Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy wrote:Serio, pokusilam sie nawet o ich spisanie :p Od tamtej pory nie dosc, ze mowi duzo wiecej to jeszcze zaczal mowic poprawniej tzn. np. Wcześniej na pilot od tv mowil "biloba" a teraz mowi ladnie "pilot" na swiatlo mowil "kako" a teraz mowi "swiato" xd Musze sie pilnować z tym co przy nim mówie bo ostatnio powiedzialam do psa "dziadu" jak mnie wkurzyl to Kamil zaraz podlapal to "dziadu" 😂
Auricomka, tez mam mega upierdliwy katar wiec moze to tez ma wplyw, ja mam wizyte 14.01 :p
Dorjana, to sie naczekalascórka tez baaardzo dlugo nie mówiła a potem mówiła malo. Teraz znowu ciagle gada ;p
Katy lubi tę wiadomość
-
Wykanczamy cale mieszkanie od zera... Poki co nie jestesmy nawet w polowie, a musimy byc z dzieckiem juz tam, bo tu gdzie mieszkamy teraz nie ma nawet miejsca na lozeczko. Jesli do lutego nie skonczymy, to bede w totalnej panice, bo jeszcze trzeba sie tam przeniesc i jako tako urzadzic
Wyprawka tez stanela w miejscu. Chcialabym teraz kupic wozek, pozniej rzeczy z apteki.
Bylam prawie pewna co do Bebetto Luca/ Luca Pro, ale biore pod uwage jeszcze Baby Design Dotty.
I nadal zastanawiam sie czy nie kupic uzywanej gondoli, a pozniej jakiejs lepszej spacerowki. Oszaleje 🙈 -
Nikodemka wrote:Wykanczamy cale mieszkanie od zera... Poki co nie jestesmy nawet w polowie, a musimy byc z dzieckiem juz tam, bo tu gdzie mieszkamy teraz nie ma nawet miejsca na lozeczko. Jesli do lutego nie skonczymy, to bede w totalnej panice, bo jeszcze trzeba sie tam przeniesc i jako tako urzadzic
Wyprawka tez stanela w miejscu. Chcialabym teraz kupic wozek, pozniej rzeczy z apteki.
Bylam prawie pewna co do Bebetto Luca/ Luca Pro, ale biore pod uwage jeszcze Baby Design Dotty.
I nadal zastanawiam sie czy nie kupic uzywanej gondoli, a pozniej jakiejs lepszej spacerowki. Oszaleje 🙈Nikodemka lubi tę wiadomość
-
To faktycznie macie zapiernicz... Z jednej strony fajnie bo już z młodym będziecie u siebie ale z drugiej strony czas.... trzymam kciuki aby się udało że wszystkim zdążyć
Z tymi wózkami to serio jest ciężki temat bo jest tego za dużo. A im więcej się czyta, patrzy itp to tym bardziej człowiek głupieje...Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Ja też polecam kupić używana gondole a później jakąś lepszą spacerowke i mniejsza niż te z zestawów. U nas goldola była do jakieś 7 miesiąca, później Mlody się buntowal na spacerach i tak naprawdę w spacerowe zaliczył że dwa spacery bo kupiliśmy joia litetraxa bo w tej z zestawu to dziecko mi ginelo bo on dość drobny jest. I teraz mamy problem bo chcemy sprzedać wózek, spacerówka stoi nie używana i jakoś chętnych nie ma a wózek jeszcze na gwarancji. Muszę się go pozbyć bo musimy kupić ten rok po roku.
A to mój brzuszek
Tylko nie cytujcie, później usunę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 08:15
Natalia05, Inka150, Katy, talku, Gratka lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyMarcela to u nas ten sam problem z wozkiem. Zaluje ze nie kupilam zamiast tego baby joggera od razu bugaboo ale kto wiedzial ze taki surprise bedzie 😀 Nie wiem czy mi sie udac tego sprzedac a jesli to za bezcen.
Mysle o tej chuscie i tak sie zastanawiam zakladajac ze mala da sie zamotac to na bank zaraz bedzie emilia na rece chciala i co wtedy 🤣 Jedna z przodu a druga moze z tylu a ja se w leb od razu hahah -
Dziewczyny nie wiem co robić.... okropnie mnie bolą plecy
( w krzyżu, i biodra po bokach i uda.... czuje czasem lekkie kłucie w podrzuszu... dzieć w brzuchu szaleje i spać nie daje... nie wiem czemu tak boli... nie wiem czy jechać na IP czy czekać do rana... nie ważne jakiej pozycji nie przyjmie plecy bolą tak samo mocno
(
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Jak boli zdecydowanie bardziej niż zwykle to ja bym pojechała na ip, tym bardziej że skrocila Ci się wcześniej trochę szyjka (mam nadzieję że dobrze pamiętam), najwyżej jak to normalne bóle to Cię odesla, ale będziesz spokojniejsza, a w razie gdyby się coś działo to będziesz pod dobra opieka
Ushio lubi tę wiadomość
-
Majowa ja też bym jechała, takie nerwowe ruchy malucha, jeśli są większe niż normalnie też pokazują że coś się moze dziać.
