X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ubranka moja córka zaczynała od 56, urodziła się z wagą 2980g i przez dłuższy czas były na nią dobre. Teraz też planuję 56 na początek. W ogóle okazało się, że mam całkiem dużo takich małych ubrań po córce w białych i szarych kolorach, więc niemal nic nie muszę kupować na początek 😁 dodatkowo mama zaproponowała, że wszystkie mi wypierze i wyprasuje, więc mam bez roboty 😉

17u93e5eksatl8vo.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale fajna fotka! :)
    Ja nie brałam proga całą ciążę.
    Teraz mam włączony na tydzień żeby zobaczyć czy coś działa na szyjkę. Ale moja lekarka straszna panikara, więc znowu zmieniam lekarza bo nie lubię takiego straszenia

Natalia05 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo ja też nie brałam proga :P ani luteiny... nawet magnezu żaden lekarz nie zalecił...
    Az się sama dziwię że mnie niczym nie faszerują.
    Talku ja własnie dlatego wolę chodzić na te prenatalne bo przynajmniej mam opinię innego lekarza. No i dla świętego spokoju też zmieniłam prowadzącą ciąże, nie chcę aby ktoś mnie zbednie do szpitala wysłał.
    Ostatnio na pomiarach moja dzidzia jakaś bardzo malutka wychodziła i to u dwóch lekarzy. Troszkę się sama wystraszyłam że nagle spadła aż o 2 tygodnie.
    A tutaj inny sprzęt, inny lekarz i dzidziuś już w normie :)

Też mi się wydaje że troszkę przesadzają z tą szyjką ale...
    ... ja jestem po 2 porodach naturalnych, które odbyły się "w biegu", więc ja rozumiem lekarzy że nakazują się oszczędzać bo każdy kolejny poród przeważnie idzie szybciej (choć i tutaj bywają wyjątki).
    U mnie się potwierdziło - drugi był szybszy od pierwszego z tą różnicą że pierwszy to raczej w domu się rozkręcił, przy drugim byłam już w szpitalu zanim się zaczeło dziać.

Teraz ???? mam dziwne przeczucie że tak czy siak mnie na porodówkę wyślą wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 13:04

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie dzwonili ze szpitala. Mam cesarke planowana 17/03 :D
    To jeszcze równo 11 tygodni 😲😍

syllwia91, Natalia05, Katy, Rusałka06, talku, Inka150, Agulkowa, kate2friend, Nikodemka lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie plany sylwestrowe? U nas jakos tak wyszlo ze pierwszy raz w domu :)

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż trochę mnie przekonuje żeby iść do któryś z znajomych bo mamy 3 zaproszenia, obiecuję że będę siedziała z nogami wysoko ale ja nie wiem czego chce, z jednej strony łóżko brzmi fajnie z drugiej słabo 😄 idę robić zaraz sałatkę gyros bo mnie naszło jak pojechałam na zakupy że właśnie to ta sałatkę chce 😄

bummy, Agulkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Własnie dzwonili ze szpitala. Mam cesarke planowana 17/03 :D
    To jeszcze równo 11 tygodni 😲😍
    A na kiedy masz termin? W którym tc będzie ta cesarka?

• talku Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy w dwójkę na kolację na Kazimierz a później w domku film i przekąski 😊😊😊

Natalia05, bummy, Katy lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez pierwszy raz w domu i wyjątkowo dobrze mi z tym. Pójdę spać po 24-1 i mam szanse jakoś jutro funkcjonować przynajmniej. W zeszłym roku poszliśmy do znajomych z córka, do 2 walczyłam żeby nie usnąć na fotelu, potem
    Się poddałam poszłam spać ale córka się obudziła o 5 i nie mogła już usnąć w nowym miejscu wiec byłam turbo wrakiem.
    Teraz cieszę się na wieczór na luzie z mężem przed TV i mam szanse ze do 7-8 pospi moja księżniczka ;)

bummy, syllwia91 lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do brata, siedzą z dzieckiem+ my+ ja nie pije i pewnie nie dotrwam do polnocy= istne sylwestrowe szaleństwo 😂😂😂

bummy, syllwia91 lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    A na kiedy masz termin? W którym tc będzie ta cesarka?
    na 21/03 więc tylko 4 dni wcześniej 😂

syllwia91 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 01:28

Mia ❤️, bummy, syllwia91 lubią tę wiadomość

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, no nie spodziewałam się że będę wiedzieć już tak szybko. Wszystko się staje takie realne 😂😮

Natalia05 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sylwester w domu lub ulice dalej u brata męża. Zamówiliśmy na dzisiaj wizytę domowa bo Mały zaczął kaslac brzydko, ogólnie mieliśmy kiepska noc bo źle się czuł i zapalenie oskrzeli mamy a że synek u nich też kaszle to wpadną na 2-3h żebyśmy wszyscy sami nie siedzieli 🙂 także u nas sylwester z dwójką chorych dzieci, ja plus szwagierka w ciąży plus mężowie 😂 także też szaleństwo 😂

bummy, syllwia91, Natalia05, talku lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja mam dzisiaj totalnie niesylwestrowy nastrój. Wpadają do nas sąsiedzi. Ja jeszcze cały czas czuję skutki zatrucia, wiec bardzo uważam z dietą. Nawet sobie nie podjem🙈 Zasnęłam dzisiaj po 5ej, mały kopał na maksa, zgaga i jeszcze ciągną mnie pachwiny. Głównie przy chodzeniu, ale kolejna rzecz. Macie taką dolegliwość?

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy na domowke, ja z góry zaznaczyłam że proszę o legowisko bo nie chciałabym się przemeczac. A dzieci będą szaleć i tatus
    😎 Dziś ma pozwolenie na picie
    🙊🙉🙈😜

• Agulkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego szczuplaczki 🍼🍼🎉🎊🎉🎊🎉

My dziś u mamy mojej jesteśmy. Właśnie też zrobiłam gyrosa, chlebek z ziołami i zaraz będą jeszcze hot dogi kibica jeszcze myślę o sałatce z awokado, tylko kto to zje...Posiedzimy spokojnie przy piccolo bo rano ruszamy już do domu...😪 Szybko zlecialo...

Mia ale fajnie, że już wiesz kiedy przywitasz swoje maleństwo. 🤗

My dziś odebraliśmy kołyskę. Jeszcze jakieś pierdoły dostałam. Naprawdę zaraz zacznie się worek marcowek rozwiązywać 😱

syllwia91, Mia ❤️, Natalia05 lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz tak mnie dzisiaj np tak bolz szczególnie z lewej strony że ból aż do kolana.... Chodzę jak kaleka...

• Katy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, moja kuzynka ma wtedy urodziny:p

My tez w domu, synek pojdzie spac jak zwykle, a my przed tv xd Mam bigos, tez salatke gyros zaraz robię i maz robi ciasto Rafaello :p Nie wiem nawet czy wytrwam do 00 😂

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Olalasz tak mnie dzisiaj np tak bolz szczególnie z lewej strony że ból aż do kolana.... Chodzę jak kaleka...
    Od pachwiny do kolana?? Cudownie 🙈

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