X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pije za was wszystkie 😂 od zawsze pije dużo wody i herbaty. Miałam okresy, ze wypisałam po 5 litrów wody dziennie- myślałam ze mam cukrzyce, ale nie ja po prostu lubię pic 😂 soki sporadycznie, w ciągu dnia zawsze muszę mieć przy sobie wodę, bo cały czas chce mi się pić. Także teraz spokojnie te 2 litry pije, a myśle ze nawet więcej.

Wczoraj byłam na kontrolnym Usg po sobotnim plamieniu, co prawda nie u mojej gin, ale u innej bardzo sympatycznej babki. Usg robiła mi chyba ze 20 min, bo chciała zobaczyć płeć ale nie chciał dzidek pokazać. Za to ślicznie ssał rączkę 😊 także wszystko w porządku, możliwe ze się przedzwignęłam w piątek. Następna wizyta u mojej gin 21.10 i może wtedy pokaże co ma między nogami 😉

A i rośnie mi chyba mały kolos, wg om 15+2 było wczoraj, a wg Usg 16+1 i 145g. Córka jak się urodziła ważyła 3 kg, teraz ten może dobić i do 4 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:11

Dorjana, Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość

laijp2.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku na kaszel ja zawsze robię syrop z cebuli, wiem ze cześć osób tego nie da rady wypić, sle ja uwielbiam 😉 to smak z dzieciństwa 😂

talku lubi tę wiadomość

laijp2.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku siemię można różnie zalewac.
    Ja np lubię z gorącą wodą aby powstał taki kleik, można dodać tez jakieś otwocki suszone, płatki czy też świeże owoce i zrobić koktail z siemieniem.

talku lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku super, że już jesteś u siebie w domu. Mysle, że fizjoterapeuta ci pomoże. Rezonans zawsze można zrobić tylko w razie czego nie zgadzaj się na kontrast bo to najbardziej szkodzi....
    Ja ostatnio miałam od gina syrop muvosolvan na kaszel suchy. Jeśli chcesz to mogę jeszcze raz ci wkleić ta listę od gin leków w pl które można brać w ciąży...
    Sylwia bardzo się cieszę, że trafiłaś na lekarzy z powołania. Taki lekarz to skarb. I od razu Ty jesteś spokojniejsza bo wiesz, że jesteś w dobrych rękach.
    Z piciem płynów też mam problem. Bo od samej wody mi nie dobrze się robi. Więc jeśli woda to jakiś owoc wkrajam aby smak lekko zmienić a najczęściej kupuje te soki 100% i rozcienczam z wodą. I tak teraz pije około 2-2,5 l płynów wszystkich łącznie.
    W ogóle wczoraj miałam dzień katastrofalny... Cały czas wymiotowałam... Jeszcze to mi było potrzebne.... Ble mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej. Dziś tutaj święto więc wszyscy w domu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:32

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja talku super że wyszłaś :)
    A spotkania z rehabiltantem mega polecam. Byłam wczoraj(chodzę raz na pół roku na kontrolę po operacji). Kręgosłup ok ale cała lewa stronę miałam spieta. Trochę mnie pomeczyl ale dziś pierwszy raz od miesięcy przesłałam ponad 8h. Zwykle ok 5h śpię. Budze się o 3 i już nie śpię. A dziś cud. Mam nadzieję że trochę potrwa ;)
    I teraz mam zamiar chodzić regularnie. W ciąży to dużo różnych spięć jest w ciele warto mieć to na uwadze :)

Co do wody to ja głównie chyba tylko to pije. Ewentualnie dozwolone ziolka i ponad 2 litry na bank idą 😁

talku lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do picia wody - staram się tego pilnować i podchodzę zadaniowo:) tzn jak siedzę w pracy to liczę szklanki (piję wodę z kranu przepuszczoną przez filtr) jak gdzieś biegam to korzystam z butelki z filtrem (Dafi) i też liczę ile napełniałam - zakładam, że 3 napełnienia takiej butli 0,7 to pewne minimum do którego dążę.

yN7Pp2.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze piłam dużo. Teraz jak zrobiło się chłodniej to jest trochę trudniej bo mniejsze pragnienie a nie mogę już pic tyle zielonej herbaty i ziolek każdego rodzaju ;) ale codziennie wypijam min 2 l samej wody :) ale ja od lat mam problemy z nerkami wiec musiałam się nauczyć ;)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Co do wody to ja głównie chyba tylko to pije. Ewentualnie dozwolone ziolka i ponad 2 litry na bank idą 😁

No właśnie, a w temacie dozwolonych ziół – pijecie herbaty ziołowe? Które są bezpieczne?

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy chodzi któraś z Was do doktora W.Puzyny w Warszawie?

