X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lezec to ja w tej tez duzo leze, a co trzeba sie troche ze soba pocackac :) Potem moze byc roznie z noworodziem i czasem. Z infekcjami to sama nie wiem, poki nie mam objawow to nie badam nic. Tu tez nie badaja bez objawow, mocz przed wizyta na szybko i juz, moze taki wymaz na szybko pod mikroskop tez czasem i tyle. A przed ciaza tyle sie nabralam antybiotykow ze juz nic nie moge miec 🤣

syllwia91 lubi tę wiadomość

• amethyst Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Leżeć to ja leżę aż mi głupio, o szyjce pamiętam i będę go zawsze pytać a jak mam o tą infekcje dbać? Skąd mam wiedzieć czy jest ok? Czy nic nie ma?
    Polubiłam przez przypadek. :) Syllwia, przede wszystkim regularnie kontroluj mocz, raz na trymestr proś ginka o posiew z pochwy, jak się nic nie dzieje, a jak czujesz, że coś nie jest ok, to idź od razu. Ja profilaktycznie piłam kefiry i jadłam kiszonki, to bardzo pomaga, bo buduje dobra florę i infekcji trudniej zaistnieć. Sprawdzałam sobie pH dość często, a kiedy raz pojawił się grzybek, to zauważyłam więcej wydzieliny i mój gin od razu to na wizycie wylapal, no i dostałam lek i probiotyk. I to był jedyny epizod infekcyjny z tej strony, gorzej trochę z moczem, bo mnie czymś zarazili przy laparoskopii w 6 tygodniu i nawracalo, ale kontrolowalam, zdarzal się i antybiotyk, ale wszystko było oki. Oprócz tego przyznam szczerze, że jestem fanką spania bez bielizny i "wietrzenia", nie noszę też wkładek - poczytaj sobie u mamyginekolog, to będziesz wiedziała, co i jak. :) Będzie dobrze, dbasz o siebie przecież. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 14:46

db91f7f0a3.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Amethyst ja Ci sprzedam mój!!! Nie użyje go chociaż mam ochotę to nieeee ma opcji.
    A jaki masz? :)

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    A jaki masz? :)
    Ten Angel sounds z aplikacją na telefon ten pro? Co ma w zestawie słuchawki, kabel do telefonu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybica upierdliwa ale chyba nie zagraza ciazy? Grozne sa bakterie w szyjce lub w ogole w macicy jajowodach itd bo to ma bezpośrednie dojscie do plodu.

A ja wczoraj przeczytalam o czyms takim jak zespol aspiracji smolki i oczywiscie sie zestresowalam. Lepiej nie wiedziec ile to niebiezpieczenstw czyha 😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Polubiłam przez przypadek. :) Syllwia, przede wszystkim regularnie kontroluj mocz, raz na trymestr proś ginka o posiew z pochwy, jak się nic nie dzieje, a jak czujesz, że coś nie jest ok, to idź od razu. Ja profilaktycznie piłam kefiry i jadłam kiszonki, to bardzo pomaga, bo buduje dobra florę i infekcji trudniej zaistnieć. Sprawdzałam sobie pH dość często, a kiedy raz pojawił się grzybek, to zauważyłam więcej wydzieliny i mój gin od razu to na wizycie wylapal, no i dostałam lek i probiotyk. I to był jedyny epizod infekcyjny z tej strony, gorzej trochę z moczem, bo mnie czymś zarazili przy laparoskopii w 6 tygodniu i nawracalo, ale kontrolowalam, zdarzal się i antybiotyk, ale wszystko było oki. Oprócz tego przyznam szczerze, że jestem fanką spania bez bielizny i "wietrzenia", nie noszę też wkładek - poczytaj sobie u mamyginekolog, to będziesz wiedziała, co i jak. :) Będzie dobrze, dbasz o siebie przecież. :)
    Tak tak znam wietrzenie narodowe i też nie używam wkładek. Mój gin dał mi recepte ostatnio na macmirror żebym wybrała i miała w domu 12 globulek jak coś zaswedzi. Mocz robię co 2 tyg praktycznie i co jakiś czas posiew moczu a na następnej wizycie mam mieć cytologie i zapytam o posiewy 😘😘😘 dziękuję zrobiłam screeny i będę dbała o to! Kupię sobie te paski ph w aptece

