Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziecko rozwija się cały czas co nie zmienia faktu że bez sensu byłoby mu przeszkadzać gdy odpoczywa:)
Co do rośnięcia brzucha to ja jestem poza domem od dwóch tygodni i wczoraj musiałam jechać po jakieś do galerii luźne sweterki bo zawartość mojej walizki okazała się bezużyteczna praktycznie z dnia na dzień
Wczoraj byliśmy w teatrze i przed samym wyjściem okazało się, że nie mieszczę się w nic co nie jest swetrem lub bluza męża i musiałam pożyczyć na tę okazję tunikę od mamy:) latem było o wiele łatwiej się ubrać w końcówce ciąży:)
Dziś mam 30 przyjaciolki, trzymajcie kciuki żebym zmieściła się w sukienkę z wigilii bo w inn wypadku zostanie mi tunika - namiot z wczoraj 😂 -
Piekne macie brzuszki. Moze meza poprosze dzisiaj zeby mi zrobil. Mecze sie coraz bardziej. Czuje ze brzuch codziennie mi rosnie bo az skora piecze pod cyckami i kluje przy watrobie. Jak juz mam isc spac to taki bezdech mnie lapie niunia chyba niezle gniecie.
Agulkowa lubi tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualny
-
Dopadł mnie dzisiaj jakiś spadek formy, jakiegoś doła mam, Mlody dalej kaszle i ma katar, od kilku dni o wszystko płaczę a dzisiaj drugi dzień jesteśmy sami do 21, chce żeby jak najszybciej ten wieczór minął bo ostatnio mi jakoś ciężko po całym dniu we dwójkę. Dzisiaj z mężem mamy rocznicę związku, Matko 11 lat, kiedy to zleciało 😆 jakoś tak staro się poczułam 😂
Ja niby też mam łożysko na przedniej ścianie, a ruchy mega wyraźnie czuje, na początku w okolicach 20 tyg to czułam bardzo słabo, pamiętam że ze Stasiem czułam wtedy mocniej. Nie mam pojęcia jak to moje dziecię jest ułożone. Ruchy najbardziej czuje po bokach brzucha, dzisiaj pierwszy raz poczułam że gdzieś się wpycha pod żebroDorjana, Makt lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
U mnie też jakiś dołek 😭😭😭
Znów z mężem dre koty...
Załatwiam mu pomocnika do zawieszenia szafek a on na każdym kroku robi problemy
😱😱😱
Nie mam na to siły. Nie dość że obcy człowiek zakrywa swój dzień... By nam pomóc a ten jeszcze mi tu utrudnia.
Ręce mi opadły.
Drzwi też miał zamówić już tydzień temu a teraz jak już sama siadlam to się okazuje że tych drzwi u nas nie ma!!!!
A szwagier był we Wrocławiu tydzień temu to przy okazji mógł wziąć nam te drzwi.
Nie mam siły... Chcę mi się ryczeć!!!
Wszystko muszę robić sama, a że po tych świętach troszkę odsypialam to mam teraz za swoje
😭😭😭😭😭😭😭
Jeszcze gdyby przy tym wszystkim potrafił się przyznać do błędu i jak już ktoś chce mu pomóc to czemu tak się dasa.???
Spoko jak potrafię to pomogę ale do wiertarki nie podchodzę, głównie z myślą o dziecku które mam w brzuszku.
Agulkowa wrote:Dziś mam w planach przemeblowanie u córki w pokoju i w sypialni aby już poustawiać tak aby kat dla malucha był gotowy.
U nas została jeszcze ta sypialnia. Ale na to to już męża do urlopu przymusze. Bo nie mam siły się z nim i z dziećmi szarpać.
Już nie mogę się doczekać aż moje dzieci pójdą do przedszkola i będę mogła więcej zrobić, myśli pozbierać...
Obecnie to taki chaos. Wszystko na wariackich papierach.
