X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    a jak to jest z l4: jak lekarz wypisze to już na następny dzień nie idę do pracy czy może np od poniedziałku napisać? bo mam wizytę w czwartek po południu i jak dostanę to już w piątek nie idę?
    może głupie pytanie :)
    Tak, wypisze Ci od piątku i już od piątku wolne :)

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w najbliższy weekend jedziemy do rodziców więc im powiemy, na pewno sprawdzę detektorem z rana czy mały żyje 🙈 więc też się rozejdzie po całej rodzinie.

W pracy mamy teraz dość nerwowy okres, moja szefowa jeśli nie zrobimy planu, jest na wylocie, więc nie dobijłam jej informacją o ciąży.
    A właśnie, zanosiłyscie do pracodawcy zaświadczenie, że jesteście w ciąży, czy wystarczy poinformować przełożonego i już nabywa się pełnię praw ciążowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 00:57

17u93e5eksatl8vo.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen, ja dawałam tylko zwolnienie z kodem B, ale jeśli chodzi Ci o to, że np. chcesz pracować, ale skorzystać z braku możliwości wysyłania Cię w delegacje bez Twojej zgody itp., to pewnie musiałabyś mieć zaświadczenie.

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki proszę. Wyszły mi straszne wyniki watrobowe dzisiaj alat 130 i aspat 299 i muszę powtórzyć, zrobić ten kwas i możliwe że to cholestaza mimo że mój lekarz nie wierzy że tak wcześnie bo to choroba 3 trymestru..... W niedzielę mam wesele najbliższej rodziny, dzisiaj kupiłam sukienkę, na głowie mam ojca kota bo wyjechał na wakacje i jeżdżę codziennie do niego bo i jak trafię do szpitala to będzie cudnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 23:06

• amethyst Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie wiem, z czym takie wyniki mogą być związane, czemu robiłaś badanie? Może to niekoniecznie cholestaza i jest jakieś logiczne wytłumaczenie. W każdym razie kciuki zacisniete.

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Sylwia, nie wiem, z czym takie wyniki mogą być związane, czemu robiłaś badanie? Może to niekoniecznie cholestaza i jest jakieś logiczne wytłumaczenie. W każdym razie kciuki zacisniete.
    Dowiem się jak zobaczę wynik tego kwasu... Jeśli jest podwyższony to może oznaczać tylko cholestaze... Ale tak szybko 😞😞😞😠

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sylwia trzymam kciuki żeby to nie było to. Nawet nie wiem w sumie co to i nigdy nie badałam tylko nazwę słyszałam. Mam nadzieję że to bardzo nie komplikuje? :(

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a bilirubine masz podwyzszona? Swiad skory? Hmm pewnie jest jakas inna przyczyna, trzymam kciuki! Ja bym nawet nie wiedziala ze mam bo tu nikt nie sprawdza tego jak nie ma oczywistych objawow...

• Frania91 Znajoma

Wysłany: 19 września 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście wyniki też dobre, czekam na kolejną wizytę za tydzień, żeby potwierdzić czy na pewno druga córcia;)
    Udaje mi się już wychwycić pierwsze ruchy i przypominam sobie jakie to jest cudowne uczucie 🥰
    Nasza rodzina wie i znajomi tez, ja musiałam iść praktycznie od razu na l4,więc nie było sensu ukrywania zwłaszcza, że codziennie mnie widzą jak się bawią i spaceruje że starsza córka;)

Agulkowa lubi tę wiadomość

Sabinka 17.08.2017 ❤❤❤
    Córcia? 16tc 💓
  • talku Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, musiałam sprawdzić co to bo nie widziałam. Kiedyś słyszałam ale nie znałam nazwy tego schorzenia. A jak je wykryłaś u siebie? Skąd takie dokładnie badania krwi?

Natalia, czy dzisiaj masz wynik amnio? Trzymam kciuki 😘✊

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, oby jednak diagnoza sie nie potwierdziła, pamiętam, ze jedna z kwietniowek miala cholestaze to musiala na specjalna diete przejsc i robili jej wczesniej cc, ale dzidzia urodzila sie zdrowa ;)

U nas wiedzą juz prawie wszyscy z rodziny, niektorzy znajomi i tyle, oficjalnie moze jakies zdjecie na fb czy gdzies wrzuce po polowkowych :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku tak dzisiaj pierwsze wyniki trisomie/ monosomie. Dowiem sie kiedy te poszerzone beda bo sie nie uspokoje (chyba juz nigdy tak naprawde) dopoki te wszystkie nie beda dobre.

talku lubi tę wiadomość

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Sylwia jesteśmy z Wami ✊✊✊❤️

