Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla córy do domu miałam nową wanienkę, ale do babci wyhaczyliśmy za darmo z olx tą ikeowską i też mama tylko przelała wrzątkiem i umyła płynem córy. Córa żyje, ma się dobrze
Co do listy kosmetycznej im mniej tym lepiej! Ja miałam kupiony tylko płyn, chyba z linomagu, miał dobry skład i tyle. A i tak na początku kąpaliśmy w samej wodzie, ew. dolewałam swojego mleka jak mi gdzieś zostało po karmieniu. Żadnych oliwek, żadnych szamponów, nic. Do pupy używaliśmy Linomagu zielonego, a na podrażnienia Bepanthenu. Do mycia pupy waciki bawełniane i ciepła woda. Do przemywania oczek waciki jałowe i sól fizjologiczna. Pępek pielęgnowaliśmy na sucho. Do prania miałam Lovele płyn. Chyba nic więcej nie kupowałamKaty, Jejku lubią tę wiadomość
-
Slonykarmel - zjedz duza kolacje i powtorz badanie
tez mialam ketony, a przy kolejnym badaniu juz ich nie bylo.
-
nick nieaktualnyJak u Was wygląda dl szyjki? Moja 3.88 cm i myślę czy to ok?
Dziecko jest położone poprzecznie, główkę ma z prawej strony brzucha więc jak siedzę i rusza głowa to mam tak dziwne uczucie....
Waży dzisiaj 508g nie dużo przytyl od 24.10 i trochę mnie to martwi oczywiście ale ogólnie jest niby w normie. Wszystko ma zgodne z tygodniem swoim i dzisiaj jjz termin się zmienił na dalszy a nie bliższy 🙄
A i w końcu dzisiaj zobaczyłam wózek który przyszedł jak byłam w szpitalu.
W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:21
kate2friend lubi tę wiadomość
-
A mnie złapały korzonki. Mam ochotę się popłakać, bo momentami boli jak cholera a nie ma zbyt wiele możliwości leczenia tego w ciąży. Narazie olejek kamforowy i wygrzewanie. Chyba skończy się to rehabilitacją.
Jak mnie dziś złapało okropnie to godzinę z łozka wstac nie mogłam, zeby isc do toalety.
Czy któraś z was też miała taki problem w ciąży?
23.03.2015-aniołek 9tc
22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
Synek 💙💙💙 -
nick nieaktualny
-
Rzadko się tu odzywam ale czytam prawie na bieżąco. Mam problem i jestem ciekawa Waszego zdania. Dziś złapałam wymioty od synka. Wymiotowalam tylko 3 razy ale czuję się rozbita i słaba. Misiek był chory 2 dni a dziś już szaleje. Sądzę że mi też minie pewnie jutro ale nie w samej chorobie jest problem. Jutro mam badanie polowkowe i nie bardzo mogę przełożyć bo to już 22 +3. Nie bardzo wiem co robić choćby ze względu na to że nie chciałabym zarazić lekarza i innych pacjentów choć z tymi ostatnimi prawdopodobnie się nie spotkam... Nie wiem co robić
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:59
-
syllwia91 wrote:Jak u Was wygląda dl szyjki? Moja 3.88 cm i myślę czy to ok?
Dziecko jest położone poprzecznie, główkę ma z prawej strony brzucha więc jak siedzę i rusza głowa to mam tak dziwne uczucie....
Waży dzisiaj 508g nie dużo przytyl od 24.10 i trochę mnie to martwi oczywiście ale ogólnie jest niby w normie. Wszystko ma zgodne z tygodniem swoim i dzisiaj jjz termin się zmienił na dalszy a nie bliższy 🙄
W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...
Ostatni raz jak pani doktor mierzyła to szyjka miała dokładnie 4 cm i mówiła ze na tym etapie wszystko powyżej 3,5 cm to bardzo dobry wynik
My w czwartek połówkowe i tez już jestem ciekawa jak duża jest dzidzia
A co do metforminy, ja tez się bałam krzywej, robiłam 2 tyg po odstawieniu (brałam 2 razy dziennie) ale wyniki wyszły dobre
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
syllwia91 wrote:Jak u Was wygląda dl szyjki? Moja 3.88 cm i myślę czy to ok?