Piękne macie te brzuszki!!!!
Mój też rośnie choć ja sporo luzniejszycv mam ubrań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 16:22
Agulkowa lubi tę wiadomość
-
Kurczę, Wy takie zgrabne z pileczkami, a ja to cała jak wieloryb, 74 kg żywej wagi, przed ciążą 59, także ten tego... Melduję, że moja Klusolinka waży 1214 gramów, wszystko ok, odpukać. Ale bardzo mnie lekarz uczulal, żeby kontrolować cukrzycę, czepil się tego tematu jak nigdy, albo miał jakiś przypadek trudny, albo co... No więc tak jak ostatnio czasem odpuszczalam pomiary, skupialam się tylko na tych porannych, bo generalnie po posiłkach cukry były zawsze ok, to teraz będę bardziej tego pilnować. No i mnie trochę brak regularnosci posiłków gubi, ciężko tak z maluchem pór pilnować.
Makt, Inka150, Katy, Agulkowa, Dorjana, Mia ❤️, Gratka lubią tę wiadomość
-
amethyst wrote:Kurczę, Wy takie zgrabne z pileczkami, a ja to cała jak wieloryb, 74 kg żywej wagi, przed ciążą 59, także ten tego... Melduję, że moja Klusolinka waży 1214 gramów, wszystko ok, odpukać. Ale bardzo mnie lekarz uczulal, żeby kontrolować cukrzycę, czepil się tego tematu jak nigdy, albo miał jakiś przypadek trudny, albo co... No więc tak jak ostatnio czasem odpuszczalam pomiary, skupialam się tylko na tych porannych, bo generalnie po posiłkach cukry były zawsze ok, to teraz będę bardziej tego pilnować. No i mnie trochę brak regularnosci posiłków gubi, ciężko tak z maluchem pór pilnować.
U mnie waga stratowa tak samo, dzisiaj 70,5 także uzbieralysmy trochę przez Świętanie dziwne ze mała już wazy 1300 g (przez 2 tyg przybrała z 826g)
amethyst, Gratka lubią tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Matko robienie porządku w pokoju 6-cio latki to walka z wiatrakami.... Coś wyrzucę, za chwilę patrzę a ona już to ma w rękach i się bawi... Nie polecam. 😂
Jestem styrana. Ale kąt dla malucha jako tako gotowy i w pokoju starszej w miarę ,,czysto,,.
Teraz męża wysłałam po lody😅 -
A to mój bebzolek.
I moja cudowna sukieneczka która kupiłam specjalnie na tą ciążę
😍😍😍😍 Chyba posłuży mi już do końca
Ja jestem ciekawa ile za 2.tyg będzie ważyła moja mała. Idę do swojej gin sprawdzić Szyjke więc pewnie i dzidzie pomierzy
😍😍😍
U nas praca ruszyła.... i się nagadal.... Namarudzil.... A 2 szafka już wisi
😎 Faceci... 🤮
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 05:13
amethyst, Agulkowa, Katy, Natalia05, Inka150, Mia ❤️, Gratka, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Makt, cudna waga małej, idealnie!
Rany, jakoś tak ten czas szybciej teraz mi leci, cieszę się bardzo, bo nerwus jestem, im szybciej ciąża zleci, tym lepiej. 😂 Dorjana, co do Twego chłopa - współczuję i rozumiem, mój nie może od dwóch tygodni się zabrać za sprzątanie sypialni, żeby tam przenieść rzeczy z graciarni, która ma być pokojem syna i w końcu kuwa urządzić ten pokój. Zamówiłam piękne naklejki na ściany z leśnymi zwierzątkami, stoliczek, krzesełka... No ale nie mam jak się tym nacieszyć, bo zamiast pokoiku jest graciarnia, a ja na strych skakać nie dam rady, nawet schodów jeszcze nie mamy. Więc, tak w skrócie, stwierdzam, że większość chłopów to są organizacyjne ulomki, zazdroszczę posiadaczkom egzemplarzy - wyjątków. 😂
Dorjana, Makt lubią tę wiadomość
-
Też mega zazdroszczę... Każdej która posiada w domu taka złota rączkę.
