X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio o ktorej youtuberce mowisz? Od marca do grudnia jest 9-10 miesiecy zalezy kiedy dokladnie sie urodzilo, to nie jest jakos nic az tak wyjatkowego. Natomiast no 4 miesiace a 9 to duza roznica. Nie bede kontynuowac tematu, kazda z nas zobaczy jak sie rozwija nasze dziecko i mysle ze napewno kazda znajdzie odpowiedni dla siebie autorytet, ktory odpowie na wszystkie pytania i watpliwosci ☺️

Ushio lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedziałam zemoje dziecko zaczęło chodzić w wieku 4 Msc Natalia ty ewidentnie masz jakiś problem....
    Od początku mówię że w wieku 6msc tobi zaczął stawać przy meblach i pomalutku przy nich stawiał kroczki. Gdzie ja powiedziałam o chodzeniu w wieku 4 Msc???

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, kurcze nie pamietam która to była ale jakoś na początku grudnia w polecanych mi ją wyświetliło.

Ja to mam nadzieje że moja Laura nie będzie aż tak wyrywna jeżeli chodzi o wszelakie aktywności bo później za nią nie nadążę :)

A my z mężem pamiętamy aby dzień święty święcić on maluje sypialnie, a ja robię pranie :)
    Nasi sąsiedzi nas znienawidzą ale prawda jest taka że wraca jutro do pracy po urlopie i nie będzie miał czasu. Żal mi go okropnie bo przez urlop nie miał zbyt wiele możliwości żeby odpocząć.

Z dużych rzeczy zostało nam poskładanie łóżeczka i kupno komody ;)
    Macie jakieś sprawdzone?

Ooo i przemyślałam wczoraj aspekt chusty i dokonałam zakupu 75% bawełna i 25 % len z Little frog.

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b4db1a6b1255.jpg
    To z dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 15:44

Gratka, talku, marcela123, Makt, Katy, Natalia05, syllwia91, kate2friend lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki 🙂
    Ja też intensywnie zastanawiam się nad chusta, przy dwójce z Mała różnica to myślę że była by wybawieniem czy to w domu czy np na placu zabaw ze Stasiem, ale boję się że córka może nie podziela mojego zdania i nie będzie chciała być tak noszona.
    Mam postanowienie w tym tygodniu przebrać ciuszki po Stasiu i zobaczyć co się nadaje, przeglądałem właśnie alieexpres i jejku jakie tam są piękne rzeczy dla dziewczynek, aż zachciało mi się wyprawkę robić, tylko ciekawe jak z jakością. Niby kiedyś coś zamawiałam i było ok

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny piękne brzuszki 🙂
    Ja też intensywnie zastanawiam się nad chusta, przy dwójce z Mała różnica to myślę że była by wybawieniem czy to w domu czy np na placu zabaw ze Stasiem, ale boję się że córka może nie podziela mojego zdania i nie będzie chciała być tak noszona.
    Mam postanowienie w tym tygodniu przebrać ciuszki po Stasiu i zobaczyć co się nadaje, przeglądałem właśnie alieexpres i jejku jakie tam są piękne rzeczy dla dziewczynek, aż zachciało mi się wyprawkę robić, tylko ciekawe jak z jakością. Niby kiedyś coś zamawiałam i było ok
    A ja nic nie moge znalezc ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    b4db1a6b1255.jpg
    To z dziś

Widzę ze mamy dokładnie ten sam wiek ciąży :) mój brzuch podobnie wyglada ale zdjęcie mam takie dresowe tylko :)

0c83fba1e6c2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 17:35

Mia ❤️, Agulkowa, kate2friend lubią tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam dosyc :p tak się ulozyc nie moge, ani inaczej. I oddychać ciężko ;p dobrze ze waga troszke przystopowala

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was :)
    U nas nadal intensywny remont, mam wrazenie, ze stoimy w miejscu. Sil coraz mniej, czas sie kurczy... Musze w koncu ogarnac wozek, a zmieniam zdanie co 5 minut.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tym chodzeniem/siadaniem to jest naprawdę różnie, nie ma co się nakręcac. Synek usiadł samodzielnie na 6 miesięcy, dwa dni później zaczął chodzić przy meblach, a po kolejnych 5 miesiącach biegał. A jego kuzynka ma 15 miesięcy i ani jednego kroczku jeszcze i to też jest normalne! Mam wrażenie, że nam pomogło to, że był dużo na brzuszku ukladany i tak lubił leżeć, a to wzmacnia potrzebne mięśnie. Moja siostra non stop wysluchuje od swojej teściowej, że mała jeszcze nie chodzi... A ja uważam, że owszem, może troszkę za rzadko pozwalają jej się swobodnie ruszac, dużo noszą na rękach, ale luduuu, kiedyś im mała pójdzie i już. Są tak różne te dzieciaczki... No cholercia, ale w końcu każde zdrowe dziecko ruszy, za x lat jakie to będzie miało znaczenie? Żadnego. Nie ma co bić rekordów, tak uważam. I fakt, chyba każde dziecko trenuje inne umiejętności, mój mały np. jeszcze nie gada tak dobrze, jak koleżanki w jego wieku, ledwo parę wyrazów plus dużo "po swojemu", a skończył właśnie półtora roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 19:14

Dorjana, Ushio lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci akurat były konsultowane z róznymi lekarzami i wszyscy określali ich jako zdrowe i silne pod względem rozwoju motorycznego.
    U fizjo tez byłam bo mnie to samą przerażało i fakt... warto poczytać o możliwościach dziecka.

