Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Auricomka - ja mam lekko podwyzszone. Ogolnie prawie we wszystkich parametrach mam jakies male odstepstwa w jedna albo druga strone
Auricomka lubi tę wiadomość
-
U mnie też zgaga się rozkręciła na maksa.
Ja tak czytam o tej wątróbce, błagam nie jedzcie tej zwykłej sklepowej z kurczaka 😱 to najgorsze świństwo, nafaszerowane chemią. Wiadomo jak są hodowane obecnie kurczaki i czym karmione - tony sterydów i antybiotyków. Najwięcej tego się gromadzi w wątróbce.
Ja od kilku lat już nie jem sklepowego drobiu także dla Waszego dobra odradzam tą wątróbkę.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
A ja czytam o tych infekcjach intymnych i szlag mnie trafia.
Nic nie czaję
Moza ja już przekwitam
Całe zycie bez infekcji intymmych, tylko po ciązy gin mi przepisała jakieś globułki na odbudowę flory i regenerację po porodzie. Jakaś taka pusta się czuję w tym temacie
Zrobiłam tego testa i wyszło ph 4,5.
Trochę wysokie bo u gin pamiętam że miałam 4. Ale też głupia jestem bo zrobiłam tego testa po kąpielia w kąpieli używałam płynów i oliwki
JAk sadzicie mogłam sobie to ph troszke zaburzyć ???
Auricomka wrote:Dziewczyny czy miałyście w morfologii podwyższone neutrofile ?
Bo jakies niewielkie odchylenia w ciązy są dopuszczalne.
tutaj mam takie info:
"Neutrofile w ciąży
U kobiet spodziewających się dziecka zbyt niski poziom neutrofilów może sugerować m.in. przebycie ciężkiej infekcji bakteryjnej, zakażenie grzybicze albo niedobór witaminy B12 lub kwasu foliowego - niezbędnego u kobiet w ciąży. Z kolei podwyższony poziom granulocytów obojętnochłonnych w ciąży nie musi od razu wskazywać na chorobę. Podwyższona liczba neutrofilów jest naturalna w trzecim trymestrze ciąży i wynika z fizjologicznych zmian, jakie zachodzą w organizmie ciężarnej."
Więc myśle że wszystko jest wnormieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 21:27
-
U mnie nie ma na wyniku neutrofili. Są neutrocyty. I mam w normie. Ale żeby to sprawdzić zalogowałam się na swoje luxmedowe konto i znalazłam tam wynik posiewu który lekarz mi pobrał na wizycie. I mam jakiegoś grzyba chyba
candida cośtam wzrost obfity... Chyba zadzwonię jutro czy trzeba przyspieszyć wizytę...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14, nie martw się, sama grzybica dzieciątku w ogóle nie zaszkodzi, po prostu leczy się ją, no bo jak flora bakteryjna jest nie taka, to mogą się po czasie inne, poważniejsze paskudy przyplatac, mają ułatwione zadanie. Ale super, że posiew zrobiony i wykazał tylko to, lekarz na pewno poradzi sobie z tematem, w ciąży franca lubi o sobie dawać znać. Wiem, że słodyczy nie możesz, ogólnie węgli za dużo nie wolno przy tej cholerze, a polecam z uporem maniaka kapuche kiszona - działa i na cukier, i na takie france niedobre.
-
Ja tez mam wyniki raz w jedna, raz w druga ale tak bylo zawsze;)
Co do clotrimazolu-nie uzywam, ale jak mi tam gorzej uzywam sudocrem ;p mi jezzcze ra angina do konca nie przeszla... i mecze się aczkolwiek już jest lepiej.
Ruchów tez nie czuje ale dziś dopiero 16tc
-
No właśnie może ja to miałam już wcześniej? Bo jakichś szczególnych objawów to ja nie mam. Raz na jakiś czas mam taki jeden dzień że coś zaswędzi. A wydzielina gęsta, myślałam że w ciąży różnie z nią bywa, żadnych grudek nie było. Czuję się oszukana 🤣 może się jakoś zmuszę do tej kapuchy ale w poprzedniej ciąży jadłam ją codziennie i ciężko mi na nią patrzeć 🙈
Dzięki Dziewczyny, pocieszyłyście mnie że nic to nie powinno namieszać
Edit: a właśnie doczytałam że to gówno rozwija się także przy cukrzycy gdy poziom cukru jest wysoki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 07:50
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyKaty wspolczuje! Moja kilka razy pobuczala bo zabkuje ale teraz jeszcze lezymy sobie w lozeczku, moze zasnie 😀
Grzybki niestety lubia cukier. Clotrimazolum sa tez tabletki/tlobulki dopochwowe, w poprzedniej ciazy raz uzylam gdzies w 32 tc tez sie cos tam zadzialo i szybko przeszlo. Duzo bialej kremowej wydzieliny mialam (nie musi byc grudek) j po 2 dniach juz bylo ok -
U mnie również pobudka córeczki w nocy.. nie spała od 3:30 do 5:30, a o 7 pobudka do przedszkola
i tak kjuż od 2 dni, szkoda mi jej, bo nie może się wyspać, ale po przedszkolu jest zadowolona.
Jeśli chodzi o infekcje w ciąży, to ja w poprzedniego non stop coś miałam. Jak się wyleczyłam to powracało. Przerobiłam chyba wszystkie kremy i globulki, bo clotrimazolum już na mnie nie działało 😂 ale tez ni odmawiałam sobie słodkiego i taki był efekt. Teraz na szczęście póki co spokój, jedynie jak byłam w szpitalu to dostawałam bodajże nystatyne. Ale tez ograniczam słodkie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 08:12
-
Ja sobie jeszcze raz zrobilam testa i teraz wyszła piękna 4
Kamień mi spadł z serca !!!!
Więc jestem spokojniejsza
Dzięki dziewczyny za polecenie tych testów. Pierwszy krok za mną.
Teraz jeszcze muszę sobie jakieś pakiety zrobić. Bo takie testy to pewnie nie wszystko wykrywają.
U mnie w diecie niewiele słodkiego, ja nie jadam produktów przetworzonych, glutenowych czy wszelkich innych dosładzanych (tzn ograniczam do minimum bo czasami się coś zdarzy). Ze słodyczy to tylko czekolada gorzka przez wzgląd na magnez i to żelazo i owoce. Chociaz mam te destrukcyjne odruchy, gdy np łapię dołkato wtedy lody albo jak ostatnio zachcianka na pączka się zdarzają
Chyba fajnie byłoby zrobić sobie taki pakiecik ???
Ale cena powala
Ciekawe ile taki pakiet kosztuje u ginekologa ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 08:53