Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niby mogą się jeszcze przekręcić ale jakoś w poprzedniej ciąży już na tym etapie miałam ulozenie miednicowe i nic się nie zmieniło do końca. Teraz leży główkowo i czuje mocne kopniaki w dole brzucha (napiera głowa) i słabsze pod żebrami jak się nogami rozpycha. Dość mocno tez czuje na środku brzucha jak wypnie plecy przy przemieszczaniu ale wydaje ki się ze już na większy obrot ma małe szanse bo cały czas w tym samym miejscu głowę czuje ale wszystko może się wydarzyć
-
nick nieaktualnyMój jest ciągle głowa w dół i nieraz ruchy czuje bardzo wysoko ale najczęściej okolice pępka i tylko czasem na dole jakby rączki? 🤔
Maz skończył wczoraj pokój robić, listwy już są i pudła już są wniesione 😄 teraz tylko meble kupić i prac i układać i segregowac 😄 ja ubrałam całt dom na święta a tak to sprzątalam wczorsj u będę jutro i to wszystko na święta to ja głównie jem 😄Makt, tunderka lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie o ciuszki na początek. Czy bluzy/sweterki+spodenki na pierwsze 2-3 miesiące się przydają? Planuję poszaleć trochę na wyprzedażach i nie wiem, czy takiego malucha raczej ubiera się w body+pajac, czy warto też mieć kilka zestawów Góra+dół? Np takie rozpinane bluzy? Sorry za banalne pytanie 😂
Ps. Skończyłam dziś 30 tydzień! Więc do donoszonej ciąży zostało 8 tygodni... Zaczynam czuć presję czasu 😁Makt lubi tę wiadomość
-
Katy, syllwia91, talku, marcela123, Natalia05, Sofijka85, Gratka, Mia ❤️, bummy, Makt, White Innocent, Nikodemka, Olalasz, GWHT lubią tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Niezła akrobatka
Myslalam nad imieniem dla dziewczynki i jakos mi utkwila w głowie Gabrysia chociaz mialo byc na K...😂
Jejku, ja jutro koncze 30 tygodni i wiem, ze to zleci juz szybko...Za 2 tygodnie bede powoli prać juz ubranka xd Ale poki co nawet nie mam w czym 😂😂😂
Co do przygotowań do świąt to choinka ubrana, posprzątane względnie jest (zabawki i tak sie beda walac po podlodze, sila wyzsza), jutro pieke ciasta, we wtorek reszta gotowania i można swietowac xd
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ubieram tylko body bluzy sweterki spodenki. Pajace spiochy nie w kokm stylu i nie praktyczne, zeby zmienic pieluche trzeba cale dziecko rozebrac.
My nic nie przygotowujemy na swieta bo nie obchodzimy ☺️ Prezentow tez nie kupilam i nie bede kupowala bo predzej im pozabieram wszystkie sprzety niz cos dostana nowego 😀 Wprowadzam ostre wychowanie bo nie wiem jak to sie stalo ale panienki sa rozpieszczone i rozkapryszone az mnie telepie ze zlosci 💀 -
Katy wrote:Niezła akrobatka
Myslalam nad imieniem dla dziewczynki i jakos mi utkwila w głowie Gabrysia chociaz mialo byc na K...😂
Jejku, ja jutro koncze 30 tygodni i wiem, ze to zleci juz szybko...Za 2 tygodnie bede powoli prać juz ubranka xd Ale poki co nawet nie mam w czym 😂😂😂
Co do przygotowań do świąt to choinka ubrana, posprzątane względnie jest (zabawki i tak sie beda walac po podlodze, sila wyzsza), jutro pieke ciasta, we wtorek reszta gotowania i można swietowac xdKaty lubi tę wiadomość
-
Co do świąt to ja zawsze za Ciasta jestem odpowiedzialna, 😋 dziś piernik, jutro pozostałe 3 Ciasta 💪💪💪
Właśnie sprzatnelismy, M zaraz za jarzynowa się bierze. Dobrze ze ja nie muszę jej robić 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 12:36
tunderka, Sofijka85, Katy lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Mój jest ciągle głowa w dół i nieraz ruchy czuje bardzo wysoko ale najczęściej okolice pępka i tylko czasem na dole jakby rączki? 🤔
Maz skończył wczoraj pokój robić, listwy już są i pudła już są wniesione 😄 teraz tylko meble kupić i prac i układać i segregowac 😄 ja ubrałam całt dom na święta a tak to sprzątalam wczorsj u będę jutro i to wszystko na święta to ja głównie jem 😄
U mnie podobniew ogóle śmiać mi się chciało jak pani doktor ostatnio robiła usg przezpochwowe zeby szyjke zmierzyć. Wkłada sprzęt a tu obraz głowy od góry 😁
syllwia91 lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
A co czytacie ciekawego o ciąży, porodzie, opiece nad noworodkiem?
