Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja pije za was wszystkie 😂 od zawsze pije dużo wody i herbaty. Miałam okresy, ze wypisałam po 5 litrów wody dziennie- myślałam ze mam cukrzyce, ale nie ja po prostu lubię pic 😂 soki sporadycznie, w ciągu dnia zawsze muszę mieć przy sobie wodę, bo cały czas chce mi się pić. Także teraz spokojnie te 2 litry pije, a myśle ze nawet więcej.
Wczoraj byłam na kontrolnym Usg po sobotnim plamieniu, co prawda nie u mojej gin, ale u innej bardzo sympatycznej babki. Usg robiła mi chyba ze 20 min, bo chciała zobaczyć płeć ale nie chciał dzidek pokazać. Za to ślicznie ssał rączkę 😊 także wszystko w porządku, możliwe ze się przedzwignęłam w piątek. Następna wizyta u mojej gin 21.10 i może wtedy pokaże co ma między nogami 😉
A i rośnie mi chyba mały kolos, wg om 15+2 było wczoraj, a wg Usg 16+1 i 145g. Córka jak się urodziła ważyła 3 kg, teraz ten może dobić i do 4 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:11
Dorjana, Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Talku super, że już jesteś u siebie w domu. Mysle, że fizjoterapeuta ci pomoże. Rezonans zawsze można zrobić tylko w razie czego nie zgadzaj się na kontrast bo to najbardziej szkodzi....
Ja ostatnio miałam od gina syrop muvosolvan na kaszel suchy. Jeśli chcesz to mogę jeszcze raz ci wkleić ta listę od gin leków w pl które można brać w ciąży...
Sylwia bardzo się cieszę, że trafiłaś na lekarzy z powołania. Taki lekarz to skarb. I od razu Ty jesteś spokojniejsza bo wiesz, że jesteś w dobrych rękach.
Z piciem płynów też mam problem. Bo od samej wody mi nie dobrze się robi. Więc jeśli woda to jakiś owoc wkrajam aby smak lekko zmienić a najczęściej kupuje te soki 100% i rozcienczam z wodą. I tak teraz pije około 2-2,5 l płynów wszystkich łącznie.
W ogóle wczoraj miałam dzień katastrofalny... Cały czas wymiotowałam... Jeszcze to mi było potrzebne.... Ble mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej. Dziś tutaj święto więc wszyscy w domu 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:32
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Ja talku super że wyszłaś
A spotkania z rehabiltantem mega polecam. Byłam wczoraj(chodzę raz na pół roku na kontrolę po operacji). Kręgosłup ok ale cała lewa stronę miałam spieta. Trochę mnie pomeczyl ale dziś pierwszy raz od miesięcy przesłałam ponad 8h. Zwykle ok 5h śpię. Budze się o 3 i już nie śpię. A dziś cud. Mam nadzieję że trochę potrwa
I teraz mam zamiar chodzić regularnie. W ciąży to dużo różnych spięć jest w ciele warto mieć to na uwadze
Co do wody to ja głównie chyba tylko to pije. Ewentualnie dozwolone ziolka i ponad 2 litry na bank idą 😁talku lubi tę wiadomość
-
Co do picia wody - staram się tego pilnować i podchodzę zadaniowo:) tzn jak siedzę w pracy to liczę szklanki (piję wodę z kranu przepuszczoną przez filtr) jak gdzieś biegam to korzystam z butelki z filtrem (Dafi) i też liczę ile napełniałam - zakładam, że 3 napełnienia takiej butli 0,7 to pewne minimum do którego dążę.
-
Ja zawsze piłam dużo. Teraz jak zrobiło się chłodniej to jest trochę trudniej bo mniejsze pragnienie a nie mogę już pic tyle zielonej herbaty i ziolek każdego rodzaju
ale codziennie wypijam min 2 l samej wody
ale ja od lat mam problemy z nerkami wiec musiałam się nauczyć
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Dziewczyny, czy chodzi któraś z Was do doktora W.Puzyny w Warszawie?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
meetme wrote:Talku na kaszel ja zawsze robię syrop z cebuli, wiem ze cześć osób tego nie da rady wypić, sle ja uwielbiam 😉 to smak z dzieciństwa 😂
Meetme ja dla dobra dziecka wypije wszystko
Podzielisz się sprawdzonym przepisem?