amethyst lubi tę wiadomość

• Makt Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Dziewczyny codziennie czujecie ruchy? Te bąbelki? Przedwczoraj czułam cały dzień wczoraj raz na jakiś czas A dzisiaj W ogóle i się już martwię czy wszystko Oki A nie chce co chwilę sprawdzać detektorem bo w poniedziałek rano sprawdzałam ostatnio. Nawet po jedzeniu dzisiaj nic mi nie bulga

Czasem prawie caly dzień nic a potem dopiero na noc :) póki co one jeszcze nie będą super regularne bo zależy jak się dzidziuś ułoży ;)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A ty się zapisałas?

Ja bym chciała ale ciagle probuje ustalić z mężem czy ze mną pójdzie ;) zwłaszcza te gdzie są spotkania z lekarzami różnych specjalizacji wydają mi się ciekawe można dostać info aktualne z medycznego punktu widzenia :) no i tam gdzie dużo o laktacji mówią :)

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej aspiracji smolki wyciagnelam tyle że lepiej urodzić w 36tc jak 39 tc bo większe ryzyko wtedy

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - ja jeszcze nic nie czuje jesli chodzi o ruchy :)
    Widze tylko po wybrzuszeniach na brzuchu gdzie teraz jest dzidzia.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Ja bym chciała ale ciagle probuje ustalić z mężem czy ze mną pójdzie ;) zwłaszcza te gdzie są spotkania z lekarzami różnych specjalizacji wydają mi się ciekawe można dostać info aktualne z medycznego punktu widzenia :) no i tam gdzie dużo o laktacji mówią :)
    A gdzie myślałas iść?

• amethyst Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia, muszę o nim poczytać, bo ja miałam inny i byłam zadowolona. :) Natalia, ja to już boję się czytać, bo tak naprawdę to tych rzeczy niefajnych jest MNÓSTWO. I co przeczytam, to lęk. Do połówkowych nerwowo odliczam dni i marzę, by były oki. Dla mnie mój zdrowy syn to cud i modlę się o drugi. No i wierzę, że na naszym marcowym, szczęśliwym wątku, będzie sielsko i anielsko, w końcu otwieramy wiosnę. :)

syllwia91, Natalia05, Katy, Nikodemka lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby amethyst :) Ja jeszcze tydzien do wyników i juz po scianach chodze ze stresu 🙏

A propos sylwestra to u mnie bedzie juz trzeci bezalkoholowy w domciu grzecznie 🤦‍♀️

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez trzeci bezalkoholowy Sylwester, pewnie tez w domu:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Dorjana jak to masz zielone wlosy?😱 Wlasnie sie zastanawiam co z moimi zrobic, kupilam casting w czekoladzie i nie wiem czy moze henna lepiej na jakis ciemny braz 😕

Ja mam naturalnie jasne włosy i przed ciążą nakładałam henne ciemniejszą przez jakieś pół roku. Teraz juz nie chcę bo to za dużo zabawy przy maluszku z odrostami dlatego postanowiłam że wypłuczę tą hennę aby wrócić do swojego koloru.
    I masakra... nie wiedziałam że jak będzie się wypłukiwac to się zrobi zielona :P
    Faktycznie papki z henny sa ziołowe i ta maź jak nakładałam była zielona ale nie wiedziałam że z jasnych włosów będzie tak dziwnie schodzic.

No cóż:/ czekam cierpliwie aż mi zejdzie całkowiecie... mam już odrost z 5cm więc moze jak się wkurze to nałożę rozjaśniacz na te końce ??
    JA nie poleccam henny nikomu kto lubi zmieniać kolor, a tym bardziej ma naturalnie jasne włosy i chce zafarbować na ciemniejszy bo różnie bywa.