Spróbuj jeszcze kombinację magnez + nospa + ciepła kąpiel. Jak to nic nie da to zdecydowanie IP.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Olalasz kciuki za wizytę! Czekamy na wieści
Dziewczyny współczuję Wam tych katarów i chorób. Może w końcu przyjdzie jakiś mróz i trochę tego paskudztwa wymrozi.
Ja się nadal zmagam z ciśnieniem, biorę teraz 3 tabletki i na początku pomagały ale teraz ciśnienie znów coraz częściej zbliża się do 140/90. Także za chwilę pewnie zwiększenie dawki i szpital też nade mną wisi. Odliczam dzień za dniem i oby jeszcze jak najdłużej w domu i w trzypakuOlalasz lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Wzięłam nospe max. I stary wstał i masował mi plecy i biodra chyba z 2 h. Zasnelam coś po 4... wstałam i jest nieco lepiej. Nie bolą mnie plecy ale biodra i pachwiny rwą cały czas.... mały też zasnął ale teraz znów szaleństwo.
Nie mogę się załatwić.. może jelita uciskają gdzieś jakiś nerw i dlatego tak mnie boli... nie wiem już sama. Póki co czekam. Ale jak się znów nasili to jadę na IP.16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Cześć Dziewczyny
nie odzywałam się długo ale czytałam na bieżąco. W sobotę wróciliśmy do domu. Jak dobrze wyspać się w swoim łóżku. U nas w porządku. Mały 2 tygodnie temu ważył 1200g. Jest z niego niezły wariat jeżeli chodzi o akrobacje w brzuchu
W święta niestety trochę walczyliśmy z przeziębieniami córki i swoimi ale mam nadzieję że na razie koniec. Mam wrażenie że ten brzuch mi taki duży urósł, czuję się trochę jak niepełnosprawna. Ciekawe jak dam radę odebrać dzisiaj Marceline z przedszkola... No zobaczymy bo mam ponad 2 km w jedną stronę. Zaczynam trochę przygotowania dla synka. Część paczek już czeka na wysyłke, ale też w pewnym momencie strach mnie obleciał że tyle jeszcze do zrobienia a ja w czarnej d...
-
Majowa tez mialam takie dni ze bolaly pachwiny i biodra, najlepiej w takiej sytuacji sie aktywizowac chyba ze podejrzewasz ze ma to zwiazek z zaparciami to wtedy spróbować zjeść cos na poprawe przemiany materii, jakies kiwi czy jablko...
Długo sie nie odzywalam ale czytam na biezaco Was dziewczyny. Czasem sie dziwilam ze każdej cos dolega a ja ta ciaze jakos znosze lekko. Nic bardziej mylnego... nigdy nie wiadomo co człowieka dopadnie... nie moglam spac w nocy,zgaga meczy tak ze prawie jakbym miala zawalu dostać taki ucisk. Glodna jestem ale boje sie zjesc cokolwiek:( dzis wizyta mam nadzieję ze z malutka wszystko ok bo od 3 dni jakos malo sie rusza, pewnie zmienila położenie albo cos... trzymajcie kciuki! -
Majowa, trzymam kciuki zeby juz nie bolało 😘
Mnie cos dzisiaj strasznie klulo w klatce piersiowej, w pierwszej ciazy tez tak mialam, ale na troche pozniejszym etapie i w mniejszym stopniu...
Zrobiłam zamówienie za 400zl w aptece Gemini 🙊 Bede miec spore zapasy przynajmniej xd Teraz trzeba komode kupic :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:22
-
nick nieaktualny
-
Ja własnie wczoraj zamawiałam rzeczy w aptece gemini, wyszlo mi ponad 600zł
ale zamówiłam chyba naprawdę wszystkie potrzebne rzeczy, włącznie z proszkami do prania, termometrem, aspiratorem do nosa, wszystkimi kosmetykami i rzeczami do porodu. Zastanawiałam się czy trzeba żel na ciemieniuchę, bo w sumie nie wiem czy to wszystkie dzieci maja? No ale tez wzielam. Już mi zostało tylko łóżeczko, meble, laktator i staniki do karmienia
Katy masz jakąś komodę upatrzoną?