X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupowalam wanienke używana dla synka, umylam ja porzadnie i byla jak nowa :p

Jutro jade robic krzywa, trzymajcie kciuki zebym sie lepiej czula niz poprzednim razem...

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla córy do domu miałam nową wanienkę, ale do babci wyhaczyliśmy za darmo z olx tą ikeowską i też mama tylko przelała wrzątkiem i umyła płynem córy. Córa żyje, ma się dobrze XD

Co do listy kosmetycznej im mniej tym lepiej! Ja miałam kupiony tylko płyn, chyba z linomagu, miał dobry skład i tyle. A i tak na początku kąpaliśmy w samej wodzie, ew. dolewałam swojego mleka jak mi gdzieś zostało po karmieniu. Żadnych oliwek, żadnych szamponów, nic. Do pupy używaliśmy Linomagu zielonego, a na podrażnienia Bepanthenu. Do mycia pupy waciki bawełniane i ciepła woda. Do przemywania oczek waciki jałowe i sól fizjologiczna. Pępek pielęgnowaliśmy na sucho. Do prania miałam Lovele płyn. Chyba nic więcej nie kupowałam ;)

Katy, Jejku lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - zjedz duza kolacje i powtorz badanie :) tez mialam ketony, a przy kolejnym badaniu juz ich nie bylo.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was wygląda dl szyjki? Moja 3.88 cm i myślę czy to ok?

Dziecko jest położone poprzecznie, główkę ma z prawej strony brzucha więc jak siedzę i rusza głowa to mam tak dziwne uczucie....
    Waży dzisiaj 508g nie dużo przytyl od 24.10 i trochę mnie to martwi oczywiście ale ogólnie jest niby w normie. Wszystko ma zgodne z tygodniem swoim i dzisiaj jjz termin się zmienił na dalszy a nie bliższy 🙄
    A i w końcu dzisiaj zobaczyłam wózek który przyszedł jak byłam w szpitalu.
    W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:21

kate2friend lubi tę wiadomość

• Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie złapały korzonki. Mam ochotę się popłakać, bo momentami boli jak cholera a nie ma zbyt wiele możliwości leczenia tego w ciąży. Narazie olejek kamforowy i wygrzewanie. Chyba skończy się to rehabilitacją.
    Jak mnie dziś złapało okropnie to godzinę z łozka wstac nie mogłam, zeby isc do toalety.
    Czy któraś z was też miała taki problem w ciąży?

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jaki masz ten przeplyw w tetnicy matczynej PI?

• mamamika Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko się tu odzywam ale czytam prawie na bieżąco. Mam problem i jestem ciekawa Waszego zdania. Dziś złapałam wymioty od synka. Wymiotowalam tylko 3 razy ale czuję się rozbita i słaba. Misiek był chory 2 dni a dziś już szaleje. Sądzę że mi też minie pewnie jutro ale nie w samej chorobie jest problem. Jutro mam badanie polowkowe i nie bardzo mogę przełożyć bo to już 22 +3. Nie bardzo wiem co robić choćby ze względu na to że nie chciałabym zarazić lekarza i innych pacjentów choć z tymi ostatnimi prawdopodobnie się nie spotkam... Nie wiem co robić:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:59

• Makt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

Dziecko jest położone poprzecznie, główkę ma z prawej strony brzucha więc jak siedzę i rusza głowa to mam tak dziwne uczucie....
    Waży dzisiaj 508g nie dużo przytyl od 24.10 i trochę mnie to martwi oczywiście ale ogólnie jest niby w normie. Wszystko ma zgodne z tygodniem swoim i dzisiaj jjz termin się zmienił na dalszy a nie bliższy 🙄
    W niedzielę idę na krzywa cukrowa i już wiem że będzie cyrk... Odstawiłam metformine, na bank cukry szaleją...

Ostatni raz jak pani doktor mierzyła to szyjka miała dokładnie 4 cm i mówiła ze na tym etapie wszystko powyżej 3,5 cm to bardzo dobry wynik :)
    My w czwartek połówkowe i tez już jestem ciekawa jak duża jest dzidzia :)
    A co do metforminy, ja tez się bałam krzywej, robiłam 2 tyg po odstawieniu (brałam 2 razy dziennie) ale wyniki wyszły dobre :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

