Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
słonykarmel wrote:dziewczyny, czy długo czeka się na zamówienie na Gemini i przesyłka jest darmowa? ja się zabieram, ale z moim szczęściem do zamawiania może być różnie
-
Zamawialam na gemini we wtorek wieczorem n ponad 400zl to mialam darmowa ale ze chce za pobraniem to 6zl wiecej i wczoraj dopiero dostalam maila ze skladaja moje zamowienie.
Uzywam teraz platkow mydlanych z dzidziusia i plynu do plukania z dzidziusia. Mam jeszcze balsam do prania z dzidziusia do kolorow i osobny do bieli to kapke wlewam do szuflady. Ladnie pachnie pranie. Zaczelam juz prac ciuszki i nie eiem czy nie za szybko, bo jakis czas temu pralam ochraniacze do lozeczka i przescieradelka, wsadzilam do nowej komody i teraz czuc tylko ta komodą a nie plynem. Otworzylam zeby sie wietrzyla zanim powkladam kolejne ubranka. Chyba zawine je w poszewki dodatkowo
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualnyJa tam w nocy spie, nawet siku nie wstaje 😀 Tylko chodzimy pozno spac 1-2.
Jesli chodzi o przyrosty to u nas tez szalu nie bylo. Dobrze przyrastaly przez jakies 3 miesiace a pozniej to juz slabo. Przy pierwszej chyba byl problem za duzej ilosci mleka i pila za duzo tej pierwszej fazy (tak mysle) a druga po 3 miesiacach zaczela fisiowac i nie chciala juz pic z cycka. Jedna byla karmiona wylacznie mm i u niej problemow z przyrostami nie bylo. Ale to tez bardziej indywidualne. Prawda tez jest taka ze kazda kobieta ma inne mleko, niby jakis tam sklad jest podobny ale wartosci sie roznia i zeby wiedziec jakie sie ma trzeba by zbadac. Ja wiem ze mam przerazliwie slodkie mimo ze prawie nie jem slodyczy 😀 -
Ja właśnie też nie miałam nigdy problemów z przeciekającymi wkładkami, mokrymi plamami zapaleniem, no nic. Córka spała z nami w łóżku, więc czasem nawet nie budziłam się na karmienie.
Liczę jedynie, że teraz początki będą łatwiejsze, bo z córką nie wzięłam pod uwagę tego, że zarówno matka jak i dziecko muszą się nauczyć kp. Założyłam sobie,że to wszystko przyjdzie naturalne i bezproblemowo, a ja będę wiodła życie jak z Instagrama 😂😂 -
My dziś mamy USG III trymestru, ale dopiero o 19:00.
Ja też mam problemy ze snem, przedstawiłam się na nocny tryb i zasypiam ok 2:00-3:00, a wstaję o 11:00,w dodatku cała obolała. Iriiska, czekam zatem na okres lepszego snu 😁iriiska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyColeen kciuki za usg, daj znac koniecznie
Hmm mi wlasnie kp pierwszego dziecka przyszlo tak naturalnie i bezproblemowo jak piszesz 😀 Wiec tak tez moze byc nie trzeba sie nastawiac na niewiadomo jakie problemy. Zwlaszcza przy pierwszym zaozyc najlepszy scenariusz bo czemu ma byc zle? Ja nic nie czytalam, nie bylo w ogole takiego tematu ani w ciazy ani pozniej, zadnych rad, ksiazek, blogow, poradnikow i to bylo najlepszePo pionizacji przyszla polozna dala mi corke przystawila powiedziala "o jak ladnie pije" i to bylo na tyle 😀 I tak pila ladnie przez 10 mies do samoodstawienia. Z tym ze juz w szpitalu donosili mi szybko laktator bo mleko sie lalo dziecko nie moglo pic i musialam nadmiar sciagac. To bylo gdzies 120 ml na karmienie wylewane do zlewu, mina innych matek bezcenna.
-
Ja ostatnio śpię lepiej, ale wstaję ze 3-4 razy do łazienki i za każdym razem się stresuje, czy nie dostałam krwawienia. A dzisiaj mam ciężki dzień i chce mi się ryczeć 🙁 Czujecie się czasami, jak chodzący hormon?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
słonykarmel wrote:co kupujecie do prania: płyn czy proszek?
A przy okazji prania, mam takie pytanie tylko połowicznie związane z dziećmi, ale może też pomożecie...Czy ktoś z Was używa pralko-suszarki? Muszę wymienić pralkę, bo moja stara umiera i zastanawiam się właśnie, czy nie wziąć tej opcji 2w1, bo przy dziecku to się wydaje przydatne. Ale słyszałam słabe opinie o pralko-suszarkach w jednym. Macie jakieś doświadczenie?
-
słonykarmel wrote:dziewczyny, czy długo czeka się na zamówienie na Gemini i przesyłka jest darmowa? ja się zabieram, ale z moim szczęściem do zamawiania może być różnie
Powyżej 299 zl jest darmowa. Chyba że mieszkasz w Gdańsku to możesz sobie odebrać w aptece. 😉 Przy większych zakupach rzeczywiście opłaca sie u nich kupować, bo maja najtaniej...nawet jak trzeba ekstra za przesyłke zapłacić.
Mniejsze zakupy ja zawsze robie na DOZ, bo maja prawie identyczny asortyment, a od 20 zł w aptece można za free odebrać, a mam akurat taka niedaleko domu 🙂
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
My mamy pralko suszarkę LG i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Zwłaszcza ubrania dziecięce się super sprawdzaja bo to sama bawełna. Nastawiamy wieczorem pranie z suszeniem i rano mamy suche do wyjęcia i przy okazji odkażone wysoka temperatura. Cudowna sprawa.
Jejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny