X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację z ubrankami, dla chłopców jest mniejszy wybór, zawsze jak kupowalam coś dla Stasia to patrzyłam na dziewczęce ubranka bo były ładniejsze 🙂 a ja myślę, że sporo rzeczy wykorzystam po Synku przy Małej bo mam najwięcej szarych rzeczy, ogólnie takich neutralnych a ja nie jestem fanką różu od stop do głów u dziewczynek.
    Mamy z małą różnica wieku, czy kupujecie wózek rok po roku? Bo ja się rozglądam a nie mam pojecia jaki, zresztą wydaje mi się że mały wybór jest a musimy wymienić bo Staś będzie miał 19 miesięcy jak urodze więc spacery na nóżkach raczej odpadają a tym bardziej na zakupy jakiekolwiek muszę mieć wózek dla dwojki

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę rutynowa i synek ładnie się pokażą na usg. Znowu siusiaka prezentował do kamery , na każdym usg nim macha. ;) dziś leżał glowka do dołu i tak mi się zamarzyło ze już tak zostanie... ale zobaczymy, do 30 tyg jeszcze szaleją do woli. Szyjkę mam 52 mm wiec jestem spokojna pod tym względem. Niestety nie uniknęłam ważenia i znowu załamka - 10 kg na plusie z czego 3 kg od ostatniej wizyty. Jakiś koszmar.

Glukozę za to mam dobra: 75/93/93 chociaż tyle

Katy lubi tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja sie zastanawiam caly czas na wozkiem podwojnym, biore pod uwage donkey, valco, easygo domino, mointain buggy, tfk i jakis spacerowy z keek. Maly jest wybor fakt a ja bardziej jednak wole kubelkowe siedzenie. Ja mam baby joggera i nawet jest podwojny city select ale jakos mi nie pasuje w takiej bryle, wole obok siebie. A ty o jakich myslalas? Bugaboo donkey jest chyba najlepszy tylko ta cena 😳 Nawet używka jak szukam to spory koszt...

Ja akurat uwazam ze dla chlopcow sa lepsze ubrania, i fajniejsze wzory kolory ale tez jakosciowo. Nie ma tiulow, poliestrow, nie ma plastikowych butow lakierkow, jakis balerinow ktore wykrecaja stopy i innych sandalkow z cieniutkimi paseczkami itd Chlopiecy but jest szeroki wygodny i ma fajna podeszwe a dziewczynka to ma, nie wiem, wygladac? Ohydne te buty dla dziewczyn robia 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A jak wyglada twoj jadlospis dzienny? Przykladowy?
    Tak, dla chłopców jest znacznie mniej rzeczy.

Jeju no chyba nie mam jako takiego jadlospisu, jem na co akurat mam ochote. Np rano kawa, jakas kanapka, jogurt, salata lodowa z pomidorem, nalesnik, jablko. Finito 😀

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rzeczywiście kolory i wzory dla chłopców są dość fajne, dużo niebieskiego, szarego, czyli takie jak lubimy, nawet widziałam w hm takie 3 paki skarpetek: granatowe, niebieskie i jasnoniebieskie, pewnie kupię :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jeju no chyba nie mam jako takiego jadlospisu, jem na co akurat mam ochote. Np rano kawa, jakas kanapka, jogurt, salata lodowa z pomidorem, nalesnik, jablko. Finito 😀
    To ja np. Rano ciastko, owsianka, kanapka, jabłko, jogurt i tyle. I dla mnie to normalny jadłospis :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Marcela ja sie zastanawiam caly czas na wozkiem podwojnym, biore pod uwage donkey, valco, easygo domino, mointain buggy, tfk i jakis spacerowy z keek. Maly jest wybor fakt a ja bardziej jednak wole kubelkowe siedzenie. Ja mam baby joggera i nawet jest podwojny city select ale jakos mi nie pasuje w takiej bryle, wole obok siebie. A ty o jakich myslalas? Bugaboo donkey jest chyba najlepszy tylko ta cena 😳 Nawet używka jak szukam to spory koszt...

Ja akurat uwazam ze dla chlopcow sa lepsze ubrania, i fajniejsze wzory kolory ale tez jakosciowo. Nie ma tiulow, poliestrow, nie ma plastikowych butow lakierkow, jakis balerinow ktore wykrecaja stopy i innych sandalkow z cieniutkimi paseczkami itd Chlopiecy but jest szeroki wygodny i ma fajna podeszwe a dziewczynka to ma, nie wiem, wygladac? Ohydne te buty dla dziewczyn robia 🤦‍♀️
    Natalia ja akurat bardziej myślałam o takim z siedziskiem jedno za drugim i chciałabym żeby była możliwość przekształcić w pojedynczy wózek bo spacerowke joia zostawiamy i jak będzie mąż to wolałbym normalnie pojedynczo dzieci przewozić a ten podwójny to jak będę sama. Jak szukałam to widziałam Quinny, Oyster, Orion, jakiś maxi cosi i Hauck ale muszę gdzieś pojechać i na żywo zobaczyć bo zupełnie nie znam większości tych firm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 21:16

