Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wczoraj byłam na 2 usg połówkowym ale bardziej na kontroli wagi małej czy dobrze przyrasta. Waży już 490 g 😍. Jest w 39 centylu ale lekarz mówi że dziewczynki są przeważnie mniejsze więc wszystko ok
A co za tym idzie skoro ona rośnie to moja waga wreszcie też. Tyle tyg utrzymywał się przyrost +1,3kg a w ciągu ostatniego tygodnia się to podwoiło i jest już 2,8kg na plusie 😅 zaczęło się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 07:21
amethyst, talku, Makt lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Sweetmalenka ale nie zrobisz zakupow a tym bardziej nigdzie nie pojedziesz z 2 latkiem ktorego nie masz jak wsadzic w wozek i zapiac pasami.Ja to wole je unieruchomic w bezpiecznym miejscu niz maja sie paletac czy biegac uciekac po sklepie czy na ulicy...
Marcela tutaj bardzo popularny model coagle go widze jakos chyba zdaje egzamin. Nie wiem jak z podbijaniem waga i jak sie prowadzi musisz sprawdzic. Dzisiaj patrzylam na stokke crusi podwojny o matko i corko tam to w ogole to dziecko na dole gorzej jak wirek ziemniakow 😳
Jak znajdziecie cos fajnego to dawajcie linka. Ja tez potrzebuje wlasnie taki i na zakupy czy do miasta (metrem autobusem) ale tez na spacer... Cos mi sie wtdaje ze skoncze z nowym donkeyem ale szkoda mi inwestowac tyle 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 07:51
-
Mia, Rusałka super wieści.
Katy i kate2friend kciuki dzisiaj.
Ja dopiero wizytę mam 3.12 także będzie to wizyta po 5 tygodniach od ostatniego pomiaru... Ciekawe ile będzie ważyć dzidziuś.
U nas dalej gorączka u córki. I w sumie to tylko to jej dolega. Zaraz muszę dzwonić do lekarza bo przecież nie może sobie tak bez zwolnienia siedzieć w domu....Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Dostawka tez ma pasy dlatego rozmyslana. Bardzo mnie razi jechac takim wielkim bliźniaczym, a targac go na 2 pietro to juz w ogole nie wiem jak... dlatego musze pomyslec. I mówiąc zakupy to mam na mysli jakis sklep czy szybki ryneczek to np wieksze zakupy juz teraz nie wchodza nawet w grę bo nie usiedzi w wozku.
Hmm no tak... Moja jednak za mala na dostawke. Mysle ze bedzie bardzo chciala tez w wozku jechac skoro dzidzia w wozku, logika dzieci 😀 Tez nie lubie blizniaczych no ale jakos sprawy w tygodniu czy lekarzy bede musiala zalatwic a za kazdym razem ojciec nie bedzie mogl sie zwalniac z pracy... Na dwa wozki to odpada u nas jakos nie widze sensu. W weekend zawsze jedziemy autem to Emilia juz w tej chwili bez wozka jezdzi, a w tygodniu na placyk czy po osiedlu tez chodzi juz sama i nawet wozka nie biore. Raczej wlasnie tak jak piszesz gdzies do miasta na wyjscie czy tam galeria handlowa na szybkie zakupy, jakas kawiarnia. Moja siedzi ladnie nie ma wyjscia he hesweetmalenka lubi tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Hmm no tak... Moja jednak za mala na dostawke. Mysle ze bedzie bardzo chciala tez w wozku jechac skoro dzidzia w wozku, logika dzieci 😀 Tez nie lubie blizniaczych no ale jakos sprawy w tygodniu czy lekarzy bede musiala zalatwic a za kazdym razem ojciec nie bedzie mogl sie zwalniac z pracy... Na dwa wozki to odpada u nas jakos nie widze sensu. W weekend zawsze jedziemy autem to Emilia juz w tej chwili bez wozka jezdzi, a w tygodniu na placyk czy po osiedlu tez chodzi juz sama i nawet wozka nie biore. Raczej wlasnie tak jak piszesz gdzies do miasta na wyjscie czy tam galeria handlowa na szybkie zakupy, jakas kawiarnia. Moja siedzi ladnie nie ma wyjscia he he
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
Ja się cieszę ze nie muszę już ogarniać tematu wózka... córka będzie miała już prawie 3 lata jak się mały urodzi wiec kupie jej tylko taka deskę do jazdy na stojąco przyczepiają do gondoli. W weekend na dłuższe spacery będziemy brać dwa wózki z mężem a w tygodniu zamierzam ja wyslac do przedszkola albo jeszcze z niania będzie, zobaczymy. Tak czy siak ja będę raczej ogarniać tylko synka w tygodniu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katy wrote:Mia, dzieki :p Czy ja wiem czy taka spora, lekarz mowil, ze wymiarami troche mniejszy, a wg siatki centylowej z neta to blizej 10 centyla wiec raczej maly :p Ja juz zaczelam 26 tydzien wiec waga juz musi byc sluszna xd
Ale 700g brzmi sporo, to dlategoniedługo cały kg będzie 😍
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kate2friend wrote:Jutro ja mam wizyte na 15. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieje ze wszystko dobrze z malutka. Ciekawe ile juz wazy bo od ostatniej wizyty czuje dzidzie coraz wyzej
Ja mam jutro wizytę o 11byliśmy w czwartek na połówkowych, wiec tez jestem ciekawa ile mała teraz przybiera
Czekam na wieści od ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 11:54
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualnyJejku wrote:Katy, ej, to jak 26 tydzień, jak ja mam termin na 29.02 i mam 25+3? 🙈
A swoją drogą - na każdej wizycie lekarz Wam sprawdza wagę? Ja tylko na połówkowych miałam sprawdzana, a tak to tylko lekarz "zagląda" na usg, czy serduszko bije itp.