Mój ma 2 lewe ręce do takiej roboty ale też nie powinnam narzekać bo przynajmniej w kuchni coś zrobi, pranie ogarnie jak mi się przyśnie a nawet jak już polegne z przemeczenia to on potrafi porządek zrobić.
Tłumacze sobie troszkę że nie można mieć wszystkiego
😜 Oby tylko synio nadrabial w tych tematach w których tatuś Sie gubi.
Szkoda tylko że w ciąży w tym wyjątkowym stanie tak bardzo muszą nam ciśnienie podnosic. Ja już wszystko załatwiam. Pomoc jest więc jakoś specjalnie się nie przemeczac. Szafkę sama złożyłam...
Więc po co to zbędne marudzenie.... Grrr...
Tego nigdy nie zrozumiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 19:31
-
Dziewczyny bo facet to zrobi tylko nie trzeba mu tego co pół roku przypominać 😂😂😂😂
A tak na poważnie to ja nie mogę narzekać. Mam złota raczke w domu, długo nie musze czekać żeby coś zrobil. W domowych obowiązkach mi pomaga, lubi gotować także jestem szczęściara.
Ale zakupy z nim to udręka 😅
Dorjana, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Agulkowa, uj z zakupami, ja tam wolę sama po sklepach latać. A reszta to... ideał. 😍 No mój mąż umie dużo rzeczy zrobić, jak na inżyniera przystało, tylko jest kuna uzależnionym od gier leniem. Niestety. Teraz non stop gra w jakieś czołgi znowu i mnie strzela.
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz na temat facetow a tym bardziej mojego lepiej wypowiadac nie bede 😀 Dobrze ze mi zszedl z oczu bo bym zamordowala i kazdy sad by mnie uniewinnil 😂 Budowlanke ogarnia bo to jego zawodowa branza to chociaz tyle, bo moj ex to tez dwie lewe rece mial nawet panele polozyl na odwrot 🤣
Czy na katar mozna umrzec? Bo chyba wkroczyłam w etap agonii. Chyba nam pizza zostala bo w pon swieto a nikt nie byl w sklepie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 19:05
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
amethyst wrote:Agulkowa, uj z zakupami, ja tam wolę sama po sklepach latać. A reszta to... ideał. 😍 No mój mąż umie dużo rzeczy zrobić, jak na inżyniera przystało, tylko jest kuna uzależnionym od gier leniem. Niestety. Teraz non stop gra w jakieś czołgi znowu i mnie strzela.
Natalia jak to położył panele odwrotnie? 😲 Da się?
Na katar kup sobie Nasic mi pomógł szybko..... Pizza też jest spoko i dzieciaki na pewno będą zadowolone. -
Agulkowa to jakiś ideał Ci się trafił
mój co prawda wszystko w domu umie zrobić i faktycznie jak w zeszłym roku się przeprowadzaliśmy do domu to dużo rzeczy sam ogarniał, ale na takie rzeczy mniej pilne to zwykle muszę dłuuugo czekać, szyna sufitowa do zasłon czekała na swoją kolej chyba z 2 miesiące
a jeśli chodzi o gotowanie to z tego co kojarzę to zrobił obiad 3 albo 4 razy (jesteśmy ze sobą 13lat)
no, ale zrobi zakupy i pomaga w sprzątaniu więc nie jest źle
Wrzucam mój brzuszek, w ogóle to z tym kształtem brzucha a płcią to jakieś zabobony chyba, ja mam brzuszek bardzo do przodu a na szerokość mało co się poszerzyłam a jest dziewczynka
Katy, Agulkowa, Mia ❤️, Dorjana, Coleen, Gratka lubią tę wiadomość