Chyba zartujesz? 🤣 Idz na badanie, nikt nie bedzie sie na ciebie gapil przeciez to jest lekarz 🤣🙈
Tez mi sie wydaje ze chlopaki bardziej bezobslugowe jak dziewczynki. U nas trzeba na infekcje uwazacDorjana lubi tę wiadomość
-
To chyba ja tu z Was wszystkich mam prenatalne na samym końcu bo 17 września. Jutro jade na badanie z krwi test pappa i jakies cos hca ale nie moge sie rozczytac. Ciekawe ile beda kosztować te badania bo ginka podkreśliła zeby tańsza metoda wykonali w labie.
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Natalia05 wrote:Nikodemka bedzie dobrze. Ty idziesz na pierwszy ogien a potem ja
To co, otwoeramy pule z dziewczynkami? 🥰
Obyja w piątek i może tez już cos wypatrzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:17
Rusałka06 lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
kate2friend wrote:To chyba ja tu z Was wszystkich mam prenatalne na samym końcu bo 17 września. Jutro jade na badanie z krwi test pappa i jakies cos hca ale nie moge sie rozczytac. Ciekawe ile beda kosztować te badania bo ginka podkreśliła zeby tańsza metoda wykonali w labie.
Ja po Tobie! 17 pobranie krwi, 18 dopiero badanie, jeszcze dużo czekaniaw najbliższą środę robimy NIFTY, ale jak się naczytałam dzisiejszych wpisów dziewczyn to stwierdziłam, że genetyka to jedno a przecież rozwój to drugie i już mam w głowie badania połówkowe
chyba muszę rzucić mój jedyny ciążowy grzech pokarmowy (może pomijając ilość żarcia:), czyli dziwaczne zupki chińskie
kate2friend lubi tę wiadomość
-
kate2friend wrote:To chyba ja tu z Was wszystkich mam prenatalne na samym końcu bo 17 września. Jutro jade na badanie z krwi test pappa i jakies cos hca ale nie moge sie rozczytac. Ciekawe ile beda kosztować te badania bo ginka podkreśliła zeby tańsza metoda wykonali w labie.
-
Dziewczyny, słuchajcie, jak teraz jest z porodem po cc? Jakiś czas temu to pacjentka decydowała, czy próbuje naturalnie, czy cc, z reguły wręcz naciskali na CC. Teraz odwrotnie. Synka bardzo chciałam urodzić naturalnie, niestety, zrobili cc, bo źle go wymierzyli. I przyznam szczerze, że drugi poród... już chyba wolałabym cc, zwłaszcza, że cukrzyca ciążowa, nie chcę wywoływania itp., boję się o blizne po oxy. A tu lekarz mi mówi, że będę MUSIAŁA urodzic naturalnie, bo zmieniły się standardy? No trochę zmartwialam. Sam mój lekarz powiedzial, że też wolałby u mnie cc, no ale... Wiecie coś na temat tych zmian?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 16:34
-
amethyst wrote:Dziewczyny, słuchajcie, jak teraz jest z porodem po cc? Jakiś czas temu to pacjentka decydowała, czy próbuje naturalnie, czy cc, z reguły wręcz naciskali na CC. Teraz odwrotnie. Synka bardzo chciałam urodzić naturalnie, niestety, zrobili cc, bo źle go wymierzyli. I przyznam szczerze, że drugi poród... już chyba wolałabym cc, zwłaszcza, że cukrzyca ciążowa, nie chcę wywoływania itp., boję się o blizne po oxy. A tu lekarz mi mówi, że będę MUSIAŁA urodzic naturalnie, bo zmieniły się standardy? No trochę zmartwialam. Sam mój lekarz powiedzial, że też wolałby u mnie cc, no ale... Wiecie coś na temat tych zmian?
Mi ginekolog mówiła, że po cc mogę wybrać czy chce mieć znowu cc czy SN.amethyst lubi tę wiadomość
-
amethyst wrote:Ja chyba ostatnia, 20.09.
Też mam 20ego
Ja się od wczoraj koszmarnie czuje, wymiotuje po wszystkim dosłownie, nawet po łyku wody, a z głodu aż mnie skręca. Ale nie wiem czy to takie typowo ciążowe, bo dodatkowo mam dreszcze, a za chwilę jakieś uderzenia gorąca. Gorączki brak. Mam nadzieję, że szybko dojdę do siebie, bo nie jestem w stanie zajmować się Małąamethyst lubi tę wiadomość