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Natalia ja akurat bardziej myślałam o takim z siedziskiem jedno za drugim i chciałabym żeby była możliwość przekształcić w pojedynczy wózek bo spacerowke joia zostawiamy i jak będzie mąż to wolałbym normalnie pojedynczo dzieci przewozić a ten podwójny to jak będę sama. Jak szukałam to widziałam Quinny, Oyster, Orion, jakiś maxi cosi i Hauck ale muszę gdzieś pojechać i na żywo zobaczyć bo zupełnie nie znam większości tych firm[/QUOTE
    Tez myslalam o podwojnym jednak takie pociągi ani kolumbryny w szerz mnie nie pociągają:/ hauck ma w miarę fajny bo dziecko starsze siedzi jakby w kosZu na zakupy ale to spacerowka, bez gondoli... myslalam tez o dostawce ale boje sie ze jak gabrys mi ucieknie to albo bede jego gonila albo wozek trzymala...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Tez myslalam o podwojnym jednak takie pociągi ani kolumbryny w szerz mnie nie pociągają:/ hauck ma w miarę fajny bo dziecko starsze siedzi jakby w kosZu na zakupy ale to spacerowka, bez gondoli... myslalam tez o dostawce ale boje sie ze jak gabrys mi ucieknie to albo bede jego gonila albo wozek trzymala...

Hauck Duet 3 jest z gondola z tego co widziałam. Też myślałam o dostawcę, ale chyba odpuszczę bo wydaje mi się, że jednak Stasko będzie jeszcze za mały, żeby mi tam usiedziec

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dostawka odpada bo Emilka lubi spac w wozku. Te wozki gdzie starsze w koszu to jakos mi nie pasuja, no nie wyobrazam sobie tam wsadzic dziecka 😮 Nisko blisko podlogi to nawet w deszczu bedzie od kol dostawac i nic nie widac...

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Hauck Duet 3 jest z gondola z tego co widziałam. Też myślałam o dostawcę, ale chyba odpuszczę bo wydaje mi się, że jednak Stasko będzie jeszcze za mały, żeby mi tam usiedziec
    Ty masz troszkę młodsze dziecko, a ja wlasnie znalazlam dostawke z pasami i moze to strzal w 10.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c8179be6498f.jpg

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dlatego ja nie myślę o tym jako o jedynym wózku, na spacery z mężem będziemy brać osobne, taki potrzebuje jak będę sama i będę musiała wyjść 🙂 wiadomo że na dłuższą metę też nie wyobram sobie, żeby Mały mi siedział tam długo

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    c8179be6498f.jpg
    Fakt ale jakos mnie srednio przekonuje. Ja codziennie jezdze po najstarszą komunikacja miejska, zakupy itd wiec musi byc idealnie... musze pomyśleć. U mnie starszy będzie mial 2 lata wiec tez nie wiadomo jak długo będzie chcial jeszcze w wozku jezdzic

Jejku lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba akurat ten najmniej odpowiada, ale tak jak pisałam muszę pojechać do jakiegoś sklepu i zobaczyć co z takich modeli maja bo szczerze te wózki do ładnych nie należą 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ale nie zrobisz zakupow a tym bardziej nigdzie nie pojedziesz z 2 latkiem ktorego nie masz jak wsadzic w wozek i zapiac pasami.Ja to wole je unieruchomic w bezpiecznym miejscu niz maja sie paletac czy biegac uciekac po sklepie czy na ulicy...

Marcela tutaj bardzo popularny model coagle go widze jakos chyba zdaje egzamin. Nie wiem jak z podbijaniem waga i jak sie prowadzi musisz sprawdzic. Dzisiaj patrzylam na stokke crusi podwojny o matko i corko tam to w ogole to dziecko na dole gorzej jak wirek ziemniakow 😳

Jak znajdziecie cos fajnego to dawajcie linka. Ja tez potrzebuje wlasnie taki i na zakupy czy do miasta (metrem autobusem) ale tez na spacer... Cos mi sie wtdaje ze skoncze z nowym donkeyem ale szkoda mi inwestowac tyle 😭

• kate2friend Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ja mam wizyte na 15. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieje ze wszystko dobrze z malutka. Ciekawe ile juz wazy bo od ostatniej wizyty czuje dzidzie coraz wyzej

Katy, Makt lubią tę wiadomość

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, kciuki zacisniete, dawaj znać, z wagą też, bo kolejne polowkowe będę miała właśnie tak jakoś też w 21+5, chętnie porównam. :)

db91f7f0a3.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, u mnie będzie niecałe 21 miesięcy różnicy i cholerka nie mam zielonego pojecia, jak tę kwestię wózków rozwiązać. Mąż chce małemu lekką spacerowe dokupić i tyle, a poprzedni wózek wykorzystać dla malutkiej. No ale kurczę, jak tu z dwoma wózkami jeździć???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:20

db91f7f0a3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie rozgladam za podwójnym wozkiem uzywanym, ale poki co nic ciekawego nie znalazłam...Na pewno bede chciala taki zeby byla gondola i raczej nie obok siebie tylko jeden za drugim :p
    Synek bedzie mial 23 miesiace jak sie dzidzia urodzi, ale on dopiero zaczyna chodzic wiec raczej wozek bedzie niezbedny, ale w miare mozliwosci bedziemy chodzic na dwa wozki :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