Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie rację z ubrankami, dla chłopców jest mniejszy wybór, zawsze jak kupowalam coś dla Stasia to patrzyłam na dziewczęce ubranka bo były ładniejsze 🙂 a ja myślę, że sporo rzeczy wykorzystam po Synku przy Małej bo mam najwięcej szarych rzeczy, ogólnie takich neutralnych a ja nie jestem fanką różu od stop do głów u dziewczynek.
Mamy z małą różnica wieku, czy kupujecie wózek rok po roku? Bo ja się rozglądam a nie mam pojecia jaki, zresztą wydaje mi się że mały wybór jest a musimy wymienić bo Staś będzie miał 19 miesięcy jak urodze więc spacery na nóżkach raczej odpadają a tym bardziej na zakupy jakiekolwiek muszę mieć wózek dla dwojkiAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja dziś miałam wizytę rutynowa i synek ładnie się pokażą na usg. Znowu siusiaka prezentował do kamery , na każdym usg nim macha.
dziś leżał glowka do dołu i tak mi się zamarzyło ze już tak zostanie... ale zobaczymy, do 30 tyg jeszcze szaleją do woli. Szyjkę mam 52 mm wiec jestem spokojna pod tym względem. Niestety nie uniknęłam ważenia i znowu załamka - 10 kg na plusie z czego 3 kg od ostatniej wizyty. Jakiś koszmar.
Glukozę za to mam dobra: 75/93/93 chociaż tyleKaty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcela ja sie zastanawiam caly czas na wozkiem podwojnym, biore pod uwage donkey, valco, easygo domino, mointain buggy, tfk i jakis spacerowy z keek. Maly jest wybor fakt a ja bardziej jednak wole kubelkowe siedzenie. Ja mam baby joggera i nawet jest podwojny city select ale jakos mi nie pasuje w takiej bryle, wole obok siebie. A ty o jakich myslalas? Bugaboo donkey jest chyba najlepszy tylko ta cena 😳 Nawet używka jak szukam to spory koszt...
Ja akurat uwazam ze dla chlopcow sa lepsze ubrania, i fajniejsze wzory kolory ale tez jakosciowo. Nie ma tiulow, poliestrow, nie ma plastikowych butow lakierkow, jakis balerinow ktore wykrecaja stopy i innych sandalkow z cieniutkimi paseczkami itd Chlopiecy but jest szeroki wygodny i ma fajna podeszwe a dziewczynka to ma, nie wiem, wygladac? Ohydne te buty dla dziewczyn robia 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 21:07
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:A jak wyglada twoj jadlospis dzienny? Przykladowy?
Tak, dla chłopców jest znacznie mniej rzeczy.
Jeju no chyba nie mam jako takiego jadlospisu, jem na co akurat mam ochote. Np rano kawa, jakas kanapka, jogurt, salata lodowa z pomidorem, nalesnik, jablko. Finito 😀 -
Natalia05 wrote:Jeju no chyba nie mam jako takiego jadlospisu, jem na co akurat mam ochote. Np rano kawa, jakas kanapka, jogurt, salata lodowa z pomidorem, nalesnik, jablko. Finito 😀
-
Natalia05 wrote:Marcela ja sie zastanawiam caly czas na wozkiem podwojnym, biore pod uwage donkey, valco, easygo domino, mointain buggy, tfk i jakis spacerowy z keek. Maly jest wybor fakt a ja bardziej jednak wole kubelkowe siedzenie. Ja mam baby joggera i nawet jest podwojny city select ale jakos mi nie pasuje w takiej bryle, wole obok siebie. A ty o jakich myslalas? Bugaboo donkey jest chyba najlepszy tylko ta cena 😳 Nawet używka jak szukam to spory koszt...
