X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Katy ja tobie nie wmawiam ze Ty mialas czy jakas kobieta w Twojej rodzinie niewydolne lozysko. Napisalam raczej o swoim przypadku, tak lekarz stwierdzil po moim porodzie i po porodzie mojej pierwszej corki. A jaka byla przyczyna to nie wiem. Obie nastepne juz urodzone z waga 3435 i 3540 w 38+1 czyli raczej wyzej w centylach. A co dziwne pierwsza byla najdluzsza bo az 56 cm, gdzie tamte 51-52.

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie było żadnej mowy o niewydolności łożyska. A brałam to pod uwagę bo się naczytalam i każdy lekarz sprawdzał przepływy i łożysko.

Teraz się naczytalam o bezobjawowych infekcja h które też mogą w 3trym zahamować rozwój płodu. Więc muszę to sprawdzić. Bo mi spokoju nie da.

Natalia faktycznie dziwne z tym wzrostem a może poszła po innych genach??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 11:17

Auricomka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dobrze ze mnie rozumiesz. Bałam się linczu 😊 za dużo słyszałam też w prywatnym życiu histori o porodach sn i w telewizji co chwile mówią że dziecko martwe, niedotlenienie wiec to jest moja decyzja a wiem że akurat mój gin mimo że jest jako jest to lubi cc i na pewno mi wypisze skierowanie na cc i zrobi ja. O to jestem jakby spokojna.

Co do ruchów to faktycznie od wczoraj jakby mniek czuje i słabiej bo wieczorem parę razy pukniecie i dzisiaj rano tez ale przed śniadaniem a po już cisza. Czytałam całe internety i chyba tk normalne całkiem 🙄

Natalia05, Alunis lubią tę wiadomość

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 to chyba mamy bardzo podobnie, też za dużo widziałam takich przypadków, w jednej chwili te dzieci tracą zdrowie i wszystko... kiedyś pisałyście o takim profilu na instagramie-przeczytałam cały i jeszcze inne... najbardziej boję się takich zaniedbań, bo to, że będzie boleć to wiem, ale żeby dobrze się skończyło
    wszyscy mówią jaki to poród sn jest super a ja zawsze mówię, że tak, ale niepowikłany, ja się nie nastawiam na sn, jak tylko cokolwiek będzie nie tak niech robią cc, nie będę miała i tak 6 dzieci, tylko max 3

tyle dobrego, że moja lekarka jest bardzo ostrożna we wszystkim i w tym szpitalu podobno nie zwlekają z cc, jest anestezjolog specjalnie dla porodówki
    czytałam jakieś statystyki to w tym szpitalu prawie 70% porodów to jest cc, także dużo

Natalia05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonykarmel dokładnie w tym szpitalu co ja będę to również nie czekają długo i jeśli kobieta się meczu chwilę i nie widać postępów porodu to cc a w większości przypadków od razu robią cc bo jest dla nich to wygodniejsze ponoć

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak piszecie. Tez zawsze mialam takie podejscie.

Sylwia to dobrze ze jestes w razie czego spokojna w kwestii porodu, to wazne. Okropne jak dziewczyny nie wiedza czy beda miec cc czy beda ich zmuszac itd a cyrki robia w pl.

Slony karmel no z czworeczke to z cc tez spokojnie mozna miec jak widac 🤣

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w sumie nawiązując do tematu mam pytanie głupie. Czy w związku z tym jest sens iść do szkoły rodzenia?

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia tez ucza pielegnacji noworodka itp podobno wiec moze jakis sens jest :p

W telewizji mowia tylko o takich przypadkach bo gdyby mieli mowic o kazdym porodzie przy ktorym nie było komplikacji i z dzieckiem wszystko ok to by nie mowili o niczym innym ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    U mnie też nie było żadnej mowy o niewydolności łożyska. A brałam to pod uwagę bo się naczytalam i każdy lekarz sprawdzał przepływy i łożysko.

Teraz się naczytalam o bezobjawowych infekcja h które też mogą w 3trym zahamować rozwój płodu. Więc muszę to sprawdzić. Bo mi spokoju nie da.

Natalia faktycznie dziwne z tym wzrostem a może poszła po innych genach??
    Jak się boisz o infekcje polecam ci takiezesraey do mierzenia pH pochwywdomu

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Gratulacje !!!! <3
    Ruchy na pewno uspokajają i dodają takiego pozytywnego kopniaka.
    (tylko trzeba pamiętać że na początku są nieregularne ;) )

Ja też pomimo łatwego porodu to nie miałam szczęscia do położnej. :(
    Kazała mi przeć bez skurczu. Ależ dziwnie się czułam... Podczas skurczu mi niepozwala przeć, a zaraz jak się skończył to ta do mnie się darła PRZYJ... byłam w szoku, nie wiedziałam po co mam tracić siły skoro nie mam skurczu. Na szczęscie przyszła pani doktor, która ja zaraz naprostowała i ruszyło... 3-4 parcia i Oluśka była z nami.

