Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
To i ja się dołączę i wpiszę na sam początek listy, bo termin mam na 1 marca
O ciąży dowiedziałam się w Boże Ciało i powoli przyzwyczajam się do myśli, że niedługo zostanę ponownie mamą. Mam synka, który dopiero skończył rok, do tego pracuję na pół etatu także na ciążowe leniuchowanie nie mam co liczyć. Póki co staram się jeszcze nie nakręcać, bo to bardzo wczesny etap i wszystko może się wydarzyć.
Wczoraj byłam u ginekologa i miałam pierwsze USG (to było 5+5) i już bije serduszko! Normalnie bym tak szybko na usg nie poszła, żeby się nie zestresować, że jest za wcześnie i jeszcze niczego nie widać ale znalazłam guzka na piersi i byłam bardzo tym przestraszona, a usg dzidzi było przy okazji. Na szczęście guzek okazał się tylko torbielką.
Pozdrawiam i życzę Wam spokojnych nudnych ciążDorjana, Katy, Monna lubią tę wiadomość
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
nick nieaktualny
-
Witam nowe dziewczyny
Leśny_stworek, to widze, ze tez bedziesz miala mala roznice wieku pomiedzy dziecmi :p
Ja nie chce mówić zbyt dużej ilosci osob bo ciaza kompletnie nie planowana, z reszta mielismy zawirowania mieszkaniowe teraz i jakos nie chce zeby tak wczesnie wiedzieli..W pierwszej ciazy rodzina sie dowiedziała kolo 10tyg, a znajomi prawie w polowie ciazy dopiero :p
Nie mam aplikacji wiec nie pomogę, nawet nie wiedzialam o jej istnieniu szczerze mowiac :p
Ja ide 11 lipca na usg to bedzie 6+4tc i mam nadzieje, ze juz serduszko bedzie bilo -
Olala29 wrote:Hej 💚 dołączam. Z OM wychodzi 20marca druga ciąża w pierwszym cyklu starań. Mam już syna (14.08.2015 w 4 cyklu starań) trzymam kciuki za spokojne ciąże
Dziewczyny objaśnijcie mi skrót OM ? Jesteś zielona wybaczcie16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Dziewczyny objaśnijcie mi skrót OM ? Jesteś zielona wybaczcie
OM - ostatnia miesiączka
Katy, faktycznie bardzo podobną różnicę będziemy miały. Trochę się boję jak to będzie, szczególnie na początku mając noworodka i niespełna dwulatka ale na pewno są też plusy takiej małej różnicy.
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
Dorjana, ciezka sprawa, moze faktycznie lepiej sie przyznac tylko powiedziec, żeby nikomu na razie nie mowila
Leśny_stworek, tez sie boje, ale przynajmniej za jakis czas beda sie razem bawic, między mna, a siostra jest taka roznica i mamy caly czas dobry kontakt :p
Kurcze, ale sie cos "chorobowo" zaczelam czuc -
Ja się wstrzymuje z informowaniem rodziny. Myślę że to kwestia indywidualna i niech każda z nas robi co czuję. Mi się nie spieszy Powiem chyba dopiero po 1 badaniach prenatalnych. A dlaczego? Dlatego ze to bedzie mojej pierwsze usg W Szwecji pierwsze usg wykonują dopiero w 20 TYGODNIU :o obecnie jestem w Polsce na wakacjach ale jeszcze za wcześnie na badanie więc kolejny raz przylecimy tak żeby zrobić prenatalne.
Będę Wam zazdrościć wizyt... Ale co zrobićDorjana lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:Ja najchetniej też bym poczekała z informacją nawet do 20 tc ale nie sądzę abym tak długo dała radę brzusia ukryć
Najchętniej to dopiero na Boże Narodzenie bym powiedziałaDorjana lubi tę wiadomość
-
My na razie nikomu nie mówimy. Rodzicom powiem chyba na początku sierpnia. Myślałam zeby powiedzieć po pierwszym usg 15.07 ale na początku sierpnia lecimy na wakacje i nie chce słuchać przestróg i zamartwień rodziców . Także chyba po powrocie im powiemy. A reszcie rodziny i znajomym to dopiero po badaniu prenatalnym w 12tc. Ja tam lubie mieć świadomość ze na razie to tylko moja rzecz i z nikim się nie dziele
-
Witam się na marcowym wątku.
Jeszcze niedawno byłam aktywna na wątku mam z października 2018, a tu niespodzianka i zapowiada się rodzeństwo dla naszej Ali w marcu 2020. Aplikacja w tel TP wyznaczyła na 4 marca 2020.
Dori1811, Katy, Peggie, Monna lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie dziewczyny czy kontrolujecie przyrost bety? Jak tak to ile wynosi i w którym tygodniu jesteście i ile wynosi beta. Ja po ostatniej ciąży pozanacicznej strasznie się boję chociaż na początku beta wynosiła 91 w dniu @ a po 48h 198 właśnie wybieram się do laboratorium najchętniej to bym tam zamieszkała 😊
-
Witajcie, kochane
Właściwie nie wiem czy się witać, bo jeszcze tak wcześnie, ale pomyślałam, że cokolwiek się stanie, to i zawsze będę mamą tego kropka U mnie powinien być max 5/6 tydzień, więc co chyba marzec, prawda? Jestem majową mamą 2018, więc jeśli się uda różnica będzie mała, więc strasznie się boję jak to ogarnę, zwłaszcza, że córa to mały szatanek jest
W sobotę wyszłam ze szpitala, bo dzień po pozytywnym teście zaczęłam krwawić żywą krwią Myślałam, że to już koniec, ale krwawienie ustało, a na usg widać było pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. W piątek mam wizytę więc dowiem sie czy ciąża się rozwija. Trzymajcie proszę kciuki!
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MARCOWYCH MAM! Oby to było nudne 9 miesięcy!