Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia - u nas z goraczka tak nie ma. Mamy w miescie trzech pediatrow, kazdy zaleca Pedicetamol. No chyba, ze goraczka jest bardzo wysoka, to wiadomo, ze szpital.
Chusteczki wzielam tak asekuracyjnie, raczej z mysla o tym, ze przydadza sie poza domem, stawiam na wodę i waciki
Wlasnie zastanawiam sie nad tymi pampersami... chyba wezme 2 male opakowania, bo taki jest wymog szpitala, ale roznych firm. Troche mnie martwi, ze nie bede miala meza na miejscu, zeby w razie czego po cos podjechal na szybko. -
Myślę, że nie ma co tak przekreślać kwoty zakupów w gemini
Tam jest dosłownie WSZYSTKO, nie tylko rzeczy apteczne i jak ktoś kupuje tam większą część wyprawki to spokojnie z kasą może popłynąć
szczególnie że naprawdę jest taniej. Oczywiście nie ma co szaleć, ale ja akurat robię większe zapsay bo nie chce później płacić tutaj dwa razy drożej (oczywiście rzeczy które wiem, że mi się przydadzą np. biogaia).
Odnośnie Waszych zakupów to np. octanisept kupiłabym w mniejszym opakowaniu, 50 ml spokojnie straczy. Inka na gemini masz sól fizjologiczną unimer baby, której jest więcej i wychodzi taniej. Jeżeli zamierzasz używać jej do przemywania oczek (ja tak robiłam) to ampułka po otwarciu ma 24h ważności więc brałabym więcejMi się majtki siatkowe sprawdziły. Używałam w domu zamiast zwykłych, żeby nie poplamić. Podkłady używałam tylko w szpitalu, w domu już zwykłe duże podpaski. Termometr do wanienki niby zbędny gadżet ale my korzystaliśmy. Dla początkujących tatusiów może być pomocny.
Hmm....a nie kupujecie jeszcze witaminy D dla maluszków?
Mi jeszcze położna kiedyś polecała że przy karmieniu piersią warto się suplementować witaminami DHA, ja ryb nie jem prawie wcale więc też będę brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:21
-
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Oczywiście ze kazdy zamawia co chce i uwaza jednak doradzamy;p mi np ten maly octanisept starczyl na gora 2 tyg.
a widzisz...a ja psikałam krocze, dziecku czasem pępek a dopiero niedawno wyrzuciłam bo był przeterminowany i kupiłam nowy.
Wszystko zależy kto i do czego potrzebuje. -
nick nieaktualnyWiadomo ze kazdy zamawia co chce i uwaza, nie nasz interes to przeciez. Skomentowalysmy jakby ktos chcial skorzystac a kto nie chce nie musi ☺️
Ja po usg. Mala wazy 1300 takze nie jest zle, przeplywy sie poprawily, poza tym nic nowego. Poza jednym, okazalo sie ze jednak nam pepowine dwunaczyniowa 😮 I kontrole z tego tytulu co 2 tygodnie az do porodu u ordynatora 😩 Czyli czekanie godzinami masakra. A najlepsze ze mam opis rezonansu gdzie jest napisane ze pepowina trojnaczyniowa. Tu sie pan doktor smial ze ktos podwojnie widzial opisujac. Mnie juz nic nie zdziwi serio, tam juz nie wracam skoro nawet opisu nie potrafia zrobic,'pepowina tez sie nie przejeli. Eh
A ten acard do kiedy bierzecie? Bo chyba
nie odstawie w takim razie sama nie wiem...
