Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Coleen wrote:Mając doświadczenia z pierwszej ciąży nie pozwolę sobie wmówić, że dziecko się nie najada, mam za mało mleka, czy nie miałam nawału, a moje dziecko jest takim glodomorem, że musi być dopajane mm.
O to to to! I żadnego zastraszania przez lekarzy, że dziecko leci na wadze i jak tak dalej pójdzie to wjadą kroplówki i "proszę coś z tym zrobić żeby dziecko zaczęło jeść!". Gdyby to mi się powtórzyło to wypisuje się na własne żądanie, prosto ze szpitala uderzam do CDL, kupuje wagę niemowlęcą a w domu siedzę z wywalonymi cycami 24h/dobę i wiem, że dziecko szybciej zacznie odrabiać wagę niż pod presją w szpitalu.Rusałka06, amethyst lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWhite Innocent wrote:O to to to! I żadnego zastraszania przez lekarzy, że dziecko leci na wadze i jak tak dalej pójdzie to wjadą kroplówki i "proszę coś z tym zrobić żeby dziecko zaczęło jeść!". Gdyby to mi się powtórzyło to wypisuje się na własne żądanie, prosto ze szpitala uderzam do CDL, kupuje wagę niemowlęcą a w domu siedzę z wywalonymi cycami 24h/dobę i wiem, że dziecko szybciej zacznie odrabiać wagę niż pod presją w szpitalu.
A to ja wlasnie tego chcialam uniknac 😀 Mam zupelnie przeciwne zdanie do twojego 😀
Moja corka sie wlasnie nie najadala (czym? jak mleka nie mialam?) i spadala z wagi do momentu jak nie podalam jej mm i to wywalczone od poloznych bo nie chcialy dawac! Urodzona jest w pon rano a mm dostala w nocy z wtorku na srode, do tej pory wisiala mi non stop na piersiach! Pozniej juz dawalam jej swoje mm, kazalam przyniesc mezowi mleko i butelki bo sie prosic nie bede. I dopiero odbila z wagi. Dzieki temu moglam bez problemu wyjsc ze szpitala na 3 dzien po cc i tez dzieki temu szybko zeszla jej zoltaczka a nie musialam siedziec z dzieckiem w szpitalu tydzien bo dziecko pod lampami bo zoltaczka szaleje... Takze ja zrobie tak samo tym razem. Od razu podam mm, w miedzy czasie oczywiscie piers. Takie macierzystwo ze siedze 24 na dobe z wywalonym cycem a dziecko wrzeszczy z glodu mnie nie interesuje. Chce byc wyspana i najedzona, i tak samo moje dziecko ☺️ -
To u mnie było wciskanie mm niemal na siłę, jako remedium na wszystko prawie. Przychodziły i mówiły, że mam dać modyfikowane, a nie męczyć to dziecko na cycku skoro nie mam mleka. Przy czym zaznaczę, że córa nie płakała z głodu całymi dniami, to był mały leń na początku, nie chciała ssać, ciężko ją było w ogóle wybudzić na karmienie. I jak na początku twardo się trzymałam swojego zdania, że nie zgadzam się na dokarmianie, bo przecież wiedziałam, że mleko się pojawi, a pojawi się jak dziecko zacznie pobudzać laktacje, a nie jak dostanie butle byle było cicho i przybierało, tak po pewnym czasie zwątpiłam, dałam się "zastraszyć", hormony i strach o dziecko też zrobiły swoje i w szpitalu dostawała samo mm. Już w ogóle nie chciała się przystawić, no bo po co, skoro z butli leciało łatwo i przyjemnie. I nie chce tu wyjść na laktoterrorystkę, bo mam nadzieję, że do niej mi daleko, niech każdy karmi jak chce
ale dla mnie najcięższe są miesiąc - dwa gdzie dziecko musi wystymulować co trzeba i wtedy faktycznie siedzi się z cycami na wierzchu cały czas, a później już jest ok. Jestem trochę ograniczona przez ten rok - półtora, ale to tak naprawdę mały kawałeczek życia, a wiem, że dałam dziecku to co najlepsze mogłam dać i mam z tego cholerną satysfakcję. Także mi zależy na karmieniu piersią i wiem, że tym razem też zawalczę jeśli będzie taka potrzeba. A wcale nie byłam przez ten czas niewyspana czy nieszczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 19:01
meetme, Rusałka06, Elo, amethyst, Jejku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczywiscie kazdy robi jak uwaza, ja napisalam swoje zdanie i to jak ja to widze. Tylko tak mysle ze skoro np moja corka urodzila sie w pon o 9 rano a mleko dostalam w czwartek rano to w sumie wychodzi 3 dni i 3 noce bez jedzenia i bez picia. To ja nie mam na to odwagi.