W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...
-
Karola0255 wrote:A mnie złapały korzonki. Mam ochotę się popłakać, bo momentami boli jak cholera a nie ma zbyt wiele możliwości leczenia tego w ciąży. Narazie olejek kamforowy i wygrzewanie. Chyba skończy się to rehabilitacją.
Jak mnie dziś złapało okropnie to godzinę z łozka wstac nie mogłam, zeby isc do toalety.
Czy któraś z was też miała taki problem w ciąży? -
Ja właśnie wypilam glukoze, drapie mnie w gardle, ale poki co czuje sie lepiej niz ostatnio..O ile dobrze popatrzylam to z glukometru mi wyszło 91 wiec dosc wysoko
Mnie boli co jakis czas z prawej strony na dole tam gdzie myslalam, ze nerka i musze zapytać lekarza we wtorek czy moge sie czyms smarowac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 08:09
-
Ja jednak poszłam na ta krzywa cukrowa, mimo ze dopiero 21 tydz. Pomyślałam, ze gin mógł mnie skierować szybciej, bo na którejś wizycie wyszła mi glukoza z krwi 97. Wyczytałam, ze w 21 już ponoć może coś wyjść. Po wypiciu nie było tak zle, jak myślałam 🙃 nawet ludzie z kolejki jacyś tacy życzliwi 😄
-
Mi w 8 tc wyszło na czczo 95, więc też przekroczone i już w 11 albo 12 tygodniu robiłam krzywą. Tam też miałam przekroczone cukry na czczo (96) i od tamtej chwili mam stwierdzoną cukrzycę ciężarnych i jestem pod opieką diabetologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 11:46
-
Hej, dziewczyny
pomyślałam, że zamelduję co tam u nas, ale niestety pozytywnie nie będzie
29.11 prawdopodobnie będę mieć zakładany krążek, bo szyjka się skraca i ma 27mm, a to dopiero 24tc ych... miałam nadzieję, że ta ciąza będzie spokojniejsza i bardziej lajtowa
Ale cóż
Do tego od wczoraj jestem roztrzęsiona i spałam może z 3 h, bo wieczorem mąż odwoził moją mamę do domu (przyjeżdża mi pomagać przy corce) i miał wypadek
Auto skasowane, 500 złoty mandatu... Wypadek był o 19 a dopiero po połnocy go puścili do domu, chore jakieś
U mnie na szczęście glukoza poszła sprawnie i wyniki też ok -
Ja już po usg polowkowym. Jest wszystko dobrze i Maluszek waży około 350 g i potwierdziło się, że dziewczynka ❤️ miałam farta po podczas usg gin powiedziała, że ona płci nie widzi, ale jeśli obstawiala dziewczynkę to raczej tak zostaje i w sumie to czułam trochę rozczarowanie bo myślałam, że wreszcie będzie jakaś pewność. Jak już robiła opis badania to zorientował się, że nie ma obwodu brzuszka i musiala jeszcze raz to zmierzyć bo wagi nie wyliczyło i przy drugim podejściu powiedziała że dziewczynka bo akurat się przekręcila i widać jest 🙂
Pepe88, Makt, Gratka, Katy, amethyst, iriiska, Sofijka85, Mia ❤️, Elo, kate2friend, White Innocent, KolendrA, Agulkowa lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyNatalia na jednym zdjęciu mam pl 1.19 na drugim 2. 41 ale nie wiem co to znaczy. Przepływy to są?
Ja idę w niedzielę na krzywa i mam pytanie po 1 krzywa robi się od 24+0 ale w poniedziałek udało się umówić od razu lekarka i stanie się coś jak pójdę przed 24+0 bo według om będę miała 23+3? Przestałam brać lek po 1 po 2 ten cukier w moczu i chciałabym już wiedzieć na czym stoję.
Drugie pytanie jak to jest z tymi terminami porodu?.... Według om 12.03 według usg 1 trym 9.03 a według wczorajszego usg 17.03! To znaczy że dziecko słabo rosnie czu jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 12:56