Myślę że po części właśnie ta kobieta tak mnie zraziła do naturalnego porodu Uświadomiła mi jak olbrzymie znaczenie ma położna. Jak wiele może namieszać a niedaj boże jakby ta pani doktor nie przyszła to co by było z moją Oleńką ???
    Takie historia się dzieją na salach porodowych.
    Dlatego też jak już mam mieć poród naturalny to wolałabym mieć własną położną ale u nas mało jest takich położnych :/

Sweetmaleńka WOW !!!! ależ ty masz piękne blond włosy <3
    JA to obecnie mam nadal zielone i już nie wiem czy uda mi się zmyć tą henną :/
    Oczywiście farbowane :D swoje mam blond ale ciemniejszy ;p
    Ja wiem ze chcialabym sn ale vbac2cc w Łodzi graniczy z cudem. A do tego to lozysko które może faktycznie przodowac mnie dyskwalifikuje...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05, ale w pl pewnie już by krzywo patrzyli, tu chyba max 3 cesarki mówią? ale jak jest w kolejnej ciąży to nie mają wyjścia i też muszą zrobić

syllwia91, nie wiem, ale na szkole rodzenia chyba są też tematy o opiece nad dzieckiem a nie tylko poród, np tam gdzie ja się wybierałam jest jakaś nowość : Kurs dla osób mających wskazania do zakończenia ciąży przez cięcie cesarskie, z drugiej strony na szkole rodzenia powinni też mówić o cc trochę

• amethyst Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Jak się boisz o infekcje polecam ci takiezesraey do mierzenia pH pochwywdomu
    Też polecam! Systematycznie sprawdzam.

syllwia91, Auricomka lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Natalia dobrze ze mnie rozumiesz. Bałam się linczu 😊 za dużo słyszałam też w prywatnym życiu histori o porodach sn i w telewizji co chwile mówią że dziecko martwe, niedotlenienie wiec to jest moja decyzja a wiem że akurat mój gin mimo że jest jako jest to lubi cc i na pewno mi wypisze skierowanie na cc i zrobi ja. O to jestem jakby spokojna.

Co do ruchów to faktycznie od wczoraj jakby mniek czuje i słabiej bo wieczorem parę razy pukniecie i dzisiaj rano tez ale przed śniadaniem a po już cisza. Czytałam całe internety i chyba tk normalne całkiem 🙄
    Sylwia ja uważam, że masz prawo zdecydować o tym jak chcesz urodzić i choćbyś chciała CC, tylko ze wzgldy na to, żeby nie przytyć na końcówce, masz do tego prawo i nikt nie powinien moralizować.
    Ja po swoim porodzie sn długo dochodziłam do siebie fizycznie i psychicznie, ale przed porodem wbiłam sobie do głowy, że tylko sn, bo to najlepsze dla dziecka, nawet moim kosztem. Teraz jednak uważam, że najlepsza dla dziecka jest szczęśliwa matka.

17u93e5eksatl8vo.png
  • dory Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku byłam nastawiona na vbac. Ale teraz się waham. Przy cc wiem co mnie czeka, bo już raz to przechodziłam i wspominam ten czas bardzo dobrze. Będę miała męża do pomocy przez około miesiąc, który ogarnie dom i starszaka a ja będę mogła zająć się tylko dzidziutkiem i dochodzeniem do siebie.

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja przy pierwszym porodzie bardzo chciałam rodzic sn, mimo, że moja mama pracuje w szkole integracyjnej i naprawdę napatrzyla się na dzieciaki po niedotlenieniach przez brak albo zbyt późno zrobione cc. CC czasem daje powikłania przy kolejnych ciazach, więc i mój gin, i ja uwazalismy, że przy pierwszym dziecku warto spróbować sn. Natomiast plany planami... Wymierzyli mi syna na 4300, a przy cukrzycy to już wskazanie do cc. I mialam cesarke na zimno, w 39 tygodniu. Mały miał 3600... No i teraz między jednym a drugim porodem nawet dwa lata nie mina i wiem, że będą kazali mi rodzic sn, a ja NIE CHCĘ. Po córce nie planuję więcej dzieci, mam już w pupie to, co mi tam zrobią, wytna, czy będą zrosty itp. Chcę urodzić bez meczarni zdrowe i dotlenione dziecko, a że znów mam cukrzycę i poród byłby wywoływany, boję się, że będę się męczyć wieki, a na koniec i tak mnie potna. I wkurza mnie to, że wcześniej zdecydowano za mnie, a teraz ja nie mam prawa do decyzji. I nie wiem, co robić. Mam już ataki paniki na myśl o sn, boję się o blizne i o małą.

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amethyst mój gin uwaza że skoro pierwsza była cc to on nie pozwala na poród sn przy kolejnej ciąży.

Natalia05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to się zakochałam w wózku... I mimo że nie chciałam takiego to się zakochałam i chce goooo i jest promocja i najchętniej bym już kupiła ale nie kupię... X lander x-cite kolor petrol ❤️❤️❤️❤️

• amethyst Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91, tak, no i chwała mu za to, ale teraz są nowe wytyczne i niestety, ale nie ma już się prawa do podjęcia decyzji, stan po CC nie jest wskazaniem do kolejnej cc, jest nacisk na porody sn i tylko przy ewidentnych wskazaniach robią cc. I uwaga - decyduje lekarz dyzurujacy w szpitalu, a nie Twój gin. :(

db91f7f0a3.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dyskwalifikuje go siedzisko kubełkowe. Ja bym nie chciała. Ale wiele osób jest zwolennikami takiego rodzaju siedziska :) poza tym wygląda fajnie no i xlander to raczej porządna marka :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny współczuję wam tak ciężkich porodów i takich dziwnych położnych na które trafiłyście.Ja rodziłam dwa razy siłami natury fakt że miałam bardzo łatwe i bezbolesne porody nawet znieczulenia nie musiałam brać choć rodziłam duże dzieci po 3930 każde trafiłam też na dwie cudowne położne anioły nie kobiety.I trzecie dziecko też chciała bym urodzić naturalnie.
    Ale szanuje decyzję tych dziewczyn które ze względu na traumatyczne przeżycia podczas porodu naturalnego czy to z własnego wyboru chcą mieć cesarkę.Bo każda kobieta powinna mieć prawo wyboru jak chce urodzić swoje dziecko

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