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    No właśnie, a w temacie dozwolonych ziół – pijecie herbaty ziołowe? Które są bezpieczne?

Ja pije melise, rumianek i mięte

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dietetyk proponowała melisę, skrzyp i pokrzywę. Toleruję tylko melisę i to z jakimś dodatkiem smakowym. Nie cierpię ziół...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meetme wrote:
    Talku na kaszel ja zawsze robię syrop z cebuli, wiem ze cześć osób tego nie da rady wypić, sle ja uwielbiam 😉 to smak z dzieciństwa 😂

Meetme ja dla dobra dziecka wypije wszystko :):)
    Podzielisz się sprawdzonym przepisem?

Agulkowa, udało mi się odnaleźć tą listę. Dzięki za przypomnienie.

Kupiłam właśnie kilogram świeżych orzechów. Przypomniało mi się jak je zobaczyłam że polecałyście na dobre wypróżnienie. Nikodemko,może dorwiesz gdzieś orzechy? Zaraz będę testować czy rzeczywiście na mnie tak zadziałają :)

Agulkowa lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - pomijajac ta sytuacje to na mnie jesli chodzi o wyproznienie nic nie dziala tak dobrze jak suszone morele.
    Teraz nie zadzialaly ani one, ani czopek na przeczyszczenie, wiec to bylo apogeum.
    Na szczescie dzis u mnie jest lepiej. Nie jest jeszcze dobrze, bo bol jest nadal, ale mniejszy niz wczoraj.
    Postanowilam, ze czekam az przejdzie. Za 6 dni mam ostatnia wizyte u tego mojego super milego lekarza, wiec wytrzymam.
    No chyba, ze cos sie bedzie dzialo, to pojdade gdzies do Warszawy.
    Wkurza mnie tylko, ze nie wiem co to bylo...
    Czy ktoras z Was zna sie na interpretacji wynikow osadu moczu?
    Nie jestem pewna czy wszystko jest ok.
    af8f4042f43f.jpg

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisałam się do szkoły rodzenia na 07/01 na żelazna w Warszawie. Pierwszy krok z głowy 😍😂

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ziolek pije pokrzywe, melise mi się może 2 razy zdarzyło.

W temacie płynów....
    Od 5 rano zdążyłam już wypić szklankę wody z cytryną, kubek mojej miksturki z kurkuma i cynamonem i z litra soku z koszonych ogórków Z wodą...
    I masakra... Sikam jak dzika.
    Co pół godziny kibel, zwariować można.
    Mamy 13 a ja wciągnęłam tylko banana.
    J!

• meetme Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Meetme ja dla dobra dziecka wypije wszystko :):)
    Podzielisz się sprawdzonym przepisem )

Ja zazwyczaj robię po prostu cebule pocięta w plasterki z czosnkiem i to zasypuje cukrem 😊 sle znalazłam ostatnio u pana tabletki fajny przepis i przy następnym przeziębieniu go wypróbuje: https://pantabletka.pl/syrop-z-cebuli-przepis/ 😊

laijp2.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meetme wrote:
    Ja zazwyczaj robię po prostu cebule pocięta w plasterki z czosnkiem i to zasypuje cukrem 😊 sle znalazłam ostatnio u pana tabletki fajny przepis i przy następnym przeziębieniu go wypróbuje: https://pantabletka.pl/syrop-z-cebuli-przepis/ 😊

Brzmi świetnie ten syrop od Pana Tabletki.
    Zrobię!

meetme lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana boli gardlo/migdal z lewej strony i juz promieniuje do ucha... bol niesamowity... boję sie ze to znowu angina sie przyplatala-przed ciaza bywala często..

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to ja też raczej mało wypijam płynów i muszę się wręcz zmuszać do picia aby te 1,5 - 2,0 l wypić. Pod wieczór już nic nie piję bo jak coś wypiję to wtedy muszę wstawać w nocy i gnać do łazienki. Ostatnio zaczęłam gotować częściej kompoty (uwielbiam je wręcz 😁) i więcej dzięki temu wypijam. Też zrobiłam sobie postanowienie aby codziennie pić szklankę mleka lub kakao. Samej wody pić jakoś bardzo nie lubię choć zdarza się, że wypiję wodę prosto z kranu. Lubię też czasem wypić jakąś herbatę liściastą.

• Gratka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niestety mało piję.Herbaty owocowe + woda. Czasem świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Piję ale tej wody z butelki w ogóle nie ubywa 😂.
    Byłam dzisiaj na zakupach. Szukam sukienki na chrzciny. Najlepiej z gumką pod biustem żeby było wygodnie i chwilę mi posłużyła. Mierzylam kilka ale żadna mi nie odpowiadała. W czym ja pójdę?!

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