JEszcze sobie nakladam cytrynę z nadzieją że przyspieszy to wypłukiwanie koloru :P

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:

To ja też piję kiszonki i staram się dbać o dietę.
    ... wietrzenie też rutynowo stosuje
    A te testy na ph to o co chodzi ???
    ...a jakie badania się robi tak kontrolnie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze no to nie fajnie :/ Tez w sumie nie wiedzialam ze sie wyplukuje do zielonego. Z takich sposobow domowych naturalnych to cytryna, plukanki z rumianku, mozna tez szanpon przeciwlupiezowy potrzymac z 15 min wyplukac goraca woda i zawinac w recznik (podobno wyciaga kolor?) Mozna tez sprobowac pokryc jakims zlotym blondem zeby zneutralizowac. Nie wiem czy rozjasniacz na indygo cos da 🤷‍♀️

To moze ja tym castingiem lepiej zrobie :)

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dory wrote:
    Od początku byłam nastawiona na vbac. Ale teraz się waham. Przy cc wiem co mnie czeka, bo już raz to przechodziłam i wspominam ten czas bardzo dobrze. Będę miała męża do pomocy przez około miesiąc, który ogarnie dom i starszaka a ja będę mogła zająć się tylko dzidziutkiem i dochodzeniem do siebie.

Ja też koniec końców dobrze wspominam cc, dość szybko doszłam do siebie i myślę, że gdybym planowała dwójkę dzieci, to myślałbym jak Amethyst - niech się dzieje wola nieba, co mają zrobić to niech robią. Tylko, że my z mężem marzymy o trójce. I ja z kolei dużo bardziej się boję komplikacji po cesarce i że usłyszę, że lepiej dla mnie by było żebym więcej nie zachodziła w kolejną ciążę...

No i ja męża będę miała pewnie max dwa tygodnie w domu i to może łącznie z tym jak trafię do szpitala, więc nie za długo. Wolałabym śmigać na pełnych obrotach szybko.

Dorjana podobno henny nie da się wypłukać. Zawsze w ulotkach widziałam informację, żeby dobrze się zastanowić nad kolorem, bo później trzeba czekać aż włosy odrosną żeby odzyskać swój kolor :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A gdzie myślałas iść?

Ze względu na to gdzie pracuje moja pani doktor i tematy (przynajmniej patrząc na ten link co wrzuciłam) to myślałam o Pragamili albo Rycerskiej ale chciałam jeszcze zapytać panią doktor o jej opinie na kolejnej wizycie bo to akurat może być dobry czas ma zapisy ;)

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja też koniec końców dobrze wspominam cc, dość szybko doszłam do siebie i myślę, że gdybym planowała dwójkę dzieci, to myślałbym jak Amethyst - niech się dzieje wola nieba, co mają zrobić to niech robią. Tylko, że my z mężem marzymy o trójce. I ja z kolei dużo bardziej się boję komplikacji po cesarce i że usłyszę, że lepiej dla mnie by było żebym więcej nie zachodziła w kolejną ciążę...

No i ja męża będę miała pewnie max dwa tygodnie w domu i to może łącznie z tym jak trafię do szpitala, więc nie za długo. Wolałabym śmigać na pełnych obrotach szybko.

Dorjana podobno henny nie da się wypłukać. Zawsze w ulotkach widziałam informację, żeby dobrze się zastanowić nad kolorem, bo później trzeba czekać aż włosy odrosną żeby odzyskać swój kolor :P

Ja tez farbowałam henna na rudy kolor i to długo :) i w sumie zajęło mi z pół roku zeby zejść do swojego koloru i nigdy nie miałam zielonych włosów ;) u fryzjera jedynie scinalam włosy i robiłam zabiegi odżywcze bo jednak potem włosy mogą się zrobić trochę sianowate ;)

age.png

age.png

6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