X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Kazio, ja mialam ostatnio 11.2 i juz mi przepisal zelazo bo mowil, ze teraz bedzie spadac:p Z reszta niskie mialam pomimo zelaza w witaminach ciazowych...
    Każdy ma inne podejście. Zobaczymy przed następną wizytą bo pani dietetyk twierdzi że spróbuje moje żelazo dietą podciągnąć :) ale nie sądzę żeby to pomogło więc też mnie pewnie czeka ten obrzydliwy feroplex 🙄

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia, dobrze, że Cię lekarz przebadał, lepiej szybko interweniować żeby potem już było wszystko ok.

Ja też na początku ciąży robiłam próby wątrobowe, i cały profil lipidowy. Głównie ze względu na in vitro i tonę hormonów. Wszystko miałam podwyższone. Mam powtórzyć badania w październiku. Ogólnie organizm różnie reaguje na hormony, u mnie wywala cholesterol i trójglicerydy. Kiedyś po zwykłej antykoncepcji miałam kilka razy przekroczona norme.
    Także teraz jeśli nawet bierzesz luteinę to ona też może obciążać wątrobę.

syllwia91 lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tu chyba będzie ok
    3e2f52f5edf0.jpg

Katy, iriiska, White Innocent, Gratka, Jejku lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.czar wrote:
    Coleen wrote:
    My w najbliższy weekend jedziemy do rodziców więc im powiemy, na pewno sprawdzę detektorem z rana czy mały żyje 🙈 więc też się rozejdzie po całej rodzinie. Nasze rodziny wiedzą tylko o jednym moim poronieniu i niezbyt dobrze to znieśli, na pewno nie było to dla mnie wspierające, więc o kolejnych im nie mówiłam. Dlatego o ciąży postanowiłam powiedzieć dopiero po genetycznym.

Czy w tym tygodniu detektor już pokaże tętno? Czytałam, że dopiero po 20 tyg taki domowy detektor się sprawdza.
    Jeżeli masz dobry to poleć proszę:)
    Ja mam angel sounds, używam od 10-11 tc. Wtedy było ciężko odszukać tętno, teraz bez problemu.

Leśny_stworek lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę tego biorę właśnie i jeśli kwasy będą ok to poprostu wprowadzę lżejsza dietę a jak wyjdą kwasy no to leczenie dieta plus strach ale już jestem spokojniejsza. Dziękuję dziewczyny 😘😘😘

iriiska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi wg tej teori ramziego wychodzi dziewczynka (co nie bedzie szokiem 🤣)

Ze znalezieniem tetna mialam problem dlatego bo jak sie okazalo mam lozysko na przedniej scianie. Biopsje mam pobrana zaraz pod pepkiem z prawej strony, to juz mamy tak wysoko macice? O kurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 11:51

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na przedniej scianie i czasem sie naszukam a czasem odpuszczam jak nie moge znakezc. Tym bardziej ze czasem znajde na sekundę a za chwile slysze kopanie i dziecko ycieka ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często usuwacie detektorów? Ja najchętniej sprawdzała bym codziennie, ale mój mąż twierdzi, że to nie do końca zdrowe, więc się ograniczam do 1, max 2 razy w tygodniu.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 19 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam Angel sounds i już w drugiej ciąży go używam, w obu właśnie od około 11 tygodnia. Staram się nie częściej niż 2x w tygodniu. Niby słyszałam , że to nie szkodzi ale wolę nie przesadzać

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po tym razie co nie usłyszałam już więcej nie odważyłam się wyciągnąć go.... Sprzedam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiiia wrote:
    Natalia05 - cieszę się ogromnie, że wszystko jest dobrze i będzie dobrze zobaczysz!!

Sylwia - ja miałam rok temu alat 600, aspat 280, przez leki. Najważniejsze to trzymać dietę watrobową by jej nie obciążać. To się niestety zdarza, taka też może być reakcja na szalejące hormony. Pociesze Cię że alat i aspat bardzo szybko się normuje, u mnie po 10 dniach było już 15 :)

A detektor ja używam sonoline b od 13 tygodnia ciąży. Dla mnie to rewelacja mieć go w domu. Jeszcze mi się nie zdarzyło nie znaleźć tętna, znajduje od razu, tylko na tym etapie trzeba bardzo nisko szukać :)
    A badalas wtedy te kwasy? Np mi spadło trochę od wczoraj już. Może faktycznie leki chociaż mój lekarz twierdzi że nie.... Kupiłam sobie już dużo wody, bułeczki, serek biały, kisiel i biszkopty i zjadłam zupke. Także może się uspokoi

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Bilirubina jest ok, reszya badań oprócz aspat i alat ok. Nie swędzi mnie nic. Mój lekarz powiedział że nie spotkał się z tą chorobą poniżej 30tc. Zapytałam go czy dramat powiedział że dramat może nie ale leki dieta leżenie w szpitalu na zmniejszenie pod keoplowka i wcześniejsze rozwiązanie ciąży ale jak u mnie wcześniej rozwiążą jak jestem w 16tc.... Żałuję że to badanie robiłam ale w sumie on podpowiedzial żebym zrobiła sobie ogólna diagnostykę... Anty hbs zrobiłam sama od siebie i na szczęście ujemne więc wzw to nie jest. Mam zrobić kwasy one mówią o cholestazie. Jeśli wyjdą ponad normę no to szpital. Modlę się żeby to nie było to tylko przez jedzenie, leki, nie wiem co jeszcze.... Generalnie nikt tego badania nie robi jak i innych skoro nie ma objawów. A robi się głównie wtedy właśnie jak swędza ręce. Żałuję że zrobiłam...
    O rany, bardzo Ci współczuję. Ale skoro jest taka sytuacja, to może dobrze, że zrobiłaś? Lepiej mieć sprawę pod kontrolą.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Dziewczyny ilosc chromosomow prawidlowa! Niestety na nastepne te poszerzone wyniki z mikromacierzy musze czekac do 16 pazdziernika :(
    Super wiadomość! Mam nadzieję, że kolejne tez będą pozytywne.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie paranoje, czy dzidziuś ma się dobrze? Odkąd skończyły mi się mdłości, bóle piersi i inne historie, to jestem niespokojna. Wizytę u mojego lekarza miałam na początku września, kolejna na początku października. Dzisiaj byłam w Medicoverze u gina po skierowanie na badania. Prosiłam, żebyśmy zajrzeli do Maluszka. Lekarz zrobił usg w 20 s, powiedział, że płód żywy i serce bije. Bardzo miło :) Ale na razie się uspokoiłam. I mam wrażenie wieczorem takiej trochę ryby w brzuchu, jakby się coś przelewało w brzuchu. Czujecie coś takiego?

kate2friend, Agulkowa lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trochę myślę, że może czymś zaszkodziłam, że za mało odpoczywałam czy coś, ale po usg się uspokajam, że widocznie nic złego nie zrobiłam i dziecko ma się dobrze, po usg mam takie coś, że spoko, komuś tam więcej mogę powiedzieć, coś dalej planować :) a w ogóle dużo leżycie, odpoczywacie, śpicie w dzień?

Olalasz lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak lozysko jest na przedniej scianie to znalezc tetno bedzie trudniej? Bije sie z myslami czy kupic dekoder

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ryba to dzidzius :)

Ja panikowalam caly czas do czasu tych feralnych prenatalnych... Teraz to juz nie zastanawiam sie czy dziecko jeszcze zyje bo w sumie juz mozna tak powiedziec ze sie z nim nawet przez ten tydzien pozegnalam, oplakalam itd wiec jakby zdecydowalo ze odchodzi to chyba bym to po prostu przyjela. Ale u was inna sytuacja, wy wiecie ze macie zdrowe dzieci takze w sumie ten stres coraz bardziej mozecie juz tlumic w sobie wybierajac wyprawke itd. Ja mam teraz mysli czy mi dziecko nie umrze po porodzie 🙏

Olalasz lubi tę wiadomość

• Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel ja bardzo mało odpoczywam w tej ciąży ze względu na 2 małych dzieci w domu .Ale w pierwszej ciąży też mało odpoczywałam wolałam iść do sklepu albo na spacer odpoczywanie mie męczyło bardziej niż aktywność .

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny a jak lozysko jest na przedniej scianie to znalezc tetno bedzie trudniej? Bije sie z myslami czy kupic dekoder

Trudniej bo znajdziesz raczej przeplywy w lozysku i tetno w pepowinie, trzeba sie naszukac z reguly.

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