Makt jak u was? Jaka podjeliscie decyzje?Katy, Mia ❤️, Agulkowa, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Ja w ogole nie potrzebowalam masci na sutki, raz chyba uzylam xd
Inka, nie mam żadnej upatrzonej jeszcze :p
Mi tak duzo wyszlo bo jeszcze nebulizator zamawialam i talerzyki dla starszego dziecka, dla małego smoczki do butelki bo butelke mam, smoczki zwykle, sol fizjologiczna, duze waciki (ilość prawie hurtowa), termometr do wody i taki bezrteciowy, gaziki do pepka, wkladki laktacyjne, podklady poporodowe,kapsulki Lovela i jeszcze sobie witaminy ciazowe :p Bephanten do pupy i zel dp mycia kupowalam w Rossmannie xd Octenisept mam jeszcze po tamtym porodzie z data waznosci do kwietnia wiec tak na styk wykorzystam :p
Ciemieniuche nie kazde dziecko ma, ale moje akurat mialo i to taka uporczywa i nawet na czole..Kupilam w Rossmannie na nia taki spray i po jakimś czasie w koncu pomogl xd -
A tak mi jeszcze przyszło do głowy, bo chyba żadna nie wspomniała, że zamawiała. Może się przydać olej ze słodkich migdałów do masowania krocza i herbata z liści malin do picia pod koniec ciąży
niektórzy też polecają olejek z wiesiołka, można łykać albo stosować dowcipnie
GWHT lubi tę wiadomość
-
White Innocent wrote:Dziewczyny, co do lanoliny, bo widzę, że zamawiacie np. Purelan. Lano maść z Ziaji ma dokładnie taki sam skład, czyli 100% lanoliny, a kosztuje parę złotych, ja kupowałam chyba za 7 zł ostatnim razem
Auricomka syrop z cebuli, syrop z pędów sosny, syrop prawoślazowy (bez alkoholu), na noc nawilżająco syrop z porostem islandzkim. Wydaje mi się, że można też wykrztuśne, te które są dla dzieci, więc z bluszczem - Prospan albo Hederasal. Na ból gardła Tantum Verde albo Hasco Sept do psikania, do ssania Isla albo Strepsils miód cytryna. -
Auricomka wrote:Dzięki:* ale mnie to przeziębienie wkurza no i martwi żeby młodemu nic nie było od tego.napievia brzucha . Ja z wyprawka jestem daleko w d... Muszę się za to wziasc. Narazie to.mamy tylko ciuszki na początek zamawiałam.z Pinokia i Eva klucze. Rożki dwa dla dzidzi butelki dwie smoczki , łóżeczko i dostawę mamy obiecana od znajomych no i tyle. Dziewczyny a chciałam zapytać czy spogkaluscie się z taką jakby komoda kąpielowa przewijakowa? Nie mogę nigdzie znaleźć.
-
nick nieaktualny
-
Ja już też po wizycie. Młody głową w dół. Waży 1600 g. Dostałam to skierowanie na cc więc teraz tylko termin zrobic...
Na plusie już mam 9 kg🤪 wyszło świąteczne jedzenie 😅
Natalia u ciebie widzę, że ten szpital często się myli. Współczuję bo tylko stres robią dodatkowy.Katy, Natalia05, Gratka, Inka150, bummy, KolendrA, marcela123, Mia ❤️, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie. 1500 g malutka ma, a ja 6 kg na plusie. Położenie miednicowe, jak myślicie zmieni sie cos jeszcze czy raczej nie ma szans?
Sofijka85, Agulkowa, Natalia05, KolendrA, Inka150, Katy, marcela123, Nikodemka, kate2friend, Mia ❤️, Gratka lubią tę wiadomość
-
bummy wrote:Ja tez po wizycie. 1500 g malutka ma, a ja 6 kg na plusie. Położenie miednicowe, jak myślicie zmieni sie cos jeszcze czy raczej nie ma szans?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 19:36
-
Ja tez już po wizycie. Wszystko jest ekstra poza tym łożyskiem przodującym. W związku z którym mój syn najprawdopodobniej przyjdzie na świat 17.02 przez cc. To już za 40 dni😱 Waży 1560g i ułożył się już główką w dół. Szyjka długa 4 cm. Jeżeli nie będę mieć żadnych krwawień, to w 35 tygodniu dopiero mnie położą w szpitalu. Za 2 tygodnie wizyta. Lekarz kazał mi poczekać z odwoływaniem położnej do tego terminu, chociaż szanse na odsłonięcie się szyjki już raczej małe.
Agulkowa, Natalia05, KolendrA, Katy, Inka150, iriiska, marcela123, kate2friend, Mia ❤️, Gratka, Sofijka85, vanilia120 lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:U mnie tez miednicowo, ale to jeszcze sie zmienia.
Ja juz 11 kg na plus 🤣
Agulkowa to w ktorym tc ci zrobia cc?
Nie wiem. Najprawdopodobniej 38 bo robią 10-14 dni przed terminem. Dziś próbowałam dodzwonić się do szpitala ale bez skutku. Teraz muszę tam iść na rozmowę, badania i po tym ustala termin...
Ty masz 11 kg na +? Poka brzucha. Bo przecież ostatnio to taka zgrabna piłeczka była 😲😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 19:42