Medycyna-Praktyczna.png
    Okna-rozwojowe-WHO.png

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się nakręcać tym co dane dziecko kiedy potrafi. Robi to kiedy jest gotowe i tyle.
    Moja szybko się rozwijała ruchowo za to mowa przyszła późno. ...

Nikodemka a wy całe mieszkanie remontujecie czy pokój dla Kacpra? Wózek nie był wybrany ten bebetto luca pro?
    Śliczne brzuszki dziewczyny.

Ja wczoraj wypralam 2 pralki tych rzeczy malutkich i kuźwa co to jest za siano do prasowania i składania....😵 A jeszcze z6 pralek będzie 😂😂😂
    Dziś do mnie odezwała się znów ta babeczka co ciuchy od niej kupiłam czy nie chce kolejnego pakietu...😂

Boli was kręgosłup? Kuźwa mnie ostatnio coraz bardziej plus żebra😔

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Trzymajcie jutro pls kciuki za nas. Mamy USG 3 trymestru. Idę jeszcze z nadzieją, że może łożysko się przesunęło, ale jeżeli nie, to już raczej tak zostanie. Ale cieszę się, ze nic się nie dzieje. Od kilku dni bardzo dobrze się czuję. Nawet pachwiny mnie nie bolą i śpię po 9h :)

Agulkowa, bummy, Inka150, iriiska, Natalia05, syllwia91, Mia ❤️, marcela123, Gratka, Makt lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Nadrobilam Was :)
    U nas nadal intensywny remont, mam wrazenie, ze stoimy w miejscu. Sil coraz mniej, czas sie kurczy... Musze w koncu ogarnac wozek, a zmieniam zdanie co 5 minut.
    A jakie rozważasz ? Ja mam.przed sobą przeprowadzkę ale ciężko to widzę

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek pozno wszystko robii fizycznie, ale na 1.5 roku mowil juz ok.80 slow, teraz mowi jeszcze więcej wiec cos w tym jest :p

Auricomka, ja dopiero dzisiaj zaczelam kaszlec wiec u mnie te bole chyba nie mają zwiazku z przeziębieniem, ale nie wiem :p

Ja jutro w koncu zamawiam wyprawkę z apteki, a jak przyjdzie to biore sie za pranie ciszkow ;) Komode tez musimy kupic bo nie mam gdzie trzymac tych ciuchow juz...

Dorjana lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Moj synek pozno wszystko robii fizycznie, ale na 1.5 roku mowil juz ok.80 slow, teraz mowi jeszcze więcej wiec cos w tym jest :p

Auricomka, ja dopiero dzisiaj zaczelam kaszlec wiec u mnie te bole chyba nie mają zwiazku z przeziębieniem, ale nie wiem :p

Ja jutro w koncu zamawiam wyprawkę z apteki, a jak przyjdzie to biore sie za pranie ciszkow ;) Komode tez musimy kupic bo nie mam gdzie trzymac tych ciuchow juz...
    Serio? 80? U nas chyba tylko pare... mama, tata,baba,papa,brum,nie,auau i wrrr :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę kosz robić i już mam obawy że nie dam radybo tak mnie ręka rozbolała od tego ściegu... strasznie dużo siły trzeba w to włożyć :/
    W ciązy chyba nie wolno żadnych żeli używać :/
    Mam nadzieję że to mi przejdzie bo boli masakrycznie :(

Katy mój Tobi to nic nie mówił do 2 roku życia. Dopiero po drugiej operacji zaczął wydawać dźwięki jak już mu podniebienie załatali, wczęsniej głównie mowa samogłoskowa.
    Ależ nie mogłam się doczekać aż bede mogła z nim porozmawiać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 20:31

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Ja mam taki nos zatkany że od dmuchania mnie juztez napina. Ale faktycznie ostatnie cztery dni jakoś mocniej mi wieczorami twardnieje. Wizytę mam dopiero 15.01

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, pokusilam sie nawet o ich spisanie :p Od tamtej pory nie dosc, ze mowi duzo wiecej to jeszcze zaczal mowic poprawniej tzn. np. Wcześniej na pilot od tv mowil "biloba" a teraz mowi ladnie "pilot" na swiatlo mowil "kako" a teraz mowi "swiato" xd Musze sie pilnować z tym co przy nim mówie bo ostatnio powiedzialam do psa "dziadu" jak mnie wkurzyl to Kamil zaraz podlapal to "dziadu" 😂

Auricomka, tez mam mega upierdliwy katar wiec moze to tez ma wplyw, ja mam wizyte 14.01 :p

Dorjana, to sie naczekalas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 20:39

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja mam taki nos zatkany że od dmuchania mnie juztez napina. Ale faktycznie ostatnie cztery dni jakoś mocniej mi wieczorami twardnieje. Wizytę mam dopiero 15.01

Ja mam wczoraj i dzis apogeum kataru i kichania. Od kichania to juz mnie miesnie brzucha bola :/ Przykleilam plasterek aromactiv w pokoju bo taki mialam zatkany nos ze oddychac nie moglam, i nawet troche lepiej.

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