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilirubina jest ok, reszya badań oprócz aspat i alat ok. Nie swędzi mnie nic. Mój lekarz powiedział że nie spotkał się z tą chorobą poniżej 30tc. Zapytałam go czy dramat powiedział że dramat może nie ale leki dieta leżenie w szpitalu na zmniejszenie pod keoplowka i wcześniejsze rozwiązanie ciąży ale jak u mnie wcześniej rozwiążą jak jestem w 16tc.... Żałuję że to badanie robiłam ale w sumie on podpowiedzial żebym zrobiła sobie ogólna diagnostykę... Anty hbs zrobiłam sama od siebie i na szczęście ujemne więc wzw to nie jest. Mam zrobić kwasy one mówią o cholestazie. Jeśli wyjdą ponad normę no to szpital. Modlę się żeby to nie było to tylko przez jedzenie, leki, nie wiem co jeszcze.... Generalnie nikt tego badania nie robi jak i innych skoro nie ma objawów. A robi się głównie wtedy właśnie jak swędza ręce. Żałuję że zrobiłam...

• Coleen Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Bilirubina jest ok, reszya badań oprócz aspat i alat ok. Nie swędzi mnie nic. Mój lekarz powiedział że nie spotkał się z tą chorobą poniżej 30tc. Zapytałam go czy dramat powiedział że dramat może nie ale leki dieta leżenie w szpitalu na zmniejszenie pod keoplowka i wcześniejsze rozwiązanie ciąży ale jak u mnie wcześniej rozwiążą jak jestem w 16tc.... Żałuję że to badanie robiłam ale w sumie on podpowiedzial żebym zrobiła sobie ogólna diagnostykę... Anty hbs zrobiłam sama od siebie i na szczęście ujemne więc wzw to nie jest. Mam zrobić kwasy one mówią o cholestazie. Jeśli wyjdą ponad normę no to szpital. Modlę się żeby to nie było to tylko przez jedzenie, leki, nie wiem co jeszcze.... Generalnie nikt tego badania nie robi jak i innych skoro nie ma objawów. A robi się głównie wtedy właśnie jak swędza ręce. Żałuję że zrobiłam...
    Sylwia moja koleżanka miała w ciąży próby wątrobowe w kosmos,na ich podstawie od razu trafiła do szpitala z podejrzeniem cholestazy, zrobili jej pełną diagnostykę i okazało się że tylko te próby były wysokie. Brała jakieś leki na obniżenie, ale zdecydowanie powyzej normy miała do końca ciąży i jeszcze pół roku po porodzie. Ciąża zakończona o czasie. Także głowa do góry i kciuki w ciąży dzieją się w organizmie takie przemiany, że wyniki mogą szaleć i nie oznaczać nic złego.

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale to ten sam ten twoj lekarz co tak cie zawsze straszy? Bo wlasnie sie nie robi tych badan jak nie ma objawow, objawy sa kluczowe tutaj. Kciuki! Jakby co to idz do innego lekarza po opinie bo ten jakis dziwny!

• talku Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja znowu pierwsze co pomyślałam "czy to ten dziwny lekarz?!" Znowu funduje Ci stres i bada to czego na tym etapie ciąży się nie bada.
    Ja bym skonsultowała z innym lekarzem.

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten sam. Może to początek choroby... Na wynik kwasów czeka się dwa dni a ja już dzisiaj zaczną brać essentiale i dietę zaczną jakąś no i poczekam do poniedziałku na wizytę i do rodzinnej się wybiorę ona mądra babka . Najwyżej pójdę do szpitala i niech mi to unormuja byle nie trzymali w szpitalu....

I wiem że to może mało zdrowe podejście ale muszę iść na to wesele jakkolwiek wyniki by nie wyszły... Czytałam że dziewiczyny po ponad 1000 miały alat i wtedy swędzenie. Tłumacze sobie ze to przez leki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 09:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może niektóre mają i właśnie nie sprawdza się bo nie swędzi a potem już jest za późno i trzeba kończyć ciążę wcześniej albo obumarcie płodu jest przez to ale właśnie nikt nie bada jak nie ma swedzenia... Nie wiem sama już. Oszaleje

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi sie wydaje, ze cholestaza na tym etapie nie jest mozliwa... Moze to po prostu wplyw lekow, ktore bierzesz albo wystarczy zmienic diete. W organizmie wszystko jest tak ze soba powiazane, ze jakas mala rzecz moze zaburzac druga, to niekoniecznie musi byc cos powaznego. Na Twoim miejscu zmienilabym tego lekarza albo chociaz poszla na konsultacje do innego, ktory trzezwo na to spojrzy i przede wszystkim sie na tym zna...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