Jakieś książki szczególnie wyjątkowe, może jakieś blogi, filmiki na YT albo konta na Instagramie?
Mam nakaz leżenia, więc leżę plackiem. Ale chętnie coś ciekawego poczytam bo to już czas zacząć się przygotowywać na spotkanie z młodym 😊😊
Przeczytałam już fajna książka "Mamy dla mamy" i teraz zaczęłam książkę Dębinskiej "Rodzić można łatwiej".
Fajny Instagram "fizjoterapeutka z misją"
-
Dzięki za odpowiedzi w sprawie ciuszków. Czyli warto mieć też spodenki i bluzy
Talku w necie ja przeglądam artykuły na Dzieci są ważne i Ronja.
W książek, to zamówiłam pod choinkę "Jak zrozumieć małe dziecko", myślę że pozostałe z tej serii z wydawnictwa Natuli też są warte przeczytaniatalku lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Jejku ja mam dużo takich ciuchów, spodnie, bluzy, sweterki, na odwiedziny na wyjścia 😊
Donoszona chyba 37+0?syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo... liczę już tygodnie i dni
jeszcze 8 tygodni
))
syllwia91 lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
U nas intensywnie.... Dzieci uczą się kolend, robimy szopkę, jeszcze dziś akcja pierniczki
🙉🙈🙊
Jestem wykończona
W ciąży to ja ewidentnie potrzebuje pauzy w ciągu tak aktywnego dnia z moimi dzikusami. Wysyłam ich na salę zabaw
👍👍👍👍😍 Będę miała chwilkę ciszy
Ja to bym chciala wytrwać przynajmniej tych 5tyg.
Dzis już jest mega kiepsko.
Wszystko mnie boli, krocze, brzuszek, nawet nogi i pośladki mam jakieś zdretwiale.
Cgyba znów będę lecieć do jakiegoś lekarza na szybką wizytę
🙊🙈🙉
Jednak dopiero po świętach.... Chyba że jutro będę się źle czuła to pójdę gdziekolwiek.
Zadziwiające jest to że zawsze po wizycie u mojej gin, nagle mam jakieś akcje. Przecież dopiero co miałam wizytę
😎🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 13:41
-
nick nieaktualny
-
talku wrote:A co czytacie ciekawego o ciąży, porodzie, opiece nad noworodkiem?
Jakieś książki szczególnie wyjątkowe, może jakieś blogi, filmiki na YT albo konta na Instagramie?
Mam nakaz leżenia, więc leżę plackiem. Ale chętnie coś ciekawego poczytam bo to już czas zacząć się przygotowywać na spotkanie z młodym 😊😊
Przeczytałam już fajna książka "Mamy dla mamy" i teraz zaczęłam książkę Dębinskiej "Rodzić można łatwiej".
Fajny Instagram "fizjoterapeutka z misją"
Zamówiłam sobie ostatnio z natuli.pl - Poród naturalny, Noszenie dzieci, Karmienie piersią a na insta julia_functional_medicinetalku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana ty sie tak nie forsuj tylko odpoczywaj ☺️ Dzidzia i mamy komfort teraz najwazniejsze.
Ja chyba nigdy nie rozumialam ideii tego cyrku swiatecznego, kobity sie zajezdzaja w kuchni jakies mega intensywne porzadki jak by sam sanepid mial wpadac, po co? 2 dni i po swietach pl co sie zajezdzac w tym celu... A juz najlesze gory zarcia a potem marzekanie o jeju ile to sie nie objadlo i nie przytylo... 🤦♀️
Ja tez odliczam juz dniCiekawa jestem czy bedzie miec tez niebieskie oczka 😍
Dorjana lubi tę wiadomość