Agulkowa, udało mi się odnaleźć tą listę. Dzięki za przypomnienie.
Kupiłam właśnie kilogram świeżych orzechów. Przypomniało mi się jak je zobaczyłam że polecałyście na dobre wypróżnienie. Nikodemko,może dorwiesz gdzieś orzechy? Zaraz będę testować czy rzeczywiście na mnie tak zadziałająAgulkowa lubi tę wiadomość
-
Talku - pomijajac ta sytuacje to na mnie jesli chodzi o wyproznienie nic nie dziala tak dobrze jak suszone morele.
Teraz nie zadzialaly ani one, ani czopek na przeczyszczenie, wiec to bylo apogeum.
Na szczescie dzis u mnie jest lepiej. Nie jest jeszcze dobrze, bo bol jest nadal, ale mniejszy niz wczoraj.
Postanowilam, ze czekam az przejdzie. Za 6 dni mam ostatnia wizyte u tego mojego super milego lekarza, wiec wytrzymam.
No chyba, ze cos sie bedzie dzialo, to pojdade gdzies do Warszawy.
Wkurza mnie tylko, ze nie wiem co to bylo...
Czy ktoras z Was zna sie na interpretacji wynikow osadu moczu?
Nie jestem pewna czy wszystko jest ok.
talku lubi tę wiadomość
-
Ja z ziolek pije pokrzywe, melise mi się może 2 razy zdarzyło.
W temacie płynów....
Od 5 rano zdążyłam już wypić szklankę wody z cytryną, kubek mojej miksturki z kurkuma i cynamonem i z litra soku z koszonych ogórków Z wodą...
I masakra... Sikam jak dzika.
Co pół godziny kibel, zwariować można.
Mamy 13 a ja wciągnęłam tylko banana.
J! -
talku wrote:Meetme ja dla dobra dziecka wypije wszystko
Podzielisz się sprawdzonym przepisem )
Ja zazwyczaj robię po prostu cebule pocięta w plasterki z czosnkiem i to zasypuje cukrem 😊 sle znalazłam ostatnio u pana tabletki fajny przepis i przy następnym przeziębieniu go wypróbuje: https://pantabletka.pl/syrop-z-cebuli-przepis/ 😊 -
meetme wrote:Ja zazwyczaj robię po prostu cebule pocięta w plasterki z czosnkiem i to zasypuje cukrem 😊 sle znalazłam ostatnio u pana tabletki fajny przepis i przy następnym przeziębieniu go wypróbuje: https://pantabletka.pl/syrop-z-cebuli-przepis/ 😊
Brzmi świetnie ten syrop od Pana Tabletki.
Zrobię!meetme lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o mnie to ja też raczej mało wypijam płynów i muszę się wręcz zmuszać do picia aby te 1,5 - 2,0 l wypić. Pod wieczór już nic nie piję bo jak coś wypiję to wtedy muszę wstawać w nocy i gnać do łazienki. Ostatnio zaczęłam gotować częściej kompoty (uwielbiam je wręcz 😁) i więcej dzięki temu wypijam. Też zrobiłam sobie postanowienie aby codziennie pić szklankę mleka lub kakao. Samej wody pić jakoś bardzo nie lubię choć zdarza się, że wypiję wodę prosto z kranu. Lubię też czasem wypić jakąś herbatę liściastą.
-
Też niestety mało piję.Herbaty owocowe + woda. Czasem świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Piję ale tej wody z butelki w ogóle nie ubywa 😂.
Byłam dzisiaj na zakupach. Szukam sukienki na chrzciny. Najlepiej z gumką pod biustem żeby było wygodnie i chwilę mi posłużyła. Mierzylam kilka ale żadna mi nie odpowiadała. W czym ja pójdę?!