Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam w koszyku gemini zamowienie na ponad 600
I naprawde staralam sie wrzucac tam same najpotrzebniejsze rzeczy bez wymyslania.
Musze zrobic jeszcze ostateczna selekcje. -
Katy i Natalia bo wy też pisaliście włączycie z przeziębieniem . Jak sobie radzicie z kaszlem masakra jakaś taki mokry hardcorowy . Co za dziadostwo mnie dopadlo .
Z apteki mi wyszło 500 jak.patrzylam . Podzielcie się lista no.pewnie coś przeoczyłam -
Natalia05 wrote:Ja mam wczoraj i dzis apogeum kataru i kichania. Od kichania to juz mnie miesnie brzucha bola
Przykleilam plasterek aromactiv w pokoju bo taki mialam zatkany nos ze oddychac nie moglam, i nawet troche lepiej.
-
nick nieaktualnySam termometr 120 zł. Majtki, podkłady, waciki, dla siebie asmag, estabion, octanisept, podpaski, kompresy jałowe, aspirator katarek, sól, wkładki laktacyjne różne rodzaje, butelki 2x, podkłady do przewijania, myjki, przybory do pielęgnacji, płyny, maści, masx na brodawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:04
-
nick nieaktualnyTermometr i aspirator to ok. Chociaz ja mam fride, uzylam dwa razy a koekzanki mialy problem aspiratorem zwyklego gila wyciagnac takze wg mnie zbedne. Termometr do wody-zbedny. Oliwka-zbedna, na ciemieniuche-zbedne (moje nie mialy, a zawsze mozna kupic w razie w), leki zbedne- jak dziecko chore to sie idzie do lekarza a nie podaje samemu leki, masci- na co?
Ja tam uwazam ze im mniej tym lepiej. Chyba ze ktos mieszka na pustyni a tak to zawsze i wszedzie mozna wszystko dokupic ☺️
Moja lista: plyn do kapieli, waciki, pieluchy, mleko, wkladki laktacyjne, cos do pepka, krem do pupy, podpaski. Finito 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:09
-
Olalasz, bummy kciuki za wizyty.
Ja dziś też wizytuje...
Inka na ciemieniucha jeśli już jest to super jest oliwka. Wsmarowujesz w skórę głowy i wyczesujesz.
Spore te wasze zamówienia, ja łącznie z kremami dla mnie miałam 250 zl😅 tylko ,że tu dla kobiet podkłady , jakieś majtki itp to szpital daje... Więc już to odpada -
Moja lista : podkłady i majtki poporodowe, termometr , aspirator , podkłady dla siebie , podkladydla dziecka, majty jednorazowe do spzitala dla mnie, wkładki laktacyjne , maść na cycki bo mam już teraz nadwrazliwe, chudlsteczki mokre dla młodego, chusteczki dla mnie do spzitala, maść na hemoroidy dla mnie oczywiście,krem.na ranę , linomag zielony do pupy i takich tam, waciki do mycia młodego , pałeczki z watka , butelki dwie i dw smoczki.
-
Ja wiem po sobie ze podkładów max.5 starczy lub 10. Ja zuzylam 2 :p na ciemieniuche to nie ma po co brać bo moze byc niepotrzebne a jak trzeba Bedzie to w rossmanie jest;p majtki siateczkowe- mialam. Zuzylam 1 czy 1 szt. Bardzo gumka sie wbija w podbrzusze-u mnie rana po cc i lekarz opierdzielil:p
-
Dziewczyny, napiszcie co kupowaliście w aptece. Ja kupiłam podkłady poporodowe i do przewijania, podpachy poporodowe, majtki siateczkowe, krem nabrodawki, chusteczki mokre dla dziecka, podstawowe kosmetyki dla dziecka, aspirator do nosa,termometr, cążki do paznokci.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
No wlasnie, u mnie w szpitalu trzeba miec wszystko swoje.
Ja mam z tego co pamietam podklady poporodowe, gacie poporodowe, BioGaie, chusteczki waterwipes, sol fizjologiczna, jakies gaziki, okrycie kapielowe, termometr do wanienki, aspirator, szczoteczke do wlosow, dwie butelki, smoczek, pojemniczki do mrozenia pokarmu, termometr wzielam z microlife, ale jeszcze sie zastanawiam, dwie paczki pampersow, lanoline, pedicetamol i vigantol, nozyczki do paznokci.
A kupujecie masc typu Linomag? Czy uzywa sie jej dopiero jak pojawia sie odparzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:20
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:A i ja nie polecam cazkow do paznokci tylko nozyczki. Cazkami zdarzylo mi sie obciac kawalek skory z opuszka i sie z nimi pozegnalwm. Ostrymi nożyczkami z zaokraglonymi koncowkami szybko, latwo i przyjemne
Dokladnie. Tylko nozyczki. A to tez zalezy bo tych pierwszych paznokci sie nie obcina bo sa zrosniete ze skora.
I nie podaje sie lekow przeciwgoraczkowych ani innych bez konsultacji z lekarzem. U nas jest tak ze kazda goraczka dziecka do 3 mies zycia to sie jedzie do szpitala. -
Dziewczyny, co do lanoliny, bo widzę, że zamawiacie np. Purelan. Lano maść z Ziaji ma dokładnie taki sam skład, czyli 100% lanoliny, a kosztuje parę złotych, ja kupowałam chyba za 7 zł ostatnim razem
Auricomka syrop z cebuli, syrop z pędów sosny, syrop prawoślazowy (bez alkoholu), na noc nawilżająco syrop z porostem islandzkim. Wydaje mi się, że można też wykrztuśne, te które są dla dzieci, więc z bluszczem - Prospan albo Hederasal. Na ból gardła Tantum Verde albo Hasco Sept do psikania, do ssania Isla albo Strepsils miód cytryna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:33
-
nick nieaktualnyTakiego maluszka moze wszystko uczulic/podraznic dlatego jak najmniej smarowidel, kremow, masci itd
Z pieluchami i chusteczkami tez nie szalec bo nie wiadomo czy sie sprawdza czy nie uczula. Moja uczulily/podraznily pampersy 2. Dwie pieluchy i miala czerwona odparzona pupe i niczym nie moglam wyleczyc.
To samo te emolienty, nie uzywac bez koniecznosci. A najgorsze to chyba posmarowac po kapieli oliwka 😮
Mi lepiej niz lamolina na brodawki pomagalo moje wlasne mleko. I nie ma ryzyka ze dziecko nie chwyci przy karmieniu bo smak/zapach nie ten ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:37
White Innocent, Elo lubią tę wiadomość