Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Slonykarmel- to ja tez 13 na plus tylko startowalam z 64 kg a tez 168
Sylwia- wedlug mnie w diecie cukrzycowej nie chodzi o to żeby chodzić glodna... mialam cukrzycę i nie chodziłam glodna. Wddlug mnie troche za bardzo naRzucilas sobie rygor bo jest masa produktów które maja niski IG -
syllwia91 wrote:Ja przez ta pieprzona cukrzycę nie tyje nic.... Chodzę głodna🙄
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Ja np na obiad jadlam 3 ziemniaki, pol gotowanej piersi z kurczaka, sałatka z k.pekinskiej z j.naturalnym i puszeczka coli light
wieeeeelki talerz.
Mój mąż wrócił do domu z kwiatami, myślę co jest? Mówi że dziękuję że tyle ze mną jesteś a ja pytam dobra ale co za oka ja?! Myślę myślę myślę.... Kuźwa! 5 rocznica ślubu 😂 więc pewnie go zabiorę na pizze i będę najedzona 🙄 pewnie cukru mi wywali 😔😔😔😔😔😔 ale mnie wkurza ta cukrzyxs no! Boję się jeśćAgulkowa, Inka150, Mia ❤️ lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:I cukru ok?
Mój mąż wrócił do domu z kwiatami, myślę co jest? Mówi że dziękuję że tyle ze mną jesteś a ja pytam dobra ale co za oka ja?! Myślę myślę myślę.... Kuźwa! 5 rocznica ślubu 😂 więc pewnie go zabiorę na pizze i będę najedzona 🙄 pewnie cukru mi wywali 😔😔😔😔😔😔 ale mnie wkurza ta cukrzyxs no! Boję się jeśćsyllwia91 lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:I cukru ok?
Mój mąż wrócił do domu z kwiatami, myślę co jest? Mówi że dziękuję że tyle ze mną jesteś a ja pytam dobra ale co za oka ja?! Myślę myślę myślę.... Kuźwa! 5 rocznica ślubu 😂 więc pewnie go zabiorę na pizze i będę najedzona 🙄 pewnie cukru mi wywali 😔😔😔😔😔😔 ale mnie wkurza ta cukrzyxs no! Boję się jeść
😂😂😂😂😂😂😂😂
Widze, Że u Ciebie też pamięć w ciąży weszła na next level Alzheimer 😂😂😂
Wszystkiego najlepszego dla was. Idź i zaszalej Z jedzeniem. Może efekt będzie bardzo dobry. Głodzenie się jest dużo gorsze jak najedzenie.
A później stosunkowo udanej nocy życzę 😂😂😂😂syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHahahaha w życiu bym nie wpadła na to że dzisiaj rocznica 😂 w tamtym roku byliśmy w Zakopanem, ja zaplanowałam wszysrko i mówię do mojego że to z okazji 5 rocznicy a to była 4😂😂😂 mówię mamie że dzisiaj rocznica 5 a ona 5 już? A ja no.... Ale sprawdzam na obraczce czy faktycznie 😂
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgulkowa wrote:Tak. Lekarz daje skierowanie. A szpital robi swoje badania i na tej podstawie wyznacza termin cięcia.
U was nie trzeba mieć skierowania?
Nie trzeba. Kazda ciezarna wybiera sobie szpital do porodu, melduje sie tam i potem ma ze dwie wizyty, jedna z polozna czyli cala papierologia a druga z lekarzem i usg gdzie sie ustala date cc.Agulkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Nie trzeba. Kazda ciezarna wybiera sobie szpital do porodu, melduje sie tam i potem ma ze dwie wizyty, jedna z polozna czyli cala papierologia a druga z lekarzem i usg gdzie sie ustala date cc.
-
Natalia05 wrote:Nie trzeba. Kazda ciezarna wybiera sobie szpital do porodu, melduje sie tam i potem ma ze dwie wizyty, jedna z polozna czyli cala papierologia a druga z lekarzem i usg gdzie sie ustala date cc.
A to tu inaczej. Czy na żądanie CC czy z przyczyn medycznych trzeba mieć skierowanie..
Jadę do Ikei trzymajcie kciuki żeby mnie nie zamknęli za zabicie kogoś 😂 odwlekalam ten wypad jak moglam. I nadszedł ten dzień... -
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie kontrolnej. Pisałam na fejsie też, ale jakoś nie mogę się przekonać do Facebooka:D tu mi jakoś lepiej:D
Dziś 30+5 tc. Szyjka znów się skrocila z 31mm na 28 mm. Za 2 tyg kolejna wizyta. Mam dalej brać luteine i magnez jak brałam....jak znów się skróci to szpital i pewnie pessar. Szymek waży już 2050 glekarz mierzył dwa razy bo mówił że chyba źle uchwycil ale wyszło mu tyle samo
więc jeśli dotrwamy do terminu porodu to pewnie ponad 4 kg chłopa będzie:D A jeśli wcześniej na co liczę że tak w 37+0 się rozpakuje to akurat takie pewnie 3.5 kg
Dorjana, Mia ❤️, Gratka, Agulkowa, Katy, Inka150, marcela123, syllwia91 lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Ja po wizycie kontrolnej. Pisałam na fejsie też, ale jakoś nie mogę się przekonać do Facebooka:D tu mi jakoś lepiej:D
Dziś 30+5 tc. Szyjka znów się skrocila z 31mm na 28 mm. Za 2 tyg kolejna wizyta. Mam dalej brać luteine i magnez jak brałam....jak znów się skróci to szpital i pewnie pessar. Szymek waży już 2050 glekarz mierzył dwa razy bo mówił że chyba źle uchwycil ale wyszło mu tyle samo
więc jeśli dotrwamy do terminu porodu to pewnie ponad 4 kg chłopa będzie:D A jeśli wcześniej na co liczę że tak w 37+0 się rozpakuje to akurat takie pewnie 3.5 kg
-
sweetmalenka wrote:A ty cc? Czy tylko Tak myślisz ze rozpakujesz die w 37tc?
Modlę się żeby naturalnie się rozpakować wcześniej:D póki co nic mi nie mówi mój lekarz o cc. Ale jak za tydzień znów na wadze przymierze dużo to z nim porozmawiam o cc. Ale wolałabym urodzić naturalnie mimo wszystko...syllwia91 lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Modlę się żeby naturalnie się rozpakować wcześniej:D póki co nic mi nie mówi mój lekarz o cc. Ale jak za tydzień znów na wadze przymierze dużo to z nim porozmawiam o cc. Ale wolałabym urodzić naturalnie mimo wszystko...
-
Natalia05 wrote:Makt no to rzeczywiscie ciezka decyzja
Do kiedy macie czas zeby sie zdecydowac?
Ja spedzilam dzisiaj kilka godzin w szpitalu w celu zapisania sie na porod. Organizacja czasu zajebista! Umieram z glodu nic nie pilam bo nawet nie bylo co gdzie kupic ale sie udalo. Chyba sie udalo bo we wtorek mam usg z lekarzem, chce sam zobaczyc. Mam nadzieje ze mi po tym nie odmowi
Moja waga tez do gory, 58 kg aktualnie. Ale ja sie akurat nie przejmuje, wole zeby dziecko mialo wieksza wage ur a ja sobie schudne pozniej no problem ☺️
Do wtorku
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️