X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Polka Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i brzuch mnie boli tak jak na @

meetme lubi tę wiadomość

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka oh, tak spać też bym mogła cały czas :D Dobrze, że u rodziców siedzę i córą się zajmują, bo chyba bym oszalała :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też się przywitam, chodź po długim czasie starań jeszcze bardzo nieśmiało. Trudno mi uwierzyć w takie szczęście. Aplikacja wyznacza 3.03ale badanie bety tydzień po terminie trochę mnie zaniepokoilo

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka, gratulacje! :) Dlaczego zaniepokoiło?

Auricomka lubi tę wiadomość

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Peggie, pamiętam Cie :p Też mialam byc majówka 2018, ale synkowi sie spieszylo na swiat ;)

Trzymam kciuki dziewczyny za Was :*

Mi sie mdlosci nasilaja, najgorzej jest do południa i jak mam za dluga przerwe od jedzenia :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Auricomka, gratulacje! :) Dlaczego zaniepokoiło?
    Bo wydawało mi się niskie 8500
    Dziewczyny wy tutaj już weteranki kolejny raz mamysiujwcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 18:20

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą betę w 13 dpo miałam 154,27 mIU/ml a po 48h 473,10.
    Z objawów ból piersi i wrażliwe bolące sutki, bóle podbrzusza jak na miesiączkę, senność i zmęczenie, ogromny apetyt ale głównie na owoce, mdłości od rana i jak jestem głodna, czuję się jakbym miała zaraz być chora :P, no i od wczoraj doszły ból krzyża i pachwin. :D Trochę się uzbierało.

Auricomka beta piękna ! <3 na pewno wszystko jest i będzie dobrze <3

ja jutro mam wizytę.. to będzie mój 5t2d :) Myślicie, że zobaczę już serduszko?

Auricomka lubi tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze juz bic serduszko, ale czasami sie cos przesunie i trzeba dluzej poczekac :p

Jeju tez mam wrażliwe sutki, a karmie jeszcze piersia i troche sie to robi uciazliwe...

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać wizyty uu ginekologa.
    Bardzo bym chciała wiedzieć czy serduszko bije czy dzidzia się rozwija prawidłowo :/
    To czekanie jest najgorsze...
    Mam zarezerwowaną wizytę w przyszłym tygodniu ale myślę że to jeszcze za wcześnie na serduszko... przynajmniej za 2 tygodnie bym musiała się umówić...
    :(
    Ale ta niewiadoma ?? u mnie ucichły wszelkie objawy... totalnie nie czuje tej ciąży :(

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości rano i czasem w ciągu dnia, bolące sutki i zmęczenie. A i napady głodu ale nie bardzo mam ochotę coś jeść. W pierwszej ciąży nie miałam prawie wcale objawów, lekkie mdłości koło 8-10 tygodnia. Mam nadzieje ze w tej ciąży nie będzie jakiś ekstremów bo ciężko ogarniać przy małej zwłaszcza jak Mąż wyjeżdża (tak jak teraz - myślałam dziś rano ze umrę jak musiałam ogarnąć córkę, siebie do pracy, a czułam się jak zombi...).

Tez nie mogę się doczekać wizyty i usg... jestem umówiona na poniedziałek, myślicie ze to za wcześnie? To będzie 6t2d.

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przywitam się :) Początkowo dołączyłam do wątku na luty. Według OM termin wypadałby na 28 lutego, natomiast po dzisiejszym USG ciąża okazuje się młodsza. Miałam opóźnioną owu w tym cyklu, więc zapewne stąd ciąża nieco młodsza.

Także chętnie dołączę do marcowych mam :) Do Was będzie mi chyba bliżej jednak.Kolejne USG za 3 tygodnie więc myślę ze wtedy będzie już znany bardziej szczegółowo wiek ciąży. Na ten moment ocena na około 5tc.

• Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizytę idę dopiero 5.08, niestety okres urlopowy i dr nie ma.troche będę musiała poczekać.
    Z objawów to powiększone piersi, ból brzucha i kręgosłupa,senność, mam wrażenie że jestem co chwilę głodna.

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w piatek i to bedzie 6+4, oby juz serduszko biło;)

Monna witamy :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z objawami też się dołączę :). Chcę mi się często jeść ale część pokarmów mnei odrzuca. Generalnie obecnie najbezpieczniej mam z owocami. Borówki jagody maliny bardzo mam na nie ochotę. Z mięsem różnie bywa i intensywne przyprawy nie bardzo znoszę. Piersi takie są tkliwe jestem jakaś chwiejna emocjonalnie i senna. Dzisiaj miałam rano jakieś takie ekscesy vrzuszne

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    To ja z objawami też się dołączę :). Chcę mi się często jeść ale część pokarmów mnei odrzuca. Generalnie obecnie najbezpieczniej mam z owocami. Borówki jagody maliny bardzo mam na nie ochotę. Z mięsem różnie bywa i intensywne przyprawy nie bardzo znoszę. Piersi takie są tkliwe jestem jakaś chwiejna emocjonalnie i senna. Dzisiaj miałam rano jakieś takie ekscesy vrzuszne
    Mam dokładnie to samo z owocami, szczególnie rano kiedy czuje ze jestem głodna ale kompletnie na nic nie kam ochoty :P jak za długo nie jem to zaczyna mnie odrazu mdlić, no i dzisiaj tradycyjnie ciągniecie w brzuchu a teraz bój jak przed okresem, piersi cały czas obolałe no i mogę spac bez limitów xD wizytę mam przyspieszona na piątek bo beta przyrasta mi trochę wolniej (zamiast 66%\48h mam 53%\48h - 11640 a po 48h 17785) mam jednak ogromna nadzieje ze skoro są objawy, nie mam żadnych plamień i ogólnie czuje się dobrze to znaczy ze groszek siedzi na swoim miejscu i nigdzie się nie wybiera :P

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Mam dokładnie to samo z owocami, szczególnie rano kiedy czuje ze jestem głodna ale kompletnie na nic nie kam ochoty :P jak za długo nie jem to zaczyna mnie odrazu mdlić, no i dzisiaj tradycyjnie ciągniecie w brzuchu a teraz bój jak przed okresem, piersi cały czas obolałe no i mogę spac bez limitów xD wizytę mam przyspieszona na piątek bo beta przyrasta mi trochę wolniej (zamiast 66%\48h mam 53%\48h - 11640 a po 48h 17785) mam jednak ogromna nadzieje ze skoro są objawy, nie mam żadnych plamień i ogólnie czuje się dobrze to znaczy ze groszek siedzi na swoim miejscu i nigdzie się nie wybiera :P
    Też mdli mnie jak jestem glodna. Ale beta wydaje się być ładna . Moja ginekolog mówi że z tą beta różnie bywa . Miała pacjentki gdzie przyrosty nieprawidlowe a na USG dzidziuś ok;) będę trzymać kciukasy za dzidizusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 23:51

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w pierwszej ciazy strasznie od miesa odrzucalo na poczatku, teraz jeszcze wszystko jem chociaz apetyt ogolnie slaby mam :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba powoli ta nasza grupa się rozkręca, ale jeszcze sporo czasu na nowe marcówki :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) byłam wczoraj na wizycie 6+2 zarodek 5mm z serduszkiem;))) termin mam na 1.03. Nadal z nieśmiałością poproszę o wpis na listę;)

Dorjana, Rusałka06, KolendrA, Katy, Morwa, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari wrote:
    Cześć;) byłam wczoraj na wizycie 6+2 zarodek 5mm z serduszkiem;))) termin mam na 1.03. Nadal z nieśmiałością poproszę o wpis na listę;)

<3 cudownie że już jest serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:10

Imari, meetme lubią tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