I ja tez inaczej pamietam te pierwsze miesiace, napewno nie siedzialam 24 na dobe karmiac dziecko... Karmilam w porach karmienia i na żądanie mniej wiecej tam co 2-3 h... Ale tu pewnie kazda mama wybierze tez sposob ktory jej pasuje najbardziej ☺️syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Coś tu się cicho zrobiło
witam w nowym tygodniu
nam nadzieje ze pogoda nie wpływa na wasze nastroje
choć mnie osobiście trochę dołuje
Już odliczam dni do czwartku do połówkowychzdecydowałam ze zapytam o usg 3D. Najwyżej nie będzie takie super pięknie, ale wszystkie aplikacje mi już piszą ze dzidzia jest mała kopia siebie z dnia urodzin, ze rysy twarzy są już ukształtowane, teraz tylko rośnięcie przed nią wiec myśle, ze jakieś wyobrażenie będziemy mieć
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Makt wrote:Coś tu się cicho zrobiło
witam w nowym tygodniu
Już odliczam dni do czwartku do połówkowychzdecydowałam ze zapytam o usg 3D. Najwyżej nie będzie takie super pięknie, ale wszystkie aplikacje mi już piszą ze dzidzia jest mała kopia siebie z dnia urodzin, ze rysy twarzy są już ukształtowane, teraz tylko rośnięcie przed nią wiec myśle, ze jakieś wyobrażenie będziemy mieć
Makt lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dzięki za pocieszenie dziewczyny
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Ja nie mam 3d z polowkowych 😔. Trochę mi szkoda. A moja gin nie ma odpowiedniego sprzętu. Zastanawiam się czy nie wybrać się specjalnie na 3d bliżej 30 tyg. Pójdę specjalnie ale nie mam gwarancji że dzidzia się ładnie ułoży...
Zamawialyscie coś z Alli? Dzisiaj te promocje. Ja zamówiłam taką narzutke "firanke" będę miała na sesję. Opinie dobre miała i na zdj też ok. A i zamówiłam spódniczke baletnicy dla dziecka będzie też kiedyś do sesji zdj.
Dzisiaj mamy rocznicę ślubu. I mąż zrobił obiad🍝🍤. Jestem pod wrażeniem. Szkoda tylko że o deserze nie pomyślał. Zjadłabym coś słodkiego...
Co z tego że 6+ na wadze -
Makt wrote:Coś tu się cicho zrobiło
witam w nowym tygodniu
Ja dostałam nagranie z całego badania i nawet dziś je sobie przejrzałam, porobiłam screeny i mam zdjęcia, na których pięknie widać bobasa 😍
Ja na Ali nie, za to z allegro zamówiłam dziś dwie koszule ciążowe/do karmienia. I tak się zastanawiam, ile koszul potrzeba do porodu i na pobyt w szpitalu?Makt lubi tę wiadomość
-
Jejku wrote:Zrób 3D jeśli będziesz miała możliwość, super jest tak popatrzeć bobasa
Ja dostałam nagranie z całego badania i nawet dziś je sobie przejrzałam, porobiłam screeny i mam zdjęcia, na których pięknie widać bobasa 😍
Ja na Ali nie, za to z allegro zamówiłam dziś dwie koszule ciążowe/do karmienia. I tak się zastanawiam, ile koszul potrzeba do porodu i na pobyt w szpitalu? -
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Gratka wrote:Mia a dla dziecka coś jeszcze zamawialas? Niby pisze że bawełna Ale nie wiem...
Gratka lubi tę wiadomość