U mnie 3,2 cm

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0255 wrote:
    A mnie złapały korzonki. Mam ochotę się popłakać, bo momentami boli jak cholera a nie ma zbyt wiele możliwości leczenia tego w ciąży. Narazie olejek kamforowy i wygrzewanie. Chyba skończy się to rehabilitacją.
    Jak mnie dziś złapało okropnie to godzinę z łozka wstac nie mogłam, zeby isc do toalety.
    Czy któraś z was też miała taki problem w ciąży?
    Mnie też coś zaczyna łapać z prawej strony. z olejkiem kamforowym uważaj moja ginekolog mówi że on w ciąży nie jest wskazane bo ma działanie teratogenne. Poleciła mi tylko lekko ciepły termofor rozgrzewanie i gimnastykę rozciągająca .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypilam glukoze, drapie mnie w gardle, ale poki co czuje sie lepiej niz ostatnio..O ile dobrze popatrzylam to z glukometru mi wyszło 91 wiec dosc wysoko :/

Mnie boli co jakis czas z prawej strony na dole tam gdzie myslalam, ze nerka i musze zapytać lekarza we wtorek czy moge sie czyms smarowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 08:09

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak poszłam na ta krzywa cukrowa, mimo ze dopiero 21 tydz. Pomyślałam, ze gin mógł mnie skierować szybciej, bo na którejś wizycie wyszła mi glukoza z krwi 97. Wyczytałam, ze w 21 już ponoć może coś wyjść. Po wypiciu nie było tak zle, jak myślałam 🙃 nawet ludzie z kolejki jacyś tacy życzliwi 😄

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 8 tc wyszło na czczo 95, więc też przekroczone i już w 11 albo 12 tygodniu robiłam krzywą. Tam też miałam przekroczone cukry na czczo (96) i od tamtej chwili mam stwierdzoną cukrzycę ciężarnych i jestem pod opieką diabetologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 11:46

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie zdziwiła reakcja gina po zobaczeniu tego wyniku... w ogóle się tym nie przejął. Powiedział, ze wynik jest ok i czasem z różnych powodów tak wychodzi... następnym razem miałam już 82. Zobaczę co mi jutro powie po wynikach z krzywej.

• amethyst Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, było 95 na czczo i krzywa juz w ósmym tygodniu. Lekarz wie, co robi. :)

db91f7f0a3.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny <3 pomyślałam, że zamelduję co tam u nas, ale niestety pozytywnie nie będzie :( 29.11 prawdopodobnie będę mieć zakładany krążek, bo szyjka się skraca i ma 27mm, a to dopiero 24tc ych... miałam nadzieję, że ta ciąza będzie spokojniejsza i bardziej lajtowa :/ Ale cóż :D Do tego od wczoraj jestem roztrzęsiona i spałam może z 3 h, bo wieczorem mąż odwoził moją mamę do domu (przyjeżdża mi pomagać przy corce) i miał wypadek :( Auto skasowane, 500 złoty mandatu... Wypadek był o 19 a dopiero po połnocy go puścili do domu, chore jakieś :/
    U mnie na szczęście glukoza poszła sprawnie i wyniki też ok :)

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• amethyst Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepe88, a jakie masz?

db91f7f0a3.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie współczuje, na pewno dodatkowy stres nie pomaga :/
    Amethyst wyniki maja przesłać bezpośrednio do przychodni wiec nawet nie wiem ile wyszło.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg polowkowym. Jest wszystko dobrze i Maluszek waży około 350 g i potwierdziło się, że dziewczynka ❤️ miałam farta po podczas usg gin powiedziała, że ona płci nie widzi, ale jeśli obstawiala dziewczynkę to raczej tak zostaje i w sumie to czułam trochę rozczarowanie bo myślałam, że wreszcie będzie jakaś pewność. Jak już robiła opis badania to zorientował się, że nie ma obwodu brzuszka i musiala jeszcze raz to zmierzyć bo wagi nie wyliczyło i przy drugim podejściu powiedziała że dziewczynka bo akurat się przekręcila i widać jest 🙂

Pepe88, Makt, Gratka, Katy, amethyst, iriiska, Sofijka85, Mia ❤️, Elo, kate2friend, White Innocent, KolendrA, Agulkowa lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia na jednym zdjęciu mam pl 1.19 na drugim 2. 41 ale nie wiem co to znaczy. Przepływy to są?

Ja idę w niedzielę na krzywa i mam pytanie po 1 krzywa robi się od 24+0 ale w poniedziałek udało się umówić od razu lekarka i stanie się coś jak pójdę przed 24+0 bo według om będę miała 23+3? Przestałam brać lek po 1 po 2 ten cukier w moczu i chciałabym już wiedzieć na czym stoję.

Drugie pytanie jak to jest z tymi terminami porodu?.... Według om 12.03 według usg 1 trym 9.03 a według wczorajszego usg 17.03! To znaczy że dziecko słabo rosnie czu jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 12:56

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