Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia no niestety. Na początku byłam mega wkur*iona, bo też sobie myślałam, że przecież to tylko 3j., bez przesady. Ale za drugim razem też mi wyszło nieco ponad normę (96), no i teraz jak mierzę sama glukometrem to też średnio dwa razy w tygodniu mam przekroczenie. Też nieduże, bo jeszcze nigdy nie miałam więcej niż 97, no ale jednak przekraczam. No i tak na spokojnie myśląc, gdzieś tę granicę musieli dać. No bo o 3 jednostki to błąd pomiaru, a o 4? Też błąd czy już przekroczenie? A o 5? Itd. Gdzie by nie ustalili tej normy to zawsze będzie ktoś kto będzie miał przekroczone minimalnie, ale przekroczone.
Szczerze mówiąc to mi ten wynik dał kopa, żeby faktycznie odrzucić słodycze, przejść na ciemne makarony, kasze, mąkę żytnią itp. Żeby pić samą wodę. Wcześniej wiele razy próbowałam sama z siebie, ale jak nic nad człowiekiem "nie wisi" to nie ma takiej motywacji
Sucharek na razie po prostu mam wizyty co miesiąc, na pierwszej dostałam glukometr, zalecenia co do diety i jakieś takie ogólne wskazówki. Póki przekraczam sporadycznie i tylko na czczo to właściwie jeżdżę tylko kontrolnie żeby diabetolog miała wgląd w moje wyniki. Jak zacznę mieć problemy z tymi cukrami na czczo częściej, albo jak zacznę mieć problemy jakieś po posiłkach no to będę miała włączoną insulinę. To wtedy nie wiem czy wizyty będą częściej czy też nic się nie zmieni w tym temacie -
nick nieaktualnyJa właśnie byłam u endo kazała mi iść do apteki i wybrać sobie fajny glukometr i mierzyc a za 2 tyg już do diabetologa ale mówiła że bez paniki na spokojnie. No i byłam i dostałam cały pakiet plus kupiłam paski i te paski na ketony też ale mówiła że jeśli wyjdą ketony to żebym poprostu zjadła coś ok 22 np
-
Jejku wrote:Agulkowa mamy Forda Focusa combi. Bez bazy leżał przyzwoicie, z bazą już był zły kąt nachylenia. A zależy mi na tym, żeby była baza jednak. Więc u nas będzie Maxi cosi. Ale jeśli będzie Wam dobrze leżał ten Avionaut, to moim zdaniem super, podobno noworodki w nim mają dobrą pozycję. No i jest super leciutki.
-
nick nieaktualnyAgulkowa to ja mam taka mala ksiazeczke i w sumie tam niewiele jest pomiarow z usg do wpisania, na to tez tu nikt nie patrzy. Nawet na te screeningi nikt nie patrzy w szpitalu, gbs chyba tez mi nie pobieraja ale ja do cc to moze inaczej. Iles antybiotykow daja przed sama operacja. Wczoraj sie smialam z matka ze musze sama sobie isc morfo wypisac bo gina to nie obchodzi 🤣
White innocent to jak dieta to w porzadku, ale jakby mieli insuline pakowac to juz nie bardzo...
Sluchajcie a nie ma gdzies listy jaki fotelik do jakich aut pasuje? -
nick nieaktualny
-
sucharek85 wrote:Makt,
W ktorym szpitalu zamierzasz rodzić ? Cc czy Sn ?
Jeszcze się wahamale gdzieś gdzie pracuje moja pani doktor czy albo Profamilia albo Rycerska. Jeszcze będę z nią na ten temat rozmawiać
raczej wolałabym SN ale na nic się nie nastawiam, zobaczymy jak się życie ułoży
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
syllwia91 wrote:Ja właśnie byłam u endo kazała mi iść do apteki i wybrać sobie fajny glukometr i mierzyc a za 2 tyg już do diabetologa ale mówiła że bez paniki na spokojnie. No i byłam i dostałam cały pakiet plus kupiłam paski i te paski na ketony też ale mówiła że jeśli wyjdą ketony to żebym poprostu zjadła coś ok 22 np
To dobrze ze nie ma tragedii
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
amethyst wrote:Sweetmalenka, z tą cukrzycą to ja się upewnialam u gina, który pracuje w szpitalu, gdzie będę rodzic. W okolicach 39+0 mam się stawić na wywoływanie, w tym szpitalu to standardowa praktyka i z tego, co wiem, w okolicznych też.
-
Dziewczyny robiąc zamówienie w pl aptece internetowej znalazłam taką listę wyprawkowa dla noworodka. Może którejś się przyda 😉 bo wygląda całkiem dobrze.
https://www.aptekagemini.pl/poradnik/dziecko/wyprawka-dla-noworodka-do-domu-zorganizuj-ja-perfekcyjnie/Mia ❤️, bummy, kate2friend, Gratka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi wyszły ostatnio te ketony, ale tylko 10, więc i tak mało, do tej pory nie było wcale. Oczywiście kazała powtórzyć, dzień wcześniej zjeść kolację o 22 i ogólnie nie głodzić się, dużo pić. Dzisiaj powtórzyłam i już nie było, a wtedy co wyszły to rzeczywiście byłam po intensywnym weekendzie i miałam dłuższe przerwy w jedzeniu.
Byłam dzisiaj w galerii pooglądać rzeczy dla dziecka, też macie wrażenie, że dla chłopców jest dużo mniej rzeczy?
Agulkowa, dzięki za listę, ja sobie czytam różne i robię swoją w Excelu, podzieliłam na spanie, kąpiel, jedzenie, rzeczy dla mnie a takie rzeczy, które się cały czas dokupuje np pieluchy oddzielnie, jakoś tak mi łatwiej -
amethyst wrote:Słonykarmel, ja mam już synka i właśnie zawsze mnie frustrowalo to, że większość rzeczy w sklepach jest typowo dla dziewczynek. Dyskryminacja.
Heh...a mnie frustruje to, że na chłopca są ładniejsze rzeczy, w sensie mocne kolory, fajne wzory. A na dziewczynkę wszystko takie mdłe...białe, rożowe, brzoskwiniowe...same miki i ksieżniczki 😝
A ja bym chciała coś w intensywnej czerwieni czy zieleni 😉polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Sucharek, wiem, o co chodzi, ale np. w H&M jest sporo uniwersalnych rzeczy, tzn. np bodziakow w jednolitych kolorach. Siostra kupowała małej czerwone, żółte, zielone itp. bodziaczki i jakieś jednolite spodnie w żywych kolorach. Mój synek zresztą też często czerwień nosi. Ja nie jestem fanką zbyt wielu wzorów i nadruków, bo potem ciężko dopasować np. spodnie do body.
-
Cześć, Nisiaczek!
Z tymi ciuszkami to śmiesznie, bo ja zawsze miałam wrażenie, że dla dziewczynek sa ładniejsze ubranka, a jak przyszło co do czego, to podobają mi się głównie te dla chłopców 😂 jakieś takie mniej przesłodzone właśnie, bardziej minimalistyczne.
-
Natalia05 wrote:Ale te ketony sa szkodliwe? To znaczy ze za malo sie je? 😳 Jezusie no nie dam rady wiecej wmuszac w siebie, jak na mam to dziecko utuczyc jak zero apetytu. Ktos jeszcze ma z tym problem czy sama zostalam? 🤦♀️
Tak, dla chłopców jest znacznie mniej rzeczy.