Ja akurat uwazam ze dla chlopcow sa lepsze ubrania, i fajniejsze wzory kolory ale tez jakosciowo. Nie ma tiulow, poliestrow, nie ma plastikowych butow lakierkow, jakis balerinow ktore wykrecaja stopy i innych sandalkow z cieniutkimi paseczkami itd Chlopiecy but jest szeroki wygodny i ma fajna podeszwe a dziewczynka to ma, nie wiem, wygladac? Ohydne te buty dla dziewczyn robia 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 21:16
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Natalia ja akurat bardziej myślałam o takim z siedziskiem jedno za drugim i chciałabym żeby była możliwość przekształcić w pojedynczy wózek bo spacerowke joia zostawiamy i jak będzie mąż to wolałbym normalnie pojedynczo dzieci przewozić a ten podwójny to jak będę sama. Jak szukałam to widziałam Quinny, Oyster, Orion, jakiś maxi cosi i Hauck ale muszę gdzieś pojechać i na żywo zobaczyć bo zupełnie nie znam większości tych firm[/QUOTE
Tez myslalam o podwojnym jednak takie pociągi ani kolumbryny w szerz mnie nie pociągająhauck ma w miarę fajny bo dziecko starsze siedzi jakby w kosZu na zakupy ale to spacerowka, bez gondoli... myslalam tez o dostawce ale boje sie ze jak gabrys mi ucieknie to albo bede jego gonila albo wozek trzymala...
-
sweetmalenka wrote:Tez myslalam o podwojnym jednak takie pociągi ani kolumbryny w szerz mnie nie pociągają
hauck ma w miarę fajny bo dziecko starsze siedzi jakby w kosZu na zakupy ale to spacerowka, bez gondoli... myslalam tez o dostawce ale boje sie ze jak gabrys mi ucieknie to albo bede jego gonila albo wozek trzymala...
Hauck Duet 3 jest z gondola z tego co widziałam. Też myślałam o dostawcę, ale chyba odpuszczę bo wydaje mi się, że jednak Stasko będzie jeszcze za mały, żeby mi tam usiedziecAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Hauck Duet 3 jest z gondola z tego co widziałam. Też myślałam o dostawcę, ale chyba odpuszczę bo wydaje mi się, że jednak Stasko będzie jeszcze za mały, żeby mi tam usiedziec
-
Natalia dlatego ja nie myślę o tym jako o jedynym wózku, na spacery z mężem będziemy brać osobne, taki potrzebuje jak będę sama i będę musiała wyjść 🙂 wiadomo że na dłuższą metę też nie wyobram sobie, żeby Mały mi siedział tam długoAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Fakt ale jakos mnie srednio przekonuje. Ja codziennie jezdze po najstarszą komunikacja miejska, zakupy itd wiec musi byc idealnie... musze pomyśleć. U mnie starszy będzie mial 2 lata wiec tez nie wiadomo jak długo będzie chcial jeszcze w wozku jezdzic
Jejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySweetmalenka ale nie zrobisz zakupow a tym bardziej nigdzie nie pojedziesz z 2 latkiem ktorego nie masz jak wsadzic w wozek i zapiac pasami.Ja to wole je unieruchomic w bezpiecznym miejscu niz maja sie paletac czy biegac uciekac po sklepie czy na ulicy...
Marcela tutaj bardzo popularny model coagle go widze jakos chyba zdaje egzamin. Nie wiem jak z podbijaniem waga i jak sie prowadzi musisz sprawdzic. Dzisiaj patrzylam na stokke crusi podwojny o matko i corko tam to w ogole to dziecko na dole gorzej jak wirek ziemniakow 😳
Jak znajdziecie cos fajnego to dawajcie linka. Ja tez potrzebuje wlasnie taki i na zakupy czy do miasta (metrem autobusem) ale tez na spacer... Cos mi sie wtdaje ze skoncze z nowym donkeyem ale szkoda mi inwestowac tyle 😭 -
Jutro ja mam wizyte na 15. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieje ze wszystko dobrze z malutka. Ciekawe ile juz wazy bo od ostatniej wizyty czuje dzidzie coraz wyzej
Katy, Makt lubią tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Marcela, u mnie będzie niecałe 21 miesięcy różnicy i cholerka nie mam zielonego pojecia, jak tę kwestię wózków rozwiązać. Mąż chce małemu lekką spacerowe dokupić i tyle, a poprzedni wózek wykorzystać dla malutkiej. No ale kurczę, jak tu z dwoma wózkami jeździć???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:20
-
Ja sie rozgladam za podwójnym wozkiem uzywanym, ale poki co nic ciekawego nie znalazłam...Na pewno bede chciala taki zeby byla gondola i raczej nie obok siebie tylko jeden za drugim :p
Synek bedzie mial 23 miesiace jak sie dzidzia urodzi, ale on dopiero zaczyna chodzic wiec raczej wozek bedzie niezbedny, ale w miare mozliwosci bedziemy chodzic na dwa wozki :p