Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
słonykarmel wrote:a jak to jest z l4: jak lekarz wypisze to już na następny dzień nie idę do pracy czy może np od poniedziałku napisać? bo mam wizytę w czwartek po południu i jak dostanę to już w piątek nie idę?
może głupie pytanie -
My w najbliższy weekend jedziemy do rodziców więc im powiemy, na pewno sprawdzę detektorem z rana czy mały żyje 🙈 więc też się rozejdzie po całej rodzinie.
W pracy mamy teraz dość nerwowy okres, moja szefowa jeśli nie zrobimy planu, jest na wylocie, więc nie dobijłam jej informacją o ciąży.
A właśnie, zanosiłyscie do pracodawcy zaświadczenie, że jesteście w ciąży, czy wystarczy poinformować przełożonego i już nabywa się pełnię praw ciążowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 00:57
-
nick nieaktualnyTrzymajcie kciuki proszę. Wyszły mi straszne wyniki watrobowe dzisiaj alat 130 i aspat 299 i muszę powtórzyć, zrobić ten kwas i możliwe że to cholestaza mimo że mój lekarz nie wierzy że tak wcześnie bo to choroba 3 trymestru..... W niedzielę mam wesele najbliższej rodziny, dzisiaj kupiłam sukienkę, na głowie mam ojca kota bo wyjechał na wakacje i jeżdżę codziennie do niego bo i jak trafię do szpitala to będzie cudnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 23:06
-
nick nieaktualnyamethyst wrote:Sylwia, nie wiem, z czym takie wyniki mogą być związane, czemu robiłaś badanie? Może to niekoniecznie cholestaza i jest jakieś logiczne wytłumaczenie. W każdym razie kciuki zacisniete.
-
Kurcze Sylwia trzymam kciuki żeby to nie było to. Nawet nie wiem w sumie co to i nigdy nie badałam tylko nazwę słyszałam. Mam nadzieję że to bardzo nie komplikuje?Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
U nas na szczęście wyniki też dobre, czekam na kolejną wizytę za tydzień, żeby potwierdzić czy na pewno druga córcia;)
Udaje mi się już wychwycić pierwsze ruchy i przypominam sobie jakie to jest cudowne uczucie 🥰
Nasza rodzina wie i znajomi tez, ja musiałam iść praktycznie od razu na l4,więc nie było sensu ukrywania zwłaszcza, że codziennie mnie widzą jak się bawią i spaceruje że starsza córka;)Agulkowa lubi tę wiadomość
Sabinka 17.08.2017 ❤❤❤
Córcia? 16tc 💓 -
Sylwia, oby jednak diagnoza sie nie potwierdziła, pamiętam, ze jedna z kwietniowek miala cholestaze to musiala na specjalna diete przejsc i robili jej wczesniej cc, ale dzidzia urodzila sie zdrowa
U nas wiedzą juz prawie wszyscy z rodziny, niektorzy znajomi i tyle, oficjalnie moze jakies zdjecie na fb czy gdzies wrzuce po polowkowych :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBilirubina jest ok, reszya badań oprócz aspat i alat ok. Nie swędzi mnie nic. Mój lekarz powiedział że nie spotkał się z tą chorobą poniżej 30tc. Zapytałam go czy dramat powiedział że dramat może nie ale leki dieta leżenie w szpitalu na zmniejszenie pod keoplowka i wcześniejsze rozwiązanie ciąży ale jak u mnie wcześniej rozwiążą jak jestem w 16tc.... Żałuję że to badanie robiłam ale w sumie on podpowiedzial żebym zrobiła sobie ogólna diagnostykę... Anty hbs zrobiłam sama od siebie i na szczęście ujemne więc wzw to nie jest. Mam zrobić kwasy one mówią o cholestazie. Jeśli wyjdą ponad normę no to szpital. Modlę się żeby to nie było to tylko przez jedzenie, leki, nie wiem co jeszcze.... Generalnie nikt tego badania nie robi jak i innych skoro nie ma objawów. A robi się głównie wtedy właśnie jak swędza ręce. Żałuję że zrobiłam...
-
syllwia91 wrote:Bilirubina jest ok, reszya badań oprócz aspat i alat ok. Nie swędzi mnie nic. Mój lekarz powiedział że nie spotkał się z tą chorobą poniżej 30tc. Zapytałam go czy dramat powiedział że dramat może nie ale leki dieta leżenie w szpitalu na zmniejszenie pod keoplowka i wcześniejsze rozwiązanie ciąży ale jak u mnie wcześniej rozwiążą jak jestem w 16tc.... Żałuję że to badanie robiłam ale w sumie on podpowiedzial żebym zrobiła sobie ogólna diagnostykę... Anty hbs zrobiłam sama od siebie i na szczęście ujemne więc wzw to nie jest. Mam zrobić kwasy one mówią o cholestazie. Jeśli wyjdą ponad normę no to szpital. Modlę się żeby to nie było to tylko przez jedzenie, leki, nie wiem co jeszcze.... Generalnie nikt tego badania nie robi jak i innych skoro nie ma objawów. A robi się głównie wtedy właśnie jak swędza ręce. Żałuję że zrobiłam...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak ten sam. Może to początek choroby... Na wynik kwasów czeka się dwa dni a ja już dzisiaj zaczną brać essentiale i dietę zaczną jakąś no i poczekam do poniedziałku na wizytę i do rodzinnej się wybiorę ona mądra babka . Najwyżej pójdę do szpitala i niech mi to unormuja byle nie trzymali w szpitalu....
I wiem że to może mało zdrowe podejście ale muszę iść na to wesele jakkolwiek wyniki by nie wyszły... Czytałam że dziewiczyny po ponad 1000 miały alat i wtedy swędzenie. Tłumacze sobie ze to przez leki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 09:23
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, mi sie wydaje, ze cholestaza na tym etapie nie jest mozliwa... Moze to po prostu wplyw lekow, ktore bierzesz albo wystarczy zmienic diete. W organizmie wszystko jest tak ze soba powiazane, ze jakas mala rzecz moze zaburzac druga, to niekoniecznie musi byc cos powaznego. Na Twoim miejscu zmienilabym tego lekarza albo chociaz poszla na konsultacje do innego, ktory trzezwo na to spojrzy i przede wszystkim sie na tym zna...