X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupowalam wanienke używana dla synka, umylam ja porzadnie i byla jak nowa :p

Jutro jade robic krzywa, trzymajcie kciuki zebym sie lepiej czula niz poprzednim razem...

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla córy do domu miałam nową wanienkę, ale do babci wyhaczyliśmy za darmo z olx tą ikeowską i też mama tylko przelała wrzątkiem i umyła płynem córy. Córa żyje, ma się dobrze XD

Co do listy kosmetycznej im mniej tym lepiej! Ja miałam kupiony tylko płyn, chyba z linomagu, miał dobry skład i tyle. A i tak na początku kąpaliśmy w samej wodzie, ew. dolewałam swojego mleka jak mi gdzieś zostało po karmieniu. Żadnych oliwek, żadnych szamponów, nic. Do pupy używaliśmy Linomagu zielonego, a na podrażnienia Bepanthenu. Do mycia pupy waciki bawełniane i ciepła woda. Do przemywania oczek waciki jałowe i sól fizjologiczna. Pępek pielęgnowaliśmy na sucho. Do prania miałam Lovele płyn. Chyba nic więcej nie kupowałam ;)

Katy, Jejku lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - zjedz duza kolacje i powtorz badanie :) tez mialam ketony, a przy kolejnym badaniu juz ich nie bylo.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was wygląda dl szyjki? Moja 3.88 cm i myślę czy to ok?

Dziecko jest położone poprzecznie, główkę ma z prawej strony brzucha więc jak siedzę i rusza głowa to mam tak dziwne uczucie....
    Waży dzisiaj 508g nie dużo przytyl od 24.10 i trochę mnie to martwi oczywiście ale ogólnie jest niby w normie. Wszystko ma zgodne z tygodniem swoim i dzisiaj jjz termin się zmienił na dalszy a nie bliższy 🙄
    A i w końcu dzisiaj zobaczyłam wózek który przyszedł jak byłam w szpitalu.
    W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:21

kate2friend lubi tę wiadomość

• Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie złapały korzonki. Mam ochotę się popłakać, bo momentami boli jak cholera a nie ma zbyt wiele możliwości leczenia tego w ciąży. Narazie olejek kamforowy i wygrzewanie. Chyba skończy się to rehabilitacją.
    Jak mnie dziś złapało okropnie to godzinę z łozka wstac nie mogłam, zeby isc do toalety.
    Czy któraś z was też miała taki problem w ciąży?

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jaki masz ten przeplyw w tetnicy matczynej PI?

• mamamika Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko się tu odzywam ale czytam prawie na bieżąco. Mam problem i jestem ciekawa Waszego zdania. Dziś złapałam wymioty od synka. Wymiotowalam tylko 3 razy ale czuję się rozbita i słaba. Misiek był chory 2 dni a dziś już szaleje. Sądzę że mi też minie pewnie jutro ale nie w samej chorobie jest problem. Jutro mam badanie polowkowe i nie bardzo mogę przełożyć bo to już 22 +3. Nie bardzo wiem co robić choćby ze względu na to że nie chciałabym zarazić lekarza i innych pacjentów choć z tymi ostatnimi prawdopodobnie się nie spotkam... Nie wiem co robić:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:59

• Makt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

Dziecko jest położone poprzecznie, główkę ma z prawej strony brzucha więc jak siedzę i rusza głowa to mam tak dziwne uczucie....
    Waży dzisiaj 508g nie dużo przytyl od 24.10 i trochę mnie to martwi oczywiście ale ogólnie jest niby w normie. Wszystko ma zgodne z tygodniem swoim i dzisiaj jjz termin się zmienił na dalszy a nie bliższy 🙄
    W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...

Ostatni raz jak pani doktor mierzyła to szyjka miała dokładnie 4 cm i mówiła ze na tym etapie wszystko powyżej 3,5 cm to bardzo dobry wynik :)
    My w czwartek połówkowe i tez już jestem ciekawa jak duża jest dzidzia :)
    A co do metforminy, ja tez się bałam krzywej, robiłam 2 tyg po odstawieniu (brałam 2 razy dziennie) ale wyniki wyszły dobre :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

U mnie 3,2 cm

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0255 wrote:
    A mnie złapały korzonki. Mam ochotę się popłakać, bo momentami boli jak cholera a nie ma zbyt wiele możliwości leczenia tego w ciąży. Narazie olejek kamforowy i wygrzewanie. Chyba skończy się to rehabilitacją.
    Jak mnie dziś złapało okropnie to godzinę z łozka wstac nie mogłam, zeby isc do toalety.
    Czy któraś z was też miała taki problem w ciąży?
    Mnie też coś zaczyna łapać z prawej strony. z olejkiem kamforowym uważaj moja ginekolog mówi że on w ciąży nie jest wskazane bo ma działanie teratogenne. Poleciła mi tylko lekko ciepły termofor rozgrzewanie i gimnastykę rozciągająca .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypilam glukoze, drapie mnie w gardle, ale poki co czuje sie lepiej niz ostatnio..O ile dobrze popatrzylam to z glukometru mi wyszło 91 wiec dosc wysoko :/

Mnie boli co jakis czas z prawej strony na dole tam gdzie myslalam, ze nerka i musze zapytać lekarza we wtorek czy moge sie czyms smarowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 08:09

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak poszłam na ta krzywa cukrowa, mimo ze dopiero 21 tydz. Pomyślałam, ze gin mógł mnie skierować szybciej, bo na którejś wizycie wyszła mi glukoza z krwi 97. Wyczytałam, ze w 21 już ponoć może coś wyjść. Po wypiciu nie było tak zle, jak myślałam 🙃 nawet ludzie z kolejki jacyś tacy życzliwi 😄

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 8 tc wyszło na czczo 95, więc też przekroczone i już w 11 albo 12 tygodniu robiłam krzywą. Tam też miałam przekroczone cukry na czczo (96) i od tamtej chwili mam stwierdzoną cukrzycę ciężarnych i jestem pod opieką diabetologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 11:46

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie zdziwiła reakcja gina po zobaczeniu tego wyniku... w ogóle się tym nie przejął. Powiedział, ze wynik jest ok i czasem z różnych powodów tak wychodzi... następnym razem miałam już 82. Zobaczę co mi jutro powie po wynikach z krzywej.

• amethyst Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, było 95 na czczo i krzywa juz w ósmym tygodniu. Lekarz wie, co robi. :)

db91f7f0a3.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny <3 pomyślałam, że zamelduję co tam u nas, ale niestety pozytywnie nie będzie :( 29.11 prawdopodobnie będę mieć zakładany krążek, bo szyjka się skraca i ma 27mm, a to dopiero 24tc ych... miałam nadzieję, że ta ciąza będzie spokojniejsza i bardziej lajtowa :/ Ale cóż :D Do tego od wczoraj jestem roztrzęsiona i spałam może z 3 h, bo wieczorem mąż odwoził moją mamę do domu (przyjeżdża mi pomagać przy corce) i miał wypadek :( Auto skasowane, 500 złoty mandatu... Wypadek był o 19 a dopiero po połnocy go puścili do domu, chore jakieś :/
    U mnie na szczęście glukoza poszła sprawnie i wyniki też ok :)

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• amethyst Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepe88, a jakie masz?

db91f7f0a3.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie współczuje, na pewno dodatkowy stres nie pomaga :/
    Amethyst wyniki maja przesłać bezpośrednio do przychodni wiec nawet nie wiem ile wyszło.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg polowkowym. Jest wszystko dobrze i Maluszek waży około 350 g i potwierdziło się, że dziewczynka ❤️ miałam farta po podczas usg gin powiedziała, że ona płci nie widzi, ale jeśli obstawiala dziewczynkę to raczej tak zostaje i w sumie to czułam trochę rozczarowanie bo myślałam, że wreszcie będzie jakaś pewność. Jak już robiła opis badania to zorientował się, że nie ma obwodu brzuszka i musiala jeszcze raz to zmierzyć bo wagi nie wyliczyło i przy drugim podejściu powiedziała że dziewczynka bo akurat się przekręcila i widać jest 🙂

Pepe88, Makt, Gratka, Katy, amethyst, iriiska, Sofijka85, Mia ❤️, Elo, kate2friend, White Innocent, KolendrA, Agulkowa lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na jednym zdjęciu mam pl 1.19 na drugim 2. 41 ale nie wiem co to znaczy. Przepływy to są?

Ja idę w niedzielę na krzywa i mam pytanie po 1 krzywa robi się od 24+0 ale w poniedziałek udało się umówić od razu lekarka i stanie się coś jak pójdę przed 24+0 bo według om będę miała 23+3? Przestałam brać lek po 1 po 2 ten cukier w moczu i chciałabym już wiedzieć na czym stoję.

Drugie pytanie jak to jest z tymi terminami porodu?.... Według om 12.03 według usg 1 trym 9.03 a według wczorajszego usg 17.03! To znaczy że dziecko słabo rosnie czu jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 12:56